Nieuwe velden in GelreDome en trainingsaccommodatie Vitesse

Vitesse laat in de zomerstop een nieuw speelveld aanleggen in GelreDome en nieuwe trainingsvelden op de trainingsaccommodatie op Papendal in Arnhem.

Hierbij is gekozen om op beide locaties het revolutionair hybride natuurgrasveld XtraGrass™ aan te leggen. Dit natuurgrasveld is versterkt met een backing van geweven kunstgras en is ontwikkeld en wordt aangelegd door GreenFields, onderdeel van materiaaltechnologieconcern Koninklijke Ten Cate NV.

Dit nieuwste generatie hybride natuurgrasveld kenmerkt zich niet alleen door sterkte, vlakheid en stabiliteit maar komt tegelijkertijd tegemoet aan de hoge bespeelbaarheidseisen die voetballen op topniveau aan een natuurgrasveld stelt.

Joost de Wit, algemeen directeur van Vitesse, vertelt over de investering in de nieuwe professionele sportbodem: "Om te presteren in topsport moeten alle faciliteiten op en top geregeld zijn. Het afgelopen seizoen liet het veld in GelreDome te vaak te wensen over. Met onze toonaangevende manier van voetballen zijn we gebaat bij een uitstekend natuurgrasveld. Dat veld wordt nu door GreenFields aangelegd. Het is weer een belangrijke stap in de richting van de continuïteit en de realistisch-ambitieuze toekomst van onze club."

Daarnaast wordt ook op de trainingsaccommodatie van Vitesse een XtraGrass™-veld aangelegd voor de A-selectie van Vitesse. Voor het hoofdveld op de trainingsaccommodatie zijn de werkzaamheden inmiddels in volle gang voor de aanleg van een GreenFields® MX kunstgrasveld, de nieuwste versie van het geweven kunstgrassysteem.

Firma Agterberg draagt zorg voor de onderbouwwerkzaamheden van dit project en  voor het algehele onderhoud van de Vitesse-velden.
image

Reacties (4)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.

Hybride natuurgrasveld. Schitterend woord voor Scrabble. Ik ben benieuwd of de spelers volgend seizoen wat minder uit zullen glijden.

Hert lijkt mij fantastisch om op een mix van natuur en Hybride te mogen spelen. Daar is beslist goed over nagedacht. Dat komt het combinatiespel van Vitesse beslist ten goede!

Dit is een hele goede keuze van Vitesse. Dit grasveld ligt namelijk ook in Wembley, dit is het strakste wat je kunt hebben.

[quote]Dit is een hele goede keuze van Vitesse. Dit grasveld ligt namelijk ook in Wembley, dit is het strakste wat je kunt hebben.[/quote

Als dit grasveld ook in Wembley ligt, dan kan je daar m.i. geen buil aan vallen. Die Engelsen hebben altijd het allerbeste en zijn hiermee haantje de voorste. Vitesse heeft altijd een club met uitstraling willen zijn. Hiermee steken ze clubs als Ajax en PSV beslist de loef af.
Nu nog hoger eindigen op de ranglijst dan die twee en dan is het helemaal OK.


Inloggen en reactie plaatsen