Jon Dahl Tomasson twee seizoenen assistent-trainer bij Vitesse

Jon Dahl Tomasson is de komende twee seizoenen assistent-trainer bij Vitesse. De Deen (38) tekende vandaag een contract bij de Arnhemse deelnemer aan de Europa League. Tomasson vult de vacature in die was ontstaan na het vertrek van Hendrie Krüzen naar Heracles.

Speler
Tomasson werd in Kopenhagen geboren en begon zijn spelersloopbaan bij Koge BK. Daar werd hij in 1994 ontdekt door SC Heerenveen. In zijn tweede jaar bij SC Heerenveen werd de spits al gekozen tot Talent van het Jaar van de Eredivisie. Na drie jaar in Friesland speelde de aanvaller een jaar voor Newcastle United, waarna Feyenoord zijn nieuwe werkgever werd. In Rotterdam was Tomasson in vier seizoenen goed voor 55 treffers. Met Feyenoord won hij in 1999 de landstitel, de Johan Cruijff Schaal en in 2002 de UEFA Cup. In de UEFA Cup finale tegen Borussia Dortmund in de Kuip (3-2) maakte Tomasson de derde treffer voor de Rotterdammers. Na zijn laatste seizoen bij Feyenoord won Tomasson de titel Deens voetballer van het Jaar (2002).

AC Milan haalde Tomasson vervolgens naar Italië waar hij in 2003 de Champions League won en een jaar later de Italiaanse titel. Na dat succesvolle tweede seizoen bij AC Milan werd Tomasson in 2004 voor de tweede keer in zijn loopbaan verkozen tot Deens Voetballer van het Jaar. Na een derde seizoen in Milaan volgden twee seizoenen in de Bundesliga met VFB Stuttgart en twee jaar bij Villareal CF in Spanje. In 2008 stond Feyenoord weer op de stoep. Tomasson besloot zijn spelerscarrière in de Kuip. Tussen 1997 en 2010 droeg Tomasson 112 keer het shirt van de Deense nationale ploeg en scoorde maar liefst 52 keer.

Trainer
In 2011 vervolgde de topschutter zijn carrière als assistent-coach bij  Excelsior waar John Lammers, afgelopen jaar als coach  landskampioen met de Vitesse beloften, hoofdtrainer was. Tomasson was twee jaar assistent bij Excelsior alvorens hij in de zomer van 2013  het  roer overnam op Woudestein. Een half jaar later haalde Roda JC hem binnen als hoofdtrainer.

Vitesse
Technisch directeur Mo Allach verheugt zich op de komst van Tomasson naar Vitesse. "Er zijn weinig spelers met zo’n staat van dienst en zo’n schat aan internationale ervaring. Jon Dahl speelde meer dan honderd interlands voor Denemarken, kwam uit in de zwaarste competities van Europa en won de twee Europese clubcompetities. Elke Vitesse-speler kan iets van hem opsteken."

"Ik ben blij dat ik aan het werk kan bij een club die aanvallend en initiatiefrijk voetbal speelt", zegt Tomasson over zijn stap naar Vitesse. "Iedereen weet dat Vitesse afgelopen seizoen met een eigen speelstijl Europees voetbal heeft bereikt en zich niet gek heeft laten maken toen het tegen zat. Ik heb het afgelopen seizoen een paar dagen op Papendal rondgekeken en het beleid spreekt me aan. Vitesse heeft uitstekende faciliteiten en een heldere visie op voetbal. In de omgeving wil ik graag een bijdrage leveren aan een voetbalsuccessen in Arnhem."

image

Reacties (75)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.

Welkom en heel veel succes!!

Welkom Jon, en heel veel plezier en succes met onze mooie club.

Welkom Jon,en ik hoop dat je een landgenoot van je over de streep kunt trekken Patrick Olsen.<br /> Hij kan dan mooi op de plek van Veijinovic spelen als hij daadwerkelijk naar Feijenoord gaat.

Als je nu je beste spelers verkwanselt voor een paar miljoen, wat kan je dan de komende jaren voor je beste spelers vragen ook een paar miljoen. De clubs weten dat Vitesse moet verkopen voor die Clasie willen ze 18 miljoen terwijl Marko Veijnovic veel beter is al dat mannetje Kijk naar Heerenveen dat wel het volle pond laat betalen voor zijn beste spelers. <br /> <br /> Hou de poot lekker stijf en spreek je uit wat je wilt hebben voor je beste spelers,,,,,,,,, anders blijven ze toch nog een seizoen om Kampioen te worden, waarom zou dat niet kunnen.............

Zo moet Marko Vejinovic de opvolger worden van de vermoedelijk vertrekkende Jordy Clasie. De middenvelder moet zo'n 3,5 miljoen euro gaan kosten. Gewoon een lachertje en van Geel is zuinig dat weet ieder een.<br /> <br /> Het Fijenoord forum staat al vol dat hij rond is nu de clubs nog Bedankt Bosz dat je Marko boos hebt gemaakt door hem niet meer op te stellen, daarom wou hij gelijk vertrekken. Ik vind hem beter als Propper.

PSV wil voor Wijnaldum een bedrag van vijftien en twintig miljoen euro zien voor de middenvelder.

[quote][quote]Zo moet Marko Vejinovic de opvolger worden van de vermoedelijk vertrekkende Jordy Clasie. De middenvelder moet zo'n 3,5 miljoen euro gaan kosten. Gewoon een lachertje en van Geel is zuinig dat weet ieder een.<br /> <br /> <br /> <br /> Ja Van Geel is zuinig, maar ook inhalig. Daarom durft hij wel de hoofdprijs voor Clasie te vragen en over 2 jaar de hoofdprijs voor Veijnovic. Wij hebben Allach die veel te bang is dat wanneer hij Veijnovic niet verkoopt aan Feyenoord Vitesse niet aan de ffp zal kunnen voldoen waardoor Vitesse wordt uitgesloten voor dat ene rondje Europa league. Let maar op en met Propper gebeurt precies hetzelfde. Jordania zal echt wel fouten gemaakt hebben maar hij begreep wel dat je je beste spelers niet aan je concurrent schenkt. Bij een beetje club hebben ze het lef om de hoofdprijs te vragen. Helaas bij een club gerund door De Witt en Allach niet.<br /> <br /> <br />

Propper heeft een verkoopclausule laten opnemen (in zijn voordeel) bij het verlengen van zijn contract.<br /> het was voor Vitesse of akkoord gaan, of Davy transfervrij laten vertrekken.<br /> als Davy dus rond 5,5M vertrekt, moet je vooral boos zijn op Davy dat hij zijn clausule licht.<br /> <br /> Vejinovic is een ander verhaal. beetje vergelijkbaar met Propper en Ajax destijds in de Jordania-periode.<br /> toen lieten we zien wat onze ambities waren en dat we ons niet lieten intimideren door de landelijke top3, ben alleen bang dat ons huidig bestuur niet met een pistool onder het transferkussen slaapt... helaas

Clausule van Propper is 3,5 miljoen.

Vitesse moet helemaal niet verkopen, vitesse heeft gewoon een positief eigen vermogen en een eigenaar die nog de tekorten dekt voor de komende jaren. Een ffp boete nou daar worden we bang van. We moeten afwachten maar als het voor de genoemde bedragen doorgaat mag je als vitesse zijnde absoluut geen ambities meer afgeven naar je achterban en ook niet zeuren over ffp. Moet je maar marktconforme bedragen vragen en geen euroknallers. Dan is de grijze middenmoot het hoogst haalbare. Jordania kon zelfs buttner met een 1jarig contract voor 4,5 mln euro slijten.

<span class="blockquote">Propper heeft een verkoopclausule laten opnemen (in zijn voordeel) bij het verlengen van zijn contract.<br /> het was voor Vitesse of akkoord gaan, of Davy transfervrij laten vertrekken.<br /> als Davy dus rond 5,5M vertrekt, moet je vooral boos zijn op Davy dat hij zijn clausule licht.<br /> <br /> Vejinovic is een ander verhaal. beetje vergelijkbaar met Propper en Ajax destijds in de Jordania-periode.<br /> toen lieten we zien wat onze ambities waren en dat we ons niet lieten intimideren door de landelijke top3, ben alleen bang dat ons huidig bestuur niet met een pistool onder het transferkussen slaapt... helaas </span><br /> <br /> Gelijk heb je.. Vejinovic moet je in een binnenlandse transfer niet voor minder dan 6 tot 10 mijloen laten vertrekken. In het andere geval moeten ze hem aan zijn contract houden. Pech voor Marko, maar ook daar komt hij wel overheen...<br /> Die smeerlap van een van Geel gun ik zo´n koopje trouwens al helemaal niet. En dat Feijenoord schorem op de tribunes ook niet...

Als Vejnovic en Propper voor zulke bedragen worden verkocht.<br /> En ook nog aan concurrenten dan mag De Witt en die Mootje.<br /> Ons haar fijn uitleggen wat ze hier te zoeken hebben.<br /> Geloof me Jordania heb een fout gemaakt.<br /> Maar daar leer je van,van mij mag die gelijk nee moet gelijk terug komen.<br /> Ik hoop dat die met die Rus een overeenkomst sluit en alsnog Vitesse per direct overneemt.<br /> Hier slaap ik slecht van,en Jordania helemaal want geloof me hij heb een Vitesse hert.<br /> Waar haalt die 2 de lef om met de concurrenten om de tafel te zitten.<br /> Jordania wou Ajax (van Ginkel) nog geen eens de telefoon op pakken.<br /> Hier is nog niet op uit gesproken,wat ambities ja opleiden voor de top 3.<br /> Gelijk oprotten die 2,per direct.

De Nederlandse clubs zijn alleen gedesinteresseerd als ze een koopje kunnen binnenhalen. De genoemde bedragen staan in geen enkele verhouding tot wat in het buitenland voor een dergelijke speler wordt betaald. Vitesse moet deze spelers alleen laten gaan als zij een acceptabele transfersom ontvangen ( minstens € 6 miljoen per speler). Dan maar wachten op een buitenlandse club.

Blijf kalm allemaal, dit hoort gewoon bij het spel rond transfers!!

<span class="blockquote">Als Vejnovic en Propper voor zulke bedragen worden verkocht.<br /> En ook nog aan concurrenten dan mag De Witt en die Mootje.<br /> Ons haar fijn uitleggen wat ze hier te zoeken hebben.<br /> Geloof me Jordania heb een fout gemaakt.<br /> Maar daar leer je van,van mij mag die gelijk nee moet gelijk terug komen.<br /> Ik hoop dat die met die Rus een overeenkomst sluit en alsnog Vitesse per direct overneemt.<br /> Hier slaap ik slecht van,en Jordania helemaal want geloof me hij heb een Vitesse hert.<br /> Waar haalt die 2 de lef om met de concurrenten om de tafel te zitten.<br /> Jordania wou Ajax (van Ginkel) nog geen eens de telefoon op pakken.<br /> Hier is nog niet op uit gesproken,wat ambities ja opleiden voor de top 3.<br /> Gelijk oprotten die 2,per direct.</span><br /> <br /> Ja joepie, Jordania, laten we de club even helemaal de afgrond in helpen. Vitesse kan gewoon de gok niet nemen om een bedrag van 4 miljoen (bijv) af te slaan voor Vejinovic gezien de huidige financiële situatie. We hebben het over een speler die de tweede seizoenshelft zelfs op de bank is beland. En laten we eerlijk zijn, hij heeft zijn niveau van voor de winterstop niet meer gehaald, waarin hij vooral op viel door zijn doelpunten uit dode spelmomenten (vrije trappen, penalty's). Pröpper vind ik een ander verhaal, zeker als PSV 15 miljoen vangt voor Wijnaldum, plus het CL-geld dat ze genereren komend seizoen, moet je gewoon minstens 8 vangen. Maar ik lees nu over een clausule in zijn contract hier, daar had ik geen weet van. Zou jammer zijn als ie voor zo weinig mag vertrekken.

<span class="blockquote">Propper heeft een verkoopclausule laten opnemen (in zijn voordeel) bij het verlengen van zijn contract.<br /> het was voor Vitesse of akkoord gaan, of Davy transfervrij laten vertrekken.<br /> als Davy dus rond 5,5M vertrekt, moet je vooral boos zijn op Davy dat hij zijn clausule licht.<br /> <br /> Vejinovic is een ander verhaal. beetje vergelijkbaar met Propper en Ajax destijds in de Jordania-periode.<br /> toen lieten we zien wat onze ambities waren en dat we ons niet lieten intimideren door de landelijke top3, ben alleen bang dat ons huidig bestuur niet met een pistool onder het transferkussen slaapt... helaas </span><br /> <br /> Ambities kenbaar maken door met geld te smijten waardoor we nu oa problemen hebben om aan de Financial FairPlay regels te voldoen... tja. En volgens mij zat Ajax destijds echt voor een kwartje op de eerste rij.

Huidige financiele situatie.. Alsof we net zo erg in de slob zitten als twente. We hebben helemaal geen schulden!

<span class="blockquote">Clausule van Propper is 3,5 miljoen.</span><br /> <br /> dan mag je dus nog in je handjes knijpen voor de fooi van 1,5M die PSV te veel betaald ;-)<br />

<span class="blockquote">Huidige financiele situatie.. Alsof we net zo erg in de slob zitten als twente. We hebben helemaal geen schulden! </span><br /> <br /> Met dank aan Chygrinski ja die elk seizoen nog flinke gaten in de begroting dicht. We moeten niet voor niets weer een stap terug doen in het salarishuis. De Rus dicht de gaten nog wel, maar die wil het liefst ook dat Vitesse als club zelf gezond is zonder extern geld dat er jaarlijks ingepompt moet worden. Da's ook beter voor de continuïteit van Vitesse zelf, mocht op een gegeven moment men het 'speeltje Vitesse' niet meer leuk vinden in Rusland.

<span class="blockquote">Propper heeft een verkoopclausule laten opnemen (in zijn voordeel) bij het verlengen van zijn contract.<br /> het was voor Vitesse of akkoord gaan, of Davy transfervrij laten vertrekken.<br /> als Davy dus rond 5,5M vertrekt, moet je vooral boos zijn op Davy dat hij zijn clausule licht.<br /> <br /> Vejinovic is een ander verhaal. beetje vergelijkbaar met Propper en Ajax destijds in de Jordania-periode.<br /> toen lieten we zien wat onze ambities waren en dat we ons niet lieten intimideren door de landelijke top3, ben alleen bang dat ons huidig bestuur niet met een pistool onder het transferkussen slaapt... helaas <br /> <br /> Ambities kenbaar maken door met geld te smijten waardoor we nu oa problemen hebben om aan de Financial FairPlay regels te voldoen... tja. En volgens mij zat Ajax destijds echt voor een kwartje op de eerste rij.</span><br /> <br /> bedoel ook niet idioote aankopen te doen, maar niet bij het eerste bod van een top3 club op je knieën gaan zitten en je laten nemen terwijl je een strikje om de speler aan het doen bent zodat ie er extra mooi uitziet bij het weggeven

Als het werkelijk zover komt dat Vitesse, Davy en Marko voor die lachwekkende bedragen weg zal doen, is bij mij het vertrouwen in de club weer helemaal verdwenen. Die twee moeten minstens, en dan echt de nadruk op "minstens" 15 mil opleveren.

ChefSpijker ben jij de woordvoerder van Allach met dat achterlijke geklets. Laat deze 2 spelers die alom geroemd zijn in de voetbalpers lekker vetrekken naar het Buitenland.<br /> <br /> En als die rus er genoeg van krijgt dondert hij lekker op hij is nooit in beeld wat moet je met zo n vent!

<span class="blockquote">Als het werkelijk zover komt dat Vitesse, Davy en Marko voor die lachwekkende bedragen weg zal doen, is bij mij het vertrouwen in de club weer helemaal verdwenen. Die twee moeten minstens, en dan echt de nadruk op "minstens" 15 mil opleveren.</span><br /> <br /> Dat heb je goed er moeten ook vervangers voor gehaald worden en die kosten ook geld!

<span class="blockquote">ChefSpijker ben jij de woordvoerder van Allach met dat achterlijke geklets. Laat deze 2 spelers die alom geroemd zijn in de voetbalpers lekker vetrekken naar het Buitenland.<br /> <br /> En als die rus er genoeg van krijgt dondert hij lekker op hij is nooit in beeld wat moet je met zo n vent!</span><br /> <br /> Meer respect voor deze rus is wel op zijn plaats. Hij heeft laatst weer tonnen in het supportershome geinvesteerd en dekt al jaren, ook gedurende het bewind van jordania, de tekorten. Dat hij nooit in gelredome te vinden is heeft ook met al zijn bedrijven te maken. Vandaar had hij jordania als stroman.<br />

Het is jammer dat Vitesse akkoord moet gaan met een waarschijnlijk bedrag van 3-3.5 van Feyenoord. Maar Vitesse plukt nog steeds de vruchten van een te hoog salarishuis, ingegeven ten tijde van merab. Hij heeft goede dingen gedaan, maar ook onverstandige. Vitesse heeft te lang op te grote voet geleefd, de sky was the limit.<br /> Dat Davy weg zou gaan stond al lang vast, en hij heeft bijgetekend enkel op voorwaarde dat er een clausule in zijn contract werd opgenomen. Ja dan is het kiezen of delen. <br /> Vitesse heeft nog een aantal jongens in de selectie die simpelweg teveel verdienen, Piet,Leerdam, Dauda maar ook Dennis verdient flink.<br /> Wat Piet verdient is echt belachelijk, maar ja dat is overeengekomen, dus hopelijk verkopen zij hem nog.<br /> Leerdam zijn beste positie is lb, maar daar hebben we Diks al, dus vind ik dan verkopen ipv zo'n dure jongen en ook ontevreden op de bank te houden. <br /> En dauda, tja...raak die maar eens kwijt. <br /> Enkel wanneer deze spelers weg zouden zijn kan Vitesse momenteel jongens als davy en marco behouden. (Deze laatste zeker), davy moet een volgende stap maken.<br /> <br /> Sommigen roepen hier bedragen wat Vitesse dan wel niet zou moeten eisen, zelf denk ik er genuanceerder over. Maar een ieder heeft recht op zijn/haar eigen mening. <br /> Wel vind ik het bij tijd en wijle proberen te laten zien wie de "grootste" heeft van een zeer bedenkelijk niveau en ook het een ander op de persoon aanvallen totaal onnodig. <br /> Iedereen mag een mening hebben, dat maakt een forum juist zo leuk. Maar respecteer dan ook de ander zijn/haar mening. <br /> <br /> Niemand van ons weet precies alle ins en outs, sommigen hebben wat meer inside informatie, maar ook dat is ter kennisgeving maar ook niet meer dan dat. <br /> We zullen moeten afwachten voor welke bedragen de jongens precies weggaan.<br /> <br /> Voor komend seizoen verwacht ook ik dat Vako de beste speler van de selectie word en met afstand een van de betere in de competitie. Hij moet hopen dat vanuit Londen er een aantal goede spelers komen, die hem zullen kunnen helpen. Maar zoals altijd word dit pas laar bekend, dit ligt niet aan.Vitesse maar aan Chelsea die alles zorgvuldig bekijken. <br /> Pas als die jongens erbij zijn, kan de club een doelstelling formuleren. Denk zelf positie 3-6. <br /> We zullen weer een goede periode krijgen maar ook een mindere periode, zoals Vitesse al jaren heeft. Het is zaak deze mindere periode tot een minimum te beperken. De wijze waarop het seizoen is afgesloten stemt mij hoopvol, maar ik blijf wel realistisch. <br /> <br /> Ik wens alle forum leden een fijne vakantie toe en tot het nieuwe seizoen!<br />

Waar haal jij dat vertrouwen dan vandaan de laatste tijd ..bestuurlijk staan er nou geen sterke leiders bij Vitesse. Ik heb er geen vertrouwen in dat allach en de Wit in staat zijn om goed leiding te geven.

Zou jammer zijn als marko en davy allebei vertrekken, maar ook wel begrijpelijk.<br /> Geloof dat ik tijdje terug ergens heb geleden dat bosz zei dat ze allebei(Marko en Davy) zouden vertrekken aan het eind van het seizoen. Als ik het dus positief bekijk denk ik dat er al de nodige namen op het lijstje staan, en dat er misschien al gesprekken zijn gevoerd. Voordeel vind ik ook dat als ze deze week vertrekken dat we weten waar we aan toe zijn. Zodat er vanaf begin van de voorbereiding duidelijkheid is. <br /> <br /> Verder wacht ik toch wat gespannen af, over de mogelijke opvolgers. En ben ik er erg benieuwd naar wat er gaat komen. Ik verwacht ook dat er weer minstens 3 spelers van chelsea komen, en hoop toch wel beetje op mceachran die het naar behoren heeft gedaan. En die toch goed speelde in de laatste wedstrijden.

Ik vraag mij af of er niet meer clubs zijn geïnteresseerd in Vejinovic en Propper En wacht lekker af het duurt nog lang deze transferperiode. De spelers kunnen wel willen maar de club bepaalt de prijs. Het zijn 2 toppers die Fijenoord Ajax en PSV zoek speelden vergeet dat niet.

En Jon Dahl Tomasson is blij dat deel mag uitmaken van de grote staf 22 man in totaal voor het 1e en Jong Vitesse.