Vitesse wint oefenduel van FC Union Berlin

Vitesse heeft zaterdagmiddag de oefenwedstrijd tegen 1. FC Union Berlin met 2-1 gewonnen. Na een doelpuntloze eerste helft kwam Vitesse na rust nog wel op achterstand, maar door treffers van Santi Kolk en Roy de Ruiter won Vitesse uiteindelijk in Berlijn.

In het sfeervolle ‘An Der Alten Försterei’ stadion begon Vitesse goed aan de wedstrijd. De Arnhemmers hadden meer balbezit en kwamen er af en toe gevaarlijk uit tegen de fysiek sterke Duitsers. De beste kans voor rust was voor Claudemir. Na een goede actie van Santi Kolk schoot de Braziliaan de bal op de kruising.

In de tweede helft kwam Union Berlin tegen de verhouding in op voorsprong. Bovendien had het doelpunt van Karim Benyamina afgekeurd moeten worden, omdat de voorzet van Chinedu Ede al over de achterlijn was geweest. Daarnaast is het maar de vraag of de kopbal van Benyamina over de doellijn was geweest. De scheidsrechter had beide incidenten schijnbaar niet goed waargenomen en keurde het doelpunt goed, ondanks protesten van enkele Vitesse-spelers.

Tien minuten later kreeg Union een penalty cadeau na een vermeende handsbal van Jeroen Drost. Eloy Room hielp niet mee aan een Duits feestje en ronselde de bal uit de linker beneden hoek. Een kwartier voor tijd kwam Vitesse op gelijke hoogte. Santi Kolk rondde een goede aanval van Vitesse koelbloedig af. Invaller Roy de Ruiter bepaalde acht minuten voor tijd de eindstand: 1-2. De Ruiter stond pas vier minuten in het veld en schoot de bal schitterend achter Union-doelman Glinker. Deze treffer was genoeg voor een verdiende overwinning in Berlijn.

Roy de Ruiter was na afloop tevreden met zijn winnende treffer. “Ik ben er ontzettend blij mee. Ik prikte hem in de verre hoek. Het klinkt makkelijk, maar je moet het natuurlijk wel doen”, aldus de trotse matchwinner.

1. FC Union Berlin – Vitesse 1-2 (0-0)
'58 Benyamina 1-0, ’73 Kolk 1-1, ’82 de Ruiter 1-2

Scheidsrechter: Bastian Dankert
Toeschouwers: 3.500
Gele kaarten: '58 Benyamina (1. FC Union Berlin) '58 Drost (Vitesse)

1. FC Union Berlin
Glinker, Peitz, Rauw, Younga-Mouhani, Mosquera ('75 Skrzybski), Sahin, Mattuschka, Schulz, Ede ('75 Trapp), Benyamina, Bemben ('80 Fritsche)

Vitesse
Room, Gravenbeek, Drost, Sprockel (’68 Felixdaal), Jong-a-Pin (’46 van der Linden), Verhaegh, Van Ginkel, Claudemir, Kaya (’74 Laghmouchi), Büttner (’78 de Ruiter), Kolk (’86 Kodalak)

Maandagmiddag is op vitesse.nl het sfeerverslag ‘Vitesse in Berlijn’ te zien

image

Reacties (0)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.


Inloggen en reactie plaatsen