Nieuwe grasmat in GelreDome

De ochtend na de ruime 4-1 overwinning op SC Cambuur is begonnen met het afgraven van de grasmat in GelreDome. Medio volgende week wordt begonnen met de aanleg van het revolutionair hybride natuurgrasveld XtraGrass™ van GreenFields. Tijdens de Airborne-wedstrijd vs De Graafschap wordt voor het eerst op het gloednieuwe veld gespeeld.

Dit nieuwste generatie hybride natuurgrasveld kenmerkt zich niet alleen door sterkte, vlakheid en stabiliteit maar komt tegelijkertijd tegemoet aan de hoge bespeelbaarheidseisen die voetballen op topniveau aan een natuurgrasveld stelt. Vitesse en GreenFields, onderdeel van materiaaltechnologieconcern Koninklijke Ten Cate NV, tekenden eind mei een contract om deze investering in de velden mogelijk te maken.

In de zomermaanden werden op de trainingsaccommodatie op Papendal twee nieuwe velden aangelegd. Op één van de trainingsvelden van de A-selectie is een identieke grasmat neergelegd zoals ook in GelreDome komt te liggen. En op het hoofdveld van de trainingsaccommodatie is het GreenFields® MX kunstgrasveld, de nieuwste versie van het geweven kunstgrassysteem, aangelegd.

Firma Agterberg draagt zorg voor de onderbouwwerkzaamheden van dit project en voor het algehele onderhoud van de Vitesse-velden.

image

Reacties (5)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.

[quote]Nou ik hoop dat dit dan de juiste mat is. De vorige Keer dat de grasmat vervangen werd betekende ook direct de start van het rampjaar 2014. Gisteren zag ik ook weer een hoop Vitesse spelers onderuit glijden.

Nou ik hoop dat dit dan de juiste mat is. De vorige Keer dat de grasmat vervangen werd betekende ook direct de start van het rampjaar 2014. Gisteren zag ik ook weer een hoop Vitesse spelers onderuit glijden.
Je ziet al ongeveer twee jaar die glijpartijen, gisteren weer met vooral Nathan als slipkoning, dit veld is wat ik begrepen heb perfect want die op Papendal bevalt zeer goed en ik geloof dat zelfs in het beroemde Wembley een dergelijke perfecte grasmat ligt.

Misschien brengt deze nieuwe grasmat Vitesse voorspoed. Laten we het hopen, dat de technisch begaafde spelers hieruit hun voordeel kunnen halen!

ziet er nu beetje uit als de mat van ADO des tijds

ziet er nu beetje uit als de mat van ADO des tijds

O maar dan kan je er rustig op spelen volgens Braamhaar. Tenzij een club uit de traditionele top 3 komt natuurlijk. Dan krijg je een boete.


Inloggen en reactie plaatsen