Jong Vitesse/AGOVV laat Jong Ajax kansloos: 3-0

De ontmoeting tussen de nummers vijf en drie in de Beloftencompetitie, Jong Vitesse/AGOVV en Jong Ajax, eindigde donderdag in een knappe 3-0 zege voor de Arnhemmers.

De ontmoeting tussen de nummers vijf en drie in de Beloftencompetitie, Jong Vitesse/AGOVV en Jong Ajax, eindigde donderdag in een knappe 3-0 zege voor de Arnhemmers. In het inhaalduel waren de Amsterdammers volledig kansloos tegen de goed spelende en voor elke bal knokkende Beloften. Alexander Büttner eiste een hoofdrol voor zich op door twee keer te scoren en bij de 3-0 voor de assist te zorgen.

Al direct na de aftrap was duidelijk dat de ploeg van Hans van Arum er zin in had. De ploeg was gretig en wilde snel het doel van Jong Ajax bestoken. Het leidde al na vier minutren tot de openingstreffer. Alexander Büttner werd randje zestien gevloerd en de linkspoot ramde de vrije trap zelf snoeihard achter doelman Sergio Padt. Jong Ajax had in de beginfase weinig in te brengen en alleen van Ismael Aissati kwam af en toe gevaar.

De Beloften verdubbelden na iets meer dan een half uur spelen de voorsprong en weer was het Büttner. Nadat even daarvoor een vrije trap net naast de kruising vloog had de aanvaller ditmaal meer geluk. De vrije trap vanaf de rechterkant werd hard ingeschoten en tot verrassing van iedereen door niemand aangeraakt. De bal belandde daardoor in de lange hoek: 2-0. Dit was tevens de ruststand.

De vraag was hoe Ajax de tweede helft zou starten. Het moest natuurlijk snel terugkomen in de wedstrijd. Jong Vitesse/AGOVV liet het echter niet zover komen en al binnen vijf minuten lag de derde treffer in het Amsterdamse doel. Uit een door Büttner genomen corner kopte Gino Felixdaal de bal bij de eerste paal fraai binnen: 3-0. In het resterende deel van de wedstrijd kregen de gasten geen poot aan de grond en deden de Arnhemmers zichzelf te kort. Roy de Ruiter, Soufiane Laghmouchi en Giovanni Gravenbeek, allen prima spelend, kregen riante mogelijkheden de score uit te breiden maar het trio was teveel uit op persoonlijk succes en daardoor werden de verkeerde keuzes gemaakt. 

Ondanks de gemiste kansen in het laatste half uur speelde Jong Vitesse/AGOVV een zeer goede wedstrijd in Gendt en won het verdiend van Jong Ajax. De ploeg van Pieter Huistra eindigde de wedstrijd met tien man nadat Roly Bonevacia in de slotfase met rood van het veld werd gestuurd na een overtreding op Davy Pröpper. Volgende week maandag speelt Jong Vitesse/AGOVV weer thuis. Dan ontvangt het Jong PSV, de nummer twee op de ranglijst.

Jong Vitesse/AGOVV - Jong Ajax 3-0 (2-0
'4 Büttner 1-0; '35 Büttner 2-0; '49 Felixdaal 3-0

Geel: Pröpper (Vitesse); Supusepa, Kappelhof (Ajax)
Rood: '81 Bonevacia (Ajax)
Scheidsrechter: Jordy de Goeij

Jong Vitesse/AGOVV
Van der Sman, Den Hartog, Vakalopoulos, Felixdaal, Tekay, Pröpper ('86 Bruinier), Beijer, Gravenbeek, Büttner ('59 Koppers), De Ruiter, Laghmouchi

Jong Ajax
Padt, Asian, Wielaert, Kappelhof ('60 Da Sousa Campos), Shakison ('25 Supusepa), Bonevacia, Ozbilix, Overtoom, Jongebloet, Aissati, Lazic ('46 Zeegelaar)

Stand Beloftencompetitie:

1. Jong Sparta 19 - 36
2. Jong PSV 18 - 34
3. Jong Vitesse/AGOVV 19 - 33
4. Jong Ajax 18 - 31
5. Jong Feyenoord/Excelsior 18 - 31
6. Jong AZ 19 - 30
7. Jong Heerenveen/Emmen 19 - 28
8. Jong FC Twente 19-26
9. Jong ADO Den Haag 19 - 26
10. Jong FC Groningen 17 - 25
11. Jong NEC 19 - 24
12. Jong Willem II 18 - 14
13. Jong De Graafschap 18 - 13
14. Jong Helmond Sport 18 - 10

 

 

 

Reacties (0)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.


Inloggen en reactie plaatsen