Bosz twee duels geschorst en twee voorwaardelijk

Hoofdtrainer Peter Bosz is door de commissie van beroep voor twee duels geschorst en twee wedstrijden voorwaardelijk. De 51-jarige oefenmeester mag daardoor niet in de dug-out plaatsnemen bij de twee eerstvolgende competitiewedstrijden: PEC Zwolle-uit en Ajax-thuis.

Bosz werd aanvankelijk voor vier duels geschorst door de tuchtcommissie, maar tegen dat besluit ging Vitesse in beroep. De zaak diende afgelopen maandag bij de commissie van beroep, het hoogste rechtsprekende orgaan in het Nederlandse voetbal. Zij kwamen tot een mildere uitspraak.

Bosz over de schorsing van twee wedstrijden: “Ik ben blij dat ik mijn kant van het verhaal met feiten heb kunnen toelichten, met als resultaat dat de schorsing gehalveerd is. Nu dit achter de rug is willen we ons volledig focussen op PEC Zwolle-uit.”

Reacties (5)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.

Ik denk dat we dit als een overwinning op dat corrupte zooitje in Zeist moeten zien. Goed dat Vitesse en Bosz in opstand zijn gekomen.

NOG 2 TE VEEL. Ik zie die Makkelie gniffelen

Of deze straf wel rechtvaardig is blijft altijd als een waas boven de bekerwedstrijd tegen Heracles Almelo hangen. De man die werkelijk een straf had verdiend was m.i. arbiter Danny Makkelie die de klok liet terug zetten, waardoor er 2 minuten te lang werd gespeeld met voor Vitesse desastreuze gevolgen. Gelukkig is de straf gehalveerd, dus toch een klein succesje behaald. De tuchtcommissie heeft niet het lef gehad om Bosz vrij te spreken. Ze hebben het in het midden gelaten met deze uitspraak.

Wat een uitspraak zeg twee duels geschorst en twee wedstrijden voorwaardelijk. Als hij weer eens moeilijk doet krijgt hij er gewoon 2 wedstijden en daar bij nog een schorsing.

Het is zuur voor je Peter, dat jij jouw mannen 2 wedstrijden niet mag coachen. Juist nu jij en wij(supporters) denken, dat de spelers het systeem beter onder de knie krijgen en iedereen eindelijk op de juiste positie geposteerd staat. Gelukkig neemt jouw rechterhand Robert Maas deze 2 wedstrijden het stokje over en het kan niet anders, dat hij het volledige vertrouwen van jou krijgt. Het is voor Vitesse een sleutelwedstrijd, het wordt aanhaken bij de top of voorlopig verder strijden in de grijze middenmoot. Dit zal hopelijk ook bij de spelers doorgedrongen zijn. Wat zou er mooier zijn dan een overwinning en met de wedstrijd van volgende week zondag tegen Ajax in de Gelredome in het verschiet zou dat een prima opsteker zijn. Succes.


Inloggen en reactie plaatsen