Kosuke Ota tekent 4,5-jarig contract

Kosuke Ota stapt in de winterstop over van het Japanse FC Tokyo naar Vitesse. De Japans international tekent een 4,5-jarig contract in Arnhem. De linksbenige verdediger sluit vanaf het nieuwe jaar aan bij de A-selectie.

Bekijk op Vitesse.nl een exclusief interview van VitesseTV.

Technisch directeur Mo Allach over de winterse versterking: “We hebben Kosuke Ota meerdere keren aan het werk gezien. Het is een vleugelverdediger die past bij onze manier van voetballen. Hij kan uit de voeten op de linksbackpositie, een positie in de selectie die tot deze investering dun bezet was. Daarnaast neemt hij met zijn 28 jaar de nodige ervaring met zich mee.”

image
Ota heeft zin in het Europese voetbalavontuur: “Ik kijk er naar uit om voor Vitesse te spelen en ik hoop zo snel mogelijk belangrijk te zijn voor het team. Vitesse heeft mij opgezocht in Tokyo waarbij we het uitgebreid over de speelstijl hebben gehad. Die presentatie, waarin de club ook veel over mijn voetbalkwaliteiten wist te vertellen, heeft mij ervan overtuigd dat Vitesse mij graag wilde hebben.”

image
Ota is na Michihiro Yasuda en Mike Havenaar de derde Japanner die voor Vitesse gaat uitkomen. Ota heeft met de oud-Vitessenaren gesproken, vertelde hij tegenover Vitesse TV: “Het zijn jongens van mijn leeftijd. Ik heb ze gesproken over Vitesse en zij vertelde mij goede verhalen over de club.”

De linksback maakte op 6 januari 2010 zijn debuut voor het Japans nationaal team in een kwalificatiewedstrijd tegen Jemen voor de Asian Cup. Voordat Ota in 2012 de overstap maakte naar FC Tokyo kwam hij tussen 2006 en 2011 uit voor Yokohama FC en Shimizu S-Pulse. De afgelopen zes seizoenen kwam Ota uit in de J-League Division 1, het hoogste niveau in Japan.

image
De Japanner tekende na de medische keuring op Sport Medisch Centrum Papendal en preferred supplier Rijnstate zijn contract bij Vitesse.

image

Reacties (34)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.

Good news! Welcome

Welcome kosuke ota!<br /> Good luck !

Welcome yellow black Samurai!

WelcomeKosuke ! I hope you have a Nice time with Vitesse!

Ik ben benieuwd. Het is altijd goed nieuws wanneer Vitesse zelf een speler vastlegt.

Welcome! Ik ben ook benieuwd, ze moeten wel vertrouwen in hem hebben om hem meteen voor 4,5 jaar vast te leggen. Ik verwacht ook wel dat hij het goed gaat doen, maar wat ze voor hem hebben betaald is geen kattenpis. Qua commercie in Japan zal Vitesse dit deels kunnen terugverdienen, en het andere deel hopelijk met een verkoop van de overbodige achenteh.

Nu nog dauda en achenteh verkopen, dat zijn de taken voor mo allach. Laat eens zien dat je een goede onhandelaar bent met verkopen mo! Bied Dauda aan in Zweden waar hij een paspoort heeft en indruk heeft gemaakt, zal vast wel een club over de brug willen komen. Achenteh aanbieden in Turkije waar veel geld zit. Dan kunnen we stappen zetten.

hoop dat hij de verwachtingen waar kan maken en dat hij weet te overtuigen. weet iemand hoe lang hij is? zal altijd langer zijn dan Achenteh, maar hoop toch wel dat er iemand staat die zowel het fysieke grond- als kopduel aan kan gaan.

Beste rem ,<br /> Hij is 1,78 m ! Ter vergelijking : achenteh is 1,65m ! Dus dat scheelt wel een stukkie haha!<br /> Wat mij opvalt op de filmpjes is dat hij goed mee opkomt en een goede voorzet heeft! Als hij net zo goed kan verdedigen komt het goed !

nou 4,5 jaar contract, dat vind ik nogal veel voor iemand die nog nooit in de eredivisie heeft gespeeld. We zullen het zien of die het waard is allemaal, vooralsnog welkom. dauda verkopen haha...wie wil deze spits nou..

Eindelijk een linksback alleen van die stem schrikt de tegenstander al. En hij heeft een netter pak aan als die Directeur van ons.

Wel eentje met een perfecte trap want behalve zijn voorzet heeft hij ook veel gescoord met vrije trappen, veel assists op zijn naam dus nu nog een goede spits erbij want de ontwikkeling van het zogenaamde megatalent Solanke gaat mij te langzaam.

Ik ben hier ook blij mee en het blijft natuurlijk afwachten of hij ook daadwerkelijk een aanwinst blijkt te zijn voor Vitesse.<br /> Er is in ieder geval geen td die een lachwekkende uitspraak doet zoals:de nieuwe Roberto Carlos (Yasuda)<br /> Ook ik hoop dat men nog wat financiële armslag krijgt door de verkoop van Acenteh en Piet velthuizen. Dit zou dan kunnen betekenen dat men weer kan investeren in andere spelers tijdens de winterstop.<br /> Tot die investeringen behoort op dit moment Kosuke Ota,maar er zijn geruchten over nog een speler en een ervaren keeper.

<span class="blockquote">Ik ben hier ook blij mee en het blijft natuurlijk afwachten of hij ook daadwerkelijk een aanwinst blijkt te zijn voor Vitesse.<br /> Er is in ieder geval geen td die een lachwekkende uitspraak doet zoals:de nieuwe Roberto Carlos (Yasuda)<br /> Ook ik hoop dat men nog wat financiële armslag krijgt door de verkoop van Acenteh en Piet velthuizen. Dit zou dan kunnen betekenen dat men weer kan investeren in andere spelers tijdens de winterstop.<br /> Tot die investeringen behoort op dit moment Kosuke Ota,maar er zijn geruchten over nog een speler en een ervaren keeper.</span><br /> <br /> Dan zal er wel interesse zijn voor Velthuizen lijkt me ( Twente misschien ). Die speler waar jij het over hebt is dat een centrumspits? Buitenspelers en Middenvelders hebben we zat lijkt mij.

Het is wel een speler met vechtlust en dat heb je nodig in dit team.

<span class="blockquote">Ik ben hier ook blij mee en het blijft natuurlijk afwachten of hij ook daadwerkelijk een aanwinst blijkt te zijn voor Vitesse.<br /> Er is in ieder geval geen td die een lachwekkende uitspraak doet zoals:de nieuwe Roberto Carlos (Yasuda)<br /> Ook ik hoop dat men nog wat financiële armslag krijgt door de verkoop van Acenteh en Piet velthuizen. Dit zou dan kunnen betekenen dat men weer kan investeren in andere spelers tijdens de winterstop.<br /> Tot die investeringen behoort op dit moment Kosuke Ota,maar er zijn geruchten over nog een speler en een ervaren keeper.</span><br /> <br /> <br /> Hoop op een Spits anjamanda

<span class="blockquote">Ik ben hier ook blij mee en het blijft natuurlijk afwachten of hij ook daadwerkelijk een aanwinst blijkt te zijn voor Vitesse.<br /> Er is in ieder geval geen td die een lachwekkende uitspraak doet zoals:de nieuwe Roberto Carlos (Yasuda)<br /> Ook ik hoop dat men nog wat financiële armslag krijgt door de verkoop van Acenteh en Piet velthuizen. Dit zou dan kunnen betekenen dat men weer kan investeren in andere spelers tijdens de winterstop.<br /> Tot die investeringen behoort op dit moment Kosuke Ota,maar er zijn geruchten over nog een speler en een ervaren keeper.<br /> <br /> Dan zal er wel interesse zijn voor Velthuizen lijkt me ( Twente misschien ). Die speler waar jij het over hebt is dat een centrumspits? Buitenspelers en Middenvelders hebben we zat lijkt mij.</span><br /> <br /> Hoe gaat Twente Piet betalen dan? Ik denk dat Piet gewoon z'n contract uit gaat zitten op de bank en dan komende zomer een transfer gaat maken. Is financieel aantrekkelijker waarschijnlijk voor hem. 't Is balen dat Vitesse nog zijn dure contract moet doorbetalen, maar van die erfenis van Jordania zijn we bijna af.

<span class="blockquote">Ik ben hier ook blij mee en het blijft natuurlijk afwachten of hij ook daadwerkelijk een aanwinst blijkt te zijn voor Vitesse.<br /> Er is in ieder geval geen td die een lachwekkende uitspraak doet zoals:de nieuwe Roberto Carlos (Yasuda)<br /> Ook ik hoop dat men nog wat financiële armslag krijgt door de verkoop van Acenteh en Piet velthuizen. Dit zou dan kunnen betekenen dat men weer kan investeren in andere spelers tijdens de winterstop.<br /> Tot die investeringen behoort op dit moment Kosuke Ota,maar er zijn geruchten over nog een speler en een ervaren keeper.<br /> <br /> Dan zal er wel interesse zijn voor Velthuizen lijkt me ( Twente misschien ). Die speler waar jij het over hebt is dat een centrumspits? Buitenspelers en Middenvelders hebben we zat lijkt mij.<br /> <br /> Hoe gaat Twente Piet betalen dan? Ik denk dat Piet gewoon z'n contract uit gaat zitten op de bank en dan komende zomer een transfer gaat maken. Is financieel aantrekkelijker waarschijnlijk voor hem. 't Is balen dat Vitesse nog zijn dure contract moet doorbetalen, maar van die erfenis van Jordania zijn we bijna af. </span><br /> <br /> Degraderen kost meer geld denk ik en Velthuizen is echt wel een paar klassen beter dan die 2 clowns die Twente nu op doel heeft staan. Zivkovic wordt zeer waarschijnlijk verkocht dus wie weet? Over Twente gesproken zij zijn weer lekker gematst door de KNVB. Ongelofelijk iemand zou dat corrupte zooitje in Zeist eens moeten doorlichten.

Ik heb de yellow black samoerai ook gezien.<br /> We zullen afwachten of hij goed genoeg is.<br /> Fijn is het wel dat Vitesse steeds minder spelers moet hebben van Chelsea en dat is goed.<br /> Dan krijgen we onze eigen identiteit weer terug !!!!!!!!<br /> <br /> Veldhuizen maar vlug naar Dubai sturen want hier wil niemand hem,zelfs Twente niet.<br /> Geef hem maar een zandbak of een vijver dan kan hij de hele dag liggen spelen met zand en zijn koikarpers.<br /> Dongelen is jong maar veel beter als Vethuizen.<br /> <br /> Tot vrijdag<br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br />

Ik heb een goed gevoel bij de aankoop van deze speler. Japanners zijn van nature zeer plichtsgetrouw en dat kan ons cluppie wel gebruiken. Volgens mij brengt hij als Japans international veel ervaring met zich mee met zijn 28 jaar. Misschien kan hij de jonkies van Chelsea inspireren tot meer strijdvaardigheid en vechtlust. Hij kan weleens de verrassing worden van het huidige Vitesse. Leerdam heeft het als alternatief op de de linksbackplaats aardig gedaan, maar er gaat toch niets boven een echte linkspoot. Dus ik heb goede hoop, dat deze Japanner het goed gaat doen en zich snel de spelstijl van Vitesse weet eigen te maken. Ota heeft een prima lengte voor een linksback 1.78m. Daar kan hij mee uit de voeten in de achterhoede. Ik hoop op een prima aanwinst met een goed linker been. Ik wens Ota heel veel succes bij onze prachtige club.

Ik denk dat Leerdam voorlopig eerste keus blijft. Communicatie is erg belangrijk in het voetbal en wat ik zo in het filmpje zag is dat Ota wel Engels verstaat maar niet spreekt. Overigens vind ik dat Leerdam sowieso in de basis thuis hoort.

<span class="blockquote">Ik heb een goed gevoel bij de aankoop van deze speler. Japanners zijn van nature zeer plichtsgetrouw en dat kan ons cluppie wel gebruiken. Volgens mij brengt hij als Japans international veel ervaring met zich mee met zijn 28 jaar. Misschien kan hij de jonkies van Chelsea inspireren tot meer strijdvaardigheid en vechtlust. Hij kan weleens de verrassing worden van het huidige Vitesse. Leerdam heeft het als alternatief op de de linksbackplaats aardig gedaan, maar er gaat toch niets boven een echte linkspoot. Dus ik heb goede hoop, dat deze Japanner het goed gaat doen en zich snel de spelstijl van Vitesse weet eigen te maken. Ota heeft een prima lengte voor een linksback 1.78m. Daar kan hij mee uit de voeten in de achterhoede. Ik hoop op een prima aanwinst met een goed linker been. Ik wens Ota heel veel succes bij onze prachtige club. </span><br /> 28 jaar en 6 interlands in 5 jaar is nou niet echt de routinier van het Japanse elftal.... Maar goed, als hij links is kan opkomen en een goede voorzet heeft dan heeft hij van alles dat de huidige kandidaten niet allemaal in huis hadden. En die taal komt vast wel goed. <br /> Ik blijf er bij dat we 4-4-2 moeten gaan spelen, met Brown en Rachica voorin en op het middenveld Baker erbij (Baker en Vako aanvallend en Nakamba en Yeini verdedigend. Achterin tot de winterstop Kruiswijk op links en Kashia en vd Werff centraal. Diks op rechts.<br /> Nog één wedstrijdje en dan kan onze Japanse aanwinst op links achter!

Leerdam hoort zeker in de basis.<br /> Wat mij dit jaar vooral opvalt is de brede selectie van Vitesse.<br /> Een wissel is eigenlijk nooit een verzwakking.Na de winterstop gaan wij daar de vruchten van plukken.

<span class="blockquote">Leerdam hoort zeker in de basis.<br /> Wat mij dit jaar vooral opvalt is de brede selectie van Vitesse.<br /> Een wissel is eigenlijk nooit een verzwakking.Na de winterstop gaan wij daar de vruchten van plukken.</span><br /> <br /> Vitesse heeft inderdaad een zeer brede selectie. Toch hoop ik, dat onze enige echte aanvoerder Kashia zijn plaats als centrale verdediger<br /> weer terugkrijgt tegen FC Twente. Tegen Heracles, wat inderdaad een prima elftal heeft, miste ik met name in de eerste helft passie, strijd- en vechtlust en iemand die zijn mond open doet om zijn medespelers te inspireren. Kashia is in ieder geval gelijkwaardig en een waardig aanvoerder.

Als je oliinyk vervangt is het al snel geen verzwakking...

<span class="blockquote">Leerdam hoort zeker in de basis.<br /> Wat mij dit jaar vooral opvalt is de brede selectie van Vitesse.<br /> Een wissel is eigenlijk nooit een verzwakking.Na de winterstop gaan wij daar de vruchten van plukken.</span><br /> <br /> Op rechtsback inderdaad, maar op linksback denk ik dat deze Ota het een stuk beter gaat doen in aanvallend opzicht. Als we afgaan op de statistieken is hij een stuk beter dan yasuda, die ik aanvallend al behoorlijk vond (hij kon niet verdedigen dat weet ik).

Ik zou zelf Diks er niet uithalen voor Leerdam. Vind ik Leerdam eerder een optie voor het middenveld. Maar eigenlijk is hij de ideale twaalfde man (bankzitter dus). Die jongen kun je op rechtsback, linksback, middenveld en zelfs centraal achterin laten invallen (zoals tegen Southampton) en hij haalt eigenlijk altijd wel een voldoende.

Wie had ooit gedacht, dat Vitesse in de defensie een luxe probleem zou krijgen? 3 gelijkwaardige spelers als centrale verdedigers en nu weer 3 spelers voor de backposities. Als Piet Velthuizen nu ook nog eens zou kunnen verkassen naar een andere club, hetgeen hijzelf ambieert, dan scheelt dat Vitesse een flinke salarispost. Nu nog een club die hem wil inlijven?

Ik hoop ook dat Velthuizen snel een nieuwe club vindt. Hij komt niet meer aan spelen toe en dat is jammer van zijn kwaliteiten. Dat Vitesse dit ook nog eens een kostenpost scheelt is natuurlijk ook mooi. Ik vind alleen wel dat Velthuizen wat meer waardering verdient van sommige forumleden hier. Het is net of mensen hem kwalijk nemen dat hij veel geld verdiend terwijl hij op de bank zit. Hij kan er weinig aan doen dat hij niet meer wordt opgesteld en ik denk dat hij ook het liefst zo snel mogelijk weer ergens 1ste keeper wil zijn. Dat hij daar niet zijn riante salaris voor wil inleveren vind ik heel begrijpelijk.

<span class="blockquote">Ik hoop ook dat Velthuizen snel een nieuwe club vindt. Hij komt niet meer aan spelen toe en dat is jammer van zijn kwaliteiten. Dat Vitesse dit ook nog eens een kostenpost scheelt is natuurlijk ook mooi. Ik vind alleen wel dat Velthuizen wat meer waardering verdient van sommige forumleden hier. Het is net of mensen hem kwalijk nemen dat hij veel geld verdiend terwijl hij op de bank zit. Hij kan er weinig aan doen dat hij niet meer wordt opgesteld en ik denk dat hij ook het liefst zo snel mogelijk weer ergens 1ste keeper wil zijn. Dat hij daar niet zijn riante salaris voor wil inleveren vind ik heel begrijpelijk. </span><br /> <br /> Helaas een erfenis van onze suikeroom Merab Jordania.

Had NEK geen keepersprobleem ?

<span class="blockquote">Had NEK geen keepersprobleem ?</span><br /> <br /> <br /> Piet is te duur voor NEK of suikeroom Boekhoorn zou de portemonnee moeten trekken! Wie weet?

<span class="blockquote"><br /> <br /> Degraderen kost meer geld denk ik en Velthuizen is echt wel een paar klassen beter dan die 2 clowns die Twente nu op doel heeft staan. Zivkovic wordt zeer waarschijnlijk verkocht dus wie weet? Over Twente gesproken zij zijn weer lekker gematst door de KNVB. Ongelofelijk iemand zou dat corrupte zooitje in Zeist eens moeten doorlichten.</span><br /> <br /> Zivkovic is van ajax en verhuurd aan Willem II. Ziyech bedoel je waarschijnlijk. Ik ben wel blij met de japanse linksback in de winterstop. Hij heeft nu een half jaar de tijd om te wennen, zolang Leerdam er nog is. 4,5 jaar is wel erg lang overigens voor een speler van 28. aan het eind van zijn contract is hij dan 33. Je kunt je afvragen hoeveel inbreng hij zijn laatste 1,5 jaar hij nog zal hebben...<br /> Vitesse laat Piet echt wel transfervrij gaan in de winterstop als zich de kans voordoet..en Piet accepteert wel een gehalveerd salaris als hij weer iedere week in de basis kan keepen ergens. Twente zou voor hem een zegen zijn. Daar is hij onomstreden voorlopig, gezien de concurrentie die daar rondloopt. <br /> Drie jaar geen europees is niet echt gematst hoor voor Twente. Hoeveel spelers kiezen die drie seizoenen Twente nog uit als vervolgstap in hun carriere denk je zonder kans op europees voetbal? Bovendien kan de FIFA ook nog verder sanctioneren en de KNVB kan ook nog wat puntenaftrek (maximaal 9) op gaan leggen. Ik verwacht dat laatste eerlijk gezegd niet, maar het kan..<br />

<span class="blockquote"><br /> <br /> Degraderen kost meer geld denk ik en Velthuizen is echt wel een paar klassen beter dan die 2 clowns die Twente nu op doel heeft staan. Zivkovic wordt zeer waarschijnlijk verkocht dus wie weet? Over Twente gesproken zij zijn weer lekker gematst door de KNVB. Ongelofelijk iemand zou dat corrupte zooitje in Zeist eens moeten doorlichten.<br /> <br /> Zivkovic is van ajax en verhuurd aan Willem II. Ziyech bedoel je waarschijnlijk. Ik ben wel blij met de japanse linksback in de winterstop. Hij heeft nu een half jaar de tijd om te wennen, zolang Leerdam er nog is. 4,5 jaar is wel erg lang overigens voor een speler van 28. aan het eind van zijn contract is hij dan 33. Je kunt je afvragen hoeveel inbreng hij zijn laatste 1,5 jaar hij nog zal hebben...<br /> Vitesse laat Piet echt wel transfervrij gaan in de winterstop als zich de kans voordoet..en Piet accepteert wel een gehalveerd salaris als hij weer iedere week in de basis kan keepen ergens. Twente zou voor hem een zegen zijn. Daar is hij onomstreden voorlopig, gezien de concurrentie die daar rondloopt. <br /> Drie jaar geen europees is niet echt gematst hoor voor Twente. Hoeveel spelers kiezen die drie seizoenen Twente nog uit als vervolgstap in hun carriere denk je zonder kans op europees voetbal? Bovendien kan de FIFA ook nog verder sanctioneren en de KNVB kan ook nog wat puntenaftrek (maximaal 9) op gaan leggen. Ik verwacht dat laatste eerlijk gezegd niet, maar het kan..<br /> </span><br /> <br /> Ik bedoelde inderdaad Ziyech. Ze hadden wat mij betreft Twente veel harder moeten aanpakken en de zwaarst mogelijke straf op moeten leggen. Zeker als je ziet hoe andere ( kleinere ) clubs die in de problemen zaten in het verleden door dat corrupte zooitje in Zeist zijn behandeld. Twente heeft gewoon geprobeerd om de boel te flessen. De straf die zij hebben gekregen is gewoon een wasse neus.


Inloggen en reactie plaatsen