Tomasson vanaf zomer assistent-trainer Deens Elftal

De 39-jarige Jon Dahl Tomasson gaat vanaf aankomende zomer de technische staf van het nationale elftal van Denemarken versterken. De huidige assistent-trainer van Vitesse keert daarmee terug naar zijn vaderland. Tomasson, eerder trainer bij Excelsior en Roda JC, kwam zelf tot 112 interlands en scoorde 52 keer. Bij de Deense voetbalbond wordt Tomasson assistent-trainer.

Tomasson volgde in de zomer van 2015 de naar Heracles Almelo teruggekeerde assistent-trainer Hendrie Krüzen op. Samen met toenmalig hoofdtrainer Peter Bosz en Rob Maas completeerde Tomasson de technische staf. Na het vertrek van Bosz naar Maccabi Tel Aviv en de benoeming van Maas als hoofdtrainer, werd Tomasson diens eerste assistent.

Tomasson over zijn besluit terug te keren naar Denemarken: “Vitesse is een club met een helder en uitgesproken beleid. De faciliteiten zijn uitstekend en ik werk heel prettig samen met de collega’s binnen de club. Ondanks dat ik goed op mijn plek zit bij Vitesse, was ik gevleid toen de Deense voetbalbond hun interesse kenbaar maakte. Het is voor mij een eer om iets terug te kunnen doen voor mijn land, maar niet voordat we met Vitesse zo hoog mogelijk zijn geëindigd in de competitie.”

image
Technisch directeur Mo Allach vertelt over de transfer van de assistent-trainer: “Jon heeft met zijn geweldige staat van dienst als voetballer onze spelers een hoop bijgebracht. Ook als trainer heeft Jon laten zien kwaliteiten te bezitten. Jon is een absolute winnaar en een vakman met ambitie. Hij blijft volledig toegewijd aan Vitesse, voordat hij in de zomer een nieuw avontuur aangaat.”

Allach over hoe de rol van assistent-trainer volgend seizoen wordt ingevuld: “Zoals al eerder aangegeven, analyseren we aan het einde van het seizoen de invulling van de technische staf. Het is daarom nu te vroeg om er iets inhoudelijks over te zeggen.”

Reacties (3)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.

Kijk, netjes seizoen afmaken..... Zo kan het dus ook.

Kan de nieuwe hoofdtrainer dus z'n eigen assistent meenemen.

Mo heeft dus toch geleerd van het te vroeg en makkelijk laten vertrekken van Bosz.
een hoop onrust bij ons clubje, komend seizoen het laatste met vele financiele garanties/zekerheden.
gaat een hele hoop veranderen hier, hoop dat deWit&Mo de boel op orde hebben voor het einde van seizoen 2016/2017

ze hebben een ondankbare taak net als v/dKraan des tijds


Inloggen en reactie plaatsen