De Wit en Sturing in China tijdens Dutch Days

Algemeen directeur Joost de Wit en Talenten Coördinator Edward Sturing zijn deze week in het Chinese Wuhan, een zusterstad van Arnhem. Samen met een delegatie, met onder meer burgemeester van Arnhem Herman Kaiser, bezoeken zij de Dutch Days in de Chinese miljoenenstad.

De Wit tekende een intentieverklaring met meneer Fu van de Wuhan Football Association. Burgemeester Kaiser en directeur van het Wuhan Sport Bureau en tevens lid van de directie van de Chinese voetbalbond, meneer Wang, keken toe bij de ondertekening.

imageVervolgens ging Sturing het veld op, om een clinic te verzorgen aan Chinese talenten tussen de twaalf en veertien jaar, op het terrein van de Wuhan Football Association, onderdeel van de Chinese voetbalbond. Het belangrijkste van de intentieverklaring is het samen willen ontwikkelen van de jonge spelers in China, zowel op professional niveau als op scholen.

image

Reacties (1)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.

Zou er tijdens deze "Dutch Days" nog wat aan de strijkstok zijn blijven hangen voor ons cluppie bij het tekenen van deze intentieverklaring? Als Nederlandse club hebben we in ieder geval alles uit de kast gehaald om een zo professioneel mogelijke indruk achter te laten. Misschien is dit een eerste aanzet naar een vruchtbare samenwerking met China, het land van de duizend mogelijkheden! Uiteindelijk hebben we al een Chinese speler Zhang in onze selectie en dat kan een pré zijn voor meer talenten die in de toekomst voor Vitesse gaan spelen.
Natuurlijk mag men eigen opgeleide spelers hierbij niet uit het oog verliezen.


Inloggen en reactie plaatsen