Overzicht internationals: Kevin Diks maakt debuut in Jong Oranje

In het afgelopen weekend kwamen diverse internationals van Vitesse in actie namens hun land. Zo maakte Kevin Diks zijn debuut in Jong Oranje en trof Marvelous Nakamba tweemaal Swaziland. Vitesse Media maakte een overzicht.

Op Tweede Paasdag nam Jong Oranje het op vs Jong Servië. Met Kevin Diks in de basis werd de oefeninterland met 1-0 gewonnen. Voor de rechtsback was dit zijn eerste wedstrijd voor Jong Oranje. Vrijdag vs Jong Noorwegen kwam Diks niet in actie. 

Voor Milot Rashica begon de interlandperiode op donderdag met een wedstrijd met Albanië O21. In het duel vs Griekenland O21 speelde hij negentig minuten. De wedstrijd eindigde in 0-0. Voor vanavond is hij aangesloten bij het nationale elftal van Albanië, dat op bezoek gaat bij Luxemburg. 

Marvelous Nakamba vertrok met Zimbabwe voor het treffen met Swaziland. De eerste wedstrijd eindigde in 1-1, de middenvelder bleef op de bank. In de return, in Zimbabwe, stond Nakamba in de basis en werd de wedstrijd met 4-0 gewonnen. Vijf minuten voor tijd werd Marvelous Nakamba gewisseld. 

Het succesvolle Ecuador speelde donderdag een WK-Kwalificatiewedstrijd vs Paraguay. Renoto Ibarra mocht na 77 minuten invallen en het duel eindigde in een 2-2 gelijkspel. Dit betekende pas het eerste puntverlies voor Ecuador in de kwalificatiereeks. Dinsdagavond is de volgende wedstrijd, in en tegen Colombia. 

Vako en Guram Kashia moeten vanavond nog aan de bak. Met Georgië spelen zij de oefeninterland vs Kazachstan. 

Eloy Room speelde afgelopen week al twee wedstrijden voor Curaçao. Beide wedstrijden speelde de doelman negentig minuten. Tegen Barbados verloor Curaçao met 1-0, vs de Dominicaanse Republiek wist het vervolgens wel te winnen (2-1). 

Bij Zwitserland O21 – Engeland O21 (1-1) startte Lewis Baker in de basis. Na 86 minuten mocht ook Dominic Solanke invallen. Izzy Brown maakt deel uit van de O19 van Engeland. Hij mocht de eerste 79 minuten meespelen in de gewonnen wedstrijd vs Georgië O19 (2-1). Tegen Griekenland O19 (1-1) speelde de aanvaller 74 minuten. Vandaag speelt Engeland O19 tegen de Spaanse leeftijdsgenoten de laatste wedstrijd van de UEFA U19 Elite Round. Beide teams hebben vier punten uit twee wedstrijden. 

Reacties (0)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.


Inloggen en reactie plaatsen