EuroFit deelnemers in actie

Voorafgaand aan de wedstrijd Vitesse vs ADO Den Haag, zaterdag 9 april, speelden de deelnemers van Vitesse EuroFIT tegen de deelnemers van EuroFIT ADO Den Haag.

Op de trainingsaccommodatie op Papendal werden een aantal spannende, fanatieke, maar bovenal leuke wedstrijden gespeeld. Bij EuroFIT wordt er volgens de ‘walking football’ regels gespeeld. Dit houdt in dat de mannen niet mogen rennen, er geen fysiek contact is toegestaan en de bal niet boven heuphoogte mag komen. Na de wedstrijden op Papendal vertrokken alle EuroFIT-deelnemers  naar GelreDome om de wedstrijd gezamenlijk te bekijken.

Het EuroFIT programma is onderdeel van een wetenschappelijk project in samenwerking met VUmc Amsterdam. Het EuroFIT programma wordt aangeboden bij ADO Den Haag, FC Groningen, PSV en Vitesse. Tevens is het leefstijlprogramma ook gestart in Engeland, Portugal en Noorwegen. Veertig Vitesse-supporters tussen de 30 en 65 jaar met een BMI hoger dan 27, begonnen in oktober aan het twaalf-weken durende programma.

De EuroFIT deelnemers van Vitesse hebben in de maanden november, december en januari intensief gesport op de trainingsaccommodatie te Papendal. Daarnaast woonden zij bijeenkomsten bij over gezonde voeding, alcohol gebruik, minder zitten en meer bewegen. Uit de metingen bleek dat de mannen na deelname gezamenlijk meer dan 130 kilo zijn afgevallen en meer dan 2 meter buikomvang kwijt zijn. Een deel van deze mannen blijft elke donderdagavond gezamenlijk sporten bij amateurclub Eendracht. Een andere groep start op zondagochtend een wandelgroep om te gaan trainen voor de Airborne  Wandeltocht die in september 2016 plaatsvindt.

Naast de actieve groep is er ook een controle groep van veertig mannen. Deze controlegroep krijgt het EuroFIT programma vanaf oktober 2016 aangeboden. De controlegroep wordt eveneens opnieuw gewogen en gemeten. Alle mannen, zowel interventie als controlegroep worden na 1 jaar wederom gemeten. 

Reacties (0)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.


Inloggen en reactie plaatsen