In memoriam Jan Horree

Op 11 mei jongstleden is oud Vitesse-voetballer Jan Horree overleden in de leeftijd van 92 jaar.

Bij het verscheiden van Jan Horree gaan de gedachten terug naar de competitie wedstrijden in de oorlogsjaren, toen Jan tot de Vitesse-selecties behoorde in de seizoenen 1942/1943 en het kampioensjaar 1943/44. De wedstrijden op Oud Monnikenhuize waren trekpleisters in de benauwende oorlogstijd en Jan Horree kwam verschillende keren voor het eerste elftal uit. Hij was een technisch bekwame middenveldspeler, een publiekslieveling.

In het eerste naoorlogse seizoen 1945/1946 promoveerde Vitesse naar de 1e klasse Oost. Jan speelde nadien in de reserve elftallen en hij bleef Vitesse volgen. Men zag Jan weer nadrukkelijker terug in de zeventiger jaren, toen hij zich als begeleider van het eerste elftal beschikbaar stelde en mee maakte dat Vitesse in het seizoen 1976/1977 promoveerde naar de Eredivisie. Ook na het kampioenschap bleef Jan, die behoorde tot de groep Vitesse-reünisten, als elftalbegeleider aan Vitesse verbonden.

De laatste tijd verbleef Jan in Regina Pacis, waar hij liefdevol werd verzorgd op de afdeling de Wilg. Wij wensen zijn kinderen, (achter) kleinkinderen, overige familie en vrienden veel sterkte toe.

Reacties (0)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.


Inloggen en reactie plaatsen