Gelijkspel niet genoeg voor Vitesse

Vitesse heeft zich niet kunnen plaatsen voor de play-offs. Het elftal kwam tweemaal op voorsprong in Enschede, maar speelde uiteindelijk met 2-2 gelijk. Bruno Uvini (eigen doelpunt) en Yuning Zhang maakte de treffers voor Vitesse.

De 19-jarige Yuning Zhang maakte zondagmiddag zijn basisdebuut in dienst van Vitesse. De middag begon goed voor de Arnhemmers. Al na drie minuten stond het team van trainer Rob Maas op voorsprong. Een corner van Kosuke Ota werd in eigen doel verwerkt door de Twentse verdediger Bruno Uvini: 0-1.

image
Vitesse startte fel en dat leverde een mogelijkheid op voor Marvelous Nakamba. Zijn afstandschot vloog net naast het doel. Echter was het in de 27ste minuut raak aan de andere kant. Zakaria EL Azzouzi probeerde het van afstand en schoot de bal in de bovenhoek: 1-1. FC Twente kreeg meer grip op de wedstrijd. Een vrije trap van Hakim Ziyech ging maar net via de paal naast. Het ging aardig op en neer in de Grolsch Veste, waar Vitesse werd gesteund door 500 supporters. De geelzwarten gingen op zoek naar de voorsprong. Renato Ibarra was meermaals de tegenstander te snel af. Net voor rust trok hij naar binnen en schoot op de lat. De ruststand was daardoor 1-1.

image
Na rust was de eerste kans voor Vitesse. Wederom kwam het gevaar uit een hoekschop van Kosuke Ota. De kopbal van Guram Kashia werd gepakt door doelman Nick Marsman. Ook Vako deed een poging, van afstand schoot hij naast het doel. Daarna was het dan eindelijk raak. Yuning Zhang kopte raak na een uitstekende voorzet vanaf de rechterflank van Renato Ibarra: 1-2.

Maar al snel was het 2-2. Chinedu Ede was eerder bij de bal dan Eloy Room en tikte binnen. Vitesse kon weer opnieuw op zoek gaan naar een voorsprong. Vako had een mogelijkheid, maar Ziyech ook. De spanning in de slotfase nam toe. Vitesse moest drie punten pakken om aanspraak te maken op een plek in de play-offs. Renato Ibarra kwam 1-op-1 met Nick Marsman, de doelman redde. Hij stond ook in de weg bij het schot van Milot Rashica. Het bleef daardoor steken op een gelijkspel.
image

Reacties (17)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.

Dat is een goede zaak! Succes Yuning.

Waarom geen Solanke? Is 'ie geblesseerd?

Waarom geen Solanke? Is 'ie geblesseerd?
Yepp.......die zien we nooit meer terug!

Er staat geen enkele speler van Chelsea in de basis !!!! Dat mag dus (de laatste wedstrijd).

Zhang in de basis. Geflankeerd door Rashica en Ibarra. Mooi. Ben benieuwd.Rashica wat een waardeloze speler, kan nog geen bal vasthouden loopt zich zelf altijd vast ,speelt niet op tijd zijn bal af.
Maar vlug verkopen,zie liever Ibarra.

Het gaat weer ergens om en Vitesse is niet thuis.

Rashica wat een waardeloze speler, kan nog geen bal vasthouden loopt zich zelf altijd vast ,speelt niet op tijd zijn bal af.
Maar vlug verkopen,zie liever Ibarra.


Dat slaat ook nergens op, vind dat Rashica het dit seizoen prima heeft gedaan. Was echt niet de minste.

Dit team heeft niets in de playoffs te zoeken. Werken aan een mentaal sterker team volgens seizoen. Succes.

Geen play offs en dus Maas weg , en nog boven nek geëindigd ook! Beter kon niet! Maar de grootste grap vandaag was natuurlijk in Doetinchem ... Haha!

Maas volgend seizoen geen trainer meer net bekend geworden

Maas volgend seizoen geen trainer meer net bekend geworden
Dat is goed nieuws en dat betekent dat ik toch weer mijn seizoenkaart verleng, ik heb trouwens niks live meegekregen want de hele dag Giro gevolgd eerst live op meerdere locaties in Lingewaard en later op tv.

Rob Maas is opgestapt als trainer van Vitesse. De oefenmeester liet na afloop van het duel met FC Twente weten dat er in overleg met de club is besloten dat hij volgend seizoen niet meer voor de groep staat.
,,De doelstelling van de club was om play-offs te halen en dat is niet gelukt. Daarom is er in onderling overleg besloten dat ik volgend seizoen geen trainer ben", aldus Maas op de persconferentie.

Vitesse greep zondag naast een plek in de play-offs om Europees voetbal na een 2-2-gelijkspel op bezoek bij FC Twente. Maas nam het roer in Arnhem over toen trainer Peter Bosz afgelopen winterstop vertrok naar Maccabi Tel Aviv.

Bron: AD

Maas volgend seizoen geen trainer meer net bekend geworden
Dat zeg ik ! Mooie dag !

de zon gaat pas schijnen als allach ook weg gaat !!!!

Dus met het bereiken van de playoffs waren ze doorgegaan met deze zoutzak? grazie Twente.

https://twitter.com/FOXSportsnl

Dus met het bereiken van de playoffs waren ze doorgegaan met deze zoutzak? grazie Twente.

Niet per definitie. Alleen de play-offs nog. Daarna was het alsnog klaar voor Maas geweest, tenzij hij met Vitesse de play-offs gewonnen zou hebben. Dat was op voorhand niet de afspraak, maar door de groeiende weerstand tegen Maas uiteindelijk het enige wat hem nog had gered.


Inloggen en reactie plaatsen