Vitesse volgend seizoen met nieuwe hoofdtrainer

Vitesse en hoofdtrainer Rob Maas zijn in goed overleg tot de conclusie gekomen dat hij zijn huidige functie aan het einde van het seizoen neerlegt en Vitesse voor het nieuwe het seizoen op zoek gaat naar een opvolger.

De 46-jarige oefenmeester nam afgelopen winter de honneurs waar van Peter Bosz, die halverwege het seizoen naarMaccabi Tel Aviv vertrok.

Technisch directeur Mo Allach: “We zijn continu in gesprek geweest met elkaar. Gezamenlijk hebben we een doelstelling afgesproken, die we helaas niet gehaald hebben. Als club gaan we de situatie en het afgelopen seizoen goed en kritisch analyseren. Dit besluit staat overigens los van het vertrouwen dat ik heb in Rob als trainer. Hij zal deze kwaliteiten in de toekomst zeker verder ontwikkelen.”

Rob Maas: “In de winterstop hebben we er voor gekozen om op de ingeslagen weg verder te gaan. Tot en met de laatste wedstrijd heb ik een team gezien dat er hard voor werkte. Dat we de play-offs niet hebben behaald is voor iedereen binnen en rondom de club enorm zuur. Dat trek ik me als sportman ook aan. We hebben gezamenlijk het gevoel dat de basis op dit moment ontbreekt om met mij in deze rol verder te gaan. Ik ben de club dankbaar dat zij mij in de winterstop het vertrouwen heeft gegeven om de rest van het seizoen af te maken als hoofdtrainer. Die ervaring neem ik voor de rest van mijn carrière mee.”

Maas trad in de zomer van 2014 toe tot de technische staf van Vitesse. De geboren Eindhovenaar was eerder al assistent-trainer bij RKC Waalwijk. Als profvoetballer speelde de middenvelder ruim 500 competitieduels en stopte pas op 39-jarige leeftijd. Hij doorliep de jeugdopleiding van en stond onder contract bij PSV en kwam in actie voor FC Eindhoven, RKC Waalwijk, Feyenoord, Heracles Almelo en de Duitse ploegen Arminia Bielefeld, Hertha BSC en MSV Duisburg.

Vitesse gebruikt de komende periode om op zoek te gaan naar een nieuwe hoofdtrainer.

Reacties (45)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.

Dat is tien wedstrijden te laat Rob. Bedankt voor het verkloten van dit seizoen!

Dit is een feestdag voor alle Vitessenaren.

Terecht dat hij weg is. Wel vind ik het ongepast hoe de Vitesse supporters hem altijd hebben behandeld en hem nooit een echte kans hebben gegeven... Jammer...

Rob Bedankt! Bedankt voor zoveel zelfreflectie.
Als speler had je meerdere aanvaringen met trainers en moest dan noodgedwongen weg. Als trainer geen enkele klik met spelersgroep.
Je kruiwagen Bosz maar achterna gaan.
Coachen is een vak!
Vitesse nu op zoek naar een échte trainer en niet naar een zelfingenomen poppetje voor de groep.

Mee eens vincentv, Maas zoals ik hem ken is een zeer goede assistent maar geen hoofdtrainer. Dat is een grote fout van Allach geweest. (Een van de zoveel).
Maas heeft Peter willen kopiëren en is een strijdt met Kashia aangegaan. Deze was niet te winnen.
Hij heeft het publiek niet serieus genomen maar dit doen meer bij vitesse niet, Dus kun je niet enkel hem kwalijk nemen.

Word nog besproken of hij behouden blijft voor de club maar de geluiden zijn dat dat niet het geval zal zijn.

Dat is groot nieuws voor Vitesse. Mo Allach, Joost de Wit en de Raad van Commissarissen hebben Rob Maas te lang in het zadel laten zitten en hem met fluwelen handschoenen aangepakt. Tussentijds ingrijpen was op zijn plaats geweest. Op zich is een gelijkspel tegen FC Twente uit niet slecht, maar helaas zijn de vorige wedstrijden verkloot door deze onzichtbare coach. Die play-offs hadden met deze selectie allang binnen moeten zijn.

Bedankt Rob Maas voor je zelf reflectie. Hopenlijk wordt er een trainer aangesteld, die het plezier en de juiste teamspirit terug kan brengen in het team. Ook de positie van de TD moet der discussie worden gesteld, bijv. alleen maar om het aantrekken van incompetente spelers zoals Dauda en Ota c.q. het niet aantrekken van een scorende spits!

Dat is één!!!! Waar blijft de tweede, Allach dus, en mogelijk de derde, de Wit!!!! Nu in één keer de boel op de schop gooien en overnieuw beginnen!!!

Het duo Henk ten Cate en Aad de Mos zijn in de race volgens Anjamanda. Dat zou toch nog fantastisch nieuws zijn ondanks het mislopen van de play-offs.

Na het onverwachte vertrek van Peter Bosz was de aanstelling van Rob Maas als hoofdtrainer nog wel te billijken. Al kan ik me in de keuze om er geen (ervaren) assistent bij te halen vanaf het begin niet vinden. Helaas voor Maas heeft hij alle fouten gemaakt die een beginnend trainer kan maken, het is alleen jammer dat zijn eerste club onze prachtige club moest zijn en niet vv Heikneuters 4...

De onnodige reservebeurten van Guram, met als gevolg het gegoochel met de opstelling met name met de vier verdedigers, het geschil met Kelvin Leerdam, het hardnekkige vertrouwen in spelers die dit gedurende het seizoen nimmer waar hebben weten te maken, de totaal verkeerd gekozen 'leer'momenten die hij zijn spelers voorschotelde (ook Michels heeft Cruijff wel eens niet opgesteld, alleen niet in wedstrijden waar het toe deed) , de zwakke analyses na wedstrijden en de beroerde mediapresentatie in zijn geheel, etc. En dat is alleen nog maar een deel van de zaken die je er als supporter in Zwolle van mee krijgt, laat staan dat je dagelijks moet werken onder de leiding van deze trainer.

Niet alleen Maas heeft fouten gemaakt. De dagelijkse leiding van Vitesse had al eerder kunnen ingrijpen; had Bosz niet laten gaan, had vanaf het begin een (ervaren) assistent aangesteld of eerder aan Maas verteld dat het er bij Vitesse uiteindelijk toch echt om de knikkers gaat en niet een krat pilsener na afloop van de wedstrijd. Met name Allach valt dat zwaar aan te rekenen, al begon hij het seizoen nog zo voortvarend door de vroege transferberichten. Dat een deel van de spelers (vd Werff, Yeini en, op Baker na alle huurlingen) dan achteraf teleur stelt is jammer, mij leken het goede aanwinsten. Bij Feyenoord hebben ze ongetwijfeld hetzelfde gedacht van Veijinovic.

Buitenom het feit dat je nu aanstaand seizoen Europees voetbal misloopt, hebben deze keuzes op de lange termijn mogelijk meer ongewenste effecten tot gevolg dan blijkbaar door de bestuurders is voorzien... Het vertrek van een groot aantal spelers, gewenst en ongewenst, en nu is vrijwel de complete technische staf weg (ik denk niet dat Maas weer assistent wordt).

Laten we hopen dat met de aanstelling van een (nieuwe) bekwame technische staf de eerste stap kan worden gemaakt. Afhankelijk van de keuze die Vitesse maakt ten aanzien van de spelersgroep volgend jaar, en gezien de financiële situatie kan er dat maar één zijn: jonge en/ of goedkope spelers, zal een passende trainer moeten worden gevonden. En al bewaar ik goede herinneringen aan de periode onder Ten Cate, met alle respect staat er volgend seizoen toch een heel ander team op het veld dan in zijn glorietijd.

Gezien wat er over blijft van de huidige selectie en wat er nog aan zit te komen vanuit de jeugd en het tweede gaat mijn voorkeur uit naar een trainer die spelers aantoonbaar beter maakt. Jammer dat dit nieuws nu pas komt want Moniz (FC Eindhoven) had ik bijvoorbeeld geen verkeerde keuze gevonden... Een Coerver-adept en bij PSV jarenlang verantwoordelijk geweest voor met name de technische opleiding van spelers. Soortgelijke types weet ik niet meteen te noemen want ik meen dat René Meulensteen geen ambities meer in die richting heeft. Wellicht valt wel te praten over een andere rol. Liefst zie ik Albert Capellas ook weer terug keren, al worden zoete koekjes niet (vaak) gebakken.

Met een staf die spelers aantoonbaar beter maakt, kunnen we op termijn leuke transferbedragen opstrijken en spelers overtuigen voor Vitesse te kiezen. Daarnaast zou het ook naar Chelsea toe een goede keuze zijn te kiezen voor een dergelijke staf. Op zich ben ik niet tegen samenwerking; het kan legio voordelen opleveren al zullen spelers langer gecommitteerd moeten zijn aan Vitesse en afspraken ten aanzien van speeltijd (als die er al zijn) geëvalueerd moeten worden. Uiteindelijk zijn het allemaal profvoetballers en dat zou moeten betekenen dat het beste elftal speelt en niet, zoals bij sc Bal op Dak 2, gerouleerd wordt wanneer dit de prestaties niet ten goede komt.

En dan Mo... Zijn contract loopt nog een half jaar door. Ik zou het toejuichen als Jan Streuer zijn plaatsvervanger wordt, die man heeft al wat pareltjes op de kop weten te tikken.

... zou Maas zolang gewacht hebben om zelf alvast een seizoenkaart te verlengen en zo meer kans te maken op de meet & greet met de selectie van komend seizoen??...

Helaas voor Maas begint zijn trainersloopbaan niet positief op deze manier. Ik gun hem het beste, misschien is het beter om een niveautje lager zijn carrière voort te zetten. Wie weet is hij een prima trainer voor het linkerrijtje Jupiler League. Voor de subtob Eredivisie is hij volledig ongeschikt gebleken helaas. Ik Neem het Allach niet kwalijk dat hij destijds na het plotselinge vertrek van Bosz voor diens assistent heeft gekozen. Echter had hij wel eerder moeten ingrijpen. Nu is het een volledig mislukt seizoen. Maas heeft nu zelfreflectie getoond, het zou Allach sieren als hij dat ook zou doen aangezien hij nog meer debet heeft aan dit debacle dan Maas.

Allach Rob Maas is moedig geweest. Wees jij Allach dan net zo moedig als Maas en stap ook op!

Het is voor ons toch goed nieuws dat Maas niet verder gaat als coach van Vitesse.
Hij was onhoudbaar geworden door zijn wijze van spelen en omgaan met spelers.
Wie zal Maas gaan vervangen?
Diverse namen zijn hier al geopperd en dan ook namen die inmiddels bezet zijn.
Wat het nieuwe seizoen gaat brengen zal weer erg spannend zijn,met heel veel geruchten en suggesties over spelers ed.
De vraag is wie gaat de technische staf samenstellen omdat dus niet alleen Maas vertrekt maar ook Tomasson.
Het zou Allach kunnen zijn,maar ook dat is geen zekerheid.
Henk ten Cate en Aad afkoopsom zou en is nog steeds een hele goede optie, echter een Combi van Henk ten Cate met Theo Janssen zie ik ook als een mogelijke optie.
Het eerste duo is zoals al eerder vermeld heb nog steeds niet ontkend if ontkracht.
De Chelsea connectie legt ook druk op de directie van Vitesse vanwege de prestaties op het veld en de voortgang met hun eigen spelers.
Financieel is er schijnbaar al een akkoord te zijn vanuit Engeland en Rusland.
Dat is dan vooral omdat Vitesse niet heel veel financiële ruimte heeft om een goede TD en ook trainer aan te trekken.
Als Vitesse een en ander zelf moet gaan bekostigen dan moeten ze het echt gaan zoeken in types zoals Maas; goedkoop en slecht!

teleurstelling in de kleedkamer..... maas maakte bekend dat die stropte als hoofdtrainer...teleurstelling was gauw weg .. iedereen begon te juichen... reporter hoe reageerde de spelers nadat je bekend maakte dat je stopte...Maas....uuuuuhhhhhhh das niet belangrijk... zegt genoeg haha

Slappe zak Maas pleurt eindelijk op nou die slappe piemel van een allach nog oprotten...

Ik heb net met verbazing bij studio sport de Heer Mo Allach gezien hij is onze technisch direkteur en hij kan nog niet eens fatsoenlijk op de tv verschijnen, zijn stropdas kan hij niet eens strikken zat zo scheef en dat is dan onze direkteur laat me niet lachen deze man is neit meer te houden bij Vitesse hij is mede de oorzaak van dit ellendige jaar zonder een enkele kans op europees voetbal met dit materiaal wat wij hebben, Mo Allach schaam je en stel je solidair op en neem afscheid van Vitessse!!

Ik zou Vitesse een goede raad geven haal een oude rot als technisch direkteur zoals bijvoorbeeld aad de Mos en probeer een poging te wagen om Huub Sevens om te halen om weer Hoofdtrainer te worden of ga in gesprek met Gert Jan Verbeek en verschoon ons supporters alstublieft met erwin van der Looi of die Slappe hap ex trainer van Twente!!!

Bestuur neem nu eindelijk je verantwoordelijkheid en maak schoon schip!!!

Ik heb net met verbazing bij studio sport de Heer Mo Allach gezien hij is onze technisch direkteur en hij kan nog niet eens fatsoenlijk op de tv verschijnen, zijn stropdas kan hij niet eens strikken zat zo scheef en dat is dan onze direkteur laat me niet lachen deze man is neit meer te houden bij Vitesse hij is mede de oorzaak van dit ellendige jaar zonder een enkele kans op europees voetbal met dit materiaal wat wij hebben, Mo Allach schaam je en stel je solidair op en neem afscheid van Vitessse!!

Ik zou Vitesse een goede raad geven haal een oude rot als technisch direkteur zoals bijvoorbeeld aad de Mos en probeer een poging te wagen om Huub Sevens om te halen om weer Hoofdtrainer te worden of ga in gesprek met Gert Jan Verbeek en verschoon ons supporters alstublieft met erwin van der Looi of die Slappe hap ex trainer van Twente!!!

Bestuur neem nu eindelijk je verantwoordelijkheid en maak schoon schip!!!
Allach is een schande voor deze club, alleen zoals hij zich presenteert bij Studio Sport schandalig.

Mee eens vincentv, Maas zoals ik hem ken is een zeer goede assistent maar geen hoofdtrainer. Dat is een grote fout van Allach geweest. (Een van de zoveel).
Maas heeft Peter willen kopiëren en is een strijdt met Kashia aangegaan. Deze was niet te winnen.
Hij heeft het publiek niet serieus genomen maar dit doen meer bij vitesse niet, Dus kun je niet enkel hem kwalijk nemen.

Word nog besproken of hij behouden blijft voor de club maar de geluiden zijn dat dat niet het geval zal zijn.


In de winterstop had Vitesse niet zo heel veel goede mogelijkheden op een andere trainer. Willem II liet Streppel niet tussentijds gaan en heel veel meer smaken waren er niet. Maas heeft het zichzelf niet makkelijk gemaakt. Hij heeft zich verrekend in het karakter (en vooral de waarde ervan) van Kashia. Maas heeft precies gedaan wat Chelsea van hem vroeg en de onterechte hoeveelheid speeltijd die Brown, Nathan en Solanke hebben gekregen heeft het elftal verzwakt. Als hij uit die ervaring heeft geleerd is het toch voor hem nog ergens goed voor geweest. Van der Brom (om maar een vergelijking te trekken) heeft destijds de keuze voor het beste elftal gemaakt door Büttner ipv van Aanholt op te stellen en Jonathan Reis niet te laten spelen omdat hij niet fit genoeg was. Hij haalde wel resultaat, maar kreeg toen ook een trap in de rug.. Dus wat is wijsheid.
Ik denk dat het besluit in de winterstop om Maas hoofdtrainer te maken vooral te maken had met het gebrekkige aanbod van beschikbare trainers, het besparen van geld en vooral de uiteindelijke misvatting dat Vitesse in de tweede seizoenshelft de play-offs niet meer zou kunnen ontgaan..

Dat is één!!!! Waar blijft de tweede, Allach dus, en mogelijk de derde, de Wit!!!! Nu in één keer de boel op de schop gooien en overnieuw beginnen!!!

Allach maakt absoluut niet de indruk haast te hebben met een vertrek bij Vitesse. In dat licht bezien denk ik dus: ...kom er maar in Henk Fräzer als nieuwe trainer van Vitesse....

Maas heeft zijn kans gekregen i.v.m. financiën, en op voorspraak van Bosz. Maar waarom geen John Lammers of Edward Sturing als assistent-trainer er bij, dan was het voor Maas beter afgelopen. En laat Henk Fräzer maar lekker in Den haag blijven Dogo. Wat heeft deze man uit Den Haag voor een meerwaarde voor ons, helemaal niets.

Wat voor meerwaarde heb jij voor vitesse ? Jij vindt Maas en allach een schande voor de club, de grootste schande voor onze club ben jij.
Vanaf nu kun je je alvast voorbereiden op het nieuwe seizoen om de nieuwe trainer en TD het complete seizoen af te zeiken.

Maas heeft zijn kans gekregen i.v.m. financiën, en op voorspraak van Bosz. Maar waarom geen John Lammers of Edward Sturing als assistent-trainer er bij, dan was het voor Maas beter afgelopen. En laat Henk Fräzer maar lekker in Den haag blijven Dogo. Wat heeft deze man uit Den Haag voor een meerwaarde voor ons, helemaal niets.

Dogo heeft gelijk, Henk zou wel eens een goede trainer voor ons kunnen zijn denk ik.
Hij heeft het met het materiaal in Den Haag goed gedaan, rustige trainer die geen onzin uitkraamt en weet wat het is om te werken bij een club die is overgenomen.
We zullen het zien de komende periode.

Mo gaat niet weg de kans dat hij gaat verlengen is zeer groot.

Ik zie ook liever een ervaren trainer voor de groep. Gooi eens een visje uit bij Huub Stevens of Gert-Jan Verbeek. Dat zijn karaktertrainers die heel veel ervaring hebben opgedaan in het buitenland en echt wel weten hoe een groep spelers te motiveren.
Henk ten Cate is ook prima. De supporters willen wel eens een Vitesse zien in het nieuwe seizoen die ook punten pakt tegen de top5.

Maas heeft grote fouten gemaakt maar stond er ook helemaal alleen voor. Zijn assistent Tomasson wist ook dat hij zou vertrekken en de spelers hebben er (op een enkele uitzondering na) met de pet naar gegooid.
Al met al heel goed dat Maas gaat maar er zit veel niet goed bij onze club.
Ik ben blij dat dit seizoen erop zit want voor het eerst in 30 jaar ging ik met tegenzin naar de laatste wedstrijden. Ik hoop dat de jeugd een kans krijgt en dat er aangevuld gaat worden met enkele winnaars met een over mijn lijk mentaliteit.

En laat Henk Fräzer maar lekker in Den haag blijven Dogo. Wat heeft deze man uit Den Haag voor een meerwaarde voor ons, helemaal niets.


Laat duidelijk zijn dat Henk Fräzer niet meteen mijn eerste keus is. Maar als ik er over nadenk en de interviews met Mo Allach beluister, dan verwacht ik dus ook dat Mo gewoon blijft zitten tot eind januari 2017. In dat geval zal Allach ook begrijpen dat de volgende Vitesse trainer prestaties zal moeten brengen. Maar er is geen geld. Niet enorme bedragen in ieder geval. Daarom denk ik dat Allach zal uitkomen bij de in de media zeer fatsoenlijke Henk Fräzer, die betaalbaar is, Mo goed gezind is, eredivisie ervaring heeft en met niet hoogstaande selecties toch presteert. Dat kan bij Vitesse alleen maar beter worden...

Misschien is Heerenveen-middenvelder Joey Vd Berg een optie om binnen te halen. Is een jongen met veel pit en is transfervrij.

De bal rolt zoals hij rolt.

Rob Maas als hoofdtrainer was gezien de financiën en het positieve advies van de vertrekkende coach Peter Bosz een te billijken keuze van de directie halverwege het seizoen. Natuurlijk geen "grote sprong voorwaarts" maar een voortzetting van het Bosz-systeem. Het niet opstellen van Kashia door Peter Bosz werd door de onervaren Maas gecontinueerd. Mogelijk heeft hij Bosz hierover nog geconsulteerd, maar hij bleef te lang volharden in deze beslissing. Als er dan links en rechts punten blijven liggen dan gaan publiek en media er zich mee bemoeien. Als Maas dan volhard in z'n keuzes (deels ingegeven door Chelsea vermoed ik, maar de afspraken tussen Chelsea en Vitesse zijn net zo transparant als de zwarte gaten in het heelal) en er worden nog minder punten behaald, dan is het hek van de dam.

We moeten niet vergeten dat we dit seizoen met een gemankeerde linkerhelft hebben gespeeld, en ook onder Peter Bosz: Achenteh, rechtspoot Leerdam als linksback en sinds kort Otu op die positie. Met als linksbuiten Oliinyk. Daar heb ik genoeg over geschreven
Ook onder de hoede van Peter Bosz hadden we de tweede helft van het seizoen minder punten behaald dan de eerste. We konden alleen 4-3-3 spelen en de tegenstanders hadden ons spelletje door (afjagen; de opbouw vroeg verstoren:klaar).

Bosz en nu ook Maas zijn passé. Wat nu.

Ik denk allereerst om de afspraken met Chelsea wat meer openbaar te maken. Chelsea maakt onze begroting sluitend en wil daar wat voor terug. Duidelijk. Maar als we één of twee Chelsea-spelers MOETEN opstellen dan weet het publiek dat. Dan ligt dat gewoon vast.

Ten tweede zou ik op het middenveld met een routinier willen spelen (een echte spelverdeler die de klappen van de zweep kent)
en een echte spits (dat zou Zhang kunnen worden; houd hem vast want China is een groot en opkomend voetballand).

Tenslotte een coach met ervaring. Liefst nog met buitenlandse ervaring.

Veel meer kunnen we niet wensen. We spelen in een opleidingsland. De begroting is niet met de top-3 te vergelijken en streven naar de vierde positie is al mooi.

Op eigen benen staan (stekker eruit door Chelsea) lijkt me op de langere termijn een riskante optie.

Het was een seizoen met ups en downs; ik heb genoten, gescholden en gelachen. Het leek wel voetbal, het was leven.

Ik zie ook liever een ervaren trainer voor de groep. Gooi eens een visje uit bij Huub Stevens of Gert-Jan Verbeek. Dat zijn karaktertrainers die heel veel ervaring hebben opgedaan in het buitenland en echt wel weten hoe een groep spelers te motiveren.
Henk ten Cate is ook prima. De supporters willen wel eens een Vitesse zien in het nieuwe seizoen die ook punten pakt tegen de top5.


Huub Stevens heeft het aan het hart. Die wil geen stress meer in zijn leven. Verbeek verdient een best salaris in Duitsland en heeft net verlengd daar. Die hoef je niet te polsen. Ten Cate wil het misschien wel doen, maar niet te lang en zal dan wellicht ook de plek van Mo wel willen gaan bekleden na januari 2017.. Vitesse staat voor een beste uitdaging. Een prestatie trainer voor een bescheiden bedrag binnenhalen. Henk Fräzer, Stegeman, Art Langeler, v/d Looij of Jaap Stam. Dat is de categorie trainers waar Vitesse op uit zal komen...

En laat Henk Fräzer maar lekker in Den haag blijven Dogo. Wat heeft deze man uit Den Haag voor een meerwaarde voor ons, helemaal niets.


Laat duidelijk zijn dat Henk Fräzer niet meteen mijn eerste keus is. Maar als ik er over nadenk en de interviews met Mo Allach beluister, dan verwacht ik dus ook dat Mo gewoon blijft zitten tot eind januari 2017. In dat geval zal Allach ook begrijpen dat de volgende Vitesse trainer prestaties zal moeten brengen. Maar er is geen geld. Niet enorme bedragen in ieder geval. Daarom denk ik dat Allach zal uitkomen bij de in de media zeer fatsoenlijke Henk Fräzer, die betaalbaar is, Mo goed gezind is, eredivisie ervaring heeft en met niet hoogstaande selecties toch presteert. Dat kan bij Vitesse alleen maar beter worden...
Misschien heb je gelijk wat Fräzer betreft, maar ik zie liever Henk ten Cate komen. Maar we zullen het zien Dogo!

Misschien is Heerenveen-middenvelder Joey Vd Berg een optie om binnen te halen. Is een jongen met veel pit en is transfervrij.

Ga dan voor de transfervrije Schaars of zie Maher over te halen bij Vitesse te komen voetballen...Die hebben in ieder geval het prestatie niveau nog waar je je aan wil spiegelen..

Wat een arrogantie van Maas hoe hij voor de camera reageert bij een interview van tv Gelderland. Van mij hoeft hij geen functie meer te hebben bij Vitesse. Vind dat Allach ook zijn spullen mag pakken want hij is verantwoordelijk voor het aanstellen van Maas en het tussen tijds vertrek van Bosz. De reactie van Kashia geeft precies aan wat dit Vitesse nodig heeft namelijk veranderingen. Het is nu net alsof er een rem op dit Vitesse zit waar door er niet alles eruit word gehaald. Frisse wind door dit Vitesse! Geef de jeugd de kans met wat ervaren spelers er tussen in en haal een ervaren technische staf binnen die spelers/team beter maakt.

Misschien is Heerenveen-middenvelder Joey Vd Berg een optie om binnen te halen. Is een jongen met veel pit en is transfervrij.

Ga dan voor de transfervrije Schaars of zie Maher over te halen bij Vitesse te komen voetballen...Die hebben in ieder geval het prestatie niveau nog waar je je aan wil spiegelen..

Dat zouden beide fantastische versterkingen zijn voor het middenveld, zeker omdat Qazaisvilli weg wil. Maar wat Vitesse eerst moet doen is een nieuwe hoofdtrainer aanstellen die capabel is en rendement uit zijn spelersgroep haalt, vervolgens moet er gepraat worden met Leerdam die gewoon 2 klasse beter is dan Ota, daarna moeten de spelers die niet voldoen verkocht worden ( Ota ), er moet een ervaren aanvalsleider worden aangetrokken ( misschien Veldwijk ), dan kijken of Schaars wil komen en als Qazaisvilli inderdaad vertrekt wellicht Maher ( als hij betaalbaar is ) verder hoop ik dat er hooguit nog maar 2 versterkingen uit Londen komen en niet meer.

Het duo Henk ten Cate en Aad de Mos zijn in de race volgens Anjamanda. Dat zou toch nog fantastisch nieuws zijn ondanks het mislopen van de play-offs.
hahahaha dream on, nooit maar dan ook helemaal nooit gaat dat gebeuren.
of wou jij de knip soms trekken om ze te halen? ;-)

Door verschillende forumleden wordt elke keer gemeld, dat Vitesse geen geld heeft om een ervaren trainer te contracteren. Waarom is er wel geld om een onbekende Japanner als linksback te halen die er geen sikkepit van kan en dat voor een jaarsalaris van let wel Euro 750.000. Erg tegenstrijdig deze berichten gezien de penibele financiele situatie waarin Vitesse zich bevindt!

Ja, TheoSr, met een contract van 4 jaar. Als dat waar is kun je inderdaad links en rechts vraagtekens plaatsen.

Maas maakt een zeer gunstige stap voor Mo door vrijwillig en op eigen initiatief zijn ontslag in te dienen.
dat Mo er zo hypocriet onder is had je ook eigenlijk niet anders kunnen verwachten van Meneertje "ik moet aan mn imago denken"/"we kunnen toch ook aardig doen tegen elkaar?"
deWit, zoals al eerder gezegd, heeft zijn eigen taken en voert deze op de achtergrond uit. wellicht wel fijn om daar een krachtig en mediageniek persoon tegenover te zetten om hem uit het zicht te houden. die gaat nog een hoop moeten rechttrekken komend seizoen om onze club self-sufficient te maken.

Looi/Fräzer lijken de haalbare kandidaten en hebben laten zien onder grote kritiek/onrust hun stabiliteit te kunnen bewaren.
Schreuder wordt ook genoemd.
Maar mocht Chelsea/Rusland idd een extra investering overhebben voor de basisminuten en ontwikkeling van hun talenten zal er mogelijk een trainer van een niveautje hoger kunnen komen, dit echter alleen als ze ook zelf hun TD kunnen neerzetten bij onze club.

gaan spannende tijden aanbreken want Chelsea zal dat niet uit liefdadigheid gaan doen en de huidige overeenkomsten zijn voor beide partijen niet rendabel.
lastige spagaat voor oa deWit, gaan wij zeer wss (op een enkeling na) amper iets van meekrijgen, maar er is zojuist een zeer cruciale fase aangebroken voor "ons" Vitesse.
spannend en lastig om objectief en buiten je clubhart naar te kijken.

we gan het zien ;-)

Doe maar Schaars halen, ex-Vitesse, en een goede linksback en een spits.
Voor Van der Werff en Yeini weet ik geen oplossing, want die worden nooit meer verkocht.
Vul veel gaten in met de prima eigen jeugd.
En laat Jos Luhukay hier maar trainer worden.
Die heeft zich bewezen in de Bundesliga.
Ik zie het volgend seizoen wel weer.
Voor nu blij dat het afgelopen is!

Vitesse zou eens naar nederlandse trainers moeten kijken die in het buitenland gewerkt hebben bij of subtoppers zoals de hierboven genoemde Luhukay of die zoals Ten Hag bij het tweede van Bayern Munchen en dan denk ik bv aan een Meulensteen, zij hebben bij deze clubs kennis gemaakt met echt modern voetbal met veel beweging en diepgang en zitten niet vastgeroest aan het heilig verklaarde en hopeloos achterhaalde "hollandse school" voetbal met het eindeloze rondtikken.

Door verschillende forumleden wordt elke keer gemeld, dat Vitesse geen geld heeft om een ervaren trainer te contracteren. Waarom is er wel geld om een onbekende Japanner als linksback te halen die er geen sikkepit van kan en dat voor een jaarsalaris van let wel Euro 750.000. Erg tegenstrijdig deze berichten gezien de penibele financiele situatie waarin Vitesse zich bevindt!


Ook dat is voor mij onbegrijpelijk, dit is ook het scouting team aan te rekenen. Weet je dat onze vorige Japanse links back Yasuda er ook niets van bakte, had ook een meerjarig contract en voldeed aan zijn verplichting om dan maar bij jong vitesse mee te voetballen. Een ezel stoot zich niet twee maal aan dezelfde steen, maar de beleidsbepalers van vitesse wel! Tenenkrommend!!!

Gegokt en verloren zo zie ik de tussentijdse trainerswissel. Is altijd riskant om midden in het seizoen te switchen. Wie moet de opvolger worden iemand met uitstraling en die het niet erg vind ieder jaar een team op te bouwen. Ook moet hij oog hebben voor jong talent en die beter maken. Alfred Schreuder lijkt me de meest geschikte.

Vitesse zou eens naar nederlandse trainers moeten kijken die in het buitenland gewerkt hebben bij of subtoppers zoals de hierboven genoemde Luhukay of die zoals Ten Hag bij het tweede van Bayern Munchen en dan denk ik bv aan een Meulensteen, zij hebben bij deze clubs kennis gemaakt met echt modern voetbal met veel beweging en diepgang en zitten niet vastgeroest aan het heilig verklaarde en hopeloos achterhaalde "hollandse school" voetbal met het eindeloze rondtikken.

Ook ik ben het meer dan beu met die oeverloze rondo's. Het haalt de spirit en het tempo uit de wedstrijd. Dat gezapige spelletje is al lang achterhaald. Dat stamt nog uit het tijdperk Cruijff met de zienswijze: als wij de bal hebben kunnen zij niet scoren.

Henk ten cate met theo dat zal een mooie combi zijn.

Van Bommel samen met Sturing. Denk daar maar eens over na!

Van Bommel samen met Sturing. Denk daar maar eens over na!

Ze hebben beiden voldoende voetbalkennis we en kennen het klappen van de zweep, dus laat maar snel komen en maak het vooral tijdig bekend.

Schijnt dat Maas gewoon blijft bij Vitesse met een jaarcontract voor assistent. Nog niet van hem af dus...


Inloggen en reactie plaatsen