Vijftal jeugdspelers sluit aan bij A-selectie

Julian Lelieveld, Thomas Oude Kotte, Yuning Zhang, Jeroen Houwen en Mitchell van Bergen sluiten vanaf komend seizoen aan bij de A-selectie. De spelers uit de Vitesse Voetbal Academie maakten, met uitzondering van doelman Houwen, afgelopen seizoen hun debuut in het eerste elftal. Vanaf zondag 26 juni, de eerste training, maken zij de overstap.

Technisch directeur Mo Allach: “Deze ontwikkeling past goed in de lijn die we enkele jaren geleden hebben ingezet. We hebben flink geïnvesteerd in de voetbalacademie en dat gaat zich nu uitbetalen. Dat een aantal jeugdspelers hun debuut heeft gemaakt is stap één, maar eigenlijk begint het nu pas echt. Zij krijgen de kans om aan te sluiten bij het eerste elftal. Het is nu aan de spelers om zich te bewijzen en te blijven doorontwikkelen.”

Met het doorschuiven van deze spelers, en met Eloy Room, Kevin Diks en Mo Osman al in de gelederen, maken acht voormalig jeugdspelers deel uit van de A-selectie.

Julian Lelieveld
Geboortedatum: 24 november 1997 (18 jaar)
Geboorteplaats: Arnhem
Positie: Verdediger
Debuut: 30 juli 2015 (vs Southampton-uit)
Aantal seizoenen bij Vitesse: 10
Contract tot: medio 2020

image 

Thomas Oude Kotte
Geboortedatum: 20 maart 1996 (20 jaar)
Geboorteplaats: Apeldoorn
Positie: Verdediger
Debuut: 19 april 2016 (vs PSV-uit)
Aantal seizoenen bij Vitesse: 8
Contract tot: medio 2018

image 

Yuning Zhang
Geboortedatum: 5 januari 1997 (19 jaar)
Geboorteplaats: Whenzou (China)
Positie: Aanvaller
Debuut: 13 februari 2016 (vs sc Heerenveen-thuis)
Aantal seizoenen bij Vitesse: 1
Contract tot: medio 2017

image 

Jeroen Houwen
Geboortedatum: 18 februari 1996 (20 jaar)
Geboorteplaats: Oirlo
Positie: Doelman
Debuut: -
Aantal seizoenen bij Vitesse: 4
Contract tot: medio 2018

image

Mitchell van Bergen
Geboortedatum: 27 augustus 1999 (16 jaar)
Geboorteplaats: Oss
Positie: Aanvaller
Debuut: 18 december 2015 (vs FC Twente-thuis)
Aantal seizoenen bij Vitesse: 1
Contract tot: medio 2018

image

Reacties (19)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.

Naast bovengenoemde hoop ik dat er ook nog een nummer 9 bij komt: Stijn Schaars!<br /> Toehappen Vitesse: ervaring, Vitesse jeugd, kwaliteit en vooral goedkoop aantrekken.<br />

Had eigenlijk gehoopt op Arshak Koryan. Wordt zijn contract wel verlengd? Speelde afgelopen half jaar erg goed.

Zeker waarom geen Arshak Koryan een speler die iets aparts heeft en zo mee kan. En het word allemaal wel jong zo. En Yuning Zhang nog een contract voor een seizoen,Mitchell van Bergen contract langer verlengen.

Bepaalt Allach dit, en heeft een nieuwe trainer geen mening over deze spelers. Waarom is nu al deze beslissing<br /> genomen. Heeft de nieuwe staf geen inbrenging meer bepaalt de TD Allach dit, die zijn stempel er nog op wil zetten.

Zeer positief nieuws dit. Nu is het zaak dat er verder geen jonge spelers meer bij komen ( dus niet ook nog eens 5 tieners uit Londen) en ervaring wordt aangetrokken. Stijn schaars en een ervaren spits en je bent een heel eind voor voor volgend seizoen.

<span class="blockquote">Bepaalt Allach dit, en heeft een nieuwe trainer geen mening over deze spelers. Waarom is nu al deze beslissing<br /> genomen. Heeft de nieuwe staf geen inbrenging meer bepaalt de TD Allach dit, die zijn stempel er nog op wil zetten.</span><br /> <br /> Ja, dat is een goede opmerking. Toen ik dit las dacht ik meteen: Er wordt hier voor de muziek uitgelopen. Een coach heeft toch ook zeggenschap, vermoed ik.

Ik hoorde dat Vorkie een contract gaat tekenen bij Vitesse. Vorkie is een super vedette. Hij kan ons kampioen maken!

Vorkie is het broertje van messie alleen is Vorkie 2 keer beter.

Van gaal wordt ontslagen bij man u. En wordt trainer bij Vitesse.

Denken jullie dat Allach niet het beste met Vitesse voor heeft? Zou hij dan machtsspelletjes spelen die het belang van Vitesse schaden. en als dat zo is, wordt hij dan niet op het matje geroepen van de Raad? Is het niet verstandig om na de hectiek van afgelopen jaar duidelijkheid te scheppen en alvast de beste jeugdspelers een plek geven; zeker gezien het beperkt budget en de potentie van de jeugdspelers? Vitesse heeft een spelstrategie en het ligt toch voor de hand dat zij de juiste trainer kiezen? Ik ben niet naïef, maar ook geen doemdenker. Ik ga ervan uit dat staf en spelers gewoon gemotiveerd hun stinkende best doen, soms onder negatieve omstandigheden met negatieve resultaten. That's Life and Soccer!

Sjaak Swart krijgt gelijk. De graafschap gaat degraderen. Vanavond verloren ze met 4-1 tegen <br /> Go. Ahead . Jammer dat de boeren eruit gaan. Weer een derby minder. Gelukkig hebben we NEC nog.

<span class="blockquote">Bepaalt Allach dit, en heeft een nieuwe trainer geen mening over deze spelers. Waarom is nu al deze beslissing<br /> genomen. Heeft de nieuwe staf geen inbrenging meer bepaalt de TD Allach dit, die zijn stempel er nog op wil zetten.<br /> <br /> Ja, dat is een goede opmerking. Toen ik dit las dacht ik meteen: Er wordt hier voor de muziek uitgelopen. Een coach heeft toch ook zeggenschap, vermoed ik. </span><br /> <br /> Dit is gaandeweg het seizoen al besloten. Gezien de posities en de prestaties van deze spelers is het ook erg logisch allemaal. Het bij de selectie zitten zegt verder niets over speeltijd in het eerste trouwens. Deze spelers trainen gewoon mee met de eerste selectie en krijgen in de voorbereiding kansen om de nieuwe trainer te overtuigen. Meer is het nog niet..<br /> Koryan zit er niet bij omdat zijn contract afloopt in juni. Totdat er verlengd is, is Koryan dus geen speler van Vitesse meer over een paar weken.

<span class="blockquote">Sjaak Swart krijgt gelijk. De graafschap gaat degraderen. Vanavond verloren ze met 4-1 tegen <br /> Go. Ahead . Jammer dat de boeren eruit gaan. Weer een derby minder. Gelukkig hebben we NEC nog. </span><br /> <br /> GAE is een ook al bijna een derby voor ons. In ieder geval een beladen potje uit en thuis. Dus wat dat betreft hoef je de graafschap niet te missen als tegenstander.

<span class="blockquote">Bepaalt Allach dit, en heeft een nieuwe trainer geen mening over deze spelers. Waarom is nu al deze beslissing<br /> genomen. Heeft de nieuwe staf geen inbrenging meer bepaalt de TD Allach dit, die zijn stempel er nog op wil zetten.</span><br /> <br /> Een trainer moet het doen met de spelers die hij krijgt van de TD. Een trainer kan wel een voorkeur of zijn oog op iemand laten vallen op iemand, maar dan is het nog de TD die beslist wie er komt. De trainer beslist dan "normaal gezien" de opstelling.

Goede keus om uit eigenjeugd de spelers te halen. nu nog wat ervaring erbij en we zijn klaar voor het volgend seizoen.<br />

<span class="blockquote">Dit is gaandeweg het seizoen al besloten. Gezien de posities en de prestaties van deze spelers is het ook erg logisch allemaal. Het bij de selectie zitten zegt verder niets over speeltijd in het eerste trouwens. Deze spelers trainen gewoon mee met de eerste selectie en krijgen in de voorbereiding kansen om de nieuwe trainer te overtuigen. Meer is het nog niet..<br /> Koryan zit er niet bij omdat zijn contract afloopt in juni. Totdat er verlengd is, is Koryan dus geen speler van Vitesse meer over een paar weken.</span><br /> <br /> Oké, ik ben blij met de doorstroom van eigen kweek. Mogelijk Koryan er nog aan toevoegen en nog een oude rot op het middenveld (Schaars?) en een goede spits.

Prachtige kans voor deze jongens! En mooi voor de supporters en de club dat deze jongens de stap naar t eerste kunnen zetten.<br /> Stuk voor stuk zelf afgedwongen uiteraard met n goed seizoen voor jong vitesse.<br /> <br /> Ook logisch beleid gezien de leegtes die onstaan zijn in t elftal en om de zwakke plekken in te vullen.<br /> <br /> Houwen in de plaats van Piet.<br /> Oude Kotte naast Kashia voor n betrouwbaar centraal duo.<br /> Lelieveld als backup voor Diks<br /> Van Bergen voor meer mogelijkheden op de vleugels. <br /> En Zhang in de spits hoppa, <br /> <br /> Leuk elftal en natuurlijk veel meer binding mee dan met de chelsea boys (baker was wel goed)<br /> Veel wedstrijden van jong vitesse en de jeugdteams gezien dit seizoen en dan is t extra tof om deze jongens volgend seizoen in Gelredome te kunnen zien!<br /> <br /> <br />

Vitesse heeft prima jeugdspelers, maar met teveel jeugd in het basisteam redden we het niet in de Eredivisie om een plaatsje in de subtop te bemachtigen . Ervaren spelers heb je ook nodig, jongens die het klappen van de zweep kennen. Die routiniers moeten met hun inzet en ervaring die jonge gasten terzijde staan door aanwijzingen te geven tijdens de wedstrijd. De achterhoede is al aardig op orde: Room in de goal, Diks rechtsback, centrale duo achter Oude Kotte naast Kashia. Alleen die linksback Ota ben ik niet van gecharmeerd. Hoe is het mogelijk dat zo'n speler een contract van 4 jaar heeft gekregen tegen een jaarsalaris waar je U tegen zegt. Is de miskoop van het jaar! Zet daar maar weer Leerdam neer en de achterhoede staat als een huis. Nakamba zal het komende seizoen op het middenveld heel bepalend kunnen worden. Was afgelopen seizoen nog te onstuimig, kan veel beter. Yeini als controlerende middenvelder. Normaliter zou Vako achter de spits moeten spelen, maar aangezien Bosz hem graag bij Ajax wil hebben zal hij wel vertrekken. Hiervoor graag een bikkel terughalen Stijn Schaars zou een goede vervanger kunnen zijn. Graag zou ik Rashica en Ibarra als vleugelspelers willen behouden en svp een nieuwe scorende spits (Santos) met Zhang als goede 2e man. Als je zo'n elftal komend seizoen de wei instuurt dan kom je een heel eind in de goede richting. Bovendien moet er dan nog een inspirerende coach voor de groep komen, waarvoor de spelers door het vuur gaan, dan komt het goed met ons cluppie!

Laten We dit seizoen maar gauw vergeten.. het was bagger en nog eens bagger!


Inloggen en reactie plaatsen