Overzicht Internationals: Zhang scoort twee keer bij debuut

Verschillende spelers van Vitesse zijn opgeroepen voor nationale teams. De zes spelers waren met wisselend succes actief voor hun land. Vitesse Media maakte een overzicht van de vijf wedstrijden waarin de zes spelers van Vitesse actief waren.

Zhang maakt debuut bij China
China speelde afgelopen vrijdag een oefenwedstrijd tegen Trinidad en Tobago. Yuning Zhang maakte zijn debuut voor het nationale team van China. De Chinese spits scoorde het tweede en het derde doelpunt voor de Chinezen en met een 3-0 voorsprong na 61 minuten was de overwinning wel veilig. Het werd uiteindelijk 4-2. Oud-Vitessenaar Yu Hai stond ook in de basis bij China. Dinsdag 7 juni speelt China tegen Kazachstan.

image
Nakamba kwalificeert zich met Zimbabwe voor Afrika Cup
Zimbabwe heeft zich met behulp van Marvelous Nakamba gekwalificeerd voor de Afrika Cup 2017 in Gabon. Door een 3-0 overwinning op Malawi kan Zimbabwe niet meer achterhaald worden door de nummer twee in de kwalificatiepoule: Swaziland. Het is de derde keer dat Zimbabwe deel neemt aan het hoofdtoernooi van de Afrika Cup. Nakamba speelde de gehele wedstrijd voor Zimbabwe.

image
Kashia en Vako hard onderuit
De interlandperiode van Georgië wordt gevuld met tegenstanders die toewerken naar het EK in Frankrijk. Eerder werd verloren tegen Slowakije en afgelopen weekend kreeg Georgië het zwaar te voorduren tegen Roemenië. Na drie minuten spelen stonden de Roemenen met 2-0 voor. Georgië kreeg nog wel één doelpunt in de schoot geworpen door een eigen doelpunt van Moti, maar vond daarna geen antwoord op het spervuur aan aanvallen van Roemenië. De eindstand werd uiteindelijk 5-1.

image
Overwinning Room op Guyana 
In de kwalificatie voor de Caribbean Cup heeft Curaçao goede zaken gedaan. Tegenstander Guyana werd met 5-2 verslagen. Het team van bondscoach Patrick Kluivert is zo goed als zeker van de volgende ronde in de kwalificatie voor de Caribbean Cup in Amerika. Woensdag 8 juni speelt Eloy Room met Curacao tegen de Amerikaanse Maagdeneilanden.  

image
Yeini en Israël kunnen geen vuist maken tegen Servië
Sheran Yeini speelde met Israël in deze periode maar één oefeninterland. Vorige week dinsdag speelde Israël tegen Servië. Branislav Ivanovic opende de score voor Servië, maar Israël kwam in de 50e minuut op gelijke hoogte door Eran Zahavi. In het laatste kwartier ging het toch voor de Israëliërs. Milunovíc en Tadic scoorde twee keer voor Servië waardoor een 3-1 eindstand op het scorebord kwam.  

image
Programma internationals

Yuning Zhang
China vs Kazachstan | 7 juni 2016

Guram Kashia en Vako
Spanje vs Georgië | 7 juni 2016

Eloy Room
Curaçao vs Amerikaanse Maagdeneilanden | 8 juni 2016

Reacties (12)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.

Ik heb de samenvatting van China tegen Trinidad and Tobago gezien met onze Yuning Zhang in een hoofdrol. Wat een prachtige kopgoals van deze spits. De eerste was heel mooi, maar ik vond die 2e nog veel mooier door de alertheid van Yuning bij een voorzet die door een verdediger van Tobago binnen een straal van 2 meter van hem vandaan van richting werd veranderd en hij die bal wel verzilverde door met een zweefduik te scoren. Hij gaf in die wedstrijd ook nog een assist waaruit gescoord werd. Deze speler krijgt steeds meer vertrouwen en geloof in zichzelf. Hopelijk komt hij met een dot ervaring terug bij onze club. Daar kunnen we nog wel eens veel plezier van gaan beleven.

Ja, in de weinige minuten dat hij in het eerste mocht spelen kon je da klasse al zien (heeft inzicht, positie kiezen, niet bang en ook gescoord). Wanneer loopt zijn contract af? Is ook een mooie connectie naar China natuurlijk.

<span class="blockquote">Ja, in de weinige minuten dat hij in het eerste mocht spelen kon je da klasse al zien (heeft inzicht, positie kiezen, niet bang en ook gescoord). Wanneer loopt zijn contract af? Is ook een mooie connectie naar China natuurlijk.</span><br /> <br /> Zijn contract loopt medio 2017 af. Wat zou er mis zijn met verlengen voor 3 of 4 jaar anders gaat een andere club met hem aan de haal. Zeer talentvolle spits en net zoals je al zegt. Een prachtige ambassadeur om ook in China Vitesse te promoten. China is een voetballand in ontwikkeling en het grote geld. Misschien dat Vitesse hier ook een graantje van kan meepikken.

<span class="blockquote">Ja, in de weinige minuten dat hij in het eerste mocht spelen kon je da klasse al zien (heeft inzicht, positie kiezen, niet bang en ook gescoord). Wanneer loopt zijn contract af? Is ook een mooie connectie naar China natuurlijk.<br /> <br /> Zijn contract loopt medio 2017 af. Wat zou er mis zijn met verlengen voor 3 of 4 jaar anders gaat een andere club met hem aan de haal. Zeer talentvolle spits en net zoals je al zegt. Een prachtige ambassadeur om ook in China Vitesse te promoten. China is een voetballand in ontwikkeling en het grote geld. Misschien dat Vitesse hier ook een graantje van kan meepikken.</span><br /> <br /> Ik ben het met je eens, Allach moet doorpakken en hem gelijk een verlenging van 5 jaar aanbieden voor dat hij zich in de kijker speelt van een andere club. Overigens vind ik het jammer dat Nakamba zich geplaatst heeft voor dat camping toernooi wat in Afrika wordt gehouden en dat ze altijd midden in het seizoen spelen en waar alle serieuze competities last van hebben.

Het geval Zhang ligt volgens mij zo, hij is begin afgelopen seizoen gekomen na een deal van Vitesse met de Chinese voetbalbond die Chinese jeugdspelers graag ervaring ziet opdoen bij Europese clubs, die clubs krijgen een vergoeding van die bond en daardoor komen ze als betere spelers terug in China of bij een grotere Europese club als ze daar goed genoeg voor zijn, de Chinese clubs die barsten van de poen kiezen vaak voor spitsen uit Europa en Zuid Amerika en daarom doet de Chinese voetbalbond dit, maar ik heb het vermoeden dat daarom de contracten zo kort zijn en niet verlengd zullen worden, ik hoop dat ik er naast zit en zijn contract verlengd word maar ik heb hier mijn vraagtekens over.

<span class="blockquote">Het geval Zhang ligt volgens mij zo, hij is begin afgelopen seizoen gekomen na een deal van Vitesse met de Chinese voetbalbond die Chinese jeugdspelers graag ervaring ziet opdoen bij Europese clubs, die clubs krijgen een vergoeding van die bond en daardoor komen ze als betere spelers terug in China of bij een grotere Europese club als ze daar goed genoeg voor zijn, de Chinese clubs die barsten van de poen kiezen vaak voor spitsen uit Europa en Zuid Amerika en daarom doet de Chinese voetbalbond dit, maar ik heb het vermoeden dat daarom de contracten zo kort zijn en niet verlengd zullen worden, ik hoop dat ik er naast zit en zijn contract verlengd word maar ik heb hier mijn vraagtekens over.</span><br /> <br /> Die informatie is geheel nieuw voor mij, maar zeer begrijpelijk indien het werkelijk zo is. Zhang wordt elke wedstrijd beter en begint steeds productiever te worden. Technische staf van Vitesse zou kunnen proberen deze speler langer vast te leggen, want m.i. wordt dit een goudhaantje. Gezien de afwerking op goal waarbij hij altijd de juiste positie kiest om doeltreffend te zijn. Volgens mij heeft hij het erg naar zijn zin bij Vitesse.<br />

<span class="blockquote">Het geval Zhang ligt volgens mij zo, hij is begin afgelopen seizoen gekomen na een deal van Vitesse met de Chinese voetbalbond die Chinese jeugdspelers graag ervaring ziet opdoen bij Europese clubs, die clubs krijgen een vergoeding van die bond en daardoor komen ze als betere spelers terug in China of bij een grotere Europese club als ze daar goed genoeg voor zijn, de Chinese clubs die barsten van de poen kiezen vaak voor spitsen uit Europa en Zuid Amerika en daarom doet de Chinese voetbalbond dit, maar ik heb het vermoeden dat daarom de contracten zo kort zijn en niet verlengd zullen worden, ik hoop dat ik er naast zit en zijn contract verlengd word maar ik heb hier mijn vraagtekens over.<br /> <br /> Die informatie is geheel nieuw voor mij, maar zeer begrijpelijk indien het werkelijk zo is. Zhang wordt elke wedstrijd beter en begint steeds productiever te worden. Technische staf van Vitesse zou kunnen proberen deze speler langer vast te leggen, want m.i. wordt dit een goudhaantje. Gezien de afwerking op goal waarbij hij altijd de juiste positie kiest om doeltreffend te zijn. Volgens mij heeft hij het erg naar zijn zin bij Vitesse.<br /> </span><br /> Voordeel is dat hij bijna Vitesse supporter is geworden door zijn meerdere proefperiodes en zijn verblijven bij gastgezinnen zoals de familie Lelieveld wat fanatieke Vitesse supporters zijn, een goed voorbeeld is zijn meedoen in de bekerfinale tegen nek terwijl hij eigenlijk toen al had moeten aansluiten bij de Chinese nationale ploeg, hij spreekt goed engels en zelfs een klein beetje Nederlands en is inmiddels ook zeer bekend met de Nederlandse spelwijze dus aan hem zal het niet liggen.

<span class="blockquote">Het geval Zhang ligt volgens mij zo, hij is begin afgelopen seizoen gekomen na een deal van Vitesse met de Chinese voetbalbond die Chinese jeugdspelers graag ervaring ziet opdoen bij Europese clubs, die clubs krijgen een vergoeding van die bond en daardoor komen ze als betere spelers terug in China of bij een grotere Europese club als ze daar goed genoeg voor zijn, de Chinese clubs die barsten van de poen kiezen vaak voor spitsen uit Europa en Zuid Amerika en daarom doet de Chinese voetbalbond dit, maar ik heb het vermoeden dat daarom de contracten zo kort zijn en niet verlengd zullen worden, ik hoop dat ik er naast zit en zijn contract verlengd word maar ik heb hier mijn vraagtekens over.<br /> <br /> Die informatie is geheel nieuw voor mij, maar zeer begrijpelijk indien het werkelijk zo is. Zhang wordt elke wedstrijd beter en begint steeds productiever te worden. Technische staf van Vitesse zou kunnen proberen deze speler langer vast te leggen, want m.i. wordt dit een goudhaantje. Gezien de afwerking op goal waarbij hij altijd de juiste positie kiest om doeltreffend te zijn. Volgens mij heeft hij het erg naar zijn zin bij Vitesse.<br /> <br /> Voordeel is dat hij bijna Vitesse supporter is geworden door zijn meerdere proefperiodes en zijn verblijven bij gastgezinnen zoals de familie Lelieveld wat fanatieke Vitesse supporters zijn, een goed voorbeeld is zijn meedoen in de bekerfinale tegen nek terwijl hij eigenlijk toen al had moeten aansluiten bij de Chinese nationale ploeg, hij spreekt goed engels en zelfs een klein beetje Nederlands en is inmiddels ook zeer bekend met de Nederlandse spelwijze dus aan hem zal het niet liggen.</span><br /> <br /> Maar uiteindelijk is het maar de vraag of Yuning zelf mag beslissen hoe zijn toekomst er uit ziet. Vitesse heeft zaken gedaan met de Chinese bond. Dat is net als die regering daar, gewoon een dictatoriaal clubje.

Toch heeft Vitesse in China een visitekaartje afgegeven. Zhang scoorde bij zijn debuut voor het Nationale elftal wel 2 keer en dat maakt indruk bij de Chinese voetbalbond en miljoenen TV-kijkers. Commercieel zou je hieruit als club je voordeel moeten halen. Stuur die Zhang met enkele dozen promotiemateriaal waaronder vitesseshirts naar zijn thuisland en laat hem die artikelen verdelen onder de vele jeugdige voetballertjes. Hierdoor kun je voor relatief weinig geld je naamsbekendheid vergroten als club. Werk aan de winkel voor de Commerciële Afdeling dacht ik zo. Misschien zou men een hierdoor een grote vis{sponsor) aan de haak kunnen slaan wat onze club goed zou kunnen gebruiken.

<span class="blockquote">Toch heeft Vitesse in China een visitekaartje afgegeven. Zhang scoorde bij zijn debuut voor het Nationale elftal wel 2 keer en dat maakt indruk bij de Chinese voetbalbond en miljoenen TV-kijkers. Commercieel zou je hieruit als club je voordeel moeten halen. Stuur die Zhang met enkele dozen promotiemateriaal waaronder vitesseshirts naar zijn thuisland en laat hem die artikelen verdelen onder de vele jeugdige voetballertjes. Hierdoor kun je voor relatief weinig geld je naamsbekendheid vergroten als club. Werk aan de winkel voor de Commerciële Afdeling dacht ik zo. Misschien zou men een hierdoor een grote vis{sponsor) aan de haak kunnen slaan wat onze club goed zou kunnen gebruiken.</span>Of een Chinees die Vitesse overneemt? Fraser kennen ze al.<br />

Wooow!<br /> Lekker Zhang! <br /> Wie weet of het waar is dat Henk Fraser komt?

<span class="blockquote">Toch heeft Vitesse in China een visitekaartje afgegeven. Zhang scoorde bij zijn debuut voor het Nationale elftal wel 2 keer en dat maakt indruk bij de Chinese voetbalbond en miljoenen TV-kijkers. Commercieel zou je hieruit als club je voordeel moeten halen. Stuur die Zhang met enkele dozen promotiemateriaal waaronder vitesseshirts naar zijn thuisland en laat hem die artikelen verdelen onder de vele jeugdige voetballertjes. Hierdoor kun je voor relatief weinig geld je naamsbekendheid vergroten als club. Werk aan de winkel voor de Commerciële Afdeling dacht ik zo. Misschien zou men een hierdoor een grote vis{sponsor) aan de haak kunnen slaan wat onze club goed zou kunnen gebruiken.</span><br /> <br /> Ze laten er bij de Commerciële Afdeling van Vitesse geen gras over groeien zoals blijkt. Op de Supporterssite van Vitesse is een TV-special i.s.m de Chinese TV te zien, waarin Yuning Zhang aan de Chinese televisiekijkers, en dat zijn er miljoenen, laat zien waar en hoe hij woont. Een kleine impressie van de stad Arnhem en de trainingsaccomodatie van Vitesse op Papendal enz. Wie weet is er een vermogende Chinees die enthousiast wordt en mogelijkheden ziet om te investeren in onze club, want in China zit het grote geld. Zijn we gelijk van die invloed van Chelsea af. Zo'n nieuwe eigenaar heeft natuurlijk ook zijn wensen. Petje af voor de Commerciële Afdeling. Zo promoot je een club!<br /> Natuurlijk zal die Chinees ook zijn <br /> om


Inloggen en reactie plaatsen