Ibarra vertrekt naar Club América

Renato Ibarra vertrekt na vijf seizoenen in het geel-zwart naar het Mexicaanse Club América. De club uit Mexico-stad werd sinds de oprichting twaalf keer landskampioen.

De 25-jarige aanvaller maakte in de zomer van 2011 de overstap van het Ecuadoraanse El Nacional naar Vitesse. De Ecuadoriaan kwam 146 officiële wedstrijden in actie voor de Arnhemmers en wist daarin twaalf keer te scoren. In seizoen 2014|2015 speelde Ibarra zijn 100ste Eredivisie-duel voor Vitesse. In de zomer van 2014 kwam de meervoudig international voor zijn land uit op het WK in Brazilië.

Technisch directeur Mo Allach over de transfer: “Renato heeft vijf seizoenen gevoetbald in Arnhem. In die seizoenen heeft hij zich ontwikkeld tot een echte Vitesse-speler. De combinatie van een aflopend contract en een nieuwe sportieve uitdaging heeft ons doen besluiten om tot verkoop over te gaan. Daarnaast creëerde de doorstroom van eigen talenten uit de Academie ruimte voor een transfer. Ik hoop dat Renato zich verder kan ontwikkelen bij Club América en in het nationaal team en ik wens hem veel succes in de toekomst.”

Ibarra had in Arnhem nog een contract tot medio 2017. Over de hoogte van transfersommen doet Vitesse geen mededelingen.

Vitesse wenst Ibarra veel succes in zijn verdere carrière. 

image

Reacties (17)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.

Toch altijd een hardwerkende speler geweest die vaak dreigend was en niet vies was van meeverdedigen, alleen met een te laag rendement.
De winnende goal tegen de neuzen zal altijd blijven hangen!

Renato Bedankt!

Renato heel,veel succes en bedankt voor je tomeloze inzet bij Vitesse!

Renato, bedankt voor je fantastische inzet en nimmer een kwaad woord naar buiten toe.
Wens je veel succes toe bij je verdere carrière.
Je was weet ik, naast een begenadigd voetballer een erg fijn mens.

Renato, heel veel succes bij Club America. Je was altijd een van mijn favoriete spelers omdat je altijd hard werkte en goed mee verdedigde. Ook was je een snelle buitenspeler zodat je tegenstander vaak een gele kaart kreeg.

Jammer dat hij weg is, was een speler met veel snelheid en zijn tegenstanders herinneren hem vast omdat ze steevast geel pakten omdat ze hem niet bij konden benen. Herinner me nog zijn wedstrijden tegen Ajax, dat waren de betere, zoals laatste kwartier in de spits en de verdedigers helemaal dol draaiend. Altijd genoten van je tomeloze inzet, het ga je goed!

Logisch dat Renato ook eens een andere uitdaging wil. Hij heeft zich als voorbeeldige prof gedragen en was duidelijk een vd betere aankopen van Jordania/Ted van leeuwen. Altijd snelheid, balvastheid, dreiging en meeverdedigen. Daarmee is hij toch wel van waarde geweest voor Vitesse.

Renato,hartstikke bedankt voor het voetbal plezier wat je mij gegeven hebt.
Zonder jou verliest Vitesse een harde werker en een zeer positieve prof ,maar vooral een hele sympathiek mens.
Het gaat jou en familie verder goed !!

Fijn voor Ibarra dat hij zijn carrière op deze manier weer een nieuw leven in kan blazen. Onder Peter Bosz en Rob Maas kwam hij nauwelijks nog aan spelen toe. Ik vond hem persoonlijk altijd één van de spelers waar ik graag naar keek. Ik zie veel liever een Ibarra dan een Olynik, Nathan of Brown. Hoe dan ook ik wens Ibarra veel succes in het vervolg van zijn carrière.

Renato bedankt voor alle jaren! We zullen je missen kerel...

Succes in je verdere carrière en heel veel geluk en gezondheid in je leven toegewenst. Je hebt heel hard gewerkt en met trots onze kleuren verdedigd. Ik vond het altijd geweldig om te zien dat je de tegenstanders telkens weer te snel af was met je enorme loopvermogen en toch hele redelijke techniek. Voorbeeldige prof, ook bij tegenslag...

Succes in je verdere carrière en heel veel geluk en gezondheid in je leven toegewenst. Je hebt heel hard gewerkt en met trots onze kleuren verdedigd. Ik vond het altijd geweldig om te zien dat je de tegenstanders telkens weer te snel af was met je enorme loopvermogen en toch hele redelijke techniek. Voorbeeldige prof, ook bij tegenslag...

Ik ben het met je eens dogo. Hij werkte en klaagde nooit. Geen sterallures etc. Als hij wat meer scorend vermogen had gehad was hij een absolute topper geworden . Bij Ajax had hij niet misstaan.

dom dom dom weer zo,n blunder van het bestuur renato was linker spits en verdediger nu rachida nog weg en dan word het weer zeer moeilijk voor de nieuwe trainer ik denk dat ik mijn seisoenkaart te snel heb besteld en weer zonder spits wat een flut bestuur

Gracias Renato voor alle mooie jaren. Was toch een van de leukste spelers om naar te kijken met zn rushes, smeerde zn tegenstander standaard een gele kaart aan. Jammer van zijn rendement, maar toch van waarde geweest. Good luck in Mexico.

Ibarra..de man die alles beter deed dan Olyniik maar nooit mocht blijven staan.
Het kan verkeren.
Ik ga hem missen.
Nee, hij maakte niet veel goals, maar het was een handenbinder en iemand die het de verdedigers altijd moeilijk maakte.
Gelukkig hebben we nu Rashica op rechts, die moet het nu gaan doen.

Renato, bedankt!
Ik vond je een fijne speler!

blijft vervelend dat vitesse nooit de hoogte van de transfersommen vertelt.
juist dat is interessant,
verder bedankt voor het werken Ibarra en succes

blijft vervelend dat vitesse nooit de hoogte van de transfersommen vertelt.
juist dat is interessant,
verder bedankt voor het werken Ibarra en succes


kom in diverse media tegen 1,7M
maar dat kan ook afkomstig zijn van één en dezelfde bron

Renato Ibarra was één van mijn favoriete spelers bij Vitesse. Een speler die altijd heel hard werkte als rechtsbuiten. Ook was hij nooit te beroerd om zijn verdedigers bij te staan. Door zijn snelheid was hij voor veel verdedigers een ware plaag door zijn snelheid. Jammer, dat deze voorbeeldige prof onze club gaat verlaten. Bedankt voor de vele jaren, dat jij onze clubkleuren met verve verdedigende. Het ga je goed bij je nieuwe club. We zullen je missen!


Inloggen en reactie plaatsen