UPDATE: Kevin Diks naar Fiorentina

Kevin Diks heeft een akkoord bereikt met Fiorentina. De rechtsback, die elf jaar voor Vitesse uitkwam, doorstond de medische keuring en heeft een vijfjarig contract ondertekend. Daarmee is de transfer definitief.

Technisch directeur Mo Allach over de transfer: “Dit is een transfer die voor iedereen goed uitpakt. Wij zijn blij met de deal en voor Kevin is het een prachtige stap. Ook is het een goed signaal dat wij zelf opgeleide jeugdspelers voor een aantrekkelijk bedrag naar een grote club in het buitenland kunnen verkopen. Dat maakt ons gepast trots.”

Vitesse gaat niet naarstig op zoek naar een directe vervanger voor Diks. Allach: “Met Kelvin Leerdam, de aanstormende Julian Lelieveld maar ook met de ervaren Sheran Yeini hebben we verschillende opties voor de rechtsbackpositie.”

UPDATE

Ook Kevin Diks heeft een akkoord bereikt met Fiorentina. De rechtsback, die elf jaar voor Vitesse uitkwam, doorstond de medische keuring en heeft een vijfjarig contract ondertekend. Daarmee is de transfer definitief.

Diks kwam vanaf 2005 uit voor de voetbalacademie van Vitesse. Hij doorliep de jeugdelftallen om in de voorbereiding op seizoen 2014|2015 aan te mogen sluiten bij de A-selectie. Hij greep zijn kans en debuteerde niet veel later in het vlaggenschip. Ook speelde Diks de Europese wedstrijden vs Southampton FC en maakte hij als Vitessenaar zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal. Diks speelde verschillende interlands bij Jong Oranje en Oranje O19. 

Kevin Diks vertelt over zijn transfer: “Het is allemaal heel snel gegaan. In de jeugdopleiding heb ik op een gegeven moment de knop omgezet en ben alles voor het voetbal gaan geven. Vanaf de zomer in 2014 volgde het ene hoogtepunt na het andere. Zo herinner ik mij nog mijn eerste wedstrijd in GelreDome. Het was de oefenwedstrijd tegen Chelsea FC, toen ik voor het eerst met mijn achternaam op mijn rug speelde. Vervolgens mijn basisdebuut in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle, mijn eerste doelpunt en ga zo maar door. Ik blijf altijd een zwak houden voor Vitesse en voor de supporters. Zij hebben mij altijd een warm hart toegedragen en dat heeft mij ook in moeilijke tijden sterk gehouden. Het was een moeilijke beslissing. Ik zal de supporters van Vitesse en alle werknemers, vrijwilligers en chauffeurs van de busjes in de jeugd niet meer vergeten wat ze voor mij hebben gedaan.”

Vitesse bedankt Kevin Diks voor de vele jaren in het geel-zwart en wenst hem veel succes bij Fiorentina.

image

 

Reacties (117)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.


Hendry • 05-07-2016 00:27

Verwijderen - Quote - Rapporteren

Meneer de Wit loopt overal te melden dat Diks verkocht is, hier op de Vitesse site heeft hij niets te melden.
Allach is weer onzichtbaar zoals altijd. De Italiaanse pers weet te melden dat de transfer 3 miljoen is.

Dit was mijn reactie vannacht, en de Technisch directeur Mo Allach word wakker, slaap lekker door en pak je koffers. Jij bent je geld niet waard hier. Het word tijd dat de eigenaar een andere TD aanstelt met andere maatstaven wat betreft verkoop en aankoop beleid hier. Ik ben niet de enigste die op Papendal er zo over denkt, meneer Allach. 11 jaar Diks bij Vitesse een supertalent speelt ook nog voor Jong Oranje, en hier hebben ze het lef niet om hem te behouden. De Wit zijn woorden wij hoeven niet te verkopen zijn niets waard gebleken. Diks zijn waarde was wel gestegen hij wou graag blijven maar de druk op deze jonge speler die twijfelde werd steeds groter, en niemand nam hem in bescherming.

Volgens De Telegraaf zien FC Twente en Vitesse in Tighadouini een buitenkansje. Een overgang naar Vitesse zou opmerkelijk zijn, omdat hij zijn jeugdopleiding in Arnhem genoot. Daar kreeg de speler nooit een voet aan de grond en vervolgde hij zijn carrière bij achtereenvolgens NAC Breda, dat hem een jaar geleden verkocht aan Malaga.
Tighadouini heb je ook laten gaan Meneer Allach.

Ik moet 't nog maar zien met die Tighadouini. Na dat goede jaartje NAC zei iedereen dat het een heeeeele slechte keuze was om hem te laten gaan, maar bij Malaga is ie er totaal niet aan te pas gekomen. En ook bij de Turkse degradatiekandidaat niet waar hij de tweede seizoenshelft speelde. Van mij hoeft ie niet te komen, onze flanken zijn al prima bezet. Investeer dat geld liever in een goede (tweede) spits.

Voor Diks kan ik het wel begrijpen maar vindt het beleid nog steeds vreemd.... Het gaat enkel alleen nog maar om geld. Zo;n speler komt waarschijnlijk op de bank te zitten .. en dan.... Vitesse had met hem om de tafel moeten zitten en zijn contract open breken en verlengen zodat hij nog meer zou opbrengen voor Vitesse als hij nog 1-2 jaar zou blijven. Ook dan is hij nog jong. Kijk naar van Ginkel speelt ook niet bij Chelsea... wordt steeds verhuurt.... dat is niet zijn keuze geweest. Jammer dat geld blind maakt. 3 miljoen voor 11 jaar Vitesse en zo'n talent zoals men zegt... is veels te weinig......... Gemiste kans van Vitesse om je eigen talenten te behouden en op deze manier de top 3 kan benaderen.

Diks succes in Italië maar jammer dat je voor het geld kiest......................................

Ik hoop dat Kevin Diks ook in Italië laat zien een groot talent te zijn. Mocht hij daar slagen en Vitesse dmv een mooi doorverkoop percentage een paar miljoen extra opleveren, dan is uiteindelijk het gehele bedrag beter in lijn met wat wij eigenlijk allemaal vinden dat hij minimaal waard was of is. Maar voordat hij voor een hoog bedrag doorverkocht gaat worden gaan er nog wel wat jaartjes overheen..

jammer dat Vitesse hem voor deze spotprijs laat gaan..
ok we hebben met lelieveld en leerdam vervangers genoeg voor de rechterkant maar toch.

misschien had vitesse hem beter een verbeterde aanbieding kunnen doen zodat er op een latere termijn meer uit te slepen was.

Voor diks persoonlijk een mooie stap en financiele verbetering al denk ik dat deze stap veel te vroeg zal zijn uit sportief oogpunt,
waarschijnlijk weer een speler waar we niets meer van horen binnen een paar jaar.
kijk naar buttner en ook naar van Ginkel.

Nouja niets meer van horen. Van Ginkel is afgelopen seizoen kampioen in Nederland geworden en Büttner was vaste back in de basis bij de grootste club in België afgelopen halfjaar. Die zijn uiteindelijk niet zo slecht terechtgekomen. Ik vind zelf persoonlijk de stap ook veel te vroeg, maar ik zou denk ik als speler zo'n kans ook niet laten schieten. Je kunt altijd nog weer terug naar Nederland en wie weet komt zo'n kans als Fiorentina (toch een subtopper in Italië) wel niet meer langs door omstandigheden (zware blessure, of stel dat Diks na een mindere periode z'n basisplek zou verliezen bij Vitesse). Je moet het ijzer smeden wanneer het heet is.

Ik wens Diks heel veel succes toe in Italië. Hoop dat hij daar de kans krijgt om zich verder te ontwikkelen, het zou zonde zijn als zo'n jonge kerel mede gevoed door mensen om zich heen het daar niet zou gaan maken.
Zelf had ik graag gezien dat hij was gebleven maar ja het geld en de mensen die zich om deze jonge knullen voortbewegen hebben veelal meer invloed dan goed is.
Succes Kevin en bedankt wat je voor onze mooie club hebt betekend.

Bij Nek 3 eigen (basis) spelers transfervrij weg, 4 gehuurde (basis) spelers weg.
Per vandaag pas 2 (middelmatige) spelers daarvoor teruggehaald.

Vitesse verkoopt een verdedigend aardige maar opbouwend matige rechtsback voor 3 miljoen en daarvoor heeft Vitesse reeds 2 plaatsvervangers (waarvan 1 jeugdinternational waarvan ik veel verwacht) klaarstaan.
Laat Allach en de Wit maar schuiven, compliment voor beide heren !!!
De huurlingen Lucas Woudenberg (Feyenoord), Todd Kane (Chelsea) en Marcel Ritzmaier (PSV) zijn sowieso bezig aan hun laatste weken in Nijmegen. Daarnaast vertrekken ook Rens van Eijden, Navarone Foor, Christian Santos en Cihat Celik. Het contract van Marcel Appiah wordt waarschijnlijk niet verlengd, al is dat nog niet zeker. Goalie Brad Jones kiest er zelf waarschijnlijk voor om in de zomer te vertrekken. Er is veel interesse in de Australiër

Die club gaat sowieso een heel zwaar seizoen krijgen ja. Wordt vechten tegen degradatie denk ik.

Met gepaste trots een speler waarin je 11 jaar geïnverteerd hebt laten gaan voor een schamele 3 miljoen. Dit komt bij mij over als cabaret van Joost en Mo. Een beetje zoals Hans Teeuwen zeg maar. Hij zei ooit; oké je hebt een stoma, maar daar hou je wel een hele mooie roze anus aan over en dat is ook mooi. Zo voelt deze transfer bij mij in ieder geval.

Hoe kan je nou zeggen dat Diks enkel voor het geld kiest? Ja hij zal zeker meer gaan verdienen, maar is toch ook sportief gezien een uitstekende stap voor deze jongen. De Serie A mag dan wel aan kwaliteit ingeleverd hebben de laatste jaren, maar is natuurlijk nog steeds van een veel hoger niveau dan de Eredivisie. Hij kan straks wedstrijden spelen tegen Napoli, Juventus, AS Roma, Internationalize.. om er maar een aantal te noemen. Tegen zulke weerstand kan hij de volgende stappen zetten in zijn sportieve carriere. Wat betreft de transfersom, die 3 miljoen is vermeld door De Telegraaf, een krant die nogal eens een paar miljoentjes mis zit. Daarnaast hebben wij geen weet van mogelijke clausules in het contract van Diks met Vitesse. Als je vervolgens 3 miljoen euro ontvangt (mogelijk wordt of is dit meer) voor een speler uit je eigen jeugdopleiding kan je dat ook als een goede en gezonde ontwikkeling zien voor onze club, zowel op financieel vlak als wat betreft de reputatie van de club. Sportief gezien hebben we het volgende talent klaar staan met Julian Lelieveld, een jongen die anders had moeten wachten totdat Diks op een later moment alsnog zou vertrekken.

He Fan1 hou het even bij Vitesse graag Je hebt het over een club NEK die het met een begroting van 3 miljoen Euro moet doen.

En hier praat je bij Vitesse wel over een begroting van minstens 30 miljoen als het niet meer is.

Onderstaande tekst is van jezelf van 2 dagen geleden.
Volgens mij heb jij het toch ook over Nek(C) !!!
Kijk uit als je het woord NEC gebruikt dat kan hier niet. Wat mij betreft kan het wel ik zat op Oost met een echtpaar uit Nijmegen, en dat was fantastisch echte Vitesse supporters, de hele familie was NEC supporter. We vlogen elkaar in de armen als Vitesse scoorde. En over de reactie s gesproken we zijn niet allemaal journalisten

He Fan1 hou het even bij Vitesse graag Je hebt het over een club NEK die het met een begroting van 3 miljoen Euro moet doen.

En hier praat je bij Vitesse wel over een begroting van minstens 30 miljoen als het niet meer is.

Onderstaande tekst is van jezelf van 2 dagen geleden.
Volgens mij heb jij het toch ook over Nek(C) !!!
Kijk uit als je het woord NEC gebruikt dat kan hier niet. Wat mij betreft kan het wel ik zat op Oost met een echtpaar uit Nijmegen, en dat was fantastisch echte Vitesse supporters, de hele familie was NEC supporter. We vlogen elkaar in de armen als Vitesse scoorde. En over de reactie s gesproken we zijn niet allemaal journalisten

He Fan1 hou het even bij Vitesse graag Je hebt het over een club NEK die het met een begroting van 3 miljoen Euro moet doen.

En hier praat je bij Vitesse wel over een begroting van minstens 30 miljoen als het niet meer is.
Daar heb je gelijk in maar, de begrotingen van NEK en Vitesse kun je toch niet vergelijken.

De transfer van Kevin Diks heeft toch een aantal consequenties voor het elftal stel dat Leerdam geblesseerd raakt of vertrekt.
Kruiswijk: te sloom voor rechtsachter
Luckassen:te onervaren
Lelieveld: houd het geen 90 min vol,(tegen Utrecht thuis 70ste minuut nog de 0 na 90 minuten 3 goals tegen
En dan betekent het dat er waarschijnlijk weer geschoven moet worden met Kashia of V.D Werff. Als ik het voor het zeggen had zou ik in iedergeval een nieuwe rechtsachter halen met een beetje ervaring, want de jonge jongens achterin komen tekort voor de subtop van NL.


Overigens snap ik Diks niet helemaal, als je afgelopen jaren bekijkt zie je veel jonge verdedigers niet goed meekomen in de Europese top zoals Wesley Hoedt. Misschien was het beter geweest om eerst een tussenstap te maken zoals een Nederlandse topclub, ik vind Fiorentina zelf te hoog gegrepen maarja we zullen het zien.

De transfer van Kevin Diks heeft toch een aantal consequenties voor het elftal stel dat Leerdam geblesseerd raakt of vertrekt.
Kruiswijk: te sloom voor rechtsachter
Luckassen:te onervaren
Lelieveld: houd het geen 90 min vol,(tegen Utrecht thuis 70ste minuut nog de 0 na 90 minuten 3 goals tegen
En dan betekent het dat er waarschijnlijk weer geschoven moet worden met Kashia of V.D Werff. Als ik het voor het zeggen had zou ik in iedergeval een nieuwe rechtsachter halen met een beetje ervaring, want de jonge jongens achterin komen tekort voor de subtop van NL.


Overigens snap ik Diks niet helemaal, als je afgelopen jaren bekijkt zie je veel jonge verdedigers niet goed meekomen in de Europese top zoals Wesley Hoedt. Misschien was het beter geweest om eerst een tussenstap te maken zoals een Nederlandse topclub, ik vind Fiorentina zelf te hoog gegrepen maarja we zullen het zien.


Onzin, hoezo zou je moeten schuiven als je voor de Rechtsback positie 3 alternatieven heb met Leerdam, Lelieveld, Yeini . Je praat over Lelieveld, maar toen zat hij er ff bij, door een heel jaar te trainen, en vaak zijn minuten te maken is hij er echt wel klaar voor wanneer het moet. Hoedt speelt heel veel wedstrijden, bijna alles zelfs dus dat is een voorbeeld wat wel goed gelukt is in Italië. Niemand weet of het te vroeg is, dat is afwachten. Niemand weet ook of hij volgend jaat nog steeds miljoen had opgeleverd. Mischien had Leerdam hem sowieso wel uit de basis gespeeld.

Yeini red het niet op RA, te sloom en ik vond Lelievelds optreden niet overtuigend genoeg tegen Utrecht, het feit klopt dar Hoedt veel speelt, hij speelde ongeveer 2/3 wedstrijden van Lazio dit seizoen. Het komt er meer op neer dat Kevin Diks het niet haalt om constant te presteren op topniveaus zoals de EL. En ik denk dat dat het probleem gaat zijn, dan zal je tegen Europese topploegen als Southampton met een aantal geweldenaars als Mané en Pelle het niet gaan halen als Diks, Hoedt is ook op dat punt gefaald. Bovendien ga je 2x per week spelen, allemaal punten waar je nog onervaren bent als je van Vitesse afkomt.


Bovendien heb ik liever dat Yeini vertrekt want ik heb hem niet in zn rol zien spelen die van hem verwacht werd, op RA wordt dat een gigantische flop. Bij de wedstrijd Vitesse-Shakthar geweest? Ik wel, ik vond Yeini niet bepaald goed spelen.

jammer dat Vitesse hem voor deze spotprijs laat gaan..
ok we hebben met lelieveld en leerdam vervangers genoeg voor de rechterkant maar toch.

misschien had vitesse hem beter een verbeterde aanbieding kunnen doen zodat er op een latere termijn meer uit te slepen was.

Voor diks persoonlijk een mooie stap en financiele verbetering al denk ik dat deze stap veel te vroeg zal zijn uit sportief oogpunt,
waarschijnlijk weer een speler waar we niets meer van horen binnen een paar jaar.
kijk naar buttner en ook naar van Ginkel.Alexander Büttner heeft zich financieel onafhankelijk gevoetbald. Is de laatste jaren de best betaalde Nederlandse back geweest.. Marco van Ginkel is ook niet onbezoldigd geweest, had vooral een probleem vanwege blessures, maar is nu toch weer helemaal in de picture na het kampioenschap bij PSV..
Diks heeft het voor een groot deel zelf in de hand of het gaat lukken met hem. Ik denk het wel eigenlijk...

Met gepaste trots een speler waarin je 11 jaar geïnverteerd hebt laten gaan voor een schamele 3 miljoen. Dit komt bij mij over als cabaret van Joost en Mo. Een beetje zoals Hans Teeuwen zeg maar. Hij zei ooit; oké je hebt een stoma, maar daar hou je wel een hele mooie roze anus aan over en dat is ook mooi. Zo voelt deze transfer bij mij in ieder geval.

Geweldige reactie! Heel, heel mooi omschreven..

De transfer van Kevin Diks heeft toch een aantal consequenties voor het elftal stel dat Leerdam geblesseerd raakt of vertrekt.
Kruiswijk: te sloom voor rechtsachter
Luckassen:te onervaren
Lelieveld: houd het geen 90 min vol,(tegen Utrecht thuis 70ste minuut nog de 0 na 90 minuten 3 goals tegen
En dan betekent het dat er waarschijnlijk weer geschoven moet worden met Kashia of V.D Werff. Als ik het voor het zeggen had zou ik in iedergeval een nieuwe rechtsachter halen met een beetje ervaring, want de jonge jongens achterin komen tekort voor de subtop van NL.


Overigens snap ik Diks niet helemaal, als je afgelopen jaren bekijkt zie je veel jonge verdedigers niet goed meekomen in de Europese top zoals Wesley Hoedt. Misschien was het beter geweest om eerst een tussenstap te maken zoals een Nederlandse topclub, ik vind Fiorentina zelf te hoog gegrepen maarja we zullen het zien.


Je hebt juist op rechtsback de meeste opties in deze selectie. Naast Leerdam, Lelieveld en Yeini zou zelfs Kashia daar nog kunnen spelen. Vitesse heeft er meer aan om de ploeg op een andere positie van een betere dubbele (of driedubbele) bezetting te voorzien. Bij Vitesse hebben we sowieso de luxe ten opzichte van enkele jaren geleden, van veel meer kwaliteit in de breedte.

Deze selectie heeft behoefte aan scorende spelers. Tot nu toe hebben we die in de personen van Vako, Zhang, Rashica en mogelijk ook Baker, Foor en van Bergen. Nathan en Koryan moeten nog aantonen regelmatig doeltreffend te kunnen zijn. Een betere centrumspits dan Dauda is naast een betere linksback dan Ota misschien wel het meest wenselijk.
Volgens de geruchten denkt de club zelf aan een linksbuiten (Tighadouini). Het meest lastige voor Fraser zal niet zijn dat hij keuze heeft, maar vooral om de "niet basisspelers" tevreden te houden. Nog een basisrijpe rechtsback er bij lijkt me daarom niet handig. Dit probleem was nu net verdwenen door de transfer van Diks.

Er moet al heel lang een spits bij, maar dan wel een echte Spits en geen Huurling spits. Want daar word je niet beter van is afgelopen seizoen gebleken. Hebben de scouts hier wel wat te doen vraag ik mij af, of lopen ze alleen de e d c d b en weet ik niet meer spelertjes te scouten hier.

De transfer van Kevin Diks heeft toch een aantal consequenties voor het elftal stel dat Leerdam geblesseerd raakt of vertrekt.
Kruiswijk: te sloom voor rechtsachter
Luckassen:te onervaren
Lelieveld: houd het geen 90 min vol,(tegen Utrecht thuis 70ste minuut nog de 0 na 90 minuten 3 goals tegen
En dan betekent het dat er waarschijnlijk weer geschoven moet worden met Kashia of V.D Werff. Als ik het voor het zeggen had zou ik in iedergeval een nieuwe rechtsachter halen met een beetje ervaring, want de jonge jongens achterin komen tekort voor de subtop van NL.


Overigens snap ik Diks niet helemaal, als je afgelopen jaren bekijkt zie je veel jonge verdedigers niet goed meekomen in de Europese top zoals Wesley Hoedt. Misschien was het beter geweest om eerst een tussenstap te maken zoals een Nederlandse topclub, ik vind Fiorentina zelf te hoog gegrepen maarja we zullen het zien.

Je hebt juist op rechtsback de meeste opties in deze selectie. Naast Leerdam, Lelieveld en Yeini zou zelfs Kashia daar nog kunnen spelen. Vitesse heeft er meer aan om de ploeg op een andere positie van een betere dubbele (of driedubbele) bezetting te voorzien. Bij Vitesse hebben we sowieso de luxe ten opzichte van enkele jaren geleden, van veel meer kwaliteit in de breedte.

Deze selectie heeft behoefte aan scorende spelers. Tot nu toe hebben we die in de personen van Vako, Zhang, Rashica en mogelijk ook Baker, Foor en van Bergen. Nathan en Koryan moeten nog aantonen regelmatig doeltreffend te kunnen zijn. Een betere centrumspits dan Dauda is naast een betere linksback dan Ota misschien wel het meest wenselijk.
Volgens de geruchten denkt de club zelf aan een linksbuiten (Tighadouini). Het meest lastige voor Fraser zal niet zijn dat hij keuze heeft, maar vooral om de "niet basisspelers" tevreden te houden. Nog een basisrijpe rechtsback er bij lijkt me daarom niet handig. Dit probleem was nu net verdwenen door de transfer van Diks.


Volgens een spaans/catalaanse krant zijn Vitesse en Malaga het eens over een overgang van Tighagouini.
Er wordt niet vermeld of het hier om huren gaat met optie tot koop of een definitieve overgang.
Mocht dit op enige waarheid berusten,dan hebben we in ieder geval een echte linksbuiten.
Ps:men schijnt nog steeds interesse te hebben in Kharaisvhilli en een andere Georgische spits waarvan ik de naam niet meer weet.
Eerstgenoemde komt in aanmerking als Vako eventueel toch gaat vertrekken.

Gefeliciteerd Kevin. Nu jezelf waarmaken in de Italiaanse competitie. Jammer voor Vitesse maar zo gaat het nu eenmaal in het voetbal.

De transfer van Kevin Diks heeft toch een aantal consequenties voor het elftal stel dat Leerdam geblesseerd raakt of vertrekt.
Kruiswijk: te sloom voor rechtsachter
Luckassen:te onervaren
Lelieveld: houd het geen 90 min vol,(tegen Utrecht thuis 70ste minuut nog de 0 na 90 minuten 3 goals tegen
En dan betekent het dat er waarschijnlijk weer geschoven moet worden met Kashia of V.D Werff. Als ik het voor het zeggen had zou ik in iedergeval een nieuwe rechtsachter halen met een beetje ervaring, want de jonge jongens achterin komen tekort voor de subtop van NL.


Overigens snap ik Diks niet helemaal, als je afgelopen jaren bekijkt zie je veel jonge verdedigers niet goed meekomen in de Europese top zoals Wesley Hoedt. Misschien was het beter geweest om eerst een tussenstap te maken zoals een Nederlandse topclub, ik vind Fiorentina zelf te hoog gegrepen maarja we zullen het zien.

Je hebt juist op rechtsback de meeste opties in deze selectie. Naast Leerdam, Lelieveld en Yeini zou zelfs Kashia daar nog kunnen spelen. Vitesse heeft er meer aan om de ploeg op een andere positie van een betere dubbele (of driedubbele) bezetting te voorzien. Bij Vitesse hebben we sowieso de luxe ten opzichte van enkele jaren geleden, van veel meer kwaliteit in de breedte.

Deze selectie heeft behoefte aan scorende spelers. Tot nu toe hebben we die in de personen van Vako, Zhang, Rashica en mogelijk ook Baker, Foor en van Bergen. Nathan en Koryan moeten nog aantonen regelmatig doeltreffend te kunnen zijn. Een betere centrumspits dan Dauda is naast een betere linksback dan Ota misschien wel het meest wenselijk.
Volgens de geruchten denkt de club zelf aan een linksbuiten (Tighadouini). Het meest lastige voor Fraser zal niet zijn dat hij keuze heeft, maar vooral om de "niet basisspelers" tevreden te houden. Nog een basisrijpe rechtsback er bij lijkt me daarom niet handig. Dit probleem was nu net verdwenen door de transfer van Diks.

Volgens een spaans/catalaanse krant zijn Vitesse en Malaga het eens over een overgang van Tighagouini.
Er wordt niet vermeld of het hier om huren gaat met optie tot koop of een definitieve overgang.
Mocht dit op enige waarheid berusten,dan hebben we in ieder geval een echte linksbuiten.
Ps:men schijnt nog steeds interesse te hebben in Kharaisvhilli en een andere Georgische spits waarvan ik de naam niet meer weet.
Eerstgenoemde komt in aanmerking als Vako eventueel toch gaat vertrekken.
Ik zal als een van de weinigen blij zijn met dit nieuws als hij echt terugkomt, geweldige speler waar bij Bosz geen match mee had, trouwens met wel meer spelers van wat ik nu wel hoor van spelers die hier nog spelen.

De deal met een terugkeer van Tighagouini is in een vergevorderd stadium.
Zou goed zijn dat hij terug kwam, hendry heeft gelijk dat oa hij nimmer een kans heeft gehad bij Peter. Bij Peter moest je in gareel lopen deed je dat niet dan was het vrijwel onmogelijk terug te komen.
Vako word nog steeds begeerd door Ajax, maar Overmars heeft nog zijn bedenkingen. Mocht Vako alsnog vertrekken dan gaat Vitesse serieus werk maken van Kharaisvhilli. Maar enkel dan, Fraser wil een goede balans in de selectie hebben en houden. Dubbele bezetting is het streven en dit wordt intern nu beter bewaakt.

De transfer van Kevin Diks heeft toch een aantal consequenties voor het elftal stel dat Leerdam geblesseerd raakt of vertrekt.
Kruiswijk: te sloom voor rechtsachter
Luckassen:te onervaren
Lelieveld: houd het geen 90 min vol,(tegen Utrecht thuis 70ste minuut nog de 0 na 90 minuten 3 goals tegen
En dan betekent het dat er waarschijnlijk weer geschoven moet worden met Kashia of V.D Werff. Als ik het voor het zeggen had zou ik in iedergeval een nieuwe rechtsachter halen met een beetje ervaring, want de jonge jongens achterin komen tekort voor de subtop van NL.


Overigens snap ik Diks niet helemaal, als je afgelopen jaren bekijkt zie je veel jonge verdedigers niet goed meekomen in de Europese top zoals Wesley Hoedt. Misschien was het beter geweest om eerst een tussenstap te maken zoals een Nederlandse topclub, ik vind Fiorentina zelf te hoog gegrepen maarja we zullen het zien.

Je hebt juist op rechtsback de meeste opties in deze selectie. Naast Leerdam, Lelieveld en Yeini zou zelfs Kashia daar nog kunnen spelen. Vitesse heeft er meer aan om de ploeg op een andere positie van een betere dubbele (of driedubbele) bezetting te voorzien. Bij Vitesse hebben we sowieso de luxe ten opzichte van enkele jaren geleden, van veel meer kwaliteit in de breedte.

Deze selectie heeft behoefte aan scorende spelers. Tot nu toe hebben we die in de personen van Vako, Zhang, Rashica en mogelijk ook Baker, Foor en van Bergen. Nathan en Koryan moeten nog aantonen regelmatig doeltreffend te kunnen zijn. Een betere centrumspits dan Dauda is naast een betere linksback dan Ota misschien wel het meest wenselijk.
Volgens de geruchten denkt de club zelf aan een linksbuiten (Tighadouini). Het meest lastige voor Fraser zal niet zijn dat hij keuze heeft, maar vooral om de "niet basisspelers" tevreden te houden. Nog een basisrijpe rechtsback er bij lijkt me daarom niet handig. Dit probleem was nu net verdwenen door de transfer van Diks.

Volgens een spaans/catalaanse krant zijn Vitesse en Malaga het eens over een overgang van Tighagouini.
Er wordt niet vermeld of het hier om huren gaat met optie tot koop of een definitieve overgang.
Mocht dit op enige waarheid berusten,dan hebben we in ieder geval een echte linksbuiten.
Ps:men schijnt nog steeds interesse te hebben in Kharaisvhilli en een andere Georgische spits waarvan ik de naam niet meer weet.
Eerstgenoemde komt in aanmerking als Vako eventueel toch gaat vertrekken.
Ik zal als een van de weinigen blij zijn met dit nieuws als hij echt terugkomt, geweldige speler waar bij Bosz geen match mee had, trouwens met wel meer spelers van wat ik nu wel hoor van spelers die hier nog spelen.

Nou Hendry, is gewoon 3 klasses beter dan Olinyk.
Hoop echt nog op een scorende spits, daar roepen we al jaren om. En Kharashvili gewoon halen, die jongen wil hierheen !!
En een fatsoenlijke linksback valt ook nog steeds niet mee voor de heren des scouts :-(

Ik vond Tighadouini altijd een hele goede linksbuiten en mocht hij weer op het oude nest terugkomen is dat misschien wel op verzoek van Henk Fraser. In Rhasica heeft men een prima rechtsbuiten in huis mits hij niet wordt weggekocht. Misschien wil Frazer wel, dat er vanaf de flanken meer ballen voor de goal moeten worden gebracht. In Zhang krijgt Vitesse m.i. een prima spits die goed positie kiest voor de goal en indien goed bediend vanaf de flanken productief kan worden. Met name zijn kopballen zullen voor een keeper moeilijk te kerenzijn. Met Vako, Baker en Foor achter deze spits zou dat de balans in het elftal kunnen versterken. Met Nakamba/Yeini als controleur op het middenveld en een achterhoede van links naar rechts Lelieveld/Oude Kotte, Kruyswijk, Kashia en Leerdam en als sluitpost Eloy Room moet een plaats in de top 5 toch mogelijk zijn.


Ik zal als een van de weinigen blij zijn met dit nieuws als hij echt terugkomt, geweldige speler waar bij Bosz geen match mee had, trouwens met wel meer spelers van wat ik nu wel hoor van spelers die hier nog spelen.


Hoe kom je hier nu bij , tighandouini eiste een plek in het eerste eb wilde zijn contract niet verlengen als hij die niet toegezegd kreeg wat uiteindelijk ook niet gebeurt.

Ik vond Tighadouini altijd een hele goede linksbuiten en mocht hij weer op het oude nest terugkomen is dat misschien wel op verzoek van Henk Fraser. In Rhasica heeft men een prima rechtsbuiten in huis mits hij niet wordt weggekocht. Misschien wil Frazer wel, dat er vanaf de flanken meer ballen voor de goal moeten worden gebracht. In Zhang krijgt Vitesse m.i. een prima spits die goed positie kiest voor de goal en indien goed bediend vanaf de flanken productief kan worden. Met name zijn kopballen zullen voor een keeper moeilijk te kerenzijn. Met Vako, Baker en Foor achter deze spits zou dat de balans in het elftal kunnen versterken. Met Nakamba/Yeini als controleur op het middenveld en een achterhoede van links naar rechts Lelieveld/Oude Kotte, Kruyswijk, Kashia en Leerdam en als sluitpost Eloy Room moet een plaats in de top 5 toch mogelijk zijn.
Tja Theo, met 12 man moet je van iedereen kunnen winnen.

De deal met een terugkeer van Tighagouini is in een vergevorderd stadium.
Zou goed zijn dat hij terug kwam, hendry heeft gelijk dat oa hij nimmer een kans heeft gehad bij Peter. Bij Peter moest je in gareel lopen deed je dat niet dan was het vrijwel onmogelijk terug te komen.
Vako word nog steeds begeerd door Ajax, maar Overmars heeft nog zijn bedenkingen. Mocht Vako alsnog vertrekken dan gaat Vitesse serieus werk maken van Kharaisvhilli. Maar enkel dan, Fraser wil een goede balans in de selectie hebben en houden. Dubbele bezetting is het streven en dit wordt intern nu beter bewaakt.


Het is wederom prettig om te lezen dat een eerder stuk van mij door jou min of meer bevestigd wordt.
Het valt op dat jou informatie vaak of regelmatig overeenkomt met wat er door mij gepost wordt.
Dat geeft mij een goed gevoel en zal alleen wat duidelijker zijn,wanneer dat enigzins mogelijk is.
Ps:Ook een Georgische spits met de naam Goirgi Kvitilaia schijnt de interesse gewekt te hebben bij Vitesse.

Tighadouini is een hele goede speler. Je kunt er een wedstrijd mee winnen, maar van mij hoeft hij niet te komen. Het is een egoïstische kwal die alleen voor eigen eer speelt. Als hij scoort slaat hij zijn ploeggenoten van zich af. Een zo n rotte appel kan het hele team verzieken!
Teamspelers zoals diks, ibarra, kashia en racica die de ploeg hebben verlaten of misschien nog gaan verlaten maken het collectief zwak en als je dan zo n vervelend mannetje als tighadouini erbij hebt gaat Vitesse naar de knoppen

Feijenoord heeft een langdurig keepers probleem. Misschien kunnen ze Pietje wel een seizoen huren. Ik hoop dat piet gauw weer aan het spelen komt. Uiteindelijk is piet een van de beste keepers in Nederland.

Tighadouini heeft meer scorend vermogen dan wat er nu loopt en is mijns inziens ook welkom. Echter hebben we met Koryan, Foor en Nathan al wel drie spelers voor de rechtsbuiten positie. Als Adnane komt, dan vind ik het wel vreemd dat ze Koryan een contractverlenging hebben gegeven, want met wat pech wordt dat voor hem nog een seizoen bij jong spelen om vervolgens gratis te vertrekken. Ik zou Koryan eerst in de voorbereiding willen zien voordat eventueel een andere rechtsbuiten wordt gehaald. Geef hem maar een kans.

Over de rechtsback hoeven we het niet te hebben. Leerdam vind ik eigenlijk niet echt minder dan Diks, al heeft de laatste meer potentie. Lelieveld lijkt de toekomsite rechtsback te worden en ook Luckassen (nu nog te jong) zit daarachter. Yeini als rb zou voor mij alleen in nood een optie zijn, maar keuze genoeg. De prioriteit ligt voor mij bij een goede spits achter Zhang, want Dauda is geen waardige vervanger.

De deal met een terugkeer van Tighagouini is in een vergevorderd stadium.
Zou goed zijn dat hij terug kwam, hendry heeft gelijk dat oa hij nimmer een kans heeft gehad bij Peter. Bij Peter moest je in gareel lopen deed je dat niet dan was het vrijwel onmogelijk terug te komen.
Vako word nog steeds begeerd door Ajax, maar Overmars heeft nog zijn bedenkingen. Mocht Vako alsnog vertrekken dan gaat Vitesse serieus werk maken van Kharaisvhilli. Maar enkel dan, Fraser wil een goede balans in de selectie hebben en houden. Dubbele bezetting is het streven en dit wordt intern nu beter bewaakt.


Het is wederom prettig om te lezen dat een eerder stuk van mij door jou min of meer bevestigd wordt.
Het valt op dat jou informatie vaak of regelmatig overeenkomt met wat er door mij gepost wordt.
Dat geeft mij een goed gevoel en zal alleen wat duidelijker zijn,wanneer dat enigzins mogelijk is.
Ps:Ook een Georgische spits met de naam Goirgi Kvitilaia schijnt de interesse gewekt te hebben bij Vitesse.

Hey Anjamanda,
Klinkt allemaal leuk en aantrekkelijk maar had me ook verheugd op die grote trainersnaam die je voorschotelde...
In hoeverre is de interesse in Tighadouini en Kvitilaia ? En is deze spits een afmaker want die hebben we onderhand weleens nodig he ....
Nogmaals vind ik het spannend om jou berichten altijd te lezen hoor maar vaak als het dan niet doorgaat valt me dat dan weer beetje tegen ...
Weet je ook nog wat meer over Kharashvili ...?
Ik hoor van je ...deze 3 spelers en een linksback maken dit Vitesse compleet ;-)

Piet is al vertrokken he, staat niet meer onder contract bij Vitesse

Feijenoord heeft een langdurig keepers probleem. Misschien kunnen ze Pietje wel een seizoen huren. Ik hoop dat piet gauw weer aan het spelen komt. Uiteindelijk is piet een van de beste keepers in Nederland.

Ik vond Tighadouini altijd een hele goede linksbuiten en mocht hij weer op het oude nest terugkomen is dat misschien wel op verzoek van Henk Fraser. In Rhasica heeft men een prima rechtsbuiten in huis mits hij niet wordt weggekocht. Misschien wil Frazer wel, dat er vanaf de flanken meer ballen voor de goal moeten worden gebracht. In Zhang krijgt Vitesse m.i. een prima spits die goed positie kiest voor de goal en indien goed bediend vanaf de flanken productief kan worden. Met name zijn kopballen zullen voor een keeper moeilijk te kerenzijn. Met Vako, Baker en Foor achter deze spits zou dat de balans in het elftal kunnen versterken. Met Nakamba/Yeini als controleur op het middenveld en een achterhoede van links naar rechts Lelieveld/Oude Kotte, Kruyswijk, Kashia en Leerdam en als sluitpost Eloy Room moet een plaats in de top 5 toch mogelijk zijn.
Tja Theo, met 12 man moet je van iedereen kunnen winnen.


Ik had tussen Nakamba en Yeini een schuine streep gezet, dus dat betekent één van de twee natuurlijk. Ik zou persoonlijk Nakamba de voorkeur geven. Maar misschien kiest Fraser voor ervaring.

Tighadouini is een hele goede speler. Je kunt er een wedstrijd mee winnen, maar van mij hoeft hij niet te komen. Het is een egoïstische kwal die alleen voor eigen eer speelt. Als hij scoort slaat hij zijn ploeggenoten van zich af. Een zo n rotte appel kan het hele team verzieken!
Teamspelers zoals diks, ibarra, kashia en racica die de ploeg hebben verlaten of misschien nog gaan verlaten maken het collectief zwak en als je dan zo n vervelend mannetje als tighadouini erbij hebt gaat Vitesse naar de knoppen


Dat is een eerste vereiste van een coach om dat ego-gedrag de kop in te drukken dacht ik zo.

Feijenoord heeft een langdurig keepers probleem. Misschien kunnen ze Pietje wel een seizoen huren. Ik hoop dat piet gauw weer aan het spelen komt. Uiteindelijk is piet een van de beste keepers in Nederland.

Huren kan volgens mij niet omdat het contract van Piet toch afliep!

Zaakwaarnemer van Giorgi Kharaishvili is ook in gesprek met Club Brugge en Anderlecht. Theo Janssen heeft Giorgi Kharaishvili, bijgenaamd "Goga" meerdere malen bekeken. Een zeer talentvolle middenvelder met scorend vermogen. Hij is veel doelgerichter dan Qazaishvili . Dus na Vako komt waarschijnlijk Goga! naar Vitesse. Of speelt Merab Jordania hier nog een sleutelrol in?

De deal met een terugkeer van Tighagouini is in een vergevorderd stadium.
Zou goed zijn dat hij terug kwam, hendry heeft gelijk dat oa hij nimmer een kans heeft gehad bij Peter. Bij Peter moest je in gareel lopen deed je dat niet dan was het vrijwel onmogelijk terug te komen.
Vako word nog steeds begeerd door Ajax, maar Overmars heeft nog zijn bedenkingen. Mocht Vako alsnog vertrekken dan gaat Vitesse serieus werk maken van Kharaisvhilli. Maar enkel dan, Fraser wil een goede balans in de selectie hebben en houden. Dubbele bezetting is het streven en dit wordt intern nu beter bewaakt.


Het is wederom prettig om te lezen dat een eerder stuk van mij door jou min of meer bevestigd wordt.
Het valt op dat jou informatie vaak of regelmatig overeenkomt met wat er door mij gepost wordt.
Dat geeft mij een goed gevoel en zal alleen wat duidelijker zijn,wanneer dat enigzins mogelijk is.
Ps:Ook een Georgische spits met de naam Goirgi Kvitilaia schijnt de interesse gewekt te hebben bij Vitesse.
Hey Anjamanda,
Klinkt allemaal leuk en aantrekkelijk maar had me ook verheugd op die grote trainersnaam die je voorschotelde...
In hoeverre is de interesse in Tighadouini en Kvitilaia ? En is deze spits een afmaker want die hebben we onderhand weleens nodig he ....
Nogmaals vind ik het spannend om jou berichten altijd te lezen hoor maar vaak als het dan niet doorgaat valt me dat dan weer beetje tegen ...
Weet je ook nog wat meer over Kharashvili ...?
Ik hoor van je ...deze 3 spelers en een linksback maken dit Vitesse compleet ;-)


Dat is mooi!
Mijn intentie zal altijd zijn om zo duidelijk mogelijk te zijn.
Dat lukt echter niet altijd en heeft gewoonweg te maken met meerdere factoren.
Er zijn ook altijd geruchten Vitesse en als ik die lees of op een andere manier binnen krijg dan post ik die hier.
Zo is dat ook het geval met thigadouini.
Over Kharaisvhilli en Goirgi Kvitilaia zijn er meerder leden die hiervan melding maken.
Wat die laatste twee voetballers betreft kan ik met zekerheid melden,dat zij respectievelijk bij Sarbutalo( Kharaisvhilli)en bij (Dinamo Tiblisi) Goirgi Kvitilaia hun contract hebben verlengd.
Ze zullen dus een stukje duurder worden als Vitesse ze inderdaad wil kopen.
Ps:wat die trainer betreft waar ik het over had,dat is in die tijd ook door een ander forumlid bevestigd.

Nou, ik maak nergens uit op dat hij naar Vitesse komt. Alleen als Vako vertrekt, maar die lijkt te blijven zoals hij zelf aangaf.

Zaakwaarnemer van Giorgi Kharaishvili is ook in gesprek met Club Brugge en Anderlecht. Theo Janssen heeft Giorgi Kharaishvili, bijgenaamd "Goga" meerdere malen bekeken. Een zeer talentvolle middenvelder met scorend vermogen. Hij is veel doelgerichter dan Qazaishvili . Dus na Vako komt waarschijnlijk Goga! naar Vitesse. Of speelt Merab Jordania hier nog een sleutelrol in?

Het is wederom prettig om te lezen dat een eerder stuk van mij door jou min of meer bevestigd wordt.
Het valt op dat jou informatie vaak of regelmatig overeenkomt met wat er door mij gepost wordt.
Dat geeft mij een goed gevoel en zal alleen wat duidelijker zijn,wanneer dat enigzins mogelijk is.
Ps:Ook een Georgische spits met de naam Goirgi Kvitilaia schijnt de interesse gewekt te hebben bij Vitesse.
Hey Anjamanda,
Klinkt allemaal leuk en aantrekkelijk maar had me ook verheugd op die grote trainersnaam die je voorschotelde...
In hoeverre is de interesse in Tighadouini en Kvitilaia ? En is deze spits een afmaker want die hebben we onderhand weleens nodig he ....
Nogmaals vind ik het spannend om jou berichten altijd te lezen hoor maar vaak als het dan niet doorgaat valt me dat dan weer beetje tegen ...
Weet je ook nog wat meer over Kharashvili ...?
Ik hoor van je ...deze 3 spelers en een linksback maken dit Vitesse compleet ;-)

Beste 19Vitesse77, Anjamanda weet veel maar is natuurlijk geen AnJomanda.