Ricky van Wolfswinkel terug op oude nest

Ricky van Wolfswinkel versterkt per direct de gelederen van Vitesse. De 27-jarige aanvaller wordt overgenomen van het Engelse Norwich City, dat hem afgelopen seizoen aan Real Betis verhuurde. Van Wolfswinkel tekent een contract voor drie seizoenen.

image

Van Wolfswinkel keert daarmee terug naar de club waar hij eerder al bijna tien jaar voor uitkwam. In het geel-zwarte shirt van Vitesse doorliep Van Wolfswinkel de Arnhemse jeugdopleiding en debuteerde hij op 5 april 2008 in het betaald voetbal. In seizoen 2008|2009 werd hij clubtopscorer met acht goals. Van Wolfswinkel koos voor een transfer naar FC Utrecht, waar hij verder furore maakte. In het buitenland speelde de in Woudenberg geboren aanvaller voor Sporting Lissabon, Norwich City, Saint-Etiénne en Real Betis.

Van Wolfswinkel kijkt er naar uit om terug te keren naar Vitesse: “Vitesse is de club die mij in mijn jeugd de kansen heeft geboden. Ook heb ik namens Vitesse in het betaald voetbal gedebuteerd en zoiets vergeet je nooit. Na verschillende buitenlandse avonturen kijk ik er naar uit om terug te keren op de Nederlandse velden. Ik hoop snel mijn draai te vinden en wil met goed spel en zo veel mogelijk doelpunten en assists belangrijk zijn voor Vitesse.”

image

Technisch directeur Mo Allach over de versterking: “Ricky is precies zo’n buitenkans waar we naar uit keken. Ricky kent de club en de Nederlandse competitie. Hij staat te popelen om aan te sluiten bij de groep. Met deze versterking zijn we klaar voor de start van de competitie.”

Van Wolfswinkel gaat in Arnhem met rugnummer 13 spelen. Hij sluit vrijdag al aan bij de selectie van hoofdtrainer Henk Fraser, als er ’s middags een training in Newcastle op het programma staat.

 

Reacties (54)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.

Die zag ik niet aankomen. Wat een geweldige verrassing!

Wauw, dit lijkt me echt een geweldige versterking! Samen met Zhang hebben we nu de spitspositie prima bezet. Welkom terug Ricky!

Echt geweldig nieuws dit!
Ricky welkom terug !
Ben benieuwd hoe de criticaster nu weer gaan reageren hier .
Wat een fantastisch nieuws! Vitesse , weer super bezig jongens !

Dit is verrassend nieuws, mooi dat een oud speler weer terug is. Ik ben hier heel blij mee .

Wat een geweldig nieuws!!! iedere Vitesse fan wordt hier blij van

WTF! Wat een heerlijk nieuws zeg!

Geweldig nieuws, knap werk van Mo en vitesse.
Dit is die mooie buitenkans. Wederom een Nederlander, meteen voor meerdere jaren en in zijn kielzog kan Zhang veel leren.
Dauda verkopen.

YESS!!!!!!

Waauuuww!!!
Wat een daadkracht is dit...

Geweldig nieuws!!

Jammer voor Zhang maar wel iemand aan wie hij zich kan optrekken.

Dit is ook wel super goed geheim gebleven. Heb niemand hier over gehoord. Ook de doorgaans (zeer) goed geinformeerde Anjamanda en Shoushou heb ik hier niet over gehoord.

Echt grote klasse!

Welkom back Ricky. Hoop dat je je snel aanpast en mooie goals voor het mooie Vitesse gaat maken. Top!

Dit is geweldig nieuws! !!

dat is fantastisch nieuws ......echt goeie aankoop ,nu is de voorhoede compleet,ook goed voor zhang bovendien mijn compliment voor Vitesse scouting die supersnel heeft gehandeld en ongetwijfeld veel kapers heeft afgetroefd !!!!!!! grote klasse.

Welkom thuis Ricky en dat met nummer 13 klasse !!!!!!!!!!!

Zeer goed nieuws. Met een extra links back erbij hadden we echt een goede selectie gehad. Misschien in de winter...

Kan Dauda mooi naar Ajakkes

Verrassend en prima ontwikkeling. Met Zhang en van Wolfswinkel lijkt me de spitspositie op orde. Goed gedaan Mo en technische staf.

Wat een mooie verrassing. Inderdaad totaal onverwacht. Achter de schermen wordt gewerkt. Ere wie ere toekomt.

Gefeliciteerd Vitesse. Een spits van eigen bodem en met internationale ervaring.

Welcome home Ricky. Succes.

Klasse aankoop !!

top gedaan (Y)

Het zou wel eens heel goed kunnen, dat de stadions verkleining in de loop van het seizoen weer verwijderd kan worden.
Heb zo'n voorgevoel dat we komend seizoen wel eens de verrassing in de competitie gaan worden.En wie durft er nu nog te beweren dat het hier in Arnhem een vreemdelingen legioen is?

Wat kunnen ze bij Vitesse tegenwoordig alles toch tot het laatste moment geheim houden blijkt maar weer maar goed nieuws want twee goede spitsen heb je nodig en daar hoort Dauda niet bij natuurlijk, wel jammer dat Zhang misschien hierdoor weer een beetje op het tweede plan komt maar die komt er wel.

Kan ik mijn oude Vitesse v. Wolfwinkel shirt weer uit de kast trekken... :)

Weet iemand misschien wat Vitesse betaald heeft voor hem??

Dit is spectaculair. Geweldige prestatie van Allach en heel Vitesse. Vitesse heeft nu zeker een selectie voor de eerste 4 plaatsen.

Welkom terug Ricky. Top aankoop. Ook nog Nederlands en binding met de club. Mo leert het nog wel.

Een middenveld met Nakamba, Baker, Vako een aanval met Foor, Van Wolfswinkel, Rashica. Echt fantastisch gedaan door Vitesse. Hier zijn alleen maar complimenten voor te geven. Ik heb heel veel zin in volgende week. Ik ben benieuwd wat Vitesse heeft betaalt voor Van Wolfswinkel.

Allach word ineens de hemel in geprezen hier. Wat Van Wolfswinkel betreft heeft de laatste seizoenen 2013/2014 -2014/2015 -2015/2016
7 Doelpunten gescoord ben benieuwd of hij het net kan laten trillen hier. Laat Zhang voorlopig maar staan.
Transfer waarde van Ricky 2,13miljoen.

Moest destijds weg omdat Vitesse er een klere zooi van maakte financieel.
Letterlijk en figuurlijk weggedwongen.
Hij was jong en zei toen dingen die hij misschien niet had moeten zeggen..maar goed..wellicht wilde hij gewoon erg graag blijven toen.
Prima dat hij terug is.
Fantastisch middenveld met Baker, Vako en Nakamba en de voorhoede met Foor, Van Wolfswinkel en Rashica.
Evt. zelfs 4-4-2 met Zhang en Van Wolfswinkel voorin, en Foor, Vako, Baker, Rashica vanaf het midden..alles is mogelijk nu.

Enige zwakke schakel is de linksback..en Van der Werff moet nu een keer gaan knallen centraal achterin. Kashia is prima, Leerdam evt. ook.
Room moet blijven.

Ik zie het wel zitten jongens!

Van Wolfswinkel & Zhang of Dauda & Zhang als spitsenduo, daar hoeft niemand echt lang over na te denken lijkt me.
Zijn cijfers in het buitenland zijn niet geweldig, maar Luuk de Jong faalde ook enorm in het buitenland, en wordt hier simpel topscorer..
Zijn vorige clubs kwamen uit in de Premier League, Primera Division en League 1, dus die zou hier ook zomaar topscorer kunnen worden.

Erg blij met dit nieuws. Naar mijn mening is Ricky, net als Stijn Schaars, destijds te vroeg vertrokken bij onze club. Laatstgenoemde had dit jaar graag willen komen, eerst genoemde had ik niet durven dromen. Dat we deze fout uit het verleden hiermee kunnen herstellen stemt me dan ook erg blij.

En ja Hendry, dan mag Mo ook wel eens geprezen worden. In elk geval wel zo eerlijk, als hij ook de kritiek mag krijgen die hij (deels) verdiend. Ik zou ook graag zien dat Djurdjevic zijn kans had gekregen (wellicht nog gaat krijgen, zie Van Wolfswinkel) maar ik denk dat dat niet heel realistisch is. Met Ricky heb je meteen de opties open om (nog makkelijker) naar een twee spitsensysteem om te schakelen.

En Dauda; strik er om en laten gaan. Vitesse neem je verlies want ik denk dat ook een FC Lienden niet zit te wachten op Dauda. Waren die gekerfde tribaltranen toch een voorteken?? ;)

We moeten erkennen, dat Mo Allach ons allen verrast heeft met de terugkomst van Ricky van Wolfswinkel.
Mo heeft willen bewijzen, dat hij ook kan scoren als TD van Vitesse en er niet alleen zit om duimen te draaien. Eerlijk is eerlijk hij heeft met het terughalen van v.Wolfswinkel als 2e spits voor Vitesse zijn verlenging van zijn contract verdiend. We hebben met Zhang en Van Wolfswinkel nu 2 kanjers in de ploeg die kunnen scoren. Fraser heeft als coach nu ook de mogelijkheid 4-4-2 te gaan spelen. De linker vleugelpositie kan dan ook door Foor worden ingenomen. Maar laten we dat maar aan Fraser en assistenten over laten. Zij hebben mijn volste vertrouwen om de juiste basiself klaar te stomen voor de eerste competitiewedstrijd. Nu nog een buitenkansje zoeken voor de linksbackpositie om op te stomen naar de top5.

Zo,klasse De Wit en Mo kaken op elkaar en toeslaan
Zo hoort het en nog meer verassend nieuws,dan krijg je de populariteit onder de Vitesse Fans zelf terug.
Maar hou de financien in de gaten.

En nu ook de boel bij elkaar houden en niet rashica verkopen of voor de hoofdprijs dan snap ik dat je dat niet kan weigeren.

Ik heb Mo frequent bekritiseerd maar hier verdient hij toch een pluim! Goede spits met ervaring gehaald. Voor de eredivisie is dit een goede spits. Het is geen Bony, maar het is wel iemand van 27 die zich bij Utrecht en Sporting ruimschoots bewezen heeft. Sterk elftal heeft Vitesse nu al; Wellicht nog een linkback en De gambiaan halen voor linksvoor? Dit Vitesse gaat sowieso hoger scoren dan vorig jaar aangezien ze eindelijk zwakke posities hebben versterkt en sterkhouders van voorgaande jaren als rashica, nakamba en vako vooralsnog hebben kunnen behouden. Ik verwacht een 4e plaats met Az als 5e en de traditionele top 3.

Allach word ineens de hemel in geprezen hier. Wat Van Wolfswinkel betreft heeft de laatste seizoenen 2013/2014 -2014/2015 -2015/2016
7 Doelpunten gescoord ben benieuwd of hij het net kan laten trillen hier. Laat Zhang voorlopig maar staan.
Transfer waarde van Ricky 2,13miljoen.


Ik ben nog steeds geen fan van Allach, maar dit is mede onder zijn verantwoording erg goed gedaan. Prima spits voor Vitesse en samen met Zhang moet dat zeker 20 goals of meer opleveren. Dus ere wie ere toekomt. Allach heeft een toptransfer gerealiseerd, alles binnenskamers gehouden en verrast..
Wat mij bijzonder pleziert is dat deze oud Vitesse speler terug komt op een leeftijd waarop hij nog fit genoeg is om op het veld echt wat aan de club toe te voegen. Misschien gaat Ricky de komende jaren wel het beste uit zijn carrière halen. Met de juiste aanvoer acht ik hem in staat tussen de 15 en 20 goals te maken voor dit team.
Zelfs van Wolfswinkel en Zhang samen in het veld zou ik niet eens heel raar vinden.. Verre van dat eigenlijk!

Koop allemaal een seizoenskaart!

Hahah prachtig dit... Het hele forum gaat los!

Misschien winnen we binnenkort wel de champions league?

Ook ik ben hier aangenaam mee verrast.
Voor Vitesse begrippen is dit gewoon een hele goede spits en daardoor nemen de mogelijkheden toe.Ook is het ongelofelijk hoe Vitesse dit heeft weten te verzwijgen naar ons en de media.
Wat dat betreft verdiend Vitesse daar ook een compliment voor omdat men op elk niveau de rijen gesloten weet te houden.
Gevoelsmatig zeg ik dat er nog wel eens meer verrassingen aan zitten te komen of anders gezegd:men is nog niet klaar!

Zo, dat is mooi !!
Nu moet Buttner nog wat geld inleveren. Dan kan die mooi linksback worden.
Dan is de leeftijdsopbouw en ervaring in de selectie denk ik ook in balans.
Knallen maar. Oh ja, de seizoenkaart afzeggers je hebt nu nog 2 weken om erop terugtekomen

600,000 euro hebben ze betaalt en een ijsje voor de fans van Allach.

Kan Dauda mooi naar Ajakkes
Ja de amateurtak.

Dauda wordt door veel fans vergruisd maar ik ben ervan overtuigd dat hij het echt wel kan. Misschien eens een jaartje verhuren aan een club uit de Jupiter l. Voor voetbalritme ect. Beter om een heel seizoen te spelen. Daarna regelmatig laten invallen in competitie wedstrijden. Komt best goed met die jongen! Forza dauda laat je zien

Dauda wordt door veel fans vergruisd maar ik ben ervan overtuigd dat hij het echt wel kan. Misschien eens een jaartje verhuren aan een club uit de Jupiter l. Voor voetbalritme ect. Beter om een heel seizoen te spelen. Daarna regelmatig laten invallen in competitie wedstrijden. Komt best goed met die jongen! Forza dauda laat je zien

Allach word ineens de hemel in geprezen hier. Wat Van Wolfswinkel betreft heeft de laatste seizoenen 2013/2014 -2014/2015 -2015/2016
7 Doelpunten gescoord ben benieuwd of hij het net kan laten trillen hier. Laat Zhang voorlopig maar staan.
Transfer waarde van Ricky 2,13miljoen.


Ik ben nog steeds geen fan van Allach, maar dit is mede onder zijn verantwoording erg goed gedaan. Prima spits voor Vitesse en samen met Zhang moet dat zeker 20 goals of meer opleveren. Dus ere wie ere toekomt. Allach heeft een toptransfer gerealiseerd, alles binnenskamers gehouden en verrast..
Wat mij bijzonder pleziert is dat deze oud Vitesse speler terug komt op een leeftijd waarop hij nog fit genoeg is om op het veld echt wat aan de club toe te voegen. Misschien gaat Ricky de komende jaren wel het beste uit zijn carrière halen. Met de juiste aanvoer acht ik hem in staat tussen de 15 en 20 goals te maken voor dit team.
Zelfs van Wolfswinkel en Zhang samen in het veld zou ik niet eens heel raar vinden.. Verre van dat eigenlijk!

Ja waarom niet met Zhang als targetman die dus diep speelt met Ricky daaromheen zwervend zou prima kunnen werken en Rashica als derde aanvaller die af en toe wisselt van flank.