Zevenklapper Vitesse in bekerduel vs ASV De Dijk

Vitesse heeft vanavond de tweede ronde van het bekertoernooi behaald. In Amsterdam won de ploeg van Fraser met 2-7 van derde divisionist De Dijk. Lewis Baker, Adnane Tighadouini (2x), Ricky van Wolfswinkel, Kelvin Leerdam, Milot Rashica en Arshak Koryan waren trefzeker.

image

Bij de Arnhemmers ontbraken Guram Kashia en Marvelous Nakamba vanavond vanwege een schorsing. Beide Vitessenaren kregen vorig seizoen een rode kaart in de tumultueuze bekerwedstrijd tegen Heracles Almelo. Verder ontbrak Sheran Yeini tegen De Dijk vanwege een rugblessure. Mo Osman stond daardoor aan de aftrap.

Vitesse had in Amsterdam-Noord de start waar ze vooraf op hoopte. Baker bracht zijn ploeg namelijk al na 7 minuten aan de leiding na een rake vrije trap. Het schot van de Engelsman was hard en laag op de keeper, maar doelman Stephan Veenboer verwachtte schijnbaar dat de bal onderweg zou worden aangeraakt en was daarom verrast: 0-1.

image
De bezoekers hadden het initiatief en kregen een aantal goede kansen om de stand te verdubbelen. Tighadouini mikte oog in oog met oud-Vitesse keeper Veenboer over. En Navarone Foor zag zijn schoot uit de draai net naast gaan. Na ruim een half uur knikte Leerdam zijn ploeg alsnog naar een 0-2 voorsprong. De rechtsback kwam bij een corner van Baker handig voor zijn man.

In de laatste fase van de eerste helft werden de Arnhemmers wat laconiek, zo leek het. De Dijk-spits Dennis Kaars was dichtbij de aansluitingstreffer, maar zijn inzet werd door Arnold Kruiswijk van de lijn gehaald. Vlak voor rust had Harry Zwarthoed meer geluk, toen zijn van richting veranderde vrije trap achter Eloy Room verdween: 1-2.
image

Het geloof bij de thuisploeg was daardoor helemaal terug bij aanvang van de tweede helft. Maar Vitesse deed wat het moest doen, en stelde al snel orde op zaken. Met een hoofdrol voor Tighadouini. Eerst werd de linkerspits in de zestien gevloerd waardoor Ricky van Wolfswinkel van elf meter mocht aanleggen: 1-3. Een minuut later was Van Wolfswinkel de aangever met een handig hakballetje. Tighadouini kon de bal daardoor makkelijk binnenschuiven: 1-4. De Marokkaans international maakte ook de vijfde Arnhemse treffer. Met uiterste precisie mikte hij de bal van net buiten de zestien in de verre hoek: 1-5.

De wedstrijd was gelopen maar De Dijk bleef strijden en voor zijn kansen gaan. De gevaarlijke spits Kaars maakte zelfs nog een doelpunt: 2-5. Matt Miazga maakte vervolgens zijn officiële debuut voor Vitesse. De Amerikaanse verdediger verving Kruiswijk. In de slotfase maakte Milot Rashica het zesde Vitesse-doelpunt na een bekeken schot, en invaller Koryan zette de 2-7 eindstand op het scorebord. Vitesse bekert verder.

image

ASV De Dijk vs Vitesse 2-7 (1-2)
‘9 Baker 0-1; ’34 Leerdam 0-2; ’41 Zwarthoed 1-2; ’59 Van Wolfswinkel (pen.) 1-3; ’60 Tighadouini 1-4’ ’64 Tighadouini 1-5; ’67 Kaars 2-5; ’84 Rashica 2-6; ’86 Koryan 2-7

ASV De Dijk
Veenboer, Schilder, Tol, Westmaas, Verschraagen, Zwarthoed, Woudenberg, Ahahaoui, Tayeb, Kaars, Ruder

Vitesse
Room, Leerdam, Van der Werff, Kruiswijk (’70 Miazga), Ota, Baker, Osman, Foor (’74 Koryan), Rashica, Van Wolfswinkel, Tighadouini (’74 Van Bergen)
image

 

Reacties (18)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.

Mooi resultaat

Mooi, je mag dit soort uitslagen ook verwachten tegen dit soort ploegen. Goed dat Fraser en Vitesse deze wedstrijd serieus genomen hebben. Nu hopelijk een mooie loting.

Op naar Twente, hopenlijk 3-1 voor de geel zwarten!!!

Mooi.
Mooi ook dat Osman de hele wedstrijd heeft gespeeld. Wel jammer van 2 tegendoelpunten tegen amateurs.

Even kort nagenieten, uitpuffen en morgen de focus weer op de volgende wedstrijd.

Precies , hoop op een goede loting. En nu op naar Twente

Een mooie wedstrijd om ritme op te doen voor de wedstrijd tegen FC Twente. Een zevenklapper had ik vooraf niet verwacht.
Jammer van de 2 tegentreffers, waarschijnlijk concentratieverlies. Tegen Twente moet de focus en concentratie de volle 90 minuten aanwezig zijn om succesvol te zijn. Het belangrijkste van deze wedstrijd is we zijn naar de volgende ronde.

Even iets anders. De afgelopen week las ik reacties van mensen die zich hadden geërgerd aan het fluitconcert in de rust van de wedstrijd Vitesse - Go Ahead. Ik hoop dat jullie vandaag beelden hebben gezien van de wedstrijd tussen Feyenoord en Oss. Bij een 1-1 stand floot zelfs het zo geroemde legioen hun eigen Feyenoord dat tot dus ver een fantastisch seizoen heeft ook gewoon uit. Zo zie je maar, dit gebeurt overal. Het Arnhemse publiek is niet kritischer dan ander publiek. Helaas hebben de Vitesse fans wel meer aanleiding om te fluiten dan het verwende Feyenoord publiek.

Uitstekende loting, RKC-thuis.

RKC moet te doen zijn. Prima avond voor Vitesse.

Goed resultaat en goede loting.
Nou eens doordenderen in de beker.

Fraser was niet tevreden over de eerste helft en is te keer gegaan tijdens de rust. Over de ingevallen spelers die nu een kans kregen was hij ook niet te spreken. Dat siert hem die gasten die goed betaald worden, moeten werken voor hun geld. En Ricky van Wolfswinkel weer niet gescoord, ja uit een penalty dat is de 2e keer op rij, die had meer moeten scoren als je zo een topspits bent.

Tegen Omroep Gelderland deelde Fraser nog wel een compliment uit. Niet aan zijn eigen ploeg, maar aan De Dijk-spits Dennis Kaars (7 duels, 15 doelpunten). "Dat is een uitstekende speler die heel veel zaken beheerst. Het verbaast me dat hij niet op een hoger niveau speelt in het betaalde voetbal. Hij is al wel 28 jaar, dus als hij nog wat wil moet hij opschieten. Ik vind het een mooie speler om naar te kijken en heb genoten van zijn goal. Een echte goaltjesdief." Ik zou zeggen laat Mo hem maar op halen die kost geen tonnen hij scoorde bij Ajax ook veel.

Slechte wedstrijd qua uitvoering maar een prima scoren voor Vitesse. Ik was bij de wedstrijd en is maar goed dat Vitesse spelers met bepaalde kwaliteiten rond hebben lopen die een wedstrijd open kunnen breken. Daar gaat het eigenlijk om zodat er meer ruimtes voor Vitesse ontstaan en Vitesse daar gebruik van maakt. Ik heb een zeer slechte 1e helft gezien waarin weer slordig gespeeld werd de passing vond ik slecht en waar ik eerder zei dat Vitesse nog moet wenne aan elkaar maar ik inmiddels af vraagt of het niet aan de uitvoering ligt. Ook merk je dat als de tegenstander er vol in gaat het Vitesse aan kracht ontbreekt iets waarin Vitesse toch sterker in moet worden. Want het is dat de 2-2 of zelfs de 3-2 niet binnen viel voor de rust wat eigenlijk niet zou mogen als je 2-0 voor staat moet je de wedstrijd uit spelen. De 2e helft zag ik wel een iets betere Vitesse dan in de 1e helft. Net als tegen Go Ahead word Vitesse in het zadel geholpen door een penalty waarin het 1-3 werd en toen brak het geloof in een stunt tegen Vitesse zeker toen meteen de 1-4 binnen viel. Er kwam nog meer ruimtes voor Vitesse waarin Vitesse soms iets beter had moeten uit spelen maar het was toch voldoende om de scoren op te voeren. Verder vond ik kruiswijk beter spelen centraal dan linksback maar werd na 1 uur spelen vervangen omdat de accu leeg was. Osman vond ik ook goed laat zich goed zien in het team en heeft het overzicht en staat daar waar nodig is. Baker geweldige trap in de benen waarin hij vaak gevaarlijk kan zijn met zijn afstand schoten. Van Wolfswinkel weinig gezien maar werd ook niet vaak in stelling gebracht als de vleugelspelers steeds voor eigen kans naar binnen trekken. Wel moet ie wat meer opletten want stond vaak onodig buitenspel. Rashica zijn snelheid is zijn wapen maar te weinig actie voor de goal in de 16 gezien. De beide backs zijn wel dramaties slecht Leerdam die steeds ballen in de voeten van de tegenstander schuift en Ota laat vaak zijn man zomaar lopen en maakt het zich zelf soms moeilijk door onodig balverlies. Tot slot ben ik tevreden met het aantal doelpunten maar het spel moet beter want als er minder ruimtes zijn voor Vitesse dan moet het spelletje veel beter.

Ben je nu serieus over een 28-jarige spits uit de derde divisie Hendry? Kun je je ene Mart Lieder nog herinneren? Wat een succes was dat!

Op papier goed geloot tegen RKC. Moet te doen zijn, als de uitvoering maar beter is dan tegen De Dijk. Gelukkig hebben we een coach die niet zo gauw tevreden is en de druk erop houdt bij die verwende gasten.

Rieko, het verbaasd mij dat je Ota zo slecht vond, bij voetbalzone haalde hij een 8,4 (op een na hoogste cijfer van Vitesse) ?
Ik heb zelf geen beelden gezien dus ik kan niet oordelen.

Slechte wedstrijd qua uitvoering maar een prima scoren voor Vitesse. Ik was bij de wedstrijd en is maar goed dat Vitesse spelers met bepaalde kwaliteiten rond hebben lopen die een wedstrijd open kunnen breken. Daar gaat het eigenlijk om zodat er meer ruimtes voor Vitesse ontstaan en Vitesse daar gebruik van maakt. Ik heb een zeer slechte 1e helft gezien waarin weer slordig gespeeld werd de passing vond ik slecht en waar ik eerder zei dat Vitesse nog moet wenne aan elkaar maar ik inmiddels af vraagt of het niet aan de uitvoering ligt. Ook merk je dat als de tegenstander er vol in gaat het Vitesse aan kracht ontbreekt iets waarin Vitesse toch sterker in moet worden. Want het is dat de 2-2 of zelfs de 3-2 niet binnen viel voor de rust wat eigenlijk niet zou mogen als je 2-0 voor staat moet je de wedstrijd uit spelen. De 2e helft zag ik wel een iets betere Vitesse dan in de 1e helft. Net als tegen Go Ahead word Vitesse in het zadel geholpen door een penalty waarin het 1-3 werd en toen brak het geloof in een stunt tegen Vitesse zeker toen meteen de 1-4 binnen viel. Er kwam nog meer ruimtes voor Vitesse waarin Vitesse soms iets beter had moeten uit spelen maar het was toch voldoende om de scoren op te voeren. Verder vond ik kruiswijk beter spelen centraal dan linksback maar werd na 1 uur spelen vervangen omdat de accu leeg was. Osman vond ik ook goed laat zich goed zien in het team en heeft het overzicht en staat daar waar nodig is. Baker geweldige trap in de benen waarin hij vaak gevaarlijk kan zijn met zijn afstand schoten. Van Wolfswinkel weinig gezien maar werd ook niet vaak in stelling gebracht als de vleugelspelers steeds voor eigen kans naar binnen trekken. Wel moet ie wat meer opletten want stond vaak onodig buitenspel. Rashica zijn snelheid is zijn wapen maar te weinig actie voor de goal in de 16 gezien. De beide backs zijn wel dramaties slecht Leerdam die steeds ballen in de voeten van de tegenstander schuift en Ota laat vaak zijn man zomaar lopen en maakt het zich zelf soms moeilijk door onodig balverlies. Tot slot ben ik tevreden met het aantal doelpunten maar het spel moet beter want als er minder ruimtes zijn voor Vitesse dan moet het spelletje veel beter.

Wat ik al zei ik vond hem niet goed hij heeft van die momenten dat hij zijn man laat lopen of onodig balverlies lijd. Dat moet eruit bij hem voor de rest heeft hij een goede trap zoals we weten maar is het nu dat Vitesse eerder via Baker de lange bal speelt of gaat op bouwen. Ik vind Ota wel iets beter spelen dan vorig seizoen toen werd die van alle kanten voorbij gelopen. En kruiswijk niet meer linksback opstellen wat een verschil is dat.

Ben je nu serieus over een 28-jarige spits uit de derde divisie Hendry? Kun je je ene Mart Lieder nog herinneren? Wat een succes was dat!Onze trainer Fraser is er helemaal gek van, ik heb eens naar zijn goals gekeken en dit is een goede spits al is hij 28. Kijk verleden seizoen naar Leicester daar liep ook een opgehaalde oude spits rond.

Vardy is een mooi jongensboekverhaal ja. Maar was wel 'maar' 25 toen Leicester hem oppikte in 't Championship.


Inloggen en reactie plaatsen