Zege met drie goals voor Vitesse

Vitesse nam het vanavond in GelreDome op tegen PEC Zwolle. Het geel-zwarte ensemble boekte een zwaarbevochten 3-1 overwinning door goals van Lewis Baker, Yuning Zhang en een speciale voor Nathan. Bart Schenkeveld scoorde namens PEC Zwolle.

Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam van de ploeg van trainer Henk Fraser. De 18-jarige spits Zhang leek op het doel van PEC Zwolle af te stormen maar de bal werd tot corner verwerkt door de Zwolse verdediging. PEC Zwolle liet, nadat Vitesse in het eerste kwartier de overhand had, in de twintigste minuut van zich horen. De vrije trap van Django Warmerdam belande op het hoofd van Bart Schenkeveld maar laatstgenoemde kon geen goede richting geven aan de bal.
image
Via een versnelling van Milot Rashica kwam Vitesse er, halverwege de eerste helft, op de flank snel uit. Uit dezelfde aanval kwam Zhang een haarlengte te kort om de voorzet van Baker binnen te tikken. In de 32e minuut was het Baker die betrokken was bij een goal. Dirk Marcellis beging in het strafschopgebied een overtreding op de Engelsman. De middenvelder ging zelf achter de bal staan en faalde niet: 1-0.
image
Vijf minuten voor rust leek Vitesse op 2-0 te komen. Zhang liep de bal binnen uit de rebound maar liep hierbij buitenspel. Onterecht, zo bleek achteraf uit de camerabeelden. Nog geen twee minuten later was de jonge Chinees wel trefzeker voor Vitesse. Uit een razendsnelle counter was het Zhang die de voorzet van Rashica al zwevend binnenkopte: 2-0.
image
Ook na rust was het Vitesse dat domineerde. Al vroeg was er een kans weggelegd voor Vitesse-captain Kashia. Een uitgesneden voorzet van Kosuke Ota werd ingekopt door Georgiër maar zijn inzet werd gepakt door Van der Hart. Via Ajax-huurling Django Warmerdam kwam PEC Zwolle voor het doel van Vitesse. Eloy Room hoefde niet in te grijpen en zag de bal ruim over gaan. Vitesse bleef gedurende de tweede helft kansen creëren. PEC Zwolle-sluitpost Van der Hart voorkwam dat Zhang zijn tweede van de avond maakte nadat de spits op het doel volleerde uit een voorzet van Rashica.
image
Waar de gevaarlijke momenten van PEC Zwolle schaars waren gedurende de eerste 65 minuten van de wedstrijd kwam PEC Zwolle toch tot scoren. Uit een corner kopte Bart Schenkeveld hard raak achter Room: 2-1. Bijna wist Vitesse de marge meteen weer tot twee te brengen maar Bram van Polen bracht redding voor PEC Zwolle. Een kwartier voor tijd liet het tandem Rashica Zhang nog eens van zich horen. Een scherpe voorzet van de rappe buitenspeler kwam bij Zhang terecht maar de Chinees schoot net voorlangs.
image
In een zinderend spannende slotfase ontsnapte Vitesse aan de gelijkmaker. PEC Zwolle-keeper Van der Hart raakte de lat uit een corner. Waar de vrees voor de gelijkmaker steeds groter werd barste GelreDome even later los in euforie. Invaller Nathan kon de bal binnenlopen nadat tweede invaller Mitchell van Bergen hem een niet te missen kans bood: 3-1.
image

Reacties (32)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.

Waar is de opstelling?

Door Hendry • 02-12-2016 17:19

- Verwijderen - Quote - Rapporteren

Zhang scoorde tegen Shakthar Donetsk de 1-0 werd gewonnen 2-0 en speelde 45 minuten mee.
Zhang scoorde tegen Kv Oostende de 3-1 werd gewonnen 3-2 en speelde 45 minuten mee.
Zhang scoorde tegen Rubin Kazan de 1-0 werd gewonnen 1-2 en speelde 58 minuten mee.

Dus Zhang pak je kans, als je die krijgt!


3 goals van Zhang waarvan 2 goals onterecht afgekeurd! wat een spits.

Milot Rashica en Zhang de 2 besten vanavond. Foor mag er voor mij uit, en haal Vako maar gouw terug in de winterstop.

Prachtig dat juist Nathan de bevrijdende goal maakt. Heeft zo moeten zijn dat hij voor zijn 2 overleden vrienden scoorde.
Vitesse heeft verdient gewonnen, niet altijd goed, maar ze hebben allemaal gevochten om de overwinning te pakken en de punten waren belangrijk. Komen goed weg met bal op de lat, maar had onverdiend geweest.
Nu eindelijk de punten in Arnhem gebleven.
Goed weekend iedereen!

Ik ben blij met de punten, maar toch is het zorgwekkend dat je thuis tegen een degradatie kandidaat eigenlijk zo ernstig in de problemen komt. Door het oog van de naald gekropen. Nu maar hopen dat ze een beetje vertrouwen hebben getankt.

Blij met de overwinning . Hard gewerkt een prima teamprestatie. Moet nog wel beter. Ik hoop dat hiermee een stijgende lijn kan worden ingezet.
Blij met de overwinning . Hard gewerkt een prima teamprestatie. Moet nog wel beter. Ik hoop dat hiermee een stijgende lijn kan worden ingezet.
Drie punten. Het gevaar kwam van weer rechts. Rashica en Zhang zijn dreigend. De goal van Zhang kwam uit een mooie counter.
Verder een onberispelijke penalty van Baker en een goal Nathan, die onbestraft zijn shirt mocht uittrekken wegens het eerbetoon aan de overledenen van de vliegramp.

Tijdens de minuut stilte voor de wedstrijd, vanwege die vliegramp, was het in het Gelredome ook muisstil.

Mooi dat de punten zijn gepakt. Van der Werff speelde een prima wedstrijd. De goal van Pec was niet zijn schuld, maar te wijten aan het ongecontroleerd weglopen uit het centrum van Kashia en nog twee vitesse spelers. Zhang was lekker fel en scherp. Jammer genoeg mist hij wat snelheid en wat techniek, maar zolang hij goals maakt is dat een ondergeschikt probleem. Rashica heeft goede dingen laten zien en lijkt weer in vorm te komen. Nathan viel goed in en staat heel vaak op de goede plek. Misschien is hij inderdaad wel een prima nummer 10. In ieder geval ben ik heel erg blij met de 3 punten. Er komen nu 3 hele lastige uitwedstrijden aan in Rotterdam..

Nathan op 10 zou ik zeker proberen. Hij heeft techniek en inzicht.

De grootste wijziging in het team vandaag was de spitspositie en hierin zijn mij een aantal dingen opgevallen:

Zhang is een TOTAAL ander type spits dan v wolfswinkel. Ze zouden elkaar heel goed kunnen complementeren en als je ze zou kunnen mixen tot 1 speler heb je een perfecte complete aanvaller

De sterke punten van de een zijn gelijk ook de zwakke punten van de ander:

v Wolfswinkel: heeft snelheid, kan de bal goed en snel aannemen, heeft rust en overzicht en heeft goede passes in huis, heeft ervaring

Zhang: fysiek sterk, altijd gevaarlijk rondom strafschopgebied door goede positionering en een uitstekende neus voor het goal, goede kopper, verdedigers hebben hun handen vol aan hem, een echte afmaker.

De een is een soort valse nummer 9 en de ander een diepe spits. Dat is ook de reden waarom rashica en zhang elkaar zo goed konden vinden vandaag, omdat als je met vleugelspelers speelt je gewoon een diepe spits moet hebben die em erin kan leggen.

Mijn conclusie van vandaag is dan ook dat als ik moest kiezen tussen deze 2, zhang mijn voorkeur zou krijgen. Ten eerste omdat hij beter in de huidige tactiek past en hij heeft veel potentie om beter te worden.

Maar perfect zou zijn om ze allebei op te stellen zodat ze elkaar in de voorhoede kunnen completeren en een gevaarlijk aanvalsduo kunnen worden. Tigha eruit, ota op linkshalf omdat hij perfecte voorzetten kan geven maar niet kan verdedigen.

Hopelijk heeft fraser ook wat geleerd vandaag.

Natuurlijk konden we na de afgelopen 1,5 jaar niet opeens oogstrelend voetbal verwachten. De 1e helft was niet veel beter dan wat we de afgelopen tijd gezien hadden. met als gevolg gelatenheid op de tribunes.

De belangrijkste winst van gisteravond, naast de 3 punten, is dat de spelers in de tweede helft het publiek weer een beetje terug hebben gewonnen. Er was weer spektakel, lang niet altijd goed maar wel vermakelijk. Je ziet dan direct dat het stadion achter het team gaat staan. Zo eenvoudig is het dus. Meer vooruit voetballen, waarbij er best af en toe wat mis mag gaan, keihard werken en dit Vitesse gaat meer punten pakken.

Al met al met een tevreden gevoel naar huis. Een leuke avond gehad, passie gezien in de tweede helft en 3 punten binnen. Het voetbal moet nog veel en veel beter, maar wie weet helpt deze overwinning qua vertrouwen. Tegen Sparta zou dat genoeg moeten kunnen zijn voor weer 3 punten. Feyenoord uit red je in deze vorm nooit, dat is even niet anders. De 14de vooral niet uitglijden in de beker en dan maar de winterstop in.

En laten we vooral niet vergeten hoe middelmatig deze competitie eigenlijk is. PSV en AZ verliezen weer 2 punten tegen Roda en Excelsior. Hopelijk doen Twente en Utrecht hetzelfde vandaag. Dan staan we er niet eens heel erg beroerd voor.

Zeer zwakke wedstrijd. PEC nog een stuk minder dan Excelsior. En dan ook nog door het oog van de naald kruipen....
We hebben dit jaar matige spelers met een matige trainer; dat kan nooit veel meer worden. En alweer minder toeschouwers.
Ook geen spelers die de balans kunnen opkrikken aan het eind van het seizoen. Dus ook financieel blijft het moeilijk.
Ben benieuwd wat er in de winterstop gaat gebeuren en wat er zoal uit het buitenland komt en weer terug gaat.

Eindelijk de drie punten in eigen huis gehouden. Ik heb een strijdend Vitesse gezien, die door weer een fout in de verdediging een doelpunt tegen krijgt, waardoor ze het toch even moeilijk krijgen.
Zhang terecht uitgeroepen tot man of the match. Twee doelpunten gemaakt waarvan er èèn onterecht werd afgekeurd. Rachica ook goed en krijgt hopelijk zijn vorm weer terug. Nathan toch altijd weer gevaarlijk als hij speelt en staat vaak op de goede plek voor het goal. Mooi voor hem dat hij de bevrijdende goal maakte na een moeilijke week door het verlies van een paar goeie vrienden.
Nu volgende week weer alles geven tegen Sparta, dan moeten de drie punten mee naar Arnhem

Er is in Nederland terecht altijd een hoop commentaar op het dramatische niveau van de arbitrage. Gisteren maakte het arbitrale trio ook weer de nodige fouten. Maar toch wil ik scheidsrechter Kamphuis een compliment geven dat hij gisteren geen geel trok voor Nathan die bij zijn doelpunt zijn shirt uit trok. Eindelijk een scheidsrechter met gevoel die begrijpt dat je soms een uitzondering moet maken. Wat betreft de wedstrijd, ik ben opgelucht dat Vitesse eindelijk weer eens wist te winnen. Ik vond Rashica en Zhang de beste spelers aan Arnhemse zijde, Tigahoudini en Foor speelde het zwakst. Gelukkig was PEC zeer zwak en was het tot de 2-1 een niks aan de hand potje. Dat Schenkenveld die goal zo vrij mag maken is natuurlijk wel een erg zorgelijk moment van Vitesse. In de eerste helft had PEC ook al zo'n kans. Gelukkig belandt die bal van die keeper in de laatste minuut dan op de lat anders hadden we nu een heuse crisis gehad.

Dik verdiend deze overwinning met goede inzet gespeeld alleen jammer het tegen doelpunt weer erg makkelijk tegen gekregen je kon zien dat er opluchting was na de overwinning bij de spelers en staf nu maar door zetten naar de volgende wedstrijden .

Ik ben het nu eens helemaal met je eens, Ondanks dat Tigahoudini wat ongelukkig speelde blijf ie toch een bepaalde dreiging houden, voor mij mag hij blijven staan (in combinatie met Nathan).
Wat ik nog wel kwijt wil is het gemak waar deelnemers aan dit forum denken dat Vitesse maar even wint van iedere club, ook andere verenigingen trainen de hele dag, kijken uit naar koopjes enz enz .
Feijenoord verliest van GA Eagles, PSV morst punten tegen Roda JC, AZ wint niet van een (toekomstig) degradant....behalve Ajax speelt momenteel top ..maar dat komt omdat daar een TOP trainer aanwezig is ( ondanks de kritiek van Hendry 2 jaar lang toen hij Vitesse trainde).
Volgende week winnen van Sparta, daarna gelijk tegen Feijenoord...en de toekomst ziet er weer helemaal positief uit, ook voor Hendry en zijn vriend Witjes.

Er is in Nederland terecht altijd een hoop commentaar op het dramatische niveau van de arbitrage. Gisteren maakte het arbitrale trio ook weer de nodige fouten. Maar toch wil ik scheidsrechter Kamphuis een compliment geven dat hij gisteren geen geel trok voor Nathan die bij zijn doelpunt zijn shirt uit trok. Eindelijk een scheidsrechter met gevoel die begrijpt dat je soms een uitzondering moet maken. Wat betreft de wedstrijd, ik ben opgelucht dat Vitesse eindelijk weer eens wist te winnen. Ik vond Rashica en Zhang de beste spelers aan Arnhemse zijde, Tigahoudini en Foor speelde het zwakst. Gelukkig was PEC zeer zwak en was het tot de 2-1 een niks aan de hand potje. Dat Schenkenveld die goal zo vrij mag maken is natuurlijk wel een erg zorgelijk moment van Vitesse. In de eerste helft had PEC ook al zo'n kans. Gelukkig belandt die bal van die keeper in de laatste minuut dan op de lat anders hadden we nu een heuse crisis gehad.

Eerste helft slecht voetbal. Foute pases enz , geluk dat pec nog slechter was. Toch de kans van pec had niet mogen gebeuren
Schenkelveld kon vrij inkoppen. Dan penalty was terecht . Ook een afgekeurde goal kon er nog wel bij. Was een schitterende aanval.
Mooi afgemaakt door Zhang. Voor mij was hij samen met een terug in vorm komende rashica de beste speler.
Matig spel van baker, Foor en nakamba. Ma de 2-1 sloop er weer angst in de ploeg. Maar hopen dat deze overwinning de ommekeer betekent. Op naar een lastige uitwedstrijd tegen Sparta en Feijenoord . Beker ook, niet onderschatten.

Ik ben het nu eens helemaal met je eens, Ondanks dat Tigahoudini wat ongelukkig speelde blijf ie toch een bepaalde dreiging houden, voor mij mag hij blijven staan (in combinatie met Nathan).
Wat ik nog wel kwijt wil is het gemak waar deelnemers aan dit forum denken dat Vitesse maar even wint van iedere club, ook andere verenigingen trainen de hele dag, kijken uit naar koopjes enz enz .
Feijenoord verliest van GA Eagles, PSV morst punten tegen Roda JC, AZ wint niet van een (toekomstig) degradant....behalve Ajax speelt momenteel top ..maar dat komt omdat daar een TOP trainer aanwezig is ( ondanks de kritiek van Hendry 2 jaar lang toen hij Vitesse trainde).
Volgende week winnen van Sparta, daarna gelijk tegen Feijenoord...en de toekomst ziet er weer helemaal positief uit, ook voor Hendry en zijn vriend Witjes.

Er is in Nederland terecht altijd een hoop commentaar op het dramatische niveau van de arbitrage. Gisteren maakte het arbitrale trio ook weer de nodige fouten. Maar toch wil ik scheidsrechter Kamphuis een compliment geven dat hij gisteren geen geel trok voor Nathan die bij zijn doelpunt zijn shirt uit trok. Eindelijk een scheidsrechter met gevoel die begrijpt dat je soms een uitzondering moet maken. Wat betreft de wedstrijd, ik ben opgelucht dat Vitesse eindelijk weer eens wist te winnen. Ik vond Rashica en Zhang de beste spelers aan Arnhemse zijde, Tigahoudini en Foor speelde het zwakst. Gelukkig was PEC zeer zwak en was het tot de 2-1 een niks aan de hand potje. Dat Schenkenveld die goal zo vrij mag maken is natuurlijk wel een erg zorgelijk moment van Vitesse. In de eerste helft had PEC ook al zo'n kans. Gelukkig belandt die bal van die keeper in de laatste minuut dan op de lat anders hadden we nu een heuse crisis gehad.

Nou ik ben het niet met jou eens. Bosz heeft tot nog toe geen één prijs gepakt en heeft ook nog nooit een heel seizoen laten zien dat zijn elftal goed voetbalt. Met Vitesse had hij de vierde begroting maar is hij een keer 6e en een keer 5e geworden. Bovendien heeft hij dan ook nog eens het geluk gehad dat Traore door toeval in de spits is belandt anders was de 5e plek nooit behaald. Heel 2014 is een verloren jaar ( zoals ook 2016 onder Maas en Fraser) en hoewel ik ook zeker genoeg genoten heb van het spel in bepaalde wedstrijden was Vitesse nooit constant onder Bosz. Dan nu mijn analyse wat betreft Bosz bij ajaks. ajaks heeft de grootste begroting in de Eredivisie maar staat onder Feyenoord wat met minder middelen toch leuker voetbal laat zien. Ze zijn uitgeschakeld in de Champions league door het nietige Rostov wat in verhouding met ajaks een kleine begroting heeft. Hij heeft sowieso mazzel dat hij in de top 2 staat want ajaks wint zijn wedstrijden vaak door individuele klasse van spelers als Ziyech en Dolberg. De klasse van Dolberg die in het begin van het seizoen door Bosz over het hoofd gezien werd waardoor nummer 10 Traore gehaald moest worden voor de spitspositie en die inmiddels weer rechtsbuiten staat. Bosz is geen topper. Bosz is een trainer die door zijn lef af en toe zijn elftallen aantrekkelijk laat spelen maar nog nooit iets gepresteerd heeft. Laat hem eerst maar eens een paar prijzen pakken en dan kunnen we pas zeggen of hij top geworden is. Bij ajaks moet je elk jaar kampioen worden, dus hij zal het dit seizoen al moeten laten zien. De kritieken van Hendry en Vitesse 1977 waren deels terecht maar wat grof. Maar ook mensen die het wel op een prima manier wisten te verwoorden zijn hier monddood gemaakt. Dat jij ook nu weer Hendry en Witjes aan het afzeiken bent terwijl het onderwerp toch echt Vitesse PEC is zegt veel over jou. Jouw toegevoegde waarde wat betreft voetbal analyses is nagenoeg nul. Jij bent hier alleen maar om mensen af te zeiken die wel zonder oogkleppen naar Vitesse kijken.

Als toch een ding duidelijk is geworden gisteren wat Vitesse123123 terecht schrijft dat Zhang veel meer past in de speelwijze van Vitesse dan Ricky, de bal werd ook veel vaker snel diep gespeeld omdat hij op iedere bal loopt en moeilijk van de bal te krijgen is, door zijn gewoel overal en vooral in het strafschopgebied is Zhang een plaag voor de PEC verdediging en ook in die penalty had hij een groot aandeel, van Wolfswinkel is meer een spits voor er omheen en samen zouden ze een perfect koppel kunnen zijn maar dan moet er van de huisstijl worden afgeweken en dat zal wel niet mogen van Mo, misschien heeft Guus geluk invloed gehad en gezegd dat het systeem moet worden aangepast aan de spelersgroep en niet andersom, jammer dat het weer bijna mis ging doordat Vitesse er niet al 5 in had liggen maar gelukkig wel weer eens drie punten.

Zhang is te goed voor de bank. Gewoon Zhang in de spits en Ricky hangend om Zhang heen (komend van de linkerkant--Ronaldo rol). Rashica op rechts.

Zoals ik al eerder aangegeven heb,is het 4:3:3 achterhaald en gezien de counters waaruit Vitesse scoorde is het niet meer dan normaal dat je 4:4:2 gaat spelen en niets anders.
Kijk wat voor spelers je hebt en pas het daar op aan.
Je huisstijl aanhouden is onzin,want als je spelers van buiten aantrekt die bv altijd in een ander systeem hebben gespeeld kunnen zich dan moeilijk aanpassen.
Dus Allach,begin is bij de D jeugd om verschillende speelwijze's er in te brengen want daar win je mee !!!

De beste opstelling voor dit Vitesse is in mijn ogen dan ook:

Room

v.Leerdam Kashia vd Werf Kruiswijk ( Oude Kotte)


Rashica Baker Makamba


Nathan


Zhang Wolfswinkel

Baker en Natan kunnen dan om beurten als 10 gaan spelen.
Kashia kan achter de bal doorschuiven en bij balverlies de zaak lamleggen voor de omschakeling van de tegenstander.

Fijne klaas allemaal.
Ik had gisteren ook mijn schoen gezet.
Vanmorgen was hij weg !!!

Vitesse was veel beter dan pec maar in de eindfase waren we bijna weer 2 punten kwijt. Het probleem is nog lang niet voorbij. Vorige week 2-2 tegen Excelsior waar we ook bijna in de eindfase dat puntje kwijtraakten. Zo waren er meer wedstrijden dit seizoen. Met geluk sta je in de suptop maar met pech zit je in de degradatiezone. Ik vind een combinatie zang met wolswinkel een prima idee. Die nathan svp teug sturen naar Brazilië . Hij maakte dan wel dat doelpunt maar dat was in een rommelige eindfase. Vitesse moet in de winterstop 2 verdedigers bijhalen. Fijne zondag allemaal

Ben er zeker mee eens om met twee spitsen te spelen. '442

Gelukkig kon Vitesse de 3 punten in Arnhem houden. Maar wat lieten de spelers zijn supporters lang in het onzekere. Daarom kan gesteld worden, dat het lek nog lang niet boven is. Wat een paniek is er elke keer weer bij een hoekschop van de tegenpartij. De organisatie bij corners is elke keer weer desastreus. Voor de rust zwijnde de achterhoede van Vitesse voor de 1e keer toen Schenkenveld van PEC Zwolle de bal tegen de verkeerde kant van zijn hoofd krijgt, maar zo vrij mag je zo'n speler toch niet in laten koppen! De tegengoal van PEC kwam eveneens uit een corner waarbij opnieuw Schenkenveld geheel vrijgelaten kon tegen scoren 2-1. Dan sluipt er toch weer angst in de ploeg van, het zal toch niet weer. Dan de geheel onnodig weggegeven corner in de extra tijd met de bal op de lat van keeper van der Hart van PEC. Hoe is het mogelijk, dat de keeper geheel vrij kon uithalen. Gelukkigerwijs voor Vitesse kwam de ingeschoten bal tegen de onderkant van de lat, anders verlies je opnieuw 2 punten.
Vraag aan coach Fraser: waarom is het zo moeilijk om vaste afspraken te maken, wie wie dekt in het strafschopgebied? Bij zo'n corner slaat elke keer weer de paniek toe en loopt iedereen als een kip zonder kop te dekken. De keeper is in feite de aangewezen persoon die zijn verdediging neer moet zetten bij een corner, maar Eloy Room heeft bij corners genoeg aan zichzelf.

Het was gelukkig niet allemaal kommer en kwel in de Gelredome. Er waren ook weer lichtpuntjes te ontdekken.
Mijn voorgevoel, dat Yuning Zhang weleens uit kan groeien tot een scorende spits werd gelukkig bewaarheid.
Hij scoorde in feite 2 glaszuivere doelpunten, maar helaas werd er één onterecht afgekeurd voor buitenspel, terwijl Zhang zich een meter voor de verdediging van PEC bevond op het moment van spelen van de bal. Toch heeft Zhang mij deze wedstrijd verrast door zijn onaflatende werklust als spits en scorend vermogen. Hij heeft een prima maatje gevonden aan Rashica die hem een paar keer van op maat gegeven voorzetten voorzag. Voor elke verdediging kan deze Zhang een handenbinder zijn. Tevens heeft hij veel meer diepgang dan v. Wolfswinkel, zodat er meer naar voren wordt gespeeld en dat gebrei in de achterhoede achterwege bleef. Hij is een type Djurdjevic in de spits, weinig franje in zijn spel, maar wel heel doelgericht. Rashica is duidelijk op de weg terug van zijn vormcrises. Ook Van der Werff beviel mij goed naast Kashia. Tighadouini heeft nog steeds zijn oude vorm niet te pakken en verzandde vaak in zijn acties. Als keeper Room de organisatie in zijn doelgebied verbetert bij corners door zijn mond open te doen, dan komt ons cluppie er wel weer bovenop.

Ik ben blij met de punten, maar toch is het zorgwekkend dat je thuis tegen een degradatie kandidaat eigenlijk zo ernstig in de problemen komt. Door het oog van de naald gekropen. Nu maar hopen dat ze een beetje vertrouwen hebben getankt.

In deze competitie zijn vrijwel alle ploegen aan elkaar gewaagd. Alleen de top 3 zou minder moeite moeten hebben
met clubs uit het rechter rijtje. Maar je ziet het wel weer aan PSV die bij Roda JC niet kan winnen en opnieuw punten verspeelt.

De ommekeer kan Zhang wel eens zijn, hij was de man die gisteren de gevaarlijkste aanvaller was. En Fraser kan dan in zijn commentaar, wel zo doen of Zhang niet zo goed is. Maar deze jonge red hem gisteren wel.

Ik heb het idee dat zowel sommige supporters als wel spelers (Kashia en Rashica bijvoorbeeld in de media ) denken dat de overwinning van gisteren de ommekeer is. Ik ben van mening dat iedereen zich moet realiseren dat één zwaluw geen zomer maakt. Natuurlijk moeten we blij zijn met de zege, maar het heeft maar een haar gescheeld of gisteren was wederom op een deceptie uitgelopen. Volgende week een zeer gemotiveerd Sparta uit. Vitesse zal keihard moeten werken anders flikkert iedereen direct van die roze wolk.

Wat mij opviel is dat wanneer Vitesse scoort de spelers meer zelfvertrouwen kregen en wat meer vrij uit speelde met meer lef. Zo zie ik graag Vitesse spelen en met een frisse/gretige Zhang vond ik ondanks dat het geen goede pot voetbal was toch Vitesse beter voetbalde dan voorheen de wedstrijden. Wat mij positief stemde is dat Zhang als een echt spits naar de ballen toe gaat iets waarin Ricky vaak de ballen afwacht. Ook met Ricky zie je vaak dat hij de ballen komt halen bij de middenlijn waardoor hij uit de spits positie loopt en daarin tegen blijft Zhang voorin hangen. Het is nog te vroeg om te zeggen over de vorm van Zhang maar daarin tegen heeft Ricky de laatste tijd ook weinig laten zien en daarom zou je Zhang een aantal wedstrijd moeten laten spelen om te zien hoever Zhang nu is op dit moment.

Zhang heeft het mijn inziens goed gedaan. Deze speler is nog jong en kan alleen maar beter worden. Op de linkerflank moet meer dreiging komen Tighadouinie is niet dreigend.

Yuning Zhang werd terecht aangewezen tot "Man of the Match". Wat een voortreffelijk Eredivisiedebuut van deze speler. Totaal andere spits als Ricky, die veel meer de combinatie zoekt. Door Zhang kwam er meer diepte in het spel van dit Vitesse. Bovendien toonde deze spits passie en strijdlust. Dat heeft het huidige Vitesse nodig om weer te kunnen vlammen. Zijn niet aflatende inzet werd door een prachtige treffer beloond.
Dat was aanleiding voor de Zuidtribune om als dank zijn naam te scanderen. De Vitesse supporters hebben meer dan genoeg van dat oersaaie geschuif in de achterhoede en middenlinie. We willen een Vitesse zien in de Gelredome dat de aanval zoekt zodat er weer spektakel te zien is. Je zult zien als de spelers deze inzet elke wedstrijd kunnen brengen dan komen de voetballiefhebbers uit Arnhem en Omstreken vanzelf weer naar de Dome. Wat me ook opviel waren de rushes van Rhasica, als hij dit vast kan houden dan is ook hij op de weg terug. Tighadouini zit duidelijk met zichzelf in de knoop, want hij kan veel beter.


Inloggen en reactie plaatsen