Vitesse eenvoudig langs Jodan Boys: 4-0

Vitesse heeft woensdagavond met 4-0 gewonnen van Jodan Boys. Hiermee bereikt de ploeg van Henk Fraser de kwart finales van de KNVB Beker. Matt Miazga zette de Arnhemmers op voorsprong na een snelle goal. Drie minuten later verdubbelde Adnane Tighadouini de score met een weergaloos schot van afstand. Na rust benutte Lewis Baker een penalty en zette de marge op drie. Milot Rashica kopte de vierde treffer van de avond binnen.

image
Vitesse startte met twee debutanten in de basis: Michael Tørnes en Lassana Faye. De formatie van Henk Fraser ging direct op zoek naar de openingstreffer. Met een goede steekpass van Yuning Zhang op Tighadouini was Vitesse snel dichtbij. De vleugelaanvaller kon de bal niet goed aannemen waardoor deze over de zijlijn verdween. Niet veel later was daar Navarone Foor met een gevaarlijke voorzet die maar net tot corner verwerkt kon worden.
image
In de 14de minuut was het dan wel raak. Miazga kon de bal vrij aannemen in het zestienmetergebied en schoot hem binnen: 1-0. Drie minuten later trof ook Tighadouini doel. Vanaf 25 meter knalde hij de bal snoeihard binnen de palen: 2-0. Ondanks de steun van de 2500 meegereisde supporters uit Gouda kon Jodan Boys in de eerst helft geen vuist maken.
image
Na rust volgden direct nieuwe mogelijkheden voor Vitesse. Een vrije trap genomen door vrijetrappenspecialist Baker schampte de lat. Twee minuten later mocht de Engelsman opnieuw plaatsnemen achter de bal. Deze keer voor een penalty. Scheidrechter Edwin van de Graaf gaf, na een overtreding op Yuning Zhang, een rode kaart aan Levi Marengo en legde de bal op de stip. Baker schoot de strafschop binnen: 3-0. Rashica breidde de voorsprong verder uit nadat hij de bal, voorgegeven door Faye, binnenkopte: 4-0.
image
Het laatste kwartier van de wedstrijd regende het kansen voor Vitesse. Tighadouini krulde de bal net naast het doel en een schot van Mo Osman werd geweerd door Jodan Boys-keeper Marvin Straver. Niet veel later liep Kelvin Leerdam de bal binnen, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Ook Nathan was dichtbij de vijfde treffer van de avond maar de paal bracht redding voor de ploeg uit Gouda. Daarmee eindigde de wedstrijd in 4-0 en bereikte Vitesse een plaats bij de laatste acht.
image
Zaterdag 17 december speelt Vitesse haar laatste wedstrijd voor de winterstop. De ploeg uit Arnhem gaat dan op bezoek bij Feyenoord (aanvang 19.45 uur).
image

Reacties (19)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.

wedstrijd niet live te kijken op tv?

Nee de wedstrijden van AZ en Vitesse zijn niet live op tv. Alleen de 18.30 en 20.45 uur wedstrijden deze bekerronde. En kan wel begrijpen dat AZ en Vitesse dan het minst interessant waren op papier. Volgende bekerronde wel alles live op tv.

Ja voor minimaal 5 euro kon je het live bekijken.

Opvallend dat Faye en Zhang beginnen in de basis. Opzich een mooie tegenstander om Faye een keer te proberen aangezien Ota en Kruiswijk niet voldoen. Alleen is dit wel de belangrijkste wedstrijd tot dusver dit seizoen. Juist dit bekertoernooi kan glans geven aan dit seizoen. Je staat al met anderhalf been in de Kwartfinale. Hierna nog 3 wedstrijden boven jezelf uitstijgen en je geeft iedere supporter een geweldig cadeau. Verpest dit nou niet door niet met je sterkste 11 te beginnen.

Faye kun je juist in z'n wedstrijd brengen, het is een hoofdklasser , 4 niveau's lager<br /> Faye is beter dan welke speler ook van Jordan boys<br /> En dat Zhang in de basis begint is heel logisch, kan zich laten zien en Ricky kan herstellen<br /> Ondertussen al met 2-0 voor ! Ik zeg 7-0

<span class="blockquote">Opvallend dat Faye en Zhang beginnen in de basis. Opzich een mooie tegenstander om Faye een keer te proberen aangezien Ota en Kruiswijk niet voldoen. Alleen is dit wel de belangrijkste wedstrijd tot dusver dit seizoen. Juist dit bekertoernooi kan glans geven aan dit seizoen. Je staat al met anderhalf been in de Kwartfinale. Hierna nog 3 wedstrijden boven jezelf uitstijgen en je geeft iedere supporter een geweldig cadeau. Verpest dit nou niet door niet met je sterkste 11 te beginnen.</span><br /> <br /> Volgens mij is Ota zelfs geschorst deze ronde...<br />

Wanvertoning ... Tegen bijna een hele helft tegen 10 amateurs ..!!!!<br /> Tis week in week uit een schandalige vertoning...<br /> Deze club gaat er langzamerhand aan ...

<span class="blockquote">Wanvertoning ... Tegen bijna een hele helft tegen 10 amateurs ..!!!!<br /> Tis week in week uit een schandalige vertoning...<br /> Deze club gaat er langzamerhand aan ...</span><br /> 19vitesse77 waarom reageer je altijd negatief? Bekijk het eens positief, de mooie goal van adnane bijvoorbeeld en het bereiken van de kwartfinale.<br />

<span class="blockquote">Wanvertoning ... Tegen bijna een hele helft tegen 10 amateurs ..!!!!<br /> Tis week in week uit een schandalige vertoning...<br /> Deze club gaat er langzamerhand aan ...<br /> 19vitesse77 waarom reageer je altijd negatief? Bekijk het eens positief, de mooie goal van adnane bijvoorbeeld en het bereiken van de kwartfinale.<br /> </span><br /> <br /> Gewoon geen aandacht meer aan besteden.

<span class="blockquote">Wanvertoning ... Tegen bijna een hele helft tegen 10 amateurs ..!!!!<br /> Tis week in week uit een schandalige vertoning...<br /> Deze club gaat er langzamerhand aan ...</span><br /> Ben je geweest?

Hoe dan ook, ik ben blij dat we door zijn. Nu maar hopen op een wedstrijd tegen Volendam thuis. Want na wat ik vandaag en de afgelopen weken heb gezien is dat de enige tegenstander waar tegen Vitesse een goede kans maakt

<span class="blockquote">Wanvertoning ... Tegen bijna een hele helft tegen 10 amateurs ..!!!!<br /> Tis week in week uit een schandalige vertoning...<br /> Deze club gaat er langzamerhand aan ...</span><br /> <br /> Word jij nou nooit eens moe van jezelf? Terwijl je de wedstrijd waarschijnlijk alleen op teletekst hebt gevolgd. <br /> We zien allemaal wel dat het nog veel beter moet. Maar jij hebt je commentaar al klaar staan voordat de wedstrijd begint (En erg voorspelbaar is het niet).

Geweldig dat we bij de laatste acht clubs zitten voor de KNVB-beker. Hopelijk komt er een leuke tegenstander uit de hoge hoed bij de loting. Als je je kunt plaatsen bij de laatste acht, dan kun je niet meer spreken van zwakke broeders, alhoewel FC Volendam wel mooi zou zijn als Vitesse daartegen zou loten!

Fraser vind er na gisteren een stijgende lijn in zitten....nou de 1e helft was dramatisch. Getuige ook dat er na 10 min al 2 spelers moesten warmlopen en 2 goals door een schot van afstand. De 2e helft komt jodan boys 5 min na rust al met een man minder te staan en scoor je nog maar 1 goal. <br /> Gisteren was er een mooie gelegenheid om spelers als lelieveld, koryan en van bergen te laten spelen voor tigha/rashica of foor en leerdam. Zeker na rust en de rode kaart en 3-0. Maar in plaats daarvan weer nathan, van wolfswinkel en osman. Waarom niet ook zhang laten staan voor minuten.<br /> Zo staan spelers uit de eigen jeugd ook stil in de ontwikkeling.

ondanks de winst en we een ronde verder zijn moet ik wel blijven kijken naar het geheel. Ook nu met alleen Zhang in de spits zie je dat de spits(en) niet bediend worden. Ook Zhang kreeg haast geen ballen om wat zinnigs mee te doen. Hoewel ik zelf persoonlijk vindt dat van Wolfswinkel tegen valt moet ik wel zeggen dat het een grootdeel toch schort aan de aanvoer van de vleugels. Ook zhang kwam nu niet echt uit de verf.<br /> Verder mooi dat we een ronde Verder zijn. Nu zaterdag Feyenoord verassen en daar de winst pakken.<br />

<span class="blockquote">Wanvertoning ... Tegen bijna een hele helft tegen 10 amateurs ..!!!!<br /> Tis week in week uit een schandalige vertoning...<br /> Deze club gaat er langzamerhand aan ...<br /> Ben je geweest?</span><br /> Nee hij zat lekker te zuipen in café goffertpark!!

<span class="blockquote">ondanks de winst en we een ronde verder zijn moet ik wel blijven kijken naar het geheel. Ook nu met alleen Zhang in de spits zie je dat de spits(en) niet bediend worden. Ook Zhang kreeg haast geen ballen om wat zinnigs mee te doen. Hoewel ik zelf persoonlijk vindt dat van Wolfswinkel tegen valt moet ik wel zeggen dat het een grootdeel toch schort aan de aanvoer van de vleugels. Ook zhang kwam nu niet echt uit de verf.<br /> Verder mooi dat we een ronde Verder zijn. Nu zaterdag Feyenoord verassen en daar de winst pakken.<br /> </span><br /> Van Wolfswinkel heeft er 8 in het netje liggen, scoort 1 op 2, en is bij 10 goals direct betrokken geweest. Even te vergelijking supertalent Solanke maakte er vorig seizoen in totaal 5 en dat in een ploeg die de eerste seizoenshelft een stuk beter speelde en presteerde. Van Wolfswinkel doet het in mijn optiek erg goed. Hij heeft de pech dat Vitesse vreselijk stroperig speelt en dat hij in het huidige systeem constant 2 man in zijn nek heeft. Je merkt gelukkig zelf ook op dat Zhang ook nauwelijks fanstsoenlijke ballen krijgt. De oplossing lijkt voor de hand te liggen en wordt hier regelmatig geopperd. Ter vergeefs uiteraard. Fraser heeft de opdracht gekregen om in de achterhaalde huisstijl te spelen en heeft nu éénmaal niet het karakter om zoals bijvoorbeeld Rutten destijds zijn systeem aan te passen aan zijn spelers. Destijds week Rutten van het 4-3-3 systeem af om 4-4-2 te spelen met eerst Reis en iets later Havenaar samen in de spits. Geen Barcalona voetbal wat voorzitter Jordania graag wou zien, maar effectief voetbal waarmee punten werden behaald. Ploegen als Twente, ajaks, PSV hadden hier de grootst mogelijke moeite mee en liepen constant in de val van de snelle counters. Kon het wel een keer zogenaamd dominant dan gebeurde dat ook en werden de kleinere clubs vastgezet zonder dat ze het idee hadden dat ze eruit konden komen. Natuurlijk ging het ook wel eens vies mis. dat voor kom je niet. Maar de fans gingen wel met plezier naar het stadion en genoten van Vitesse. Maar dit vergt dus karakter van een trainer die tegen het beleid van de club in durft te gaan om tot resultaat te komen. Rashica en Tigahoudini op de flanken als tegenhanger van Ibarra Kakuta, Van Wolfswinkel Zhang als tegenhanger van Havenaar Bony, Baker Foor als tegenhanger van Van Ginkel Janssen, verder gewoon met Leerdam, Van der Werf, Kashia en Ota achterop. Natuurlijk is dit elftal kwalitatief minder dan destijds onder Rutten, maar dat is de competitie ook he. Ik ben van mening dat Vitesse de spelers heeft om minimaal bij de eerste 5 te eindigen. Helaas blijkt dat nu nog uit niets. Dat ligt niet aan de kwaliteit van de spelers want die is er wel. Het ligt aan die bange trainer die er in een half jaar tijd waarin Vitesse zo'n 25 wedstrijden heeft gespeeld ( beker en oefencampagne meegerekend) nog niet slaagt om een ingespeelde ploeg te creëren.

Arnhem65 en Wursjeuutdeautomaat ik ben het volledig met jullie eens. Zolang Fraser niet de ballen heeft om met het huidige spelersmateriaal 4-4-2 te gaan spelen met v. Wolfswinkel en Zhang als diepe spitsen zal het kwakkelen blijven met het stroperige voetbal van dit Vitesse. Als je toch een beetje voetbalkennis hebt (Mo Allach heeft dat niet) dan zie je toch dat er veel te weinig ballen worden gespeeld in de diepte of met een steekbal. Bovendien moet je Zhang en v. Wolfswinkel beiden laten spelen. Beide spitsen voelen elkaar goed aan en inspireren elkaar. Het overgrote deel van de forumleden zijn het eens met de visie van dit forum, maar Fraser blijft volharden in 4-3-3 omdat dit de huisstijl is en hij hier niet vanaf mag wijken. Af en toe vraag je je af als supporter, wat nu belangrijker is voor ons aller Vitesse: nl. volharden met de huisstijl of succesvol zijn om met 2 spitsen te spelen? Ik zou Mo Allach willen vragen om Henk Fraser een vrijbrief te geven m.b.t. het systeem wat hij zou willen spelen en wat het beste past bij het spelersmateriaal.<br />

Het wordt leuk voor de KNVB-beker. Het hautaine Ajax verliest met 2-1 in het hoge Noorden van Cambuur Leeuwarden. Nu maar hopen dat ons cluppie het kopje erbij houdt in het eerstvolgende duel.


Inloggen en reactie plaatsen