Vitesse huurt Caldirola van Internazionale

Vitesse huurt Luca Caldirola voor één seizoen van de Italiaanse landskampioen en winnaar van de Champions League, Internazionale. 

Achtergrond
Caldirola is een 19-jarige speler die links en centraal in de verdediging kan spelen. De 1.89 meter lange speler van het Italiaanse elftal onder 19 jaar staat tot medio 2012 onder contract bij de ploeg van Wesley Sneijder. Caldirola is medio juli met de nationale ploeg van Italië deelnemer aan het Europees kampioenschap voor spelers onder 19 jaar. Op 18 juli is Portugal de eerste tegenstander. Vitesse moet dus nog even wachten alvorens hij zich bij de selectie voegt. Voor het Europees kampioenschap van start gaat, volgt eerst nog een trainingsstage van de squadra azzuri in Rome.

Reacties
De zaakwaarnemer van Caldirola is een bekende: Marco de Marchi. De Marchi speelde van 1997 tot 2000 bij Vitesse. “Ik heb al jarenlang een goede relatie met Ted van Leeuwen. Een tijdje geleden hadden we weer contact en bespraken we de mogelijkheden om samen te werken. De eerste vruchten kan Vitesse nu plukken. Luca is een intelligente speler die zowel als libero als linkerverdediger kan spelen. Hij was aanvoerder van de ‘primavera’, zeg maar het beloftenteam. Vorig seizoen heeft hij meerdere keren onder José Mourinho met het eerste elftal mogen trainen. Ik hoop dat de supporters van Vitesse van hem gaan genieten.”

Ted van Leeuwen: "Luca is een fantastische speler. Hij geldt als één van de betere spelers van Europa in zijn leeftijdscategorie. De interesse voor hem was dan ook flink. Grotere clubs dan Vitesse wilden hem ook huren, maar blijkbaar hebben wij hem kunnen overtuigen. Het is Italiaanse verdediger die prima uit de voeten kan in het Nederlandse voetbal. Hij is het type Vermaelen: groot, snel, intelligent en hij beschikt over een uitstekende inspeelpass. Ik had nooit gedacht dat we dit voor elkaar konden krijgen."

Luca Caldirola: “Ik vind het prachtig om voor Vitesse te gaan spelen. Ik ben net rondgeleid en het stadion is geweldig. Als voetballer moet het een eer zijn om hier te mogen spelen. Ik hoop mij in Arnhem verder te kunnen ontwikkelen en mijn droom waar te maken. Ik speel al vanaf mijn achtste bij Inter en dan wil je ook het eerste elftal halen. De Premier League is ook een competitie waar ik graag ooit nog eens zou willen spelen, maar eerst Vitesse.”

Later vandaag is op Vitesse.nl een videoverslag te zien van de presentatie van Caldirola. Dinsdagavond besteedt Eredivisie Live ook aandacht aan de komst van de Italiaan. Dit is te zien in het WK Journaal op Eredivisie Live 1.

image

Reacties (0)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.


Inloggen en reactie plaatsen