Rokus eerste eSporter van Vitesse

Paskie Rokus wordt de eerste eSporter van Vitesse. De 24-jarige Arnhemmer nam vorige week samen met 64 andere gamers deel aan het FIFA-kwalificatietoernooi op de trainingsaccommodatie op Papendal. Na een zenuwslopend toernooi en een sollicitatieronde werd Rokus gekozen tot eSporter van Vitesse.

Rokus gaat namens Vitesse deelnemen aan de E-Divisie, de door de Eredivisie nieuw gelanceerde competitie voor Eredivisieclubs. Binnen de E-Divisie gaan eSporters van de achttien Eredivisieclubs virtueel strijden om het kampioenschap in FIFA 17 Ultimate Team. De E-Divisie wordt onder andere via Twitch, YouTube en FOX Sports uitgezonden. Rokus verdedigt vanaf maandag 6 februari de clubkleuren van Vitesse. De ervaren FIFA-speler werd al tweemaal Nederlands Kampioen en nam deel aan verschillende internationale toernooien.

Rokus: “Ik ben superblij dat ik deze uitdaging aan mag gaan. Ik ben geboren in Arnhem en kom als seizoenkaarthouder al jaren bij de club. Daarnaast heb ik veel ervaring met het spelen van FIFA op hoog niveau. Dat is een perfecte combinatie en daarom ben ik ervan overtuigd dat ik er samen met Vitesse een succes van ga maken.”

De E-Divisie is een initiatief van de Eredivisie CV en wordt gelanceerd in samenwerking met alle achttien Eredivisieclubs, EA SPORTS™ en Endemol Shine Nederland. Voor de Eredivisie en de Eredivisieclubs is de E-Divisie een uniek platform om jongeren te bereiken en de betrokkenheid van bestaande supporters te vergroten. "Binnen de Eredivisie zijn we al enige tijd bezig om een officiële eSports-competitie in Nederland op te zetten. We zijn verheugd dat we dit nu samen met de clubs, EA SPORTS en Endemol kunnen organiseren", vertelt Alex Tielbeke, directeur van de Eredivisie CV.

Europese kampioenschap
Na 17 speelrondes wordt binnen de FIFA 17-spelmodus FIFA Ultimate Team duidelijk welke club en gamer zich de eerste landskampioen van de E-Divisie mag noemen. De Nederlandse kampioen wint de felbegeerde kampioenschaal en wordt namens de E-Divisie afgevaardigd voor de EA SPORTS FIFA 17 Ultimate Team™ Championship Series. Daar gaat de landskampioen het in Europees verband opnemen tegen de beste FIFA 17 Ultimate Team-gamers uit Frankrijk en andere landen. Bij winst stroomt de E-Divisie kampioen door naar het wereldkampioenschap, waar hij of zij zich kan meten met de beste FIFA 17 Ultimate Team-gamers in de wereld.

E-Divisie
Meer over de plannen omtrent de E-Divisie wordt op woensdag 1 februari 2017 bekend gemaakt. Dan is bekend welke gamers namens de clubs aan de E-Divisie deelnemen, waar de wedstrijden uitgezonden worden en hoe game- en voetballiefhebbers zelf onderdeel kunnen worden van de E-Divisie. Tot die tijd volg je alle ontwikkelingen binnen de E-Divisie op www.e-divisie.nl.

Reacties (1)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.

Nou, Paskie Rokus welkom als vertegenwoordiger van de club. Mooi dat je seizoenkaarthouder bent. Dat geeft voor mij dan net wel die sympathie voor iets in het moderne voetbal wat ik nooit zal begrijpen.. Misschien is het de generatiekloof. Liever zou ik zien dat er geld wordt besteed aan kwaliteit op het veld. Maar evengoed wens ik je veel succes in de E-Divisie. Zo te lezen heeft Vitesse met jou een potentieel kampioen binnengehaald. Misschien doet goed voorbeeld, goed volgen en wordt de Vitesse selectie op het echte gras ook eens kampioen.


Inloggen en reactie plaatsen