Vitesse plaatst zich voor finale KNVB beker!

Vitesse heeft ten koste van Sparta Rotterdam de finale bereikt van de KNVB beker. In een bloedstollende wedstrijd was het Lewis Baker die tweemaal het net wist te vinden.

image
In de basisopstelling van Vitesse stond Eloy Room in het doel en Arnold Kruiswijk keerde terug in de basis. In een uitverkocht stadion met 650 Vitesse-supporters begonnen Sparta Rotterdam en Vitesse beiden sterk aan de halve-finale van de KNVB beker.
image
De eerste grote kans was voor de Arnhemmers met een afstandsschot van Milot Rashica. Daarna was het Cabral namens de Rotterdammers die voor het eerste gevaar zorgde, zijn schot ging net naast het doel van Eloy Room. In de dertiende minuut was het raak voor Vitesse. Lewis Baker schoot de bal prachtig binnen van afstand: 0-1. imageHet elftal van trainer Alex Pastoor gaf zeker niet op en creëerde kansen met vleugelaanvaller Jerson Cabral. In de eerste 45 minuten ging het spel op en neer, beide ploegen waren op zoek naar het tweede doelpunt van de wedstrijd.
image
Sparta was de bovenliggende partij in de eerste minuten in de tweede helft. De kopbal van Paco van Moorsel belandde in de handen van Room. Niet veel later schoot Baker weer van afstand op het doel van Korstmit, via de Spartaanse verdediging ging de bal naast. In de 60ste minuut wisselde trainer Henk Fraser Nathan voor Adnane Tighadouini. Kort na de wissel was er een grote kans voor Sparta, waarbij invaller Goodwin de vrije trap nam en de rebound gemist werd. In de 73ste minuut was het Baker die zijn tweede treffer van de avond op zijn naam schreef: 0-2. Niet veel later was het raak aan Rotterdamse kant. Kashia schoot de bal in eigen doel: 1-2. Rashica schoot niet veel later de bal tegen de paal, waardoor de 1-3 uitbleef.
image
In de slotfase van de wedstrijd was Sparta Rotterdam duidelijk op zoek naar de gelijkmaker. Alexander Büttner kwam in de 89ste minuut het veld in voor Navarone Foor. Het was een zeer spannende slotfase, maar het was Vitesse dat zich plaatste voor de KNVB Bekerfinale in De Kuip. De eindstand van de wedstrijd: 1-2. Het feest kon beginnen in het uitzinnige uitvak.
image

                                                                                                            

Reacties (26)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.

De spanning neemt toe. Dat gevoel is lang geleden. Foor betekent volgens mij dat iets meer zekerheid wordt ingebouwd in verdedigend opzicht. Als ze de vechtlust hebben als tegen Feijenoord moet de kwaliteit de doorslag geven.

Er moet toch echt wel een schepje bovenop! Vitesse heeft op een goed moment gescoord, maar na rust moeten ze dat ook zeker ook nog een keer doen. Liefst twee keer zelfs. De slordigheid bij Leerdam doet pijn aan de ogen. Nakamba en van Wolfswinkel raken ook heel makkelijk de bal kwijt in duels.. <br /> Nathan is de minst goede aan Vitesse zijde tot nu toe..

<br /> Matige eerste helft. Vitesse speelt moeizaam hebben te weinig de bal. Ze staan nog wel voor door een zondagsschot van Baker.

Het is nu ongeveer de 50 ste minuut: ik kap er mee. Het is NIET OM AAN TE ZIEN, zo SLECHT.<br /> <br /> Het doet PIJN AAN DE OGEN!!<br /> <br /> SHAME ON YOU!!!<br /> <br />

Finale! Verdiende niet de schoonheidsprijs, maar dat boeit niet. Nu hopen dat Cambuur morgenavond nog een keer stunt.

Mannen , gefeliciteerd allemaal!! Ongelooflijk blij met het resultaat. De bekerfinale....ongelooflijk. Had ik dit jaar vooraf niet verwacht, maar nu moet je hem ook gaan winnen.

Heerlijk dit. Was verdiend maar oh oh wat laten ze het er toch elke keer op aan komen. Sparta is een eerste divisie elftal en Vitesse wilde zo graag de finale halen dat het balverlies weer niet te tellen was. De tactiek is tegenwoordig (in elk geval in uitwedstrijden) om te scoren en daarna in te zakken en te gokken op wat uitvallen. Heel wat anders dan het druk zetten onder Bosz. Mooi voetbal zien we zelden nog, maar wat geeft het als je wint. Het lijkt onderhand Atletico Madrid wel, maar dan kwalitatief een niveautje minder maar dat is logisch. Hartstikke mooi dit. Kan de club een boost geven. Op naar de Kuip!

Gefeliciteerd mannen, jullie hebben het erg spannend gehouden. Het was geen beste wedstrijd maar de finale is gehaald.

Op naar Rotterdam. Op naar de beker. Misschien is AZ wel beter als tegenstander dan Cambuur. In het verleden vaak gezien dat bij onderschatting het roer moeilijk omgegooid kan worden. Ook van AZ kunnen we winnen. Met wilskracht en compassie kunnen we Europa in. Gefeliciteerd.

yesssss ! wanneer word bekend ontremd kaart verkoop?<br />

Yessss we zitten in de finale. Was het goed vanavond? Nee, maar who cares. De spanning speelde zeker een rol en Sparta deed het goed, laten we eerlijk zijn. We scoorden op de juiste momenten en hebben het daarna goed uitgespeeld. <br /> Nu op naar de Kuip, laten we er dan een waar feest van maken! Massaal de kaarten kopen! En deze keer moeten we met de beker naar huis!!<br /> <br /> Gefeliciteerd iedereen hier!!!!

Bekerfinale, nog kans op 4e plaats, volop kans op play-off . Rust in de club. Gemiddeld slechts 2 gehuurde spelers in de basis.<br /> Enkele briljantjes ( rachica, mkamba).<br /> <br /> We hebben momenteel weinig te mopperen.

Wil ook weten waneer de kaarten voor finale in verkoop gaan

Gefeliciteerd Vitesse. Voor het eerst een finale spelen geweldig.

Gefeliciteerd iedereen! Ook al was het voetbal niet om aan te zien ben ik blij met het resultaat. <br /> Laten we in de kuip de boel op stelten zetten.

Geweldig dit wel verwacht maar o zo mooi....niet geweldig maar who caress

<span class="blockquote">Gefeliciteerd Vitesse. Voor het eerst een finale spelen geweldig.</span><br /> <br /> ...dit wordt de 4e bekerfinale van Vitesse....

Dat het vechtvoetbal zou worden was van tevoren al aangekondigd.<br /> <br /> Maar wat zitten we met zijn allen te zeuren. We hebben bereikt wat we wilden en dat is de<br /> <br /> F I N A L E.<br /> <br /> Proficiat mannen.<br /> <br /> Dat wordt 30 april een hele sliert bussen naar DE KUIP. Wat zal dat een fantastisch gezicht zijn en als de CUP dan ook nog meegenomen kan worden naar Arnhem dan is het feest helemaal compleet.<br />

We hebben het gewoon gelfikt, ONGELOFELIJK!!! Op naar De Kuip en laat het ze daar aub afmaken, dat zou toch echt geweldig en verdiend zijn voor alle spelers en fans die hier al zo lang op wachten. Dit gaat een geweldig feest worden, wat heerlijk dit, FORZA VITES!!!!!

Gefeliciteerd mannen, alleen nu is de vraag hoe worden de kaarten verdeeld... Ik neem aan dat Vitesse eerst gaat kijken welke supporters de aanloop naar de finale hebben meegemaakt maw welke supporters hebben kaartjes gekocht om de bekerwedstrijden te zien. Deze supporters moeten voorrang krijgen want zij zijn de echte supporters. Dus Vitesse begin met een voorverkoop voor deze supporters...............

Geweldig gedaan jongens en staf. Nu alleen nog de finale winnen dan kan het helemaal niet meer stuk. Geweldig gewoon. Voor Vitesse voor een beker finale, die we dit keer mee naar Arnhem nemen.

<br /> Een welgemeend compliment voor spelers en staf. Maar bovenal een compliment voor de supporters. Vooral voor hen die (bijna) alle uitwedstrijden onze jongens aanmoedigen. Het was gisteren retespannend. Niet mooi. Maar wat geeft dat. In alle beschouwingen mis ik echter een(1) aspect. Namelijk, dat er wel erg voorzichtig werd gespeeld. Duidelijk was dat de spelers bang waren de tweede gele kaart te krijgen. Daarom werden de duels maar slapjes aangegaan. M.i. kon Sparta daardoor een veldoverwicht creëren. <br /> Maar bovenstaande geldt niet voor de finale. Dan kunnen en moeten ze er vol opklappen. <br /> Ooit heb ik bij het afscheid van mijn loopbaan (1998) gezegd dat ik de Vitesse Pyjama, die ik van de medewerkers kreeg, bij het pakken van een prijs aan zou trekken bij het geweldige feest dat zou volgen.<br /> Nu is het bijna zo ver. Het zou wat zijn. Na 70 jaren met lege handen, ik reken de paar promoties gemakshalve maar niet mee, eindelijk een prijs. Ik kan bijna niet wachten tot 30 april. Nog 59 nachtjes slapen.

Rashica was met afstand de beste van het veld en Baker met zijn twee goals natuurlijk ook Die Nek speler Foor en Leerdam de slechtste spelers van de avond heeeellll blij dat we in de finale staan echt vet!!! Maar het was inderdaag de eerste en een deel van de tweede niet om aan te gluren ze konden de bal nog niet 15 sec in de ploeg houden Heel opgelucht!!!<br /> <br /> <br /> <br /> <br />

Geweldig! Alleen zal Kashia flink in de rats gezeten hebben met die prachtige punter van hem. Net toen we dachten de buit is binnen wilde hij het even spannend houden. Maar op naar de finale met heel Arnhem en omstreken. Wij gaan winnen! Na 4 keer eindelijk een prijs.

<span class="blockquote">Gefeliciteerd mannen, alleen nu is de vraag hoe worden de kaarten verdeeld... Ik neem aan dat Vitesse eerst gaat kijken welke supporters de aanloop naar de finale hebben meegemaakt maw welke supporters hebben kaartjes gekocht om de bekerwedstrijden te zien. Deze supporters moeten voorrang krijgen want zij zijn de echte supporters. Dus Vitesse begin met een voorverkoop voor deze supporters...............</span><br /> <br /> De echte supporters zijn mensen die het hele seizoen Vitesse steunen. Ze moeten gewoon volgorde aanhouden zoals die dit seizoen van kracht is. <br /> Fantastisch wat het team gepresteerd heeft. Vind het al geweldig dat we de finale gehaald en nu hopen op de bekerwinst uiteraard. Wat is je kashia toch een geweldig uithangbord voor onze club. Niets dan lof voor deze man.

<span class="blockquote">Gefeliciteerd mannen, alleen nu is de vraag hoe worden de kaarten verdeeld... Ik neem aan dat Vitesse eerst gaat kijken welke supporters de aanloop naar de finale hebben meegemaakt maw welke supporters hebben kaartjes gekocht om de bekerwedstrijden te zien. Deze supporters moeten voorrang krijgen want zij zijn de echte supporters. Dus Vitesse begin met een voorverkoop voor deze supporters...............</span><br /> <br /> Vitesse geeft de seizoenkaarthouders de eerste aankoopmogelijkheden. Dat snap ik wel. Niet dat ik ook vind dat alleen mensen die wedstrijden bezoeken alleenrecht hebben op de titel "echte supporter". Dat slaat namelijk nergens op natuurlijk. Ga je dan ook voorrang geven aan mensen die meer dan 10 jaar lid van de supportersvereniging zijn of langer dan x-jaar seizoenkaarthouder... Ga je dan ook iemand die zijn baan kwijt is nu deze kans ontnemen, terwijl hij er bij wijze van spreken de voorgaande jaren altijd wel bij was..ook toen ze nog onderaan bungelden?! <br /> Ik wordt er altijd allergisch van dat iemand zichzelf "echte supporter" gaat noemen om zich te onderscheiden als er succes te behalen is. Ik noem dat eerder "successupporters".. Maar ook die zijn wat mij betreft zeer welkom in de finale. Vitesse heeft de grootst mogelijke steun nodig daar in Rotterdam. <br />


Inloggen en reactie plaatsen