In Memoriam: Ben Hofs

Ben Hofs is zondag 4 juni op zeventigjarige leeftijd overleden. De Arnhemmer speelde maar liefst zeventien jaar bij Vitesse, waarvan veertien seizoenen in het eerste elftal.

Ben ‘Bennie’ Hofs werd niet alleen geboren in de Arnhemse wijk Klarendal, maar groeide er ook op. De Arnhemse volksjongen begon met voetballen bij Arnhemse Boys. In 1964 debuteerde hij, achttien lentes jong, in het eerste van geel-zwart. Tot en met het seizoen 1978|1979 was Hofs een vaste waarde van de Arnhemse formatie. Mede dankzij hem promoveerde Vitesse van de Tweede Divisie naar de Eerste Divisie én uiteindelijk zelfs naar de Eredivisie.
image
Na zijn actieve voetballoopbaan startte Hofs snackbar ‘Nieuw Klarendal’ aan de Klarendalseweg in zijn wijk Klarendal. Drie decennia lang runde hij de frietzaak, samen met zijn vrouw. In 2007 stopte hij met de snackbar. Als Zilveren Vitessenaar, meer dan terecht gezien zijn verdiensten, én echte Arnhemmer ontbrak Ben Hof niet tijdens diverse historische Nederlandse voetbalmomenten. Zo mocht hij in 2016, in het kader van ’60 jaar Eredivisie’, namens Vitesse de aftrap verrichten voor de competitiewedstrijd Ajax vs Vitesse. En op zondag 14 mei, bij het 125-jarig jubileum van de club, betrad hij als één van de Vitesse-helden het veld.

Vitesse neemt met pijn in het hart afscheid van een fantastisch mens, een echte Arnhemmer, een geweldige voetballer, maar bovenal een heus clubicoon. Vitesse wenst zijn vrouw, kinderen, familieleden, vrienden en naasten veel sterkte met het verwerken van dit enorme verlies.

Op eigen verzoek wordt Ben in besloten kring gecremeerd. Voor de uitvaart wordt wel de mogelijkheid geboden hem de laatste eer te bewijzen.
image

Reacties (9)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.

Rust in vrede Bennie.
Sterkte gewenst voor alle familieleden.

Ben Hofs ook een Mister Vitesse zo jong overleden. Ik wens zijn vrouw en kinderen en familie heel veel sterkte toe. Ben rust in vrede.

sterkte aan familie en vrienden.
Klarendal rouwt

Tjee. Dit is even schrikken. Ik wist dat hij ernstig ziek was, maar het overvalt je toch. Bennie Hofs.....de scheum. Altijd een geweldige inzet. En de oproepen van de supporters aan Bennie er nog een tandje bij te schakelen, was nooit aan dovemansoren besteed. De grote Johan Cruyff liep het dun door de broek als Bennie aan hem kleefde. Een echte Ernemmer bovendien.
Ik ben er trots op, dat ik met hem mocht voetballen in Zwolle. Het was dan wel op het Nederlands kampioenschap straatvoetbal, maar toch.
Bennie, rust in vrede. En sterkte voor de familie, vrienden en alle voetballiefhebbers.

Bennie, rust in vrede, heel veel sterkte voor de familie en vrienden

Beste Ben als voetballer had ik veel waardering voor jouw tomeloze inzet.
Ik heb het ge luk gehad dat ik jou ook als mens he mogen kennen.
Ik wens Riet en alle familie leden heel veel sterkte toe.
Een laatste groet

R.I.P. Bennie..

Rust zacht Vriend.
En alle sterkte aan hem 2 dochters en echtgenote.
Ik zal altijd in mijn gedachten bij je zijn.
En mijn mooie verhalen,aan mijn kinderen en kleinkinderen over je vertellen.
En zeker die wedstrijd tegen FC Den Bosch,die vergeet ik nooit meer.

Ja Ben die in de Pastoor Bosstraat woonde boven zijn huis woonde mijn oom en mijn opa. Ik heb hem nog een paar keer gesproken bij de wedstrijden van Jong Vitesse. Ik heb alle wedstrijden van hem gezien wat waren wij klarendallers trots op Bennie,er is een echte Vitessenaar heengegaan die wel meer verdiende!


Inloggen en reactie plaatsen