Prima oefenduel Arnhemmers vs Sparta Praag (video)

Vitesse heeft de korte trip naar Tsjechië afgesloten met een verdienstelijke 1-1 tegen Sparta Praag. In een mooi duel was Vitesse lange tijd de betere ploeg. Via een kopbal van Bryan Linssen kwam Vitesse in de eerste helft op 1-0. Na rust schoot Josef Sural de eindstand op het scorebord: 1-1.


image
In de Generali Arena in Praag opende Vitesse sterk. Al in de achtste minuut kon er een grote kans voor Vitesse genoteerd worden. Milot Rashica stuurde Linssen met een piekfijne dieptepass weg. De rappe linkervleugelaanvaller stoomde op Sparta Praag-doelman Martin Dúbravka af, maar krulde de bal in diens handen. In de tiende minuut was het wel raak. Toen kopte Linssen een corner van Alexander Büttner tegen de touwen: 0-1.
image
Bij de thuisploeg kwam kind van de club Tomáš Rosický niet in actie. Marc Janko, oud spits van onder meer FC Twente, begon wel in de basisformatie van de Praagse ploeg. Sparta Praag komt volgende week al uit in de derde voorronde van de Europa League.
image
Vitesse ging na de openingstreffer voortvarend door. De ploeg van hoofdtrainer Henk Fraser leek geen moment onder de indruk van de fanatiek aanwezige supporters van de thuisploeg. Overigens waren er ook tientallen Vitessenaren afgereisd naar Praag om het team aan te moedigen.
image
Vitesse was voor rust de betere ploeg in Praag en noteerde meerdere mogelijkheden. Met name Rashica was met acties en voorzetten dreigend. Ook Büttner liet van zich spreken en oogde wederom gretig. Doelman Remko Pasveer moest er slechts een enkele keer aan te pas komen en plukte een aantal hoge ballen uit de lucht. Pas in de 41ste minuut was het even billenknijpen. Toen kopte Ondrej Zahustel uit een corner op doel, maar Thulani Serero stond bij de tweede paal en bracht redding op de doellijn.
image
Sparta Praag begon de tweede helft sterk. Een schot, kopbal en stiftje gingen eerst nog over het doel. In de 61ste minuut viel dan toch de gelijkmaker. Eerst leek Janko voor open doel binnen te kunnen tikken, maar invaller Thomas Oude Kotte bracht met een uiterste inspanning redding en sleepte er een corner uit. Uit die corner schoot Sural bij de tweede paal de 1-1 op het scorebord.
image
De oefenwedstrijd ontpopte zich zo waar tot een prachtig voetbalgevecht. Beide ploegen speelden vol voor de winst en schuwden geen moment om ook fysiek van zich te laten spreken. Beide ploegen hadden kansen om de overwinning naar zich toe te trekken, waarbij de kans van Vitesse in de laatste minuut misschien nog wel de grootste was.
image
Sparta Praag vs Vitesse 1-1 (0-1)
’10 Linssen 0-1, ’61 Sural 1-1

Scheidsrechter: Radek Prihoda

Gele kaarten:
’66 Frydek, ’66 Serero, ’71 Dabo, '83 Vatajelu

Toeschouwers: 7.765

Opstelling Sparta Praag
Dubravka, Zahustel (’46 Karavaev), Kaya, Stetina, Vatajelu ('86 Julis), Frydek, Sacek, Sural (’76 Civic), Lafata (C), Kadlec, Janko

Opstelling Vitesse
Pasveer (C), Dabo (’76 Lelieveld), Van der Werff (’46 Kashia), Kruiswijk (’46 Oude Kotte), Büttner, Serero, Bruns (’81 Ali), Foor, Rashica (’81 Van Bergen), Ten Teije (’76 Matavz), Linssen (’81 Faye)
image
image

Reacties (66)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.

Prima pot, vond Linssen, ten tije en Rachica goed spelen, net als Foor trouwens. Alleen jammer dat je beste spits op dit moment een jochie van 17 is

Prima wedstrijd, met vooral een goede eerste helft! Wel vond ik dat je kon merken dat er een spits mist, al heeft Ten Teije de keren dat hij erin stond het aardig gedaan. Thomas Oude Kotte viel me trouwens positief op!

Pasveer: een paar mooie reddingen, zeker niet minder dan Room.
wat opvalt is dat bij de hoge ballen voor goal hij ze gewoon pakt, daar waar Room ze bijna altijd weg stompte.
Voetballend neemt ie af en toe wat risico allá Piet in het verleden wel eens voor hachelijke situaties zorgde.

Buttner: lijkt zich als aanjager/leider te manifesteren, veel werklust en lijkt weer de kant op te gaan van zijn laatste halfjaar Vitesse voor zijn overstap Man U. meer volwassen en met het doel na dit seizoen een transfer af te dwingen zal hij mogelijk qua mentaliteit het gat van Ricky kunnen opvullen.

Sereno: staat goed bij 2de paal en voorkomt een tegengoal.

Oude Kotte: mooie sprint waarin hij de volle 100% geeft om een tegengoal te voorkomen. menig verdediger had er naar staan kijken en daarna zijn medespelers erop aan spreken.

Foor: lijkt dominanter in het veld te staan en is meer aan het organiseren en neerzetten. zou meer acties mogen maken, maar is goed aan te spelen bij de opbouw rond 16.

Linssen: mooie en knappe kopgoal en lijkt erop dat hij en Buttner over een aantal weken een verdediging over de linkerflank helemaal gek kunnen gaan maken.

Rashica en Dabo hebben duidelijk die chemie nog niet met elkaar, toch schat ik met Dabo de rechterflank niet zwakker dan die van vorig jaar.

wat 1ste helft opviel was dat het tempo beduidend hoger lag in vergelijking met vorig seizoen. middenveld lijkt meer aanvallend te denken en sneller te besluiten over welke spelers ze de aanval willen inluiden.
Praag speelde fysiek harder en ondanks dat Vitesse hierdoor regelmatig vertraagd werd, leken ze er niet van onder de indruk te zijn en gewoon hun eigen spel te blijven spelen. toont mijn inziens mentale weerstand.

1ste helft zag ik een 11tal dat al redelijk staat en uitging van eigen spel. 2de helft zet Praag druk op zoek naar de gelijkmaker en speelt Vitesse rommeliger. na de 75ste minuut is de wedstrijd over en wordt vooral de bank wat minuten gegund. gokkend op een individuele opleving (schot Foor) kan je die wedstrijd mss nog naar je toe trekken, maar het collectieve spel was vanaf toen logisch ondergeschikt aan minuten voor de bank.

had graag Ali meer minuten zien maken, maar een middenveld: Sereno, Foor, Bruns lijkt zeer degelijk en ook een Mount zal over een overduidelijke hogere kwaliteit moeten beschikken wil hij zich tussen deze 3 heren mengen.

Toch opnieuw een verdienstelijk resultaat tegen een gerenommeerd elftal. Het gaat de goede kant op met dit Vitesse!

Prima pot, vond Linssen, ten tije en Rachica goed spelen, net als Foor trouwens. Alleen jammer dat je beste spits op dit moment een jochie van 17 is

Serero vond ik als stille kracht op het middenveld ook prima spelen. Zat er vaak met een keurige tackle prima tussen om weer snel de bal te veroveren.

Aanvalsspel ziet er ook al een stuk leuker uit dan vorig seizoen. Dabo en Rashica en Alex en Linssen weten elkaar al aardig te vinden. Met nu twee aanvallende backs in het team ipv Leerdam en Kruiswijk heb je wel veel meer power op de flanken en kun je meer op de verrassing spelen.

Buttner als vanouds als een blind paard over de linkerflank je zou toch verwachten dat meneer na al die jaren wel eens geleerd zou hebben meer zijn momenten te kiezen.

Bruns onzichtbaar op de opstootjes na.

Colkett liet even zien een geweldig linkerbeen te hebben.

Dabo een positieve verassing net als serero die de rust zelf is op het middenveld.

Middenveld word nu al een fikse concurrentiestrijd want die Colkett word bijna nooit benoemd hier maar blinkt op de trainingen al uit en nu een zeer goede invalbeurt, Mount en eventueel Kadioglu komen er niet zo maar in mochten zij komen, als de spitspositie nog goed wordt ingevuld plus een goede centrale verdediger word Vitesse het Leicester van de Eredivisie.

Idd leuke 1e helft, waarin veel spelers een goed niveau haalde. 2e helft toch beduidend minder, toen sparta druk ging zetten zag je ook dat fraser wilde dat ze van de goal af gingen spelen. Dit duurde mijn inziens te lang en vervolgens word te druk onnodig zo hoog, omdat je er zelf totaal niet meer uitkomt. na de tegengoal was dit weer wel het geval. verder vond in linssen onzichtbaar 2e helft, net als bruns. oude kotte en colkeet die goed invielen. zoals gezegd, foor is steeds nadrukkelijker aanwezig, denk dat die echt gaat laten zien wat die kan dit jaar.
Colkett viel heel goeg in, wat een lekkere trap techniek, en steeds de voetballende oplossing zoeken. Die zou niet misstaan in de basis naar mijn idee.
Nu hopen dat matavz snel wedstrijd fit is, eer een 2e spits bijkomt. Ik ben ook nog niet helemaal overtuigd van Dabo, maar hoop dat hij mijn ongelijk gaat bewijzen. Zag er een paar keer niet heel sterk uit in het overnemen en dekken rond de 16.

Gaat de goede kant op, forza Vites!!

Ik ben grotendeels met je eens Rem.
De meeste wedstrijden worden op het middenveld beslist. Dan heb ik dus veel vertrouwen. We hebben weer mannen op het veld staan, die ook nog eens kunnen voetballen.
Foor tweede helft vorig seizoen liet hij al zien hoe groot zijn inzet was. Moet alleen nog iets meer de voorhoede weten te vinden met steekpassen.
Oude Kotte viel mij ook heel positief op.
Linssen ook veel strijd, samen met Büttner kon dat inderdaad weleens een zorg voor iedere tegenstander worden.
Dabo liet zien in potentie een zeer goede voetballer te zijn. Alleen nog jong en moet nog leren.
Als Rashika weer wat constanter gaat presteren, zie ik het spitsen-probleem niet zo somber in. Van beide flanken komen de assist er wel, nu nog vanuit het midden.


Pasveer: een paar mooie reddingen, zeker niet minder dan Room.
wat opvalt is dat bij de hoge ballen voor goal hij ze gewoon pakt, daar waar Room ze bijna altijd weg stompte.
Voetballend neemt ie af en toe wat risico allá Piet in het verleden wel eens voor hachelijke situaties zorgde.

Buttner: lijkt zich als aanjager/leider te manifesteren, veel werklust en lijkt weer de kant op te gaan van zijn laatste halfjaar Vitesse voor zijn overstap Man U. meer volwassen en met het doel na dit seizoen een transfer af te dwingen zal hij mogelijk qua mentaliteit het gat van Ricky kunnen opvullen.

Sereno: staat goed bij 2de paal en voorkomt een tegengoal.

Oude Kotte: mooie sprint waarin hij de volle 100% geeft om een tegengoal te voorkomen. menig verdediger had er naar staan kijken en daarna zijn medespelers erop aan spreken.

Foor: lijkt dominanter in het veld te staan en is meer aan het organiseren en neerzetten. zou meer acties mogen maken, maar is goed aan te spelen bij de opbouw rond 16.

Linssen: mooie en knappe kopgoal en lijkt erop dat hij en Buttner over een aantal weken een verdediging over de linkerflank helemaal gek kunnen gaan maken.

Rashica en Dabo hebben duidelijk die chemie nog niet met elkaar, toch schat ik met Dabo de rechterflank niet zwakker dan die van vorig jaar.

wat 1ste helft opviel was dat het tempo beduidend hoger lag in vergelijking met vorig seizoen. middenveld lijkt meer aanvallend te denken en sneller te besluiten over welke spelers ze de aanval willen inluiden.
Praag speelde fysiek harder en ondanks dat Vitesse hierdoor regelmatig vertraagd werd, leken ze er niet van onder de indruk te zijn en gewoon hun eigen spel te blijven spelen. toont mijn inziens mentale weerstand.

1ste helft zag ik een 11tal dat al redelijk staat en uitging van eigen spel. 2de helft zet Praag druk op zoek naar de gelijkmaker en speelt Vitesse rommeliger. na de 75ste minuut is de wedstrijd over en wordt vooral de bank wat minuten gegund. gokkend op een individuele opleving (schot Foor) kan je die wedstrijd mss nog naar je toe trekken, maar het collectieve spel was vanaf toen logisch ondergeschikt aan minuten voor de bank.

had graag Ali meer minuten zien maken, maar een middenveld: Sereno, Foor, Bruns lijkt zeer degelijk en ook een Mount zal over een overduidelijke hogere kwaliteit moeten beschikken wil hij zich tussen deze 3 heren mengen.

Buttner als vanouds als een blind paard over de linkerflank je zou toch verwachten dat meneer na al die jaren wel eens geleerd zou hebben meer zijn momenten te kiezen.

Bruns onzichtbaar op de opstootjes na.

Colkett liet even zien een geweldig linkerbeen te hebben.

Dabo een positieve verassing net als serero die de rust zelf is op het middenveld.


Wat betreft Bruns, die zorgt ervoor dat Foor en Serero aan het voetballen komen. Die gast maakt zoveel meters (vuile meters) waardoor hij onzichtbaar is/was maar ooh zo belangrijk. Continue loopacties, in gaten duiken waardoor Serero en ook Foor de ruimte krijgen te voetballen. Dat liep nu ff zo, wil niet zeggen dat het elke wedstrijd zo zal zijn. Volgende wedstrijd kan Foor het zijn. Ik denk dat dit middenveld elkaar wel aanvoelt. En sommige wedstrijden heb je gewoon Colkett en hopelijk ook Mount nodig.

Ik heb naar een leuke wedstrijd zitten kijken, met name de tweede helft. Van een oefenpotje leek geen sprake meer en daarmee was het een goede test voor het team.

Ik vond het middenveld heel behoorlijk en omdat hij nog niet besproken is wil ik toch zeggen dat Ali het goed leek te doen. Ik heb echt hoop dat we met Ali en topper in wording hebben binnen gehaald. Vooral omdat het er mogelijk voor zorgt dat er meer spelers uit Londen de overstap zouden willen maken.

Al met al begint mijn goede gevoel voor dit seizoen te komen en ziet het er naar uit dat we vaak vanuit Leeuwarden naar Arnhem zullen gaan rijden:) ( doen we toch wel)

Ik heb ook het idee dat fraser echt een hele goede trainer is, hij maakt echt wat los bij spelers, is realistisch en weet goed over te brengen wat er nodig is aan de jonge spelers.

Groeten uit Leeuwarden

Leuke wedstrijd met name eerste helft was goed van vitesse kant alleen als ze voorkomen toch weer achteruit lopen, het blijft een probleem dit. We hebben echt nog scorend vermogen erbij nodig, middenveld was prima.

Deze wedstrijd was beter dan alle uitwedstrijden die ik vorig seizoen op TV heb gezien, wat een verademing! Ik ben met name zeer te spreken over Linssen, Rashica en Bruns, die leggen veel energie in de wedstrijd en ze kunnen goed voetballen!

Ik maak me alleen zorgen om de spitspositie! Wat is die matavz slecht zeg! Pffff

Mocht de rechtsback te zwak zijn, is het dan nog een idee Kruijswijk daar neer te zetten? Die valt een beetje weg lijkt wel, ondanks zijn superseizoen afgelopen jaar.

Wedstrijd niet gezien, maar gezien de positieve verhalen gaat het er goed uit zien, benieuwd naar de samenvatting!

Iemand op voetbalzone beweert dat Vitesse rond is met een 2de spits. Die volgens hem geen hoogvlieger is. De naam wordt alleen niet vermeld. Weet iemand hier meer over?

Zou wel jammer zijn dat ze geen topper (kunnen) halen. Je zou met de aankomende opbrengst van Room toch best 2 mln uit kunnen geven voor een goede spits..

Ben benieuwd wie het is..

Ik maak me alleen zorgen om de spitspositie! Wat is die matavz slecht zeg! Pffff

Waarom heeft Vitesse niet meer scouts zoals jij? Iemand (die nog niet fit is) op 10 minuten voetbal beoordelen vind ik zo knap!
Ik zou willen dat ik zoveel verstand van voetbal had...

Iemand op voetbalzone beweert dat Vitesse rond is met een 2de spits. Die volgens hem geen hoogvlieger is. De naam wordt alleen niet vermeld. Weet iemand hier meer over?

Zou wel jammer zijn dat ze geen topper (kunnen) halen. Je zou met de aankomende opbrengst van Room toch best 2 mln uit kunnen geven voor een goede spits..

Ben benieuwd wie het is..


Géén hoogvlieger? Ik dacht meteen aan onze stadioncoryfee genaamd Hertog!

Mount tekent maandag

Ik maak me alleen zorgen om de spitspositie! Wat is die matavz slecht zeg! Pffff

Waarom heeft Vitesse niet meer scouts zoals jij? Iemand (die nog niet fit is) op 10 minuten voetbal beoordelen vind ik zo knap!
Ik zou willen dat ik zoveel verstand van voetbal had...

Ohw sorry hoor! Ik hoop dat ik me vergis! Niet zo gauw op je teentjes pikkie!

Je zou niet zeggen, dat dit een oefenpartijtje was. Er werd met name in de eerste helft heel goed en op het scherpst van de snede gespeeld. We moeten wel in ogenschouw nemen, dat Sparta Praag een gerenommeerde ploeg is in Europa. Als ik de inzet van de spelers zie in het veld zijn we op de goede weg om in de competitie ons partijtje mee te blazen. Volgens mij heeft Fraser een positieve wijziging in het trainingsschema aangebracht waarbij met name het fysieke, maar vooral het conditionele aspect meer aandacht heeft gekregen. Sowieso wil hij de spelers laten wennen aan de midweekse wedstrijden die in de EL-wedstrijden moeten worden gespeeld. De spelers kunnen dan ook niet meer zeuren over de inspanningen die in het weekend moesten worden gedaan. Bij doordeweekse EL-wedstrijden moet het elftal er weer staan en dan zijn er geen excuses meer. Vitesse leverde een prima resultaat tegen een fysiek sterke tegenstander. Ik ben dan ook hoopvol dat het elftal er staat bij de de wedstrijd om de Johan Cruijffschaal en de start van de competitie. Huur Miazga nog een jaartje van Chelsea en haal een goede spits(ik noem geen naam) en we kunnen meedoen met de top3!

Je zou niet zeggen, dat dit een oefenpartijtje was. Er werd met name in de eerste helft heel goed en op het scherpst van de snede gespeeld. We moeten wel in ogenschouw nemen, dat Sparta Praag een gerenommeerde ploeg is in Europa. Als ik de inzet van de spelers zie in het veld zijn we op de goede weg om in de competitie ons partijtje mee te blazen. Volgens mij heeft Fraser een positieve wijziging in het trainingsschema aangebracht waarbij met name het fysieke, maar vooral het conditionele aspect meer aandacht heeft gekregen. Sowieso wil hij de spelers laten wennen aan de midweekse wedstrijden die in de EL-wedstrijden moeten worden gespeeld. De spelers kunnen dan ook niet meer zeuren over de inspanningen die in het weekend moesten worden gedaan. Bij doordeweekse EL-wedstrijden moet het elftal er weer staan en dan zijn er geen excuses meer. Vitesse leverde een prima resultaat tegen een fysiek sterke tegenstander. Ik ben dan ook hoopvol dat het elftal er staat bij de de wedstrijd om de Johan Cruijffschaal en de start van de competitie. Huur Miazga nog een jaartje van Chelsea en haal een goede spits(ik noem geen naam) en we kunnen meedoen met de top3!

Ik ben het grotendeels met je eens. Er staat een goed elftal nu nog de laatste versterkingen maar dat komt vast goed.

Top 3 wellicht net niet reëel (afhankelijk van Sneijder naar Ajax? Van Persie naar Feyenoord? overige versterkingen van deze clubs? Versterkingen van PSV?) maar een 4e plek moet dan toch echt wel haalbaar zijn lijkt mij. Ik ben erg benieuwd naar de laatste versterking(en) en hoe we het gaan doen!


Onderschat Utrecht ook niet, er moet zeker nog een spits bij!

Goede eerste helft gezien, tweede helft was minder, maar wat heeft Colkett toch een geweldige linkerbeen! Ik was aan het genieten hoe hij de bal ala baker gemakkelijk naar de flanken legde. Niet te vergeten zijn geweldige stift/voorzet in de laatste minuut op oude-kotte waarin we nog bijna wonnen! We hebben toch een aardig middenveld met Foor, Bruns, Serero, Colkett, Ali en dan waarschijnlijk nog Mount! Er moet nog wel een tweede spits bijkomen, hoorde laatst dat ze met een Iranier bezig waren. Weten er mensen hier meer over?
Verder moet Kadioglu nog komen. Er is veel interesse in Ricardo van Rhijn, ik las dat er ook interesse was van Eredivisie clubs. Dit lijkt mij een goede rechtsback om de concurrentiestrijd aan te gaan met Dabo!
Al met al, ik heb er zin in dit seizoen en een 4de plek moet zeker haalbaal zijn!
Forza Vites!

Goede eerste helft gezien, tweede helft was minder, maar wat heeft Colkett toch een geweldige linkerbeen! Ik was aan het genieten hoe hij de bal ala baker gemakkelijk naar de flanken legde. Niet te vergeten zijn geweldige stift/voorzet in de laatste minuut op oude-kotte waarin we nog bijna wonnen! We hebben toch een aardig middenveld met Foor, Bruns, Serero, Colkett, Ali en dan waarschijnlijk nog Mount! Er moet nog wel een tweede spits bijkomen, hoorde laatst dat ze met een Iranier bezig waren. Weten er mensen hier meer over?
Verder moet Kadioglu nog komen. Er is veel interesse in Ricardo van Rhijn, ik las dat er ook interesse was van Eredivisie clubs. Dit lijkt mij een goede rechtsback om de concurrentiestrijd aan te gaan met Dabo!
Al met al, ik heb er zin in dit seizoen en een 4de plek moet zeker haalbaal zijn!
Forza Vites!

Saman ghoddos is half iranees...
Zou echt top zijn!!

Een oefenwedstrijd is niets meer dan een indicatie. Ik lees nu al weer dat Vitesse bij de top of kort daaronder gaat meedraaien.. Laten we eerst maar even afwachten tot er voor "het echie" wordt gespeeld. Ajax, Psv en Feijenoord zullen met sterkere selecties de competitie in gaan. Utrecht, AZ en mogelijk nog één of twee clubs zullen vergelijkbaar sterk aan Vitesse zijn. Er zullen mooie wedstrijmden komen, maar ook hele beroerde. Mocht Vitesse in de eerste pot tegen nac genoegen moeten nemen met een gelijkspel, dan gaat de hoera stemming hier heel snel om..
Gezien de uittocht mogen we stellen dat het verval op het veld een stuk minder is dan vooraf gevreesd door velen. Er staat een degelijk team, dat in het collectief zijn kracht heeft. Zo lang de spelers dat blijven snappen zal het goed gaan. Op het moment dat enkelen denken topspelers te zijn, gaat het mis. Daar kun je nu de klok al op gelijk zetten.
Fraser heeft de taak deze groep dicht bijelkaar te houden en vooral met de voetjes op de vloer en bij de les. We mogen ook best kritisch zijn op het rendement. Er wordt nog te weinig gescoord en met name op de belangrijke momenten worden de 100% kansen gemist. Alleen als dat er in komt ben je een eredivisie topper. Vitesse zal echt nog doelpunten aan de selectie moeten toevoegen. Mogelijk gaat Matavz die toch nog leveren, maar voorlopig heeft hij mij nog niet overtuigd. Bij sommige spelers zie je aan alles dat zoiets goed gaat komen. Bij Matavz heb ik dat gevoel nog niet. Een extra spits halen die het niveau niet heeft is nu echt oerstom. Goedkoop nu, is duurkoop straks. Alles minder dan het niveau van Armenteros, Ghoddos, Castaignos of willekeurig elk ander in die klasse, gaat geld kosten en punten.
Fraser beseft dat nu ook. Mo Allach en de Wit hebben zeker geen slecht werk geleverd tot nu toe, maar het succes en de kans op een prijs wordt toch echt door de afronding van het geheel bepaald. Doelpunten heren! We hebben gegarandeerde doelpunten nodig!!

Mee eens, Dogo, het ziet er toch nu goed uit. Maar we hebben inderdaad een spits nodig die goals maakt.

Liefst geen jonge huurling van Chelsea, want het risico op niet-scoren is te groot (ver van huis, jong, onervaren etc., allemaal begrip, maar geen goals!!).

Er ontbreekt op het moment een spits die doelpunten gaat maken. Iemand die je op goals mag afrekenen als hij niet voldoende scoort. En dergelijke spitsen kosten over het algemeen wat meer. Die zijn er wel. Je moet ook een beetje meer durven gokken in de voetbalwereld als je ambities groeien.

Ik heb net met verbazing het interview met Sonny Bosz op Vitesse.org gelezen. Ze zochten dus wel degelijk naar een type spits als Ricky. 'Een spits die van de bal af beweegt'... En dat werd dus Tim Matavz.
Ricky is een hele goeie gozer en heeft vorig jaar aardig wat doelpunten meegepikt (incl. de penalties) maar je kunt toch niet zeggen dat hij veel kansen heeft gehad. Waarom dan toch weer voor zo'n soort spits kiezen? Ik dacht dat Fraser juist dit seizoen méér kansen wilde creëren?

Tis wat mij betreft veel te snel rondom nieuwe spelers .....
Fraser wilde toch 2 topspitsen ...?? Nou dan zullen ze er nog 2 aan moeten trekken want Matavz, ma man man wie heeft deze speler aangedragen, meneer Bosz misschien ??
Kom op zeg, koop eens wat doelpunten en een betere spits zeg, geef eens wat meer uit voor kwaliteit en of doelpunten, dat heeft dit elftal gewoon nodig !!

Dan nog een rechtsback, Mount & Kadioglu !!!

Was Miazga natuurlijk vergeten ...;-)

Tis wat mij betreft veel te snel rondom nieuwe spelers .....
Fraser wilde toch 2 topspitsen ...?? Nou dan zullen ze er nog 2 aan moeten trekken want Matavz, ma man man wie heeft deze speler aangedragen, meneer Bosz misschien ??
Kom op zeg, koop eens wat doelpunten en een betere spits zeg, geef eens wat meer uit voor kwaliteit en of doelpunten, dat heeft dit elftal gewoon nodig !!

Dan nog een rechtsback, Mount & Kadioglu !!!


Waarom Matavz meteen afschrijven? Als hij er straks 15 in schiet is het zeker wel allemaal goed? Ik denk dat hij best wel een goede spits voor ons kan zijn, vooral als Rashica goed in vorm is en goede voorzetten geeft. Matavz is alleen nog niet helemaal fit, hopelijk wordt hij dat wel nog voor het nieuwe seizoen, anders begrijp ik de keuze om hem te halen ook niet. Ik ben wel van mening dat er nog een goede spits bij moet en aub geen Chelsea huurling.. Verder vind ik dat er een prima selectie staat en met nog een aantal versterkingen moet het wel goed komen denk ik.

Wij winnen de J.C. Cruijff schaal en worden 3de in de competitie. Elftal speelt nu al goed voetbal. Het kan alleen nog maar beter. We hebben het beste elftal van de afgelopen 10 jaar. Geen juffies meer. Alleen nog een productieve spits en dan kan de competitie beginnen.

Ik denk dat Colkett een van de verassingen van dit seizoen gaat zijn. Verder zou het geweldig zijn als ze met Ghoddos bezig zijn. Ben het helemaal eens met wat hierboven door onder meer dogo en enkele andere is geschreven. Er zal echt een goede spits bij moeten komen. Nu moet je een korte termijn investering maken, want dit betaalt zich weer terug. Als je een wedstrijd in de Europa League wint, krijg je 360.000 euro. Een voor Vitesse begrippen topspits kan zo het verschil maken tussen 2 gewonnen wedstrijden of 2 wedstrijden waarin wordt verloren of gelijk gespeeld. Dat scheelt dus zo 720.000 euro! En dan nog niet te spreken over de tv gelden in de eredivisie als je door een goede spits wat hoger eindigt. Daarmee verdien je dus een groot deel van de investering terug. Ghoddos kost tussen de 1,5 en 2 mln, maar als je daar nou de helft van terugverdient is het toch goed? Bovendien, je speelt 40 wedstrijden komend seizoen en Matavz is blessuregevoelig.

Voetballend vond ik het de eerste helft tegen Praag zeer goed. Het middenveld is qua voetballend vermogen zelfs beter dan vorig jaar naar mijn mening. Serero en bruns zijn qua passing al beter dan Nakamba. Die spelen ze echt op de stropdas, net als Colkett. Foor ben ik niet zo gek van als de rest. Is zeker een aardige speler qua doelpunten, maar niet iemand met een steekpass. Ik verwacht dat als Mount komt, dat hij hem uit de basis zal spelen. Die laatste is namelijk wel iemand met een uitstekende steekpass.

Tis wat mij betreft veel te snel rondom nieuwe spelers .....
Fraser wilde toch 2 topspitsen ...?? Nou dan zullen ze er nog 2 aan moeten trekken want Matavz, ma man man wie heeft deze speler aangedragen, meneer Bosz misschien ??
Kom op zeg, koop eens wat doelpunten en een betere spits zeg, geef eens wat meer uit voor kwaliteit en of doelpunten, dat heeft dit elftal gewoon nodig !!

Dan nog een rechtsback, Mount & Kadioglu !!!


Schei 's uit met iedere dag datzelfde gekerm en gezeur. Behoorlijk irritant aan het worden.
En spelers afbranden voordat we goed en wel begonnen zijn.
Ik vind Vitesse is enorm goed bezig. We hebben donderdag kunnen zien dat er een visie is op een attractieve speelstijl.
Er wordt hard gewerkt in het veld.
Fraser ziet ook wel dat de kapstok (spits) het elftal nog compleet gaat maken.
En ook het slot op deur (goede doelmannen en extra CV) komt goed.
Ook de transferperiode kent verschillende fases van analyse en vervolgens doorpakken.
Daar zijn de oefenwedstrijden ook voor (wat is nog nodig? Wie kunnen er mee?)
Dat zij allemaal processsen die soms iets te lang duren voor ons, maar wel realistisch.
Nog maar een paar jaar terug kon Vitesse niets en zie nu ...
... de stappen die we nemen moeten nog steeds verantwoord zijn (worden naar Londen)
Maar Kashia1998 met je 19 jaar heb eens geduld ...

Wat ik hierboven zo lees, wordt Matavs al flink de grond in geschreven. Hij heeft nog geen kans gehad om zich te laten zien omdat hij nog niet fit is. Hopelijk gebeurt dit snel. Ik denk dat hij er, als hij fit is, zeker 10 tot 15 doelpunten gaat scoren aankomend seizoen. Maar zoals iedereen ook al schrijft moet er snel een tweede spits bij, omdat we veel wedstrijden gaan spelen en Matavs best wel blessure gevoelig is.

Ik denk dat Colkett een van de verassingen van dit seizoen gaat zijn. Verder zou het geweldig zijn als ze met Ghoddos bezig zijn. Ben het helemaal eens met wat hierboven door onder meer dogo en enkele andere is geschreven. Er zal echt een goede spits bij moeten komen. Nu moet je een korte termijn investering maken, want dit betaalt zich weer terug. Als je een wedstrijd in de Europa League wint, krijg je 360.000 euro. Een voor Vitesse begrippen topspits kan zo het verschil maken tussen 2 gewonnen wedstrijden of 2 wedstrijden waarin wordt verloren of gelijk gespeeld. Dat scheelt dus zo 720.000 euro! En dan nog niet te spreken over de tv gelden in de eredivisie als je door een goede spits wat hoger eindigt. Daarmee verdien je dus een groot deel van de investering terug. Ghoddos kost tussen de 1,5 en 2 mln, maar als je daar nou de helft van terugverdient is het toch goed? Bovendien, je speelt 40 wedstrijden komend seizoen en Matavz is blessuregevoelig.

Voetballend vond ik het de eerste helft tegen Praag zeer goed. Het middenveld is qua voetballend vermogen zelfs beter dan vorig jaar naar mijn mening. Serero en bruns zijn qua passing al beter dan Nakamba. Die spelen ze echt op de stropdas, net als Colkett. Foor ben ik niet zo gek van als de rest. Is zeker een aardige speler qua doelpunten, maar niet iemand met een steekpass. Ik verwacht dat als Mount komt, dat hij hem uit de basis zal spelen. Die laatste is namelijk wel iemand met een uitstekende steekpass.


Melllegolas, ik heb je reactie zoals altijd met heel veel interesse gelezen. Wat zou het toch geweldig zijn als ze Saman Ghoddos zouden kunnen toevoegen aan de selectie. Ghoddos is een zeer behendige en beweeglijke speler die meerdere posities in de voorhoede zou kunnen bezetten, dus ook als spits. Persoonlijk ben ik niet zo gecharmeerd van Matavs als spits. Ik hoop dat hij nog uit zijn schulp kruipt en ons gaat verrassen, maar daar ben ik niet zo zeker van! Dit elftal moet een spits in zijn midden hebben die er gelijk staat en scoort uit de geboden kansen. Dat geeft vertrouwen aan het hele elftal en hierdoor zal het team nog beter gaan spelen.

Ik ben bang dat iedereen te hoog inzet omtrent de 2e spits

Tis wat mij betreft veel te snel rondom nieuwe spelers .....
Fraser wilde toch 2 topspitsen ...?? Nou dan zullen ze er nog 2 aan moeten trekken want Matavz, ma man man wie heeft deze speler aangedragen, meneer Bosz misschien ??
Kom op zeg, koop eens wat doelpunten en een betere spits zeg, geef eens wat meer uit voor kwaliteit en of doelpunten, dat heeft dit elftal gewoon nodig !!

Dan nog een rechtsback, Mount & Kadioglu !!!

Schei 's uit met iedere dag datzelfde gekerm en gezeur. Behoorlijk irritant aan het worden.
En spelers afbranden voordat we goed en wel begonnen zijn.
Ik vind Vitesse is enorm goed bezig. We hebben donderdag kunnen zien dat er een visie is op een attractieve speelstijl.
Er wordt hard gewerkt in het veld.
Fraser ziet ook wel dat de kapstok (spits) het elftal nog compleet gaat maken.
En ook het slot op deur (goede doelmannen en extra CV) komt goed.
Ook de transferperiode kent verschillende fases van analyse en vervolgens doorpakken.
Daar zijn de oefenwedstrijden ook voor (wat is nog nodig? Wie kunnen er mee?)
Dat zij allemaal processsen die soms iets te lang duren voor ons, maar wel realistisch.
Nog maar een paar jaar terug kon Vitesse niets en zie nu ...
... de stappen die we nemen moeten nog steeds verantwoord zijn (worden naar Londen)
Maar Kashia1998 met je 19 jaar heb eens geduld ...


Super irritant inderdaad, elke dag hetzelfde dom gebrabbel. Steeds maar negatief gedag vertonen. Lekker zulke 'supporters'. Totaal geen realisme in zich. Denken dat Vitesse geld zat heeft om uit te geven. Matavz is voor Vitesse gewoon een prima 1e spits, komt vanzelf goed met hem. Als die er 15 i legt, dan heb je het als spits van Vitesse gewoon goed gedaan. En dan ben ik ook tevreden met Matavz.

Ik ben bang dat iedereen te hoog inzet omtrent de 2e spits

Dat ben ik niet met je eens. Je zult iets meer moeten investeren om een goede spits naar Arnhem te halen. Een spits die de kansen benut en ervoor zorgt, dat er in de EL-wedstrijden ook winstpartijen zijn waardoor er meer inkomsten gegenereerd worden voor Vitesse. Het is net zoals Mellegolas al zei dan verdien je het teveel uitgegeven transferbedrag vanzelf terug. Als de TD niet van plan is meer uit te geven aan transfergeld voor het binnenhalen van een goede spits, dan moet Vitesse doorgaan met de spelers die ze al hebben. Alleen vind ik dat een gemiste kans. We willen toch DOORPAKKEN, nou doe dat dan.

Ik ben bang dat iedereen te hoog inzet omtrent de 2e spits

Dat ben ik niet met je eens. Je zult iets meer moeten investeren om een goede spits naar Arnhem te halen. Een spits die de kansen benut en ervoor zorgt, dat er in de EL-wedstrijden ook winstpartijen zijn waardoor er meer inkomsten gegenereerd worden voor Vitesse. Het is net zoals Mellegolas al zei dan verdien je het teveel uitgegeven transferbedrag vanzelf terug. Als de TD niet van plan is meer uit te geven aan transfergeld voor het binnenhalen van een goede spits, dan moet Vitesse doorgaan met de spelers die ze al hebben. Alleen vind ik dat een gemiste kans. We willen toch DOORPAKKEN, nou doe dat dan.


Ik hoop dat je gelijk krijgt maar ik verwacht er niet al te veel van meer een categorie Boymans

Er moet gewoon een goede tweede spits bij. Niveau Castaignos en/of Ghoddos (ken hem zelf niet eerlijk gezegd). Iemand die er gelijk staat. Je moet er niet aan denken dat we net als vorig jaar geen echte tweede spits hebben. Het is dat Ricky heel is gebleven. Anders had dat ook punten gekost. Nu hetzelfde. Ik heb best vertrouwen in Matavz dat hij er 15 gaat inleggen. Maar met blessures heb je dan Ten Tije. En met alle respect, maar of die al klaar is voor het grote werk...

Ze hebben ook veel geld binnen gekregen. Voor Room waarschijnlijk ook nog 1,6 miljoen....Dan moet je ook maar een keer 2 of 2,5 uitgeven aan een Castaignos waar Henk Fraser ook helemaal fan van is. Laat maar zien dat je echt wil doorpakken. Dan heb je nog zeker 6 miljoen meer binnen gekregen dan uitgegeven.

Ze hebben ook veel geld binnen gekregen. Voor Room waarschijnlijk ook nog 1,6 miljoen....Dan moet je ook maar een keer 2 of 2,5 uitgeven aan een Castaignos waar Henk Fraser ook helemaal fan van is. Laat maar zien dat je echt wil doorpakken. Dan heb je nog zeker 6 miljoen meer binnen gekregen dan uitgegeven.

Helemaal mee eens.

Er moet gewoon een goede tweede spits bij. Niveau Castaignos en/of Ghoddos (ken hem zelf niet eerlijk gezegd). Iemand die er gelijk staat. Je moet er niet aan denken dat we net als vorig jaar geen echte tweede spits hebben. Het is dat Ricky heel is gebleven. Anders had dat ook punten gekost. Nu hetzelfde. Ik heb best vertrouwen in Matavz dat hij er 15 gaat inleggen. Maar met blessures heb je dan Ten Tije. En met alle respect, maar of die al klaar is voor het grote werk...

Aangezien Ghoddos al in de Europa league heeft gespeelt voor Österlunds mag hij toch niet meer uitkomen voor Vitesse in Europa? Ik zou in dat geval zeker niet voor Ghoddos kiezen als 2e spits. Ik moet zeggen dat Ten Teije het ook niet verkeerd doet. Hij komt fysiek nog iets tekort misschien. Maar als hij zich zo blijft manifesteren kan het zomaar zijn dat hij volgend seizoen eerste spits is bij Vitesse. Tot die tijd heb je Matavs waar ik het wel in zie zitten, wellicht dat Vitesse nog een oudere ervaren spits bij kan halen voor 1 of 2 seizoenen.

Er moet gewoon een goede tweede spits bij. Niveau Castaignos en/of Ghoddos (ken hem zelf niet eerlijk gezegd). Iemand die er gelijk staat. Je moet er niet aan denken dat we net als vorig jaar geen echte tweede spits hebben. Het is dat Ricky heel is gebleven. Anders had dat ook punten gekost. Nu hetzelfde. Ik heb best vertrouwen in Matavz dat hij er 15 gaat inleggen. Maar met blessures heb je dan Ten Tije. En met alle respect, maar of die al klaar is voor het grote werk...

Aangezien Ghoddos al in de Europa league heeft gespeelt voor Österlunds mag hij toch niet meer uitkomen voor Vitesse in Europa? Ik zou in dat geval zeker niet voor Ghoddos kiezen als 2e spits. Ik moet zeggen dat Ten Teije het ook niet verkeerd doet. Hij komt fysiek nog iets tekort misschien. Maar als hij zich zo blijft manifesteren kan het zomaar zijn dat hij volgend seizoen eerste spits is bij Vitesse. Tot die tijd heb je Matavs waar ik het wel in zie zitten, wellicht dat Vitesse nog een oudere ervaren spits bij kan halen voor 1 of 2 seizoenen.


Volgens mij moet je 3 wedstrijden in de Europa league hebben gespeeld voordat je niet meer mee mag spelen bij een andere club. Ik weet niet of voorrondes meetellen bij die 3 wedstrijden. Iemand die hier meer van weet?

Aangezien Ghoddos al in de Europa league heeft gespeelt voor Österlunds mag hij toch niet meer uitkomen voor Vitesse in Europa? Ik zou in dat geval zeker niet voor Ghoddos kiezen als 2e spits. Ik moet zeggen dat Ten Teije het ook niet verkeerd doet. Hij komt fysiek nog iets tekort misschien. Maar als hij zich zo blijft manifesteren kan het zomaar zijn dat hij volgend seizoen eerste spits is bij Vitesse. Tot die tijd heb je Matavs waar ik het wel in zie zitten, wellicht dat Vitesse nog een oudere ervaren spits bij kan halen voor 1 of 2 seizoenen.

Mits ostersunds in de voorrondes wordt uitgeschakeld zou Ghoddos in de groepsfase voor een andere club uit mogen komen. Denk alleen dat het niet veel uitmaakt want ben bang dat hij niet wil komen als tweede spits en vitesse hem ook te duur vind.

Leuk dat jullie Ghodos willen zien komen maar die gaat natuurlijk niet komen. Verwacht niet dat Vitesse een 'betere' spits dan Matavz gaat halen (even er buiten gelaten wat iedereen van hem vind). Sowieso wordt ik echt moe van het gezeur over de nieuwe aanwinsten. Zullen we eerst maar de eerste 4 a 5 competitiewedstrijden afwachten hoe iedereen een beetje speelt.

Tis wat mij betreft veel te snel rondom nieuwe spelers .....
Fraser wilde toch 2 topspitsen ...?? Nou dan zullen ze er nog 2 aan moeten trekken want Matavz, ma man man wie heeft deze speler aangedragen, meneer Bosz misschien ??
Kom op zeg, koop eens wat doelpunten en een betere spits zeg, geef eens wat meer uit voor kwaliteit en of doelpunten, dat heeft dit elftal gewoon nodig !!

Dan nog een rechtsback, Mount & Kadioglu !!!

Waarom Matavz meteen afschrijven? Als hij er straks 15 in schiet is het zeker wel allemaal goed? Ik denk dat hij best wel een goede spits voor ons kan zijn, vooral als Rashica goed in vorm is en goede voorzetten geeft. Matavz is alleen nog niet helemaal fit, hopelijk wordt hij dat wel nog voor het nieuwe seizoen, anders begrijp ik de keuze om hem te halen ook niet. Ik ben wel van mening dat er nog een goede spits bij moet en aub geen Chelsea huurling.. Verder vind ik dat er een prima selectie staat en met nog een aantal versterkingen moet het wel goed komen denk ik.


En juist in jouw laatste zin bevestig je alles waar de anderen in hun kritiek op wijzen! Er staat een prima selectie, maar hij is nog niet af!!
Doelpunten heb je nodig om wedstrijden te winen, onerecht in je voordeel te beslissen, ipv gelijk te spelen te winnen, en vooral op momenten dat de boel dood zit in de wedstrijd door het spitseninstinct de boel open te breken.
Er is in de persoon van Oude Kotte een degelijke CV aangeschoven bij de selectie. Een eventuele komst van Miazga brengt nog meer ervaring. Van der Werff zal gaan wegvallen als hij niet constanter wordt.
Een goede 2e keeper is noodzaak. De keeper van FC Porto 2 wordt aan Vitesse gelinkt. Mount voor de broodnodige concurrentie en voetballend vermogen op het middenveld maakt de boel completer.
Kadioglu is voor Vitesse niet echt nodig, maar voor de stad Arnhem en de Vitesse supporters uiteraard wel een kers op de taart.
De extra spits echter is 100% noodzakelijk! Van heel behoorlijk niveau ook. Je kunt niet gokken op de potentie die Matavz ooit had en misschien nog heeft. Dat gaat beslissen of Vitesse voor prijzen mee gaat spelen of dat er ondanks de behoorlijke selectie geen noemenswaardig resultaat is gehaald eind Mei 2018...

Ik heb net met verbazing het interview met Sonny Bosz op Vitesse.org gelezen. Ze zochten dus wel degelijk naar een type spits als Ricky. 'Een spits die van de bal af beweegt'... En dat werd dus Tim Matavz.
Ricky is een hele goeie gozer en heeft vorig jaar aardig wat doelpunten meegepikt (incl. de penalties) maar je kunt toch niet zeggen dat hij veel kansen heeft gehad. Waarom dan toch weer voor zo'n soort spits kiezen? Ik dacht dat Fraser juist dit seizoen méér kansen wilde creëren?


Ricky had en heeft een echt spitseninstinct. Dat maakte hem zo waardevol. Matavz is een ander soort spits. Ik had liever een speler als Mark Uth gezien. Maar ik begrijp de financiele beperking in die wens.
Armenteros was mijn wensspits na Uth en Uros Djurdjevic de speler die ik de plek meer dan gegund zou hebben.
Vitesse moet nu kijken naar betaalbaar en aanvullend materiaal bij de keuze voor een 2e spits. Als ze Matavz als een lopende bewegende spits zien, zullen ze een targetman in de 16 moeten halen als complementaire spits. Kiezen ze nu voor een tweede van de bal af bewegende spits, dan geef je aan dat het geloof in Matavz (en zijn vorm binnen afzienbare tijd) absoluut niet 100% is.
In de uitlatingen van Fraser waarin hij nog altijd de hoop op de komst van Castaignos aangeeft, is dus duidelijk gemaakt dat hij kiest op een tweede van de bal af bewegende spits. Hij zegt dus nu al dat Matavz te laat in vorm zal zijn...

Wat ik hierboven zo lees, wordt Matavs al flink de grond in geschreven. Hij heeft nog geen kans gehad om zich te laten zien omdat hij nog niet fit is. Hopelijk gebeurt dit snel. Ik denk dat hij er, als hij fit is, zeker 10 tot 15 doelpunten gaat scoren aankomend seizoen. Maar zoals iedereen ook al schrijft moet er snel een tweede spits bij, omdat we veel wedstrijden gaan spelen en Matavs best wel blessure gevoelig is.

Nou, je vat het goed samen. Matavz is niet fit, blessuregevoelig en heeft dermate weinig laten zien dat het vertrouwen er bij de supporters (en de staf) nog niet s. De enige juiste reactie bij een nog openstaande transferwidow is dan als de sodemieterij een extra spits halen van niveau. Nu heb je nog voorbereidingstijd, nu kan die exra man nog mee evolueren met het elftal.

Wat ik hierboven zo lees, wordt Matavs al flink de grond in geschreven. Hij heeft nog geen kans gehad om zich te laten zien omdat hij nog niet fit is. Hopelijk gebeurt dit snel. Ik denk dat hij er, als hij fit is, zeker 10 tot 15 doelpunten gaat scoren aankomend seizoen. Maar zoals iedereen ook al schrijft moet er snel een tweede spits bij, omdat we veel wedstrijden gaan spelen en Matavs best wel blessure gevoelig is.

Nou, je vat het goed samen. Matavz is niet fit, blessuregevoelig en heeft dermate weinig laten zien dat het vertrouwen er bij de supporters (en de staf) nog niet s. De enige juiste reactie bij een nog openstaande transferwidow is dan als de sodemieterij een extra spits halen van niveau. Nu heb je nog voorbereidingstijd, nu kan die exra man nog mee evolueren met het elftal.


Als je het hele interview in VI leest dat is de conclusie dat in potentie Matavz een nog betere spits voor dit Vitesse is dan van Wolfswinkel. Nergens maar dan ook nergens staat dat de staf of wie dan ook bij Vitesse geen vertrouwen heeft in Matavz. Dat zijn interpretaties die hier gedaan worden onder invloed van een negativiteit die zijn weerga hier niet kent. Dit forum barst van de mensen die net doen alsof ze van alle aankopen vooraf al wat afweten en van mensen die continu het tot nu toe gevoerde transferbeleid óf in zijn geheel óf per individuele speler afkraken. Je kunt de kwalitiet van de spelers van Vitesse wel lopen af te kraken, maar wat voor een kwaliteit supporter ben je zelf?
Bah!

Tis wat mij betreft veel te snel rondom nieuwe spelers .....
Fraser wilde toch 2 topspitsen ...?? Nou dan zullen ze er nog 2 aan moeten trekken want Matavz, ma man man wie heeft deze speler aangedragen, meneer Bosz misschien ??
Kom op zeg, koop eens wat doelpunten en een betere spits zeg, geef eens wat meer uit voor kwaliteit en of doelpunten, dat heeft dit elftal gewoon nodig !!

Dan nog een rechtsback, Mount & Kadioglu !!!

Schei 's uit met iedere dag datzelfde gekerm en gezeur. Behoorlijk irritant aan het worden.
En spelers afbranden voordat we goed en wel begonnen zijn.
Ik vind Vitesse is enorm goed bezig. We hebben donderdag kunnen zien dat er een visie is op een attractieve speelstijl.
Er wordt hard gewerkt in het veld.
Fraser ziet ook wel dat de kapstok (spits) het elftal nog compleet gaat maken.
En ook het slot op deur (goede doelmannen en extra CV) komt goed.
Ook de transferperiode kent verschillende fases van analyse en vervolgens doorpakken.
Daar zijn de oefenwedstrijden ook voor (wat is nog nodig? Wie kunnen er mee?)
Dat zij allemaal processsen die soms iets te lang duren voor ons, maar wel realistisch.
Nog maar een paar jaar terug kon Vitesse niets en zie nu ...
... de stappen die we nemen moeten nog steeds verantwoord zijn (worden naar Londen)
Maar Kashia1998 met je 19 jaar heb eens geduld ...

Jij zit ook op het sv forum hé? dan ken je de bijdrages van ene mvdb? nou dat deze Kashia 1998 dezelfde persoon is mag duidelijk zijn,

Wat ik hierboven zo lees, wordt Matavs al flink de grond in geschreven. Hij heeft nog geen kans gehad om zich te laten zien omdat hij nog niet fit is. Hopelijk gebeurt dit snel. Ik denk dat hij er, als hij fit is, zeker 10 tot 15 doelpunten gaat scoren aankomend seizoen. Maar zoals iedereen ook al schrijft moet er snel een tweede spits bij, omdat we veel wedstrijden gaan spelen en Matavs best wel blessure gevoelig is.
Misschien moeten er hier eens het Vi Pro stuk lezen wat heet "Matavz op de schaal van van Wolfswinkel" waar deze twee worden vergeleken op allerlei skills op het veld (koppen afmaken Technisch diepte zoeken en wat al niet meer) daarin kwam Ricky er veel minder uit dan Matavz, zegt natuurlijk niet alles maar deze speler word hier afgeschoten terwijl hij alleen maar een trainingsachterstand heeft, dit artikel staat trouwens ook op de site van de supportersvereniging.

Matavz is een prima spits. Hij is alleen fysiek nog niet op het gewenste nivo. We moeten gewoon nog even geduld hebben. Bij Vitesse weet men hoe men dat moet aanpakken. Een goede tweede spits is wel dringend gewenst en ook noodzakelijk.

Bij een deel van onze supporters is het glas nou éénmaal altijd half leeg. Deze spits verdiend gewoon een eerlijke kans en ik denk ook zeker wel dat hij vele hier de mond gaat snoeren. Misschien zijn sommige hier vergeten dat precies een jaar geleden er al figuren riepen dat Zhang beter de eerste spits kon worden (omdat hij beter zou zijn dat Ricky).
Met dit elftal moet je toch makkelijk weer vijfde kunnen worden. En dit keer zelfs met leuk voetbal!
Alles wat je er nu nog bij haalt is in principe voor op de bank, dus zorg er dan voor dat dit wel figuren zijn die daar mee om kunnen gaan.

Wat ik hierboven zo lees, wordt Matavs al flink de grond in geschreven. Hij heeft nog geen kans gehad om zich te laten zien omdat hij nog niet fit is. Hopelijk gebeurt dit snel. Ik denk dat hij er, als hij fit is, zeker 10 tot 15 doelpunten gaat scoren aankomend seizoen. Maar zoals iedereen ook al schrijft moet er snel een tweede spits bij, omdat we veel wedstrijden gaan spelen en Matavs best wel blessure gevoelig is.

Nou, je vat het goed samen. Matavz is niet fit, blessuregevoelig en heeft dermate weinig laten zien dat het vertrouwen er bij de supporters (en de staf) nog niet s. De enige juiste reactie bij een nog openstaande transferwidow is dan als de sodemieterij een extra spits halen van niveau. Nu heb je nog voorbereidingstijd, nu kan die exra man nog mee evolueren met het elftal.


Vind dat best opvallend. Toen het gerucht er kwam dat Matavz zou komen had ik m'n bedenkingen al, maar toen het topic kwam dat het rond was en hij getekend had, was echt 90 procent van de reacties hier louter positief. Dat we echt een uitstekende spits hadden binnengehaald. Maar nu hij in de voorbereiding een paar potjes niet meedoet is men opeens heel negatief. En dat terwijl er nog geen serieuze wedstrijd is gespeeld.

Wat ik hierboven zo lees, wordt Matavs al flink de grond in geschreven. Hij heeft nog geen kans gehad om zich te laten zien omdat hij nog niet fit is. Hopelijk gebeurt dit snel. Ik denk dat hij er, als hij fit is, zeker 10 tot 15 doelpunten gaat scoren aankomend seizoen. Maar zoals iedereen ook al schrijft moet er snel een tweede spits bij, omdat we veel wedstrijden gaan spelen en Matavs best wel blessure gevoelig is.

Nou, je vat het goed samen. Matavz is niet fit, blessuregevoelig en heeft dermate weinig laten zien dat het vertrouwen er bij de supporters (en de staf) nog niet s. De enige juiste reactie bij een nog openstaande transferwidow is dan als de sodemieterij een extra spits halen van niveau. Nu heb je nog voorbereidingstijd, nu kan die exra man nog mee evolueren met het elftal.

Vind dat best opvallend. Toen het gerucht er kwam dat Matavz zou komen had ik m'n bedenkingen al, maar toen het topic kwam dat het rond was en hij getekend had, was echt 90 procent van de reacties hier louter positief. Dat we echt een uitstekende spits hadden binnengehaald. Maar nu hij in de voorbereiding een paar potjes niet meedoet is men opeens heel negatief. En dat terwijl er nog geen serieuze wedstrijd is gespeeld.


Laat hem nou eerst fit zijn en dan pas beoordelen of het wat word. Is allemaal makkelijk om hem nu al af te branden...
Houd vertrouwen in de begeleiding en Matavz zelf!
Als hij er straks 15 of meer in schiet dan hebben ze allemaal gelijk....

Wat ik hierboven zo lees, wordt Matavs al flink de grond in geschreven. Hij heeft nog geen kans gehad om zich te laten zien omdat hij nog niet fit is. Hopelijk gebeurt dit snel. Ik denk dat hij er, als hij fit is, zeker 10 tot 15 doelpunten gaat scoren aankomend seizoen. Maar zoals iedereen ook al schrijft moet er snel een tweede spits bij, omdat we veel wedstrijden gaan spelen en Matavs best wel blessure gevoelig is.
Misschien moeten er hier eens het Vi Pro stuk lezen wat heet "Matavz op de schaal van van Wolfswinkel" waar deze twee worden vergeleken op allerlei skills op het veld (koppen afmaken Technisch diepte zoeken en wat al niet meer) daarin kwam Ricky er veel minder uit dan Matavz, zegt natuurlijk niet alles maar deze speler word hier afgeschoten terwijl hij alleen maar een trainingsachterstand heeft, dit artikel staat trouwens ook op de site van de supportersvereniging.


Matavs wordt beslist niet afgeschoten omdat hij een trainingsachterstand heeft. Het zal op den duur beslist wel goed komen met Matavs, maar ik ben wel van mening dat een dikbetaalde prof zijn conditie op peil dient te hebben en te houden, ook al was hij bankzitter bij zijn vorige club. Zijn nieuwe club Vitesse moet hiervoor nu hiervoor een bittere pil betalen. Wij hebben juist een spits aangetrokken om doelpunten te maken, hetgeen dit team nodig heeft. Bovendien brengt dit meer rust in het elftal. Ik denk dat bij het aantrekken van nieuwe spelers het roer om moet bij Vitesse omdat we bij het aantrekken van Büttner ook al met hetzelfde bijltje gehakt hebben.
Nu weer hetzelfde met Matavs. Advies van deze supporter, Laat nieuwe spelers eerst een conditietest ondergaan voordat een nieuwe speler wordt aangetrokken.

Vind dat best opvallend. Toen het gerucht er kwam dat Matavz zou komen had ik m'n bedenkingen al, maar toen het topic kwam dat het rond was en hij getekend had, was echt 90 procent van de reacties hier louter positief. Dat we echt een uitstekende spits hadden binnengehaald. Maar nu hij in de voorbereiding een paar potjes niet meedoet is men opeens heel negatief. En dat terwijl er nog geen serieuze wedstrijd is gespeeld.

Laat hem nou eerst fit zijn en dan pas beoordelen of het wat word. Is allemaal makkelijk om hem nu al af te branden...
Houd vertrouwen in de begeleiding en Matavz zelf!
Als hij er straks 15 of meer in schiet dan hebben ze allemaal gelijk....


Het punt is dat Vitesse een wedstrijd om een, voor deze club, serieuze prijs moet spelen binnen zeer korte tijd. Dan is dus een gemankeerde spits niet waar je op zit te wachten.
De tijd die Matavz nog nodig heeft om van meerwaarde te zijn was niet zo ruim ingeschat als nu daadwerkelijk het geval is. Als hij het tweede deel van de competitie er tien maakt en in de eerste helft vijf, dan is het wat mij betreft geen goed jaar voor hem. Bij een subtopper als Vitesse moet een spits er sowieso 20 of meer maken in alle competities samen om te kunnen spreken van een goed jaar. Ik hoop dat hij het redt..

Tis wat mij betreft veel te snel rondom nieuwe spelers .....
Fraser wilde toch 2 topspitsen ...?? Nou dan zullen ze er nog 2 aan moeten trekken want Matavz, ma man man wie heeft deze speler aangedragen, meneer Bosz misschien ??
Kom op zeg, koop eens wat doelpunten en een betere spits zeg, geef eens wat meer uit voor kwaliteit en of doelpunten, dat heeft dit elftal gewoon nodig !!

Dan nog een rechtsback, Mount & Kadioglu !!!

Schei 's uit met iedere dag datzelfde gekerm en gezeur. Behoorlijk irritant aan het worden.
En spelers afbranden voordat we goed en wel begonnen zijn.
Ik vind Vitesse is enorm goed bezig. We hebben donderdag kunnen zien dat er een visie is op een attractieve speelstijl.
Er wordt hard gewerkt in het veld.
Fraser ziet ook wel dat de kapstok (spits) het elftal nog compleet gaat maken.
En ook het slot op deur (goede doelmannen en extra CV) komt goed.
Ook de transferperiode kent verschillende fases van analyse en vervolgens doorpakken.
Daar zijn de oefenwedstrijden ook voor (wat is nog nodig? Wie kunnen er mee?)
Dat zij allemaal processsen die soms iets te lang duren voor ons, maar wel realistisch.
Nog maar een paar jaar terug kon Vitesse niets en zie nu ...
... de stappen die we nemen moeten nog steeds verantwoord zijn (worden naar Londen)
Maar Kashia1998 met je 19 jaar heb eens geduld ...
Jij zit ook op het sv forum hé? dan ken je de bijdrages van ene mvdb? nou dat deze Kashia 1998 dezelfde persoon is mag duidelijk zijn,


Ja klopt Street en ja daar zit ook een 19-jarige (mvdb). Dat is een notoire leugenar en zeer irritant en schofferend aanwezig

Vind dat best opvallend. Toen het gerucht er kwam dat Matavz zou komen had ik m'n bedenkingen al, maar toen het topic kwam dat het rond was en hij getekend had, was echt 90 procent van de reacties hier louter positief. Dat we echt een uitstekende spits hadden binnengehaald. Maar nu hij in de voorbereiding een paar potjes niet meedoet is men opeens heel negatief. En dat terwijl er nog geen serieuze wedstrijd is gespeeld.

Laat hem nou eerst fit zijn en dan pas beoordelen of het wat word. Is allemaal makkelijk om hem nu al af te branden...
Houd vertrouwen in de begeleiding en Matavz zelf!
Als hij er straks 15 of meer in schiet dan hebben ze allemaal gelijk....


Het punt is dat Vitesse een wedstrijd om een, voor deze club, serieuze prijs moet spelen binnen zeer korte tijd. Dan is dus een gemankeerde spits niet waar je op zit te wachten.
De tijd die Matavz nog nodig heeft om van meerwaarde te zijn was niet zo ruim ingeschat als nu daadwerkelijk het geval is. Als hij het tweede deel van de competitie er tien maakt en in de eerste helft vijf, dan is het wat mij betreft geen goed jaar voor hem. Bij een subtopper als Vitesse moet een spits er sowieso 20 of meer maken in alle competities samen om te kunnen spreken van een goed jaar. Ik hoop dat hij het redt..


20 is ook niet zo vanzelfsprekend. Zoveel spitsen in de Eredivisie lukt dat ook niet per seizoen. Bij Vitesse denk ik alleen Bony en Ricky de laatste 10 jaar? Zelfs bij een topclub als Ajax heeft na Suarez enkel Milik dat aantal gehaald, en ook maar net aan. Uiteindelijk staat een spits er wel om goals te maken, maar als we vierde eindigen en veel verschillende spelers in het team er veel gemaakt hebben en Matavz bijv. op 13 eindigt, kan het alsnog een prima seizoen van Matavz zijn geweest. Uiteindelijk gaat het toch vooral om hoe het team als geheel draait.