1-0 winst in Loenen op AGOVV

Na op diverse locaties geoefend te hebben tegen amateurs, heeft Vitesse woensdagavond in Loenen het eerste serieuze treffen in winst omgezet: 1-0. Genaro Snijders gaf op slag van rust het laatste zetje.

Vorig jaar (16 juli 2009) trof Vitesse de ploeg uit de Jupiler League ook al in de voorbereiding en won met 2-0. Dit jaar ging het een stuk minder eenvoudig. De Apeldoorners voetbalden gemakkelijker en met meer dreiging. De Arnhemse achterhoede stond echter prima en gaf vrijwel geen kans weg. Buiten een aantal schoten van afstand en gevaarlijke voorzetten van vooral de linkerkant werd Piet Velthuizen niet getest.

Na een half uur spelen kwam ook Vitesse enkele malen dreigend voor het doel van Daan Huiskamp. Nadat rechtsbuiten Ted Heijckmann al eens een strakke voorzet afleverde, stond hij pal voor rust aan de basis van de 1-0. De uit de A-junioren komende Heijckmann legde de bal op Lasse Nilsson en zijn schot werd in de rebound door de attende Genaro Snijders binnengewerkt.

In de eerste fase na rust had de ploeg van Theo Bos, die zeer hamerde op het vroegtijdig druk zetten, meer controle op de wedstrijd. Nilsson kopte al snel over het doel en Dalibor Stevanovic stuitte een kwartier voor tijd op de doelman. AGOVV had weliswaar meer balbezit, maar verder dan een schot van afstand van linksback Hesdey Suart kwam de ploeg niet. Het oefenduel eindigde zo in een nipte 1-0 overwinning voor Vitesse.

AGOVV - Vitesse 0-1 (0-1)
'45 Snijders 0-1

Vitesse
Velthuizen, Riedel, Sprockel, Van der Linden, Drost, Heijckmann ('58 Felixdaal), Van der Struijk, Stevanovic, Snijders, Pluim, Nilsson

AGOVV
Huiskamp, Suart, Van Toor, Chadli, Mulders, Black, Martha, Laghmouchi, Van der Kooy, Schwiebbe

Wissels gebruikt: Bruinier, Tailor, Conrad, Yildirim, Siers, Maayen, Kahan

image

 

Reacties (0)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.


Inloggen en reactie plaatsen