Eloy Room vertrekt naar PSV

Doelman Eloy Room maakt de overstap naar PSV. De 28-jarige doelman kwam de afgelopen vijftien jaar uit voor Vitesse. Room had nog een contract tot medio 2018, maar kiest nu voor een overstap naar PSV, waar onder meer oud Vitesse-speler Marco van Ginkel speelt.

De in Nijmegen geboren doelman kwam in 2002 naar de Vitesse Voetbal Academie. Op 8 maart 2009 maakte Room zijn debuut in de A-selectie in de uitwedstrijd vs FC Volendam. Na een verhuurperiode van een half jaar bij Go Ahead Eagles, werd Room gedurende seizoen 2014|2015 eerste doelman bij Vitesse. Room, die vanaf 2015 ook uitkomt voor het nationale team van Curaçao, won afgelopen seizoen met Vitesse de KNVB Beker.

Room over zijn nieuwe uitdaging: “Ik heb schitterende jaren gehad bij Vitesse. Eerst jarenlang in de voetbalacademie en de afgelopen seizoenen als eerste doelman. Het winnen van de beker is voor iedereen, dus ook voor mij, een absoluut hoogtepunt. Ik wil iedereen binnen Vitesse bedanken voor de prachtige jaren en wens de club natuurlijk veel succes.”

Technisch directeur Mo Allach over het vertrek: “We wisten dat er een kans was dat Eloy deze zomer zou vertrekken. Daarop hebben we vroegtijdig ingespeeld met het aantrekken van Remko Pasveer. Hoewel Eloy niet hoefde te vertrekken, gunnen wij hem als een door de club opgeleide speler deze stap als geen ander. We wensen Eloy veel succes in zijn verdere carrière.”  

Vitesse bedankt Eloy Room voor al zijn jaren als Vitessenaar en wenst hem veel succes in Eindhoven.  

Reacties (66)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.

Veel succes Eloy, bedankt voor alle jaren en ik heb er vertrouwen in dat je daar op termijn eerste keeper kan worden.

Voor Vitesse is het zaak om een tweede keeper aan te stellen, tørnes heeft afgelopen seizoen aangetoond niet het gewenste niveau te hebben en dit gaat punten kosten.

Nu maar hopen, dat Pasveer niet geblesseerd raakt, want Tornes lijkt mij echt geen goede stand-in. Ook bij jong Vitesse kan hij mij niet bekoren. Ook heb ik nog de wedstrijd uit tegen PEC Zwolle in gedachten, waarbij hij een paar cruciale fouten maakten!

Heel raar
Aan het begin van het seizoen niet bij willen tekenen terwijl je eerste keus bent.
En nu vertrekken naar pisvee en geen europees voetbal ????????? slappe zak

Bedankt Eloy, prima keeper geweest voor ons. Succes daar in Ehvn.

Clausule in t het contract dat hij voor 1,5 miljoen kon vertrekken..... nu heeft Vitesse maar enkele tonnen ontvangen

Clausule in t het contract dat hij voor 1,5 miljoen kon vertrekken..... nu heeft Vitesse maar enkele tonnen ontvangen
Keepers kosten over het algemeen niet zoveel. plus beter dan dat hij over 12 mnd gratis vertrekt!

Room kost PSV enkele tonnen. In zijn contract stond een afkoopsom van 1,5 miljoen euro, maar die clausule is al vervallen, weet het ED.

Ik hoop dat dit niet waar is, als dat wel zo is begrijp ik er helemaal niks van.
Je haalt een reservekeeper van PSV en dan verkoop je een van de beste keepers van de eredivisie aan PSV voor enkele tonnen terwijl ze tijdje geleden nog Propper voor 15 miljoen hebben verkocht, 1,5 miljoen moet geen probleem zijn voor PSV.
We hebben nu dus Pasveer en Tornes, Ik heb Pasveer tot nu toe alleen blunders zien maken en Tornes zou geen basisplek krijgen bij een laagvlieger in de Luxemburgse voetbal competitie.
Ik hoop dat Pasveer snel zijn oude vorm terug krijgt en niet geblesseerd raakt anders hebben we een groot probleem, ik krijg soms nog paniek aanvallen als ik denk aan Tornes in de uitwedstrijd tegen Zwolle.

Clausule in t het contract dat hij voor 1,5 miljoen kon vertrekken..... nu heeft Vitesse maar enkele tonnen ontvangen
Keepers kosten over het algemeen niet zoveel. plus beter dan dat hij over 12 mnd gratis vertrekt!Onderhandelen over transfersommen lijkt mij niet atijd succesvol bij Mo Allach!.

Eloy bedankt voor wat je voor vitesse hebt betekend. Deze transfer is je zeker gegund. Je zult snel eerste keeper worden bij psv. (Zoet zal vertrekken)
Veel succes daar en in je verdere carrière.

Room was op de transfermarkt 5 miljoen waard, maar hij had een clausule - vertrekken voor 1,5 miljoen en is nu verkocht voor 4 ton. Vitesse en Room zijn verliezers en PSV is spekkoper. Room is 2de keeper bij PSV en Vitesse vangt veel te weinig . Room moet eerst maar eens zien om Zoet uit zijn hok te krijgen. Ik vind het allemaal een beetje dom! Room had Bij Vitesse en nieuw contract moeten tekenen voor 3 jaar . Hij heeft kwaliteit genoeg om dan voor het maximale verkocht te worden. Room heeft zich de kop gek laten maken door interesse uit het buitenland. Jammer voor zo n goede nuchtere jongen. Wij gaan hem missen! Bay Eloy veel succes bij PSV

Jammer maar helaas.

Had hem graag nog een paar jaar bij Vitess willen zien spelen.

Succes bij PSV!

Jammer, ik vond dit een geweldige keeper!

Het is maar goed zo.

Niet willen bijtekenen, dan maar weg.
4 ton is een prima bedrag, al hadden we graag meer willen zien...
De 1,5 miljoen was alleen voor buitenlandse clubs.

Waarom betalen we 450.000 euro voor een 33jarige 2e keeper en verkopen we onze eerste keeper van vorig jaar voor enkele tonnen?

Hier heeft Vitesse toch wel gefaald mijns inziens. Pasveer is op die leeftijd never nooit 450.000 euro waard en hoewel ik ervan op de hoogte ben dat Room nog maar een 1jarig contract heeft zou ik hem nooit voor zo weinig weg doen. Je speelt immers heel veel wedstrijden dit seizoen en dan kan je 2 goede keepers goed gebruiken. Ik had gewacht tot het bedrag van 1,5 mln werd betaald en hem anders gewoon gehouden.

Brands heeft Allach hier mooi bij de neus genomen.

Wellicht nu die jonge Mexicaanse keeper van FC Porto aantrekken?

Wellicht nu die jonge Mexicaanse keeper van FC Porto aantrekken?

Dat zal geen overbodige luxe zijn, met die Tornes nu als reserve keeper!!!

Jammer. Eloy was / is de beste keeper van de Eredivisie. Maar niet meer te houden. Dan houdt het op. Ik hoop dat hij snel onder de lat staat bij PSV.

En ik maar denken dat we nog een keeper hebben, dhr. J. Houwen? Ik droomde dat hij ook al in de voorbereiding heeft gekeept. En Room heeft in zijn beginperiode toch ook geblunderd? Oefenpot tegen Chelsea 3 jr geleden vergeten? En waarom mocht hij naar GA? Pasveer wordt hier beter van, de andere keepers ook. Denk ff op de langere termijn, heren! En laat Allach zijn werk doen, heb ik al vaker hier gezegd. Hij heeft toch aangetoond het spelletje mee te kunnen spelen?

Van de opbrengst misschien dan toch Kadioglu? Wel eerst desinfecteren en douchen voordat ie zich op Papendal meldt.

PSV vangt 10 miljoen voor Zoet, en betaalt Vitesse 4,5 ton voor Room dat is goed zakendoen Allach. Contracten verlengen is niet je sterkste punt en verkopen ook niet. We zullen zien met die oude man in de goal wat het gaat worden, de 2 reserves mogen bij Jong Vitesse blunderen. En wat mellegolas01 zegt heeft hij volledig gelijk in

Zoet heeft een marktwaarde van 8,5 miljoen en PSV wil inderdaad minimaal 10 miljoen voor zoet. Let op , ik zie hem deze zomer nog vertrekken. PSV heeft dan de perfecte deal. Een betere keeper en ca 9 miljoen in het laatje. Inderdaad slim van Brands

Is houwen al goed genoeg om als reserve te staan?

En nu nog svp die thornes afvoeren. Zover ik weet heeft Vitesse daar meer dan 4 ton voor betaald. Hulde aan het beleid deze zomer alleen Room is een absolute domper. Ik weet niet of Vitesse daar veel aan kan doen. Hij wilde niet tekenen en wilde weg. Dan houd het op !!

En nu nog svp die thornes afvoeren. Zover ik weet heeft Vitesse daar meer dan 4 ton voor betaald. Hulde aan het beleid deze zomer alleen Room is een absolute domper. Ik weet niet of Vitesse daar veel aan kan doen. Hij wilde niet tekenen en wilde weg. Dan houd het op !!4 ton voor die ballenvanger? en dan Room verkopen voor ditzelfde bedrag! De voetbalwereld is toch wel een apart wereldje en voor het handelen in spelers moet je kennelijk over specifieke capaciteiten beschikken als je realiseert dat voor Zoet veel en veel meer zal worden betaald!! Een gemiste kans voor Allach!

Eerst zielig gedrag vertonen en nu alsnog zijn zin.
Had hem veel succes willen wensen als hij met normaal gedrag de deur was uitgelopen.

Jammer dat het zo gelopen is maar Room heeft zijn hand overspeeld. Voor Vitesse is een gemotiveerde keeper het belangrijkste. Een goede tweede keeper is wel noodzakelijk.

Is houwen al goed genoeg om als reserve te staan?
Als ik dan weer lees dat Houwen in een oefenpotje voor de beloften zomaar de bal in de voeten van een tegenstander speelt (Duno) die dan dank je wel zegt en scoort is het antwoord duidelijk nee, dus er moet een goede keeper bij, Te weinig gevangen voor Room maar anderzijds vang je aan het eind van het seizoen niks, Room heeft een goed seizoen gehad maar is kwetsbaar in de lucht en ook het mee voetballen is matig en dat zijn nou net dingen die Pasveer wel goed beheerst plus coacht hij meer, kortom ben ik het er niet mee eens dat Pasveer minder zou zijn dan Room en gaat dus in principe ook Psv er op achteruit.

Nooit echt een vitessegevoel bij Eloy gehad. Was in mijn beleving altijd meer bezig met Curaçao, Go Ahead Eagles en zn EA ranking dan met Vitesse.
Na ja, het gaat m goed. Ajuus

@vitesse announce die Mexicaan

Deze jongen heeft genoeg jaren doorgebracht 15 jaar is erg lang, de meeste zijn dan allang vertrokken. Veel succes toegewenst Elroy bij je nieuwe club. Ook dankzij Room hebben we de beker gewonnen, vergeet dat niet!

Deze jongen heeft genoeg jaren doorgebracht 15 jaar is erg lang, de meeste zijn dan allang vertrokken. Veel succes toegewenst Elroy bij je nieuwe club. Ook dankzij Room hebben we de beker gewonnen, vergeet dat niet!

Goed zo Hendry , eindelijk een positief geluid van jou.

Jammer dat het zo is gegaan. Het is natuurlijk een absurd laag bedrag maar wens room veel succes bij pisvee. Je was toch mijn eerste keus geweest.

Haal Kuwas maar vast, als Rashica vertrekt heb je een vervanger in huis!

Koeman heeft een recordbedrag uitgegeven aan een IJslander voor 50 miljoen euro. Logisch dat de 1,5 miljoen voor Room op waren.

En nu nog svp die thornes afvoeren. Zover ik weet heeft Vitesse daar meer dan 4 ton voor betaald. Hulde aan het beleid deze zomer alleen Room is een absolute domper. Ik weet niet of Vitesse daar veel aan kan doen. Hij wilde niet tekenen en wilde weg. Dan houd het op !!4 ton voor die ballenvanger? en dan Room verkopen voor ditzelfde bedrag! De voetbalwereld is toch wel een apart wereldje en voor het handelen in spelers moet je kennelijk over specifieke capaciteiten beschikken als je realiseert dat voor Zoet veel en veel meer zal worden betaald!! Een gemiste kans voor Allach!


Geen onzin gaan verkondigen. Hij was transfervrij. hiermee wakker je alleen het gezeik maar weer aan ;-)

En nu nog svp die thornes afvoeren. Zover ik weet heeft Vitesse daar meer dan 4 ton voor betaald. Hulde aan het beleid deze zomer alleen Room is een absolute domper. Ik weet niet of Vitesse daar veel aan kan doen. Hij wilde niet tekenen en wilde weg. Dan houd het op !!4 ton voor die ballenvanger? en dan Room verkopen voor ditzelfde bedrag! De voetbalwereld is toch wel een apart wereldje en voor het handelen in spelers moet je kennelijk over specifieke capaciteiten beschikken als je realiseert dat voor Zoet veel en veel meer zal worden betaald!! Een gemiste kans voor Allach!

Geen onzin gaan verkondigen. Hij was transfervrij. hiermee wakker je alleen het gezeik maar weer aan ;-)

Wie was transfervrij.

Room had nog een contract voor dit seizoen, daarna zou hij gratis de deur uitlopen

Room is steeds beter gaan keepen en hij heeft vorig seizoen heel wat punten voor Vitesse binnengehaald. Hij wilde hogerop en dat is z'n goed recht. Dus niet willen bijtekenen, ziek melden etc. Maar dat speelde al langer, anders was Pasveer niet gehaald. Pasveer is beter met hoge ballen en brengt de bal sneller terug in het spel.


Eloy, bedankt en veel succes in je verdere carrière.En nu nog svp die thornes afvoeren. Zover ik weet heeft Vitesse daar meer dan 4 ton voor betaald. Hulde aan het beleid deze zomer alleen Room is een absolute domper. Ik weet niet of Vitesse daar veel aan kan doen. Hij wilde niet tekenen en wilde weg. Dan houd het op !!4 ton voor die ballenvanger? en dan Room verkopen voor ditzelfde bedrag! De voetbalwereld is toch wel een apart wereldje en voor het handelen in spelers moet je kennelijk over specifieke capaciteiten beschikken als je realiseert dat voor Zoet veel en veel meer zal worden betaald!! Een gemiste kans voor Allach!

Geen onzin gaan verkondigen. Hij was transfervrij. hiermee wakker je alleen het gezeik maar weer aan ;-)
Wie was transfervrij.

Tornes

Ik begrijp niet waarom velen in hun reactie de schuld leggen bij dhr. Allach. Het is toch Room zelf die niet wilde bijtekenen en zijn zinnen had gezet op een vertrek?

Room heeft het prima gedaan en hij wilt nu weg. Prima zo gaat dat soms in het voetbal. Niet iedereen (zeg maar gerust, bijna niemand) is zo loyaal als Kashia. Beter een paar ton, tonnen, misschien meer? Exacte bedrag is geloof ik niet bekend, dan over 12 maanden gratis de deur uit lijkt mij. We hebben kwalitatief een soortgelijke keeper (ieder met zijn eigen sterke punten) en hebben budget om alsnog een leuke keeper te halen (voor de toekomst).

Prima zaken wat mij betreft en voor Room veel succes gewenst (niet als hij tegen Vitesse speelt uiteraard haha).

De gelderlander die meestal erg goed geïnformeerd is gaf aan dat Room nog een contract had voor 1 jaar en dat de transfer Vitesse 4 ton heeft opgeleverd. Omdat ze wisten dat Room weg wilde hebben ze in een vroeg stadium Pasveer aangetrokken. Room dankt Vitesse en het geeft de indruk dat beiden goed uit elkaar gegaan zijn. Room wilde na 15 jaar Vitesse eens wat anders. Ik hoop dat hij een goed besluit genomen heeft en neem aan dat Zoet bij PSV ook op korte termijn vertrekt. PSV is dus eigenlijk de grote winnaar. Ze krijgen een keeper voor 4 ton en verkopen vermoedelijk Zoet voot minimaal 8,5 miljoen maar het zal wel rond de 10 miljoen liggen.

Ik lees hier sommige reacties over dat die 400.000 laag is maar beter dan niets over 12 maanden....

Nou, eerlijk gezegd had ik liever 12 maanden bikkelharde concurrentiestrijd gezien in de goal tussen Pasveer en Room en daarna geen 400.000 dan nu 400.000 en alleen Pasveer zonder waardige 2e keeper....

Room en Pasveer hadden elkaar beter/scherper kunnen maken.

Denk dat ELKE(!!) eredivisieclub Room wel had willen kopen voor €400.000,- Feyenoord en AZ zullen zichzelf nu wel even achter de orenkrabben...

Ik vind het jammer. Voor 1.500.000 had ik nog kunnen denken van okéé..... Maar voor dit geld had ik hem d'r liever bij gehad!

Ik lees hier sommige reacties over dat die 400.000 laag is maar beter dan niets over 12 maanden....

Nou, eerlijk gezegd had ik liever 12 maanden bikkelharde concurrentiestrijd gezien in de goal tussen Pasveer en Room en daarna geen 400.000 dan nu 400.000 en alleen Pasveer zonder waardige 2e keeper....

Room en Pasveer hadden elkaar beter/scherper kunnen maken.

Denk dat ELKE(!!) eredivisieclub Room wel had willen kopen voor €400.000,- Feyenoord en AZ zullen zichzelf nu wel even achter de orenkrabben...

Ik vind het jammer. Voor 1.500.000 had ik nog kunnen denken van okéé..... Maar voor dit geld had ik hem d'r liever bij gehad!


Vond het tot vandaag een uitstekend aankoop en verkoopbeleid deze zomer......... Deze transfer van Room is net ff de domper...

Laten we nou niet doen alsof Room zo onvervangbaar is. Prima zet om hem te verkopen. Vitesse is een bedrijf en er moet geld verdient worden. Dan laat je niet 4 ton 'even lopen'. Vitesse heeft een prima vervanger voor Room. Gun hem een transfer, jammer dat het psv is geworden. En Room de concurrentie aangaan? De vorige keer met Piet vertrok hij zsm naar de Eagles en nu laat meneer z'n team in de steek voorafgaand de JC schaal. Ziek, yeah right. Echt net nadat hij gehoord heeft dat Pasveer zou keepen. Dat mensen dan werkelijk denken dat die 'plots' ziek was. Nu een 2e keeper halen en door met het seizoen. We hebben belangrijkere zaken dan het vertrek van Room en dat is vrijdagavond de pot tegen Roda.

Vitesse gaat verder. Room gaat verder. Een nieuwe doelman komt er vast en zeker.
Bedankt Eloy, voor 15 jaar Vitesse. Dat is een heel lange tijd.
De horizon verbreden. Ik begrijp dat heel goed.

we hebben jeroen houwen stef brummel .en tørnes heb ik al een paar weken niet meer gezien

Ik gun Room van harte een nieuwe loopbaan maar dat wil niet zeggen dat hij het allemaal handig heeft aangepakt. De belangstelling van buitenlandse clubs, zijn waarde in het curacaose elftal was groot en er werd een film over hem gemaakt. Dat alles heeft hem overmoedig gemaakt en hij besloot niet te tekenen. Dat was niet slim. Vitesse en Room hadden samen een contract moeten laten opstellen en met veel bombarie de voetbalwereld laten weten dat hij onmisbaar was. Ik weet zeker dat er dan vanzelf een mooie buitenlandse club was langsgekomen. Room was destijds met cilessen de meest talentvolle doelman van Nederland. Alhoewel cilessen echt niet beter is dan Room heeft zijn carrière zich versneld. Hij ging jaren geleden al naar Ajax en daarna naar Barcelona. Ik denk dat Room ook droomde van een internationale carrière en het nu tijd vond om wat te ondernemen. Als hij geluk heeft dan vertrekt zoet en wordt hij eerste man bij PSV. Blijft Zoet dan is het zuur voor Room want dan staat Pasveer in het doel bij Vitesse en hij zit op de bank bij psv. Het kan verkeren!!

Miss dat ze nu kunnen kijken voor een penaltykiller als 2e keeper. Komt misschien nog wel van pas Europees of in de beker. Tim krul? Al zie ik die niet snel komen voor een rol als 2de keeper

Alsof PSV 10 miljoen voor Zoet gaat krijgen... geloof er niets van. Die maakt het afgelopen jaar ook een zeer twijfelachtige indruk. 1,5 miljoen was inderdaad een clausule voor buitenlandse clubs. Helaas vond geen één buitenlandse club Room dus goed genoeg of dat bedrag waard. Dat geeft ook wel te denken over zijn niveau. Was een prima clubkeeper voor Vitesse, maar heeft met zijn 'ziek' zijn omdat hij terecht geen eerste keus was wel flink afgedaan.

Hoop dat er wel snel een vervanger voor Room komt. Daarmee zal de selectie dan wel rond zijn verwacht ik. Of zal er bv nog een Kadioglu gehaald worden? Er is immers wat extra geld door de verkoop van Propper beschikbaar. Zou wel een jongen zijn waar je straks leuk aan kan gaan verdienen als hij zijn belofte inlost.

Hoop ook echt dat ze Kadioglu nog binnenhalen. En nog een goede 2e keeper !!!!
Dan heeft Vitesse optimaal goed ingekocht !!!Hoop dat er wel snel een vervanger voor Room komt. Daarmee zal de selectie dan wel rond zijn verwacht ik. Of zal er bv nog een Kadioglu gehaald worden? Er is immers wat extra geld door de verkoop van Propper beschikbaar. Zou wel een jongen zijn waar je straks leuk aan kan gaan verdienen als hij zijn belofte inlost.

Miss dat ze nu kunnen kijken voor een penaltykiller als 2e keeper. Komt misschien nog wel van pas Europees of in de beker. Tim krul? Al zie ik die niet snel komen voor een rol als 2de keeper
Tim Krul alsjeblieft niet zeg, ik zou je eigenlijk moeten rapporteren voor deze suggestie :D

Als je aangeeft ik ben een speler van de club teken je bij, dus deze opmerking slaat nergens op en dan voor nop naar een concurrent gaan, word ik een beetje misselijk van. Een beetje hetzelfde als Velthuizen die ging naar het buitenland. En een Propper die ook een clausule had. Rot toch allemaal op met ik ben een Vitesse man,ze zijn ook opgerot,maar met Room is er een spelletje gespeeld daar moeten ze van leren meneer Allach en de Wit talenten heel lang vastleggen en snel weer verlengen dat moeten jullie onderhand weten. Dat Rashica heeft bijgetekend heb je mazzel mee dat deze jonge dat wilde. En nu Psv maar eens goed pakken dit seizoen knallen.

Room:

Ik snap wel dar er mensen zijn die zich druk maken over Room,maar het is een erg betrekkelijke keeper,die een hoger niveau niet aankan.
Hetzelfde geld voor Zoet die denkt ook dat hij een goede keeper is,maar is eigenlijk een stuntelaar.
Goede keepers hebben we niet meer,omdat de trainers daar veel te weinig aandacht aan schenken en voor hun alleen maar een ballenhouder is.

NEC huurt vandaag een middenvelder/linksbuiten van Feyenoord. Misschien dat ze er dan toch vanuit gaan dat Kadioglu deze kant op komt?

Nu is het wel zaak om een betrouwbare 2e keeper te halen. Met alle respect, maar Tørnes kan er werkelijk helemaal niets van. Zo snel mogelijk van de hand doen.

Tornes 30 juni 2018 loopt zijn contract af verkoop die maar voor 4 tompoezen.