Vitesse in Driel gelijk tegen Hibernian: 1-1

In een bij vlagen prima wedstrijd heeft Vitesse zaterdag gelijkgespeeld tegen het Schotse Hibernian FC.  

Na een onwennige start kwam de ploeg van Theo Bos steeds beter in de wedstrijd. Op het zonnige sportpark in Driel startte Roy de Ruiter in de plaats van Lasse Nilsson. Net als Alexander Büttner kampt de Zweed met een lichte voetblessure en beide spelers bleven daarom aan de kant.

Halverwege de eerste helft kwamen de eerste kansen voor de Arnhemmers. De goed spelende Dalibor Stevanovic was bij vrijwel elke aanval betrokken, maar het duurde tot de 38e minuut alvorens Vitesse op voorsprong kwam. Uit een hoekschop werkte een Schotse verdediger onder druk van De Ruiter de bal in eigen doel. In de minuten die volgden tot aan de rust had Genaro Snijders tweemaal de kans op een treffer, maar de aanvaller stuitte op de doelman.

Na rust bleef Vitesse tot op het uur de ploeg met het meeste balbezit. In het laatste half uur leek de pijp wat leeg en zocht Hibernian FC naar de gelijkmaker. In de 73e minuut kwam die er, zij het enigszins gelukkig. In tweede instantie werkte Hibernian FC de bal achter invaller Eloy Room. Wiljan Pluim tikte in het restant nog een voorzet met de hand richting doel en Roy de Ruiter zag zijn inzet geblokt door de groenwitte defensie.

Zowel Theo Bos als Ted van Leeuwen toonden zich na afloop tevreden over de prestaties van testspeler Florian Riedel. "Alle opties worden open gehouden, maar Florian blijft ook volgende week nog enkele dagen in Arnhem."

Dinsdag speelt Vitesse in Schuytgraaf tegen Real Mallorca.  

Vitesse - Hibernian FC 1-1 (1-0)
'38 eigen doelpunt 1-0, '73 Riordan 1-1

Vitesse
Velthuizen ('46 Room), Riedel, Sprockel, Van der Linden, Drost, Kodalak ('70 Felixdaal), Stevanovic, Van der Struijk, Snijders, Pluim, De Ruiter

Hibernian
Graham Stack ('46 Graeme Smith), David Wotherspoon, David Stephens, Steven Thicot, Lewis Stevenson, Danny Galbraith, Edwin de Graaf, John Rankin, Derek Riordan, Colin Nish (Lee Currie), Anthony Stokes

Reacties (0)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.


Inloggen en reactie plaatsen