Statushouders brengen werkbezoek aan Decathlon

De groep mannen van het project Vitesse Werkt! voor Statushouders bracht maandag een bezoek aan de Decathlon (filiaal Rijnhal). Normaal gesproken vindt er op maandag ochtend een scholingsbijeenkomst plaats op het nabij gelegen GelreDome, maar deze keer niet.

image

Het doel van het bezoek is dat de mannen een beeld krijgen van de gebruiken op de Nederlandse werkvloer, maar ook kennis maken met het bedrijf en de werkzaamheden die er binnen het bedrijf plaats vinden. Interessant, ook voor deelnemer Henok Awte. ‘Het is interessant om te zien hoeveel mensen er binnen het bedrijf werken. Ik weet wel dat het een groot bedrijf is, maar dat het zo groot zou zijn dat had ik niet gedacht.’

De ochtend startte met een rondleiding door de Decathlon. Daarbij werd tevens verteld welke functies er binnen het bedrijf uitgevoerd worden. Decathlon is een bedrijf dat oorspronkelijk in Frankrijk is opgericht, maar ook in Nederland wordt het bedrijf steeds groter. Decathlon wil zoveel mogelijk mensen laten sporten en sporten voor iedereen toegankelijk maken. Deelnemer Meron Tekeste was onder de indruk van het bedrijf. `Ze hebben voor echt alle sporten artikelen, van sommige sporten heb ik nog nooit gehoord. Daarnaast vond ik het ook ontzettend leerzaam.’

image

Over Vitesse Werkt! voor Statushouders
Vitesse Werkt! is het re-integratie programma van Vitesse Betrokken. Het programma richt zich op Eritrese mannen van 18 tot en met 40 jaar met een bijstands- of Wajonguitkering (UWV) en heeft als doel om de deelnemers middels een voetbaltraject klaar te stomen voor een betaalde baan of studie.

Een jaar lang wordt er tweemaal per week getraind bij voetbalvereniging MASV. Voetbal leent zich uitstekend voor deze doelgroep, omdat veel aspecten van voetballen in teamverband ook raakvlakken hebben met werken op de werkvloer. Aansluitend op de voetbaltrainingen krijgen de deelnemers scholing op gebied van solliciteren, netwerken en een realistisch zelfbeeld. Vitesse en Visie op Arbeid zetten zich in om via hun netwerk de deelnemers te plaatsen. Na deelname aan het project worden de deelnemers nog een jaar begeleid.

Reacties (0)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.


Inloggen en reactie plaatsen