Vitesse & KWF Kankerbestrijding verlengen samenwerking

Vitesse en KWF Kankerbestrijding verlengden voorafgaand aan het traditionele KWF-duel vs FC Utrecht het contract. Zo blijft KWF Kankerbestrijding de komende vier jaar officieel maatschappelijk partner van Vitesse Betrokken.

Veel mensen en gezinnen krijgen met kanker te maken. Met de boodschap ‘Samen komen we steeds dichterbij’ faciliteert Vitesse KWK Kankerbestrijding in fondsenwerving ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek in de strijd tegen kanker. Ook ondersteunt Vitesse KWF Kankerbestrijding in voorlichting over een gezonde leefstijl. Vitesse probeert in samenwerking met KWF Kankerbestrijding de maatschappij bewustwording bij te brengen over het onderwerp kanker.

Mister Vitesse, Theo Bos, overleed in 2013 op veel te vroege leeftijd aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Samen met KWF zet Vitesse zich jaarlijks in om geld in te zamelen, specifiek voor wetenschappelijk onderzoek naar alvleesklierkanker. De thuiswedstrijd vs FC Utrecht staat altijd in het teken van KWF. Tijdens deze traditionele wedstrijd wordt er altijd een collecte gehouden.

image

Algemeen directeur, Joost de Wit: ‘Vitesse staat voor toonaangevend voetbal, maar we willen ook maatschappelijk een toonaangevende rol van betekenis spelen. Met deze samenwerking hopen wij een bijdrage te kunnen leveren aan de strijd tegen kanker.´

Voorzitter KWF Kankerbestrijding afdeling Arnhem, Lex van der Giessen: 'In de voetbalwereld is een verlenging van de wedstrijd niet echt wenselijk. De verlenging van het maatschappelijk partnership tussen Vitesse en KWF Kankerbestrijding is juist een geweldige gebeurtenis. Winst voor alle partijen!' 

Reacties (0)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.


Inloggen en reactie plaatsen