Vitesse OldStars nemen deel aan Walking Football toernooi in Den Haag

Op de Nationale Ouderendag op vrijdag 6 oktober namen de OldStars van Vitesse deel aan het Walking Football toernooi in Den Haag. Vroeg in de ochtend vertrokken de spelers met de spelersbus van de selectie richting het stadion.

Naast de poulewedstrijden stonden er nog meer activiteiten voor deze dag op het programma. Zo werd er een wedstrijd gespeeld tussen de oud-internationals en Tweede Kamerleden en werden er randactiviteiten georganiseerd in de vorm van bijvoorbeeld ‘voetbalbiljart’.

Vitesse OldStar-speler Randy von Schukkmann heeft genoten van het toernooi: ‘We hebben mooie wedstrijden gespeeld. De tegenstanders waren gewaagd aan elkaar en dat is altijd belangrijk. Het is dan voor beide partijen leuk.'

Vitesse won van Go Ahead Eagles en Telstar en verloor van AZ en PEC Zwolle. Een winnaar of verliezer was er niet. Uitslagen en standen worden in het Walking Football niet bij gehouden, het gaat namelijk met name om het plezier van de deelnemers.

Na de wedstrijden kon iedereen onder het genot van een hapje en een drankje nog even napraten over het toernooi. De Old Stars konden terug kijken op een geslaagd en gezellig toernooi.

Walking Football
Walking Football is één van de snelst groeiende sporten. Deze voetbalvariant is zeer geschikt voor zestigplussers. Er mag namelijk niet worden gerend, fysiek contact is niet toegestaan en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Vitesse startte in 2014 met een eigen OldStars team bestaande uit dertig deelnemers. Het is voor de spelers erg bijzonder om op latere leeftijd te mogen voetballen voor hun favoriete voetbalclub.

Reacties (0)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.


Inloggen en reactie plaatsen