Uitzending Vitesse TV (video)

In deze aflevering van Vitesse TV zie je onder andere een uitgebreid interview met Matt Miazga en een terugblik op het trainingskamp van Vitesse in de Spaanse regio Oliva.

Reacties (2)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.

Kijkend naar de interviews met Miazga en Mount komt ook het besef dat Vitesse hen inderdaad volwassen maakt. Jammer dat het vervolg van dat proces (en de ontwikkeling naar hun persoonlijke top, zonder de aanloop foutjes) nooit in Arnhem gemaakt worden...
Vitesse heeft toch wel wat laten liggen door als club stil te blijven staan. Als het wel een top vier club zou zijn geworden, dan zou je dat waarschijnlijk ook in een tweede jaar bij die talenten gaan terug zien. Nu is het zo dat in een 2e jaar een basisplaats min of meer gegarandeerd is, er onderling weinig concurrentiestrijd meer is en het ambitieniveau van Vitesse hen ook niet opstuwd tot hun persoonlijke topprestaties. Het grote gevaar is dat ze stil staan. Als Chelsea dat ook constateert, dan is het afgelopen met toptalent voor Vitesse. Het 2e ontwikkeljaar heeft in hun filosofie nu een plaatsje gekregen, maar dan sturen ze in de toekomst mindere goden voor wie dat 2e jaar ook nog zin heeft.

Ik geloof nooit dat Mount nog een 2e jaar in Arnhem blijft. De Chelsea volgers zeggen nu al dat hij de beste op het veld is en van anderen weinig meer te leren heeft binnen deze selectie. Miazga staat stil in zijn ontwikkeling en als je heel eerlijk bent gold dat vorig seizoen ook voor Baker.
Eigenlijk hebben die spelers beiden de dominantie niet laten zien die eigen talenten als van Ginkel of Propper hier wel hebben ontwikkeld in het tweede volledige seizoen dat ze basisspeler waren. Het kan ook betekenen dat Miazga en Baker op hun top zaten/zitten, of dat van Ginkel en Propper de grotere talenten zijn.
Hoe dan ook, Vitesse moet als club snel weer stappen gaan maken om ook in de toekomst de betere spelers ter beschikking te kunnen krijgen en mogen doorontwikkelen. Alles hangt nu af van de TD en trainer die de komende jaren in Arnhem werkzaam zijn. Het is echt aanhaken of definitef afvallen bij de top (en zelfs subtop) van de eredivisie.

Vitesse moet dinsdag de inhaalwedstrijd spelen tegen Sparta. Sparta heeft er 3 goede spelers bij en een nieuwe trainer die het imago heeft van een pit bull. Als vitesse dit verliest en ook de komende 2 wedstrijden dan zakken ze naar de 13 de plaats. Ik ben ook bang, net als dogo zegt, dat ze afhaken en uit de subtop verdwijnen. Het vervolg zal zijn dat er minder goede spelers en trainers naar Arnhem willen komen. Op dit moment zeg ik even niet " het komt goed" immers het heeft er lang niet zo slecht uit gezien. 3 keepers ( alle drie gaten kaas ) een falende voorhoede. Eventueel vertrek van richica. Onduidelijkheid over opvolging van Frazer. Nee het ziet er ff niet zo goed uit met ons cluppie. Ik hoop dat Piet toch nog een contract krijgt. Dan hebben we in ieder geval weer een betrouwbare sluitpost.


Inloggen en reactie plaatsen