Schorsing en boete voor Matavz

Tim Matavz is vanwege zijn actie richting sc Heerenveen-verdediger Denzel Dumfries door de commissie van beroep van de KNVB voor vier wedstrijden geschorst. Daarnaast heeft de club Matavz een boete opgelegd vanwege onprofessioneel gedrag. Ook Matt Miazga, die eveneens in de thuiswedstrijd vs sc Heerenveen onbehoorlijk gedrag vertoonde, heeft van de club een boete opgelegd gekregen. De boetes komen ten goede aan stichting Vitesse Betrokken, een stichting die de kracht van voetbal inzet in haar sociaal-maatschappelijke activiteiten in Arnhem en omstreken.

Technisch directeur ad interim, Marc van Hintum, over de situatie: “Allereerst betreuren wij de commotie die er is ontstaan. Wij hebben zowel Tim als Matt direct na de gebeurtenissen een boete opgelegd omdat wij het gedrag dat zij vertoonden niet binnen de Fair Play-gedachte van de club vinden passen. Echter vonden én vinden wij de straf die Tim opgelegd heeft gekregen niet in verhouding. Dat wil niet zeggen dat wij het voorval goedkeuren, integendeel, zo bewijst de opgelegde boete. De straf strookt echter allerminst met schorsingen die opgelegd zijn na soortgelijke incidenten. Dat was de belangrijkste reden om tegen het schikkingsvoorstel in beroep te gaan; een rechtlijnige strafmaat. Wellicht hadden we de commotie grotendeels kunnen voorkomen door direct na het opleggen van de boetes dit ook te communiceren, ware het niet dat wij het verstandig hebben geacht daarmee te wachten totdat er definitief uitsluitsel werd gegeven richting Tim.”

Door de schorsing van vier wedstrijden mist de clubtopscorer de wedstrijden vs ADO Den Haag, Feyenoord, Excelsior en VVV-Venlo. Vanaf de thuiswedstrijd vs Ajax op zondag 4 maart kan er weer een beroep worden gedaan op Matavz.