Jong Vitesse laat dure punten liggen

Jong Vitesse heeft in de race om het kampioenschap in de Derde Divisie zondag dure punten laten liggen bij Jong De Graafschap. Op bezoek in Doetinchem verloor Jong Vitesse met 3-0 van de jonge Superboeren.

De Arnhemse ploeg kreeg in de eerste helft een enorme kans om op voorsprong te komen. Vitessenaar Anil Mercan mocht schieten, maar zijn inzet belandde op de paal. Het was Jong De Graafschap dat in de 53ste minuut de score opende. Op aangeven van Tim Keurntjes schoot Kyvon Leidsman de bal achter doelman Stef Brummel: 1-0. Een kwartier later verdubbelde Jong De Graafschap de score via Kabir Sabotic. Daar bleef het niet bij want ook oud-Vitessenaar Marlon Versteeg mocht een doelpunt op zijn naam schrijven. Door in de slotfase van de wedstrijd de 3-0 binnen te schieten besliste hij de Gelderse derby en bleven de punten in Doetinchem.

De ploeg van trainer Joseph Oosting had met een overwinning de koppositie van UNA over kunnen nemen. Met dit verlies blijven de Arnhemmers met twee punten minder dan UNA op de tweede plek staan.