Jong Vitesse mag weer hopen op het kampioenschap

Jong Vitesse heeft zondagmiddag op Papendal een 5-2 overwinning geboekt op OFC. De ploeg van Joseph Oosting toonde na rust haar klasse en walste over de ploeg uit Oostzaan heen.

De Arnhemmers waren gedurende de eerste helft de bovenliggende partij, maar slaagden er niet in de score open te gooien. OFC daarentegen, lukte het wel om via Romano de Jonge het doel te treffen waardoor Jong Vitesse halverwege de wedstrijd tegen een 0-1 achterstand aankeek.

Jong Vitesse pakte na rust de draad weer op en kwam door een doelpunt van Sven van Doorm al vroeg in de tweede helft op gelijke hoogte met OFC: 1-1. Dit doelpunt kwam hard aan bij de ploeg van OFC-trainer Yuri Rose en leek de mokerslag te zijn geweest. Jong Vitesse zette een tandje bij en vormde steeds meer offensief gevaar rond het doel van OFC. Via Lars ten Teije kwam de thuisploeg in de 62ste minuut op voorsprong 2-1. Niet veel later besliste Bo van Essen met de 3-1 en de 4-1 de wedstrijd. OFC lukte het wel nog om met de 4-2 iets terug te doen, maar de strijd was al gestreden. Gino Bosz gooide wedstrijd in de 90ste minuut definitief op het slot nadat hij een penalty benutte: 5-2

Met deze overwinning mogen de Arnhemmers weer hopen op een eventueel kampioenschap. UNA, dat nog twee wedstrijden te goed heeft, verspeelde op bezoek bij Quick’20 opnieuw dure punten. Hierdoor staat Jong Vitesse vooralsnog aan kop met twee punten meer dan de ploeg uit Veldhoven.