Oppermachtig Jong Vitesse laat niets heel van ADO’20

Jong Vitesse heeft zondagmiddag een absolute monsterscore neergezet vs ADO’20. Mede door hattricks van Thomas Buitink en Bo van Essen walsten de beloften over de Heemskerkers heen. Met deze overwinning onderstreepte de Arnhemmers nogmaals de koppositie in de Derde Divisie zondag.

Jong Vitesse toonde zich heer en meester in de openingsfase van de wedstrijd. De beloften zochten veelal de aanval op en dat resulteerde in grote kansen. Onder andere Jesse Schuurman en Mitchell van Bergen, die onfortuinlijk de lat trof, hadden de mogelijkheid op hun schoenen om de score open te breken.

Ondanks het goede spel en de beste mogelijkheden voor de beloften, was het ADO’20 dat op Papendal op voorsprong kwam. Na een strakke voorzet van ADO’20-speler Sead Mazreku, schoof Julian Lelieveld per ongeluk de bal achter zijn eigen doelman: 0-1. Lang konden de Heemskerkers niet genieten van de voorsprong, want de beloften hadden slechts twee minuten nodig om de rollen om te draaien en de wedstrijd volledig naar eigen hand te zetten. Via een aanval vanuit de rechterkant, waarbij Van Bergen de bal op maat voorgaf, schoof Thomas Buitink de gelijkmaker binnen: 1-1.imageimageDaarna legde ADO’20 Jong Vitesse geen strobreed in de weg. Na twaalf minuten spelen namen de Arnhemmers via Van Essen de leiding: 2-1. Één minuut later maakte Anil Mercan er 3-1 van, waarna Buitink in de zestiende minuut zijn tweede van de middag binnen schoot: 4-1. Jong Vitesse liet in deze fase geen spaan heel van haar tegenstander uit Noord-Holland en toonde zich oppermachtig.

Halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers via Jesper de Vré wel nog op 4-2. Na een miscommunicatie tussen doelman Stef Brummel en Joris Klein Holte, kreeg de oplettende Jesper de Vré een vrije kans om de Heemskerkers enigszins terug in de wedstrijd te brengen.imageNa rust was het ADO’20 dat scherper dan Jong Vitesse uit te startblokken schoot. De uitploeg leek het geloof te hebben hervonden en creëerde in de openingsfase de beste kansen. Mede door goed optreden van Brummel slaagde ADO’20 er niet in om volledig terug in de wedstrijd te komen. Daarna kwamen de beloften weer bij zinnen en beslisten zij de wedstrijd. Het waren de Arnhemmers die vijf minuten na rust de klok sloegen. Met een prachtig afstandsschot tekende Van Essen voor de 5-2 en onderstreepte daarmee het Arnhems offensief. Drie minuten later breidden de beloften de voorsprong nog verder uit via Buitink, die daarmee een hattrick op zijn naam mocht schrijven: 6-2. Enkele seconden na de aftrap maakte de uitploeg een overtreding in eigen zestienmetergebied waardoor Gino Bosz mocht aanleggen vanaf elf meter. De ervaren middenvelder liet geen steek vallen in zijn afronding en zette 7-2 op het scorebord.imageADO’20 wist zich in de tweede helft geen houding meer te geven ten opzichte van de Arnhemmers. Jong Vitesse, dat alsmaar de aanval opzocht, maakte na ruim een uur spelen via Van Essen haar achtste van de middag. Van Essen, die daarmee eveneens een hattrick achter zijn naam mocht zetten, zocht daarna als dank de banken in de dug-outs op.

De Arnhemmers waren met de achtklapper nog niet klaar met de ploeg uit Heemskerk, want Bosz completeerde het Arnhems feestje door zijn tweede strafschop feilloos binnen te schieten: 9-2.imageMet deze overwinning heeft Jong Vitesse overduidelijk de 1-1 eerder dit seizoen gerevancheerd. Achtervolger UNA, dat het in Utrecht opnam vs Hercules, droop met een 3-0 nederlaag af. Daarmee breiden de Arnhemmers de voorsprong uit naar vijf punten. Met nog zes wedstrijden op de teller, lijkt een kampioenschap aanstaande.

Volgende week wacht Jong Vitesse een nieuwe uitdaging. De ploeg van trainer Joseph Oosting gaat zondag 22 april op bezoek bij nummer drie Quick. Het eerste fluitsignaal klinkt op 14.00 uur op Sportpark Nieuw Hanenburg in Den Haag.