Jong Vitesse wint maar nog geen kampioen (video)

Jong Vitesse heeft zondagmiddag met 0-2 gewonnen vs HSC ’21. Omdat concurrent UNA ook won (6-1 vs OJC Rosmalen) blijft het verschil zes punten met nog twee wedstrijden te gaan.

De eerste helft verliep stroef voor de Arnhemmers. Ondanks een aantal mogelijkheden, onder meer via Mercan, Thomas Buitink en afstandsschoten van Gino Bosz en Sven van Doorm, stond het 0-0 bij rust.

image

In de tweede helft beet het beloftenteam meer van zich af. Vijf minuten na rust raakte Bo van Essen de lat. In de 63ste minuut verscheen de 0-1 op het scorebord. Martijn Berden snelde zijn man voorbij en gaf voor, waar Mercan bij de tweede paal raak schoot.

image

Nadat Jong Vitesse via Berden en Buitink had verzuimd de voorsprong uit te breiden, hadden de beloften het aan doelman Stef Brummel te danken dat de voorsprong überhaupt behouden bleef. Brummel liet zijn kwaliteiten zien bij pogingen van Stef Ottink en Tom ter Hogt. In blessuretijd gooide Jong Vitesse het duel definitief in het slot. Na een vlijmscherpe counter tikte Van Essen de 0-2 binnen.

image

image

Trainer Joseph Oosting kijkt met gemengde gevoelens terug op het duel in Haaksbergen: “Als trainer wil je goed voetbal zien en vandaag was het ondermaats. We hebben niet gespeeld als een kampioen, maar wel de mazzel gehad van een kampioen. Stef Brummel heeft ons dit jaar al vaker gered en ook vandaag was hij weer heel belangrijk. Volgende week kunnen we de titelstrijd thuis beslissen. Dat is een mooi gevoel.”

Jong Vitesse speelt zondag 20 mei om 14.00 uur op Papendal vs Blauw/Geel ’38. Met nog twee duels te gaan is de voorsprong van Jong Vitesse op concurrent UNA zes punten. Daarnaast is het verschil in doelsaldo +24 in Arnhems voordeel.