Vitesse O15 verliest bekerfinale

Vitesse O15 heeft dinsdag 12 juni de bekerfinale vs AZ O15 met 1-2 verloren. De ploeg van trainer Michael Jansen kwam na zeventien minuten op voorsprong maar incasseerde vroeg in de tweede helft de gelijkmaker: 1-1. De winnende treffer van AZ O15 viel vervolgens in de eerste helft van de verlenging.

Vitesse O15 begon sterk aan de wedstrijd en dirigeerde de wedstrijd in het eerste kwartier. Het goede spel wierp al vroeg in de wedstrijd haar vruchten af. De formatie van trainer Jansen kwam na een scherpe hoekschop in de zeventiende minuut via Abdulaziz Sesay op voorsprong: 1-0.imageTien minuten vóór rust verloren de Arnhemmers de controle over het spel en kwamen de Alkmaarders een aantal keer gevaarlijk dichtbij de gelijkmaker. Doelman Nigel van Haveren, die een dijk van een wedstrijd keepte, vormde keer op keer met katachtige reddingen een te grote sta-in-de-weg voor de Alkmaarders.

In de tweede helft hervatten de bezoekers de aanval op de Arnhemse defensie. Slechts enkele minuten na rust was daar dan toch de gelijkmaker. Na een kort genomen vrije trap schoot AZ O15-aanvoerder Fedde de Jong de Alkmaarders op gelijke hoogte op Papendal: 1-1. Na de gelijkmaker was het Alkmaarse vuur nog lang niet gestaakt, maar tot een doelpunt kwam het niet waardoor beide ploegen zich na reguliere speeltijd opmaakten voor verlenging.imageimage

Al vroeg in de eerste helft van de verlenging kreeg Vitesse O15 een fikse domper te verwerken. Vitesse O15-aanvoerder Marcus Steffen haalde binnen het strafschopgebied zijn tegenstander neer en incasseerde daarmee zijn tweede gele kaart. AZ O15-aanvaller Yusuf Barasi liet Van Haveren kansloos en schoot vanaf elf meter feilloos raak: 1-2.

Na de 1-2 bleef het nog even spannend en creëerde Vitesse O15 nog enkele kansen om gelijk te komen, maar het mocht niet baten waardoor AZ O15 met de beker aan de haal ging.imageimage

Foto's: Edwin van Haveren