Ronald Gerressen B.V. - Totaal vastgoedonderhoud en dienstverlening

Als specialist in glas & gevelonderhoud is Ronald Gerressen ruim 35 jaar actief in de regio. Ook voor Vitesse! Op de thuisbasis van de club, trainingscentrum Papendal, zorgt Ronald Gerressen er persoonlijk voor dat alles er tiptop uitziet. We zijn benieuwd naar de connectie tussen een Arnhemse piem - 53 jaar inmiddels- en Vitesse. Gerressen is indrukwekkende verschijning: harde werker, grote handen die de sporen van de klus van vandaag nog dragen. Type niet lullen maar poetsen. En helpen als het nodig is.

Ik spaar geen geld, ik spaar mooie momenten

Je bent er steevast bij, op de tribune

“Ik heb al jaren een business-seat, vanaf de opening van GelreDome. Maar de band met Vitesse is al veel ouder natuurlijk. Die begon al op de houten jongenstribune op Monnikenhuize, waar ik met mijn broers zat. In het gezin waar ik opgroeide werd hard gewerkt. Elke dag. De thuiswedstrijd van Vitesse het uitje van de week. Vier jongens en een meisje, dan weet je het wel. Mijn vader is inmiddels 91 en nog steeds gek op Vitesse!”

Hoe staat het met jouw voetballend vermogen

“Ambities genoeg, maar niet in voetbal. Ik heb geworsteld. Mijn broers voetbalden wel trouwens.”

Je hebt al jaren een eigen business seat, waarom dat?

“Zo’n stoel past me beter dan een loge. Hier zit ik tussen een zeer divers publiek, veel klanten ook. Praatje hier, praatje daar. Het stadion is een echte ontmoetingsplek. Ik ben geen type dat op beurzen staat, netwerkmeetings bezoekt. Ik hou meer van het informele. En weet inmiddels ook wel dat opdrachten met kunnen & gunnen te maken hebben. Bedrijfsresultaten hangen voor een belangrijk deel samen met de gunfactor.”

Je verbindt plezier met zakendoen

“Dat gaat vanzelf, het is altijd leuk om in GelreDome te zijn. Voor, tijdens en na de wedstrijd. Maar naast voetbal heb ik meer interesses, Formule 1 is ook geweldig! Ik was erbij onlangs in Barcelona. Met mijn zoons die inmiddels ook in de zaak meewerken. Een machtig mooi weekend, de jongens genoten! Ik ook, vooral van hen. Je moet mooie dingen doen in je leven. Ik spaar geen geld, ik spaar mooie momenten.

En kijkt verder dan eigen belang. Dat leverde je onlangs een koninklijke onderscheiding op

Ik wist niet wat me overkwam! Ik heb ruim 24 jaar bij de vrijwillige brandweer gezeten en zet me al jaren in voor de strijd tegen kanker. Op verschillende manieren. Maar ik heb ook sportkleding en zes wedstrijdballen van Vitesse naar een weeshuis in Calafat in Roemenië gebracht. Ik zeg nogal moeilijk nee, maar spijt heb ik nergens van. Als het in mijn vermogen ligt om te helpen, doe ik dat.”

Daarom was jij het die graffiti verwijderde, die over het portret van Theo Bos was gespoten?

“Ik vond het verschrikkelijk kwetsend. Wat doet zoiets met nabestaanden? Ik wilde er geen geld voor, maar NEC vergoedde alles volgens de mensen van de supportersclub van Vitesse. Toen heb ik het bedrag wat NEC naar mij betaalde voor de klus, direct overgemaakt aan team Duiven dat meereed in Alpe d’HuZes, voor het onderzoek naar kanker.”  

Gevels en graffiti zijn je specialiteit

“We beschikken over speciale soorten ‘milieuvriendelijke’ gevelreinigingsmachines, o.a. ook om verf van gevels te halen. Met een kracht tussen de 100 en 500 bar spuiten we water, op een temperatuur boven het kookpunt, 105 graden exact. Of we gebruiken lagedruk vochtstraalmachines. Schadelijke en chemische afbijtmiddelen zijn dan niet nodig.”

Wat vind je eigenlijk zelf, al die ‘kunst’ op andermans eigendom?

“Ik begrijp het vaak niet. Soms maakt het me kwaad, zoals bij Theo. Maar ook toen op een militaire begraafplaats in Frankrijk hakenkruizen werden gezet. Ik heb de apparatuur om het te verwijderen en heb mijn diensten vrijwillig aangeboden. Graffiti kan mooi zijn, kunst zelfs. Het moet alleen niet op de verkeerde plek staan.”

Ook bestrating wordt aangepakt

“Ook dat kunnen we goed. We hebben alle techniek in huis om olie van het wegdek te halen en kauwgom van de stoep. Met hogedruk reinigen we bestrating, maar we zijn ook specialist in onderhoud en reparatie van rioleringssystemen, ontstopping, wegzuigen of -pompen van wateroverlast en we bieden hoogwerkerservice! Onze 24/7 calamiteitendienst is altijd bereikbaar.”

Maar er is meer

“Zeker, we zijn gespecialiseerd in bouwtechnische en esthetische verbeteringen aan gevelwerken. Voegwerk, reiniging van metselwerk, impregneren van gevelmetselwerk, dak-, bodem- en spouwmuurisolatie, maar ook dakpanreiniging en -coating en schoorsteenrenovatie. We beschikken over specialistische apparatuur voor elke klus.”

Je werkt vooral voor bedrijven

“Voor bedrijven, gemeenten én particulieren. Met een opknapbeurt van gevels kan ook particulier eigendom in waarde stijgen. Grappig is dat de kosten voor zo’n opknapbeurt heel erg meevallen.”

Even terug naar Vitesse, hoe was het dit seizoen?

“Het slotstuk van het seizoen was prachtig! Je ziet en hoort dat de nieuwe trainer nu al veel vertrouwen geniet. En Sturing deed ’t uiteraard goed. Volgend seizoen ben ik er weer bij, op mijn mooie plek in Vak 108. Daar overzie ik het hele veld en ontmoet ik de leukste mensen.”


Ronald Gerressen B.V.
Marketing 45/47, 6921 RE Duiven - 026–3116020
www.ronaldgerressen.nl