Polman Opticiens: Beter zien, is beter presteren

Polman Opticiens is een bedrijf met vier filialen rondom Arnhem. Het businessclub-lid van Vitesse staat voor oogzorg voor iedereen. Met de visie “Beter zien, is beter presteren” wil het bedrijf de gehele businessclub voorzien van de juiste oogzorg. Hans Polman: “Hoe beter je ziet, hoe beter je kan presteren en daar willen we graag alle businessclub-leden mee bedienen.”

De in Velp geboren Polman startte 23 jaar geleden met zijn bedrijf. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een vier filialen. Met het Oogzorg Centrum Gelderland als belangrijk onderdeel van het bedrijf, is Polman Opticiens het voorportaal voor oogartsen. Polman: “Doordat wij optometristen in huis hebben, kunnen we de juiste expertise bieden. Mocht het nodig zijn, kunnen onze optometristen de klanten doorverwijzen naar een oogarts. Dit is geheel kosteloos waardoor wij iedereen oogzorg kunnen aanbieden, zonder dat mensen direct een groot deel van hun eigen risico kwijt zijn.” Polman Opticiens richt zich op een brede doelgroep. Voor slechts €35,- kunnen klanten al een montuur aanschaffen, maar er zijn ook brillen die in de duizenden euro’s lopen. Zo biedt het bedrijf voor ieder wat wils. Polman: “We doneren brillen aan de Voedselbank regio Arnhem en Stichting Leergeld. Daarnaast hebben we nog ons eigen project in Ghana waar we brillen doneren en oogzorg bieden.”

Polman Opticiens beschikt daarnaast over de speciale dyslexiebril. Hoewel dyslexie niet te genezen is, kan deze bril wel als belangrijk hulpmiddel fungeren. “Het idee van de dyslexiebril komt voort uit onderzoek door de Engelse neuroloog John F. Stein. Hij stelt dat dyslexie vaak te maken heeft met onvoldoende verwerking van beeldinformatie door de hersenen. De dyslexiebril is niets meer dan een reguliere bril met een filter. Het geeft de kijker een soort van 3D-view. Het ‘fopt’ als het ware de hersenen. Voor de universitair geteste brillen zijn verschillende filters beschikbaar, de filter verschilt per persoon. Deze filters zorgen voor een prikkeling van de hersenen. En door de prikkeling gaat het lezen vloeiender. In de afgelopen jaren hebben wij al vele mensen in de zaak gehad waarbij het echt heeft geholpen. Maar nogmaals, het zorgt niet voor algehele genezing.” Na een uitvoerige test komt ongeveer tachtig procent in aanmerking voor een dyslexiebril. De filter is toepasbaar op ieder montuur en niet veel duurder is dan een normale bril. “Iedereen die twijfels heeft over wel of geen dyslexiebril of überhaupt meer wil weten kan te allen tijde bij ons terecht voor een test en/of controle. Verder kunnen wij informatie verschaffen vertellen over de werking van de bril, de kosten en eventuele vergoeding door de zorgverzekeraar. Een verbeterde concentratie, minder hoofdpijn, een verminderde vermoeidheid bij het lezen of een hoger leestempo. Allemaal winstpunten die een dyslexiebril kan bieden.”

Naast specialist op het gebied van oogzorg is Polman ook een echte Vitessenaar. Polman: “Ik ben opgegroeid met Vitesse. Vanaf mijn jeugd heb ik al een geel-zwart hart. Dat hoort echt bij de opvoeding.” Elke wedstrijd wordt bekeken vanaf de tribune van GelreDome en ook bij de belangrijke Bekerfinale in De Kuip was Polman aanwezig. “Het moment dat Ricky het tweede doelpunt maakte, wist ik het. Dit gaat niet meer fout. We winnen de eerste prijs in de geschiedenis. Prachtig.”

Locatie Elst
Ouwerling Optiek
Dorpsstraat 101
0481-375000

Locatie Velp
Focus Optiek
Emmastraat 21
026-3617559

Locatie Oosterbeek
Rijks Optiek
Utrechtseweg 124-A
026-3333973

Locatie Huissen
Huessensche Poort Optiek
Langestraat 64
026-3251974

www.polmanopticiens.nl
www.ozcg.nl