Wolfsberger AC te sterk in eerste oefenduel Vitesse: 1-2 (video)

Vitesse heeft de eerste oefenwedstrijd van het seizoen met 1-2 verloren van Wolfsberger AC. In de tweede helft maakten de Oostenrijkers het verschil via Gschweidl en Schmerbock. In de slotfase maakte Oussama Darfalou in de rebound zijn eerste doelpunt als Vitessenaar.

Vitesse speelde vrijdagavond in Oostenrijk de eerste oefenwedstrijd van seizoen 2018|2019. Tegenstander was Wolfsberger AC, met onder meer oud-PSV’er Marcel Ritzmaier in de basis. Na zes minuten spelen kwam Vitesse bijna op voorsprong. Met een fraaie lob leek Roy Beerens de score te openen, maar zijn poging werd van de doellijn gegleden. In de tiende minuut trad Remko Pasveer uitstekend op. Wolfsberger-spits Jovanovic dook voor het Arnhemse doel op, maar Pasveer was de sterkste in de 1-op-1. In de omschakeling schoot Tim Matavz bijna raak, maar zijn schot werd gekeerd.

image

image

image

De overige mogelijkheden in de eerste helft kwamen van Wolfsberger-spits Orgill en van Thomas Bruns. Beide afstandsschoten waren gemakkelijke prooien voor de doelmannen.

Vitesse had het een stuk lastiger in de tweede helft. Wolfsberger AC begon meer aan te dringen, en met succes. In de 65ste minuut profiteerden de Oostenrijkers optimaal van een verkeerde terugspeelbal van Max Clark. Jeroen Houwen kreeg de bal niet onder controle waarop Gschweidl de bal veroverde en simpel raak schoot: 0-1. Een paar minuten later was het opnieuw raak. Een schot van Schmerbock vanaf de rand van het zestienmetergebied viel in de lange hoek binnen: 0-2. Tussen de beide treffers in scheelde het niet veel of Martijn Berden kopte zichzelf op het scorebord. De buitenspeler mikte een afgemeten voorzet van Mitchell van Bergen helaas net over het doel.

image

In de slotfase deed Vitesse nog wat terug. Een schot van Matus Bero werd met moeite gestopt door doelman Kofler. Darfalou was er bij de tweede paal als de kippen bij om zijn eerste treffer in het geel-zwart binnen te schieten: 1-2.

image

Vitesse traint zaterdag en zondag weer in Karinthië, waar de thuisbasis van het trainingskamp ligt. Maandag 9 juli vindt de volgende oefenwedstrijd plaats. Dan neemt de ploeg van hoofdtrainer Leonid Slutskiy het op vs de kampioen van Oekraine, Shakhtar Donetsk.

Opstelling Vitesse eerste helft
Pasveer, Kara, Thelander, Van der Werff (C), Büttner, Serero, Foor, Bruns, Beerens, Matavz, Linssen

Opstelling Vitesse tweede helft
Houwen, Karami, Thelander, Clarke-Salter, Clark, Bero, Vroegh (’77 Ali), Van Bergen, Buitink, Darfalou, Berden