Trainingskamp dag 5: 'Ik ben helemaal kapot'

Op dag vijf van het trainingskamp stonden twee trainingen op het programma. In de ochtend werd weer volop aan de conditie gewerkt. Hijgend, puffend en steunend kwamen de spelers na bijna anderhalf uur van het veld in Karinthië. In de middag werd weer vooral getraind op standaardsituaties.

Stipt om 11.00 uur begon de warming-up onder leiding van fysiek trainer Angel Acena Rodriguez. Vervolgens werd er positiespel gespeeld en dat werd later uitgebouwd naar partijvormen. 

image 

In continu wisselende formaties moest iedereen vol aan de bak. De intervallen waren kort, met regelmatig drinkpauzes, maar de intensiteit was wederom hoog.

image

image

image

Terwijl een deel van de groep als cooling down ging strechen, eindigde de ochtendtraining voor de vooral jonge en nieuwe spelers met korte en felle 3-vs-3 partijtjes. Team oranje, met Thomas Buitink, Jesse Schuurman en Danilho Doekhi stapten als winnaars van het veld.

image

image

'Ik ben helemaal kapot' was een veelgehoorde zin aan het einde van de felle ochtendsessie. In de middag werd opnieuw getraind. Inmiddels had de zon plaatsgemaakt voor stapelwolken en regen. De spelers oefenden wederom op standaardsituaties. Naderhand was er nog ruimte voor wat afwerkoefeningen.

image

image

Maandagavond staat de tweede oefenwedstrijd op het programma. Om 18.00 uur wordt afgetrapt vs de kampioen van Oekraïne, Shakhtar Donetsk. De wedstrijd wordt gespeeld in de Jacques Lemans Arena (adres: Unterbergen 2, 9300 St. Veit an der Glan).