Vitesse steunt Stichting De Stilte Verbroken

Vitesse steunt de stichting van Renald Majoor, De Stilte Verbroken. Majoor, oud jeugdspeler en -trainer van Vitesse, vertelde ongeveer een jaar geleden uitgebreid over hoe hij in 1996 slachtoffer werd van seksueel misbruik. Vitesse en Majoor zijn sinds hij in mei 2017 met zijn verhaal naar buiten kwam in gesprek over hoe seksueel misbruik binnen de sportwereld tegengegaan kan worden.

Majoor over zijn stichting en de samenwerking: “Toen ik mijn verhaal in de media heb gedaan, is er enorm veel op mij afgekomen. Ik ben blij dat het thema binnen de voetbalwereld meer bespreekbaar is geworden. Met Vitesse heb ik het afgelopen jaar veel gesproken om te kijken hoe we hierin samen kunnen optrekken. Ik ben blij dat Vitesse mijn stichting op zowel financiële als immateriële wijze ondersteunt.”

Algemeen directeur Joost de Wit: ” We vinden het bijzonder knap en moedig hoe Renald zijn verhaal heeft gedeeld en hoe hij zich nu opwerpt om seksueel misbruik blijvend op de agenda te zetten binnen de sportwereld. Vitesse ondersteunt dit initiatief graag. Iedereen moet veilig kunnen sporten.”

Over Stichting De Stilte Verbroken
Stichting De Stilte Verbroken stelt zichzelf ten doel om primair (seksueel) misbruik binnen de sport, en secundair ook intimidatie en pesten uit te bannen. De Stichting moet gaan gelden als landelijk meldpunt voor de sport, in samenwerking met de KNVB. Daarnaast wil de stichting de rol van de vertrouwenspersoon binnen de sport relevanter en makkelijker maken, wederom met als uiteindelijk doel om de genoemde misstanden bespreekbaar en uiteindelijk onmogelijk te maken.