Vitesse OldStars in actie bij Bayer Leverkusen

Het Vitesse Walking Football team, ook wel de Vitesse OldStars, namen afgelopen dagen deel aan de eerste speelronde van de Walking Football League in Duitsland bij Bayer Leverkusen.

Naast Vitesse namen ook Schalke’04, Bayer Leverkusen, VFL Wolfsburg, Werden Bremen, FC Twente, PSV en NEC deel. Op de trainingsaccommodatie van Bayer Leverkusen, direct gelegen naast de Bayer Arena, kwamen de teams in actie.

Uitslagen en scores werden niet bijgehouden, dat is ook niet het hoofddoel van de Walking Football League. De Walking Football League heeft als doel ouderen te stimuleren om te gaan of blijven bewegen, daarnaast leren de deelnemers nieuwe mensen kennen en doen ze bij deze dagen veel nieuwe sociale contacten op.

 image

De Walking Football League is een bijzondere competitie tussen Duitse en Nederlandse Walking Football teams. Het gaat hier niet om een regulier voetbal toernooi, maar om Walking Football, ofwel wandelvoetbal. Walking Football wordt gespeeld door 60 plussers (mannen en vrouwen), de belangrijkste regel binnen deze vorm is dat er niet gerend mag worden. Vitesse vindt het belangrijk dat 60 plussers blijven bewegen of in beweging komen, Walking Football is een uitstekend middel om dit te realiseren.

Deelnemer van de Vitesse OldStars Randy von Schukkmann vond het een mooie en bijzondere ervaring. "Ik heb zelf al veel wedstrijden gespeeld voor de Vitesse OldStars, maar dit was toch wel heel bijzonder. Het spelen van wedstrijden tegen teams uit andere landen vind ik altijd speciaal. Het is leuk om via voetbal weer nieuwe mensen te leren kennen en hiermee een praatje te maken."

Over Walking Football
Walking Football is één van de snelst groeiende sporten in Nederland. Deze voetbalvariant is zeer geschikt voor zestigplussers. Er mag namelijk niet worden gerend, fysiek contact is niet toegestaan en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Naast het feit dat bewegen op latere leeftijd erg goed is voor de gezondheid is het sporten in teamverband, zoals bij Walking Football, erg leuk en gezellig. Bovendien wordt hierdoor wordt eenzaamheid onder ouderen tegengegaan. Vitesse startte in 2014 een eigen OldStars team bestaande uit dertig deelnemers, zowel mannen als vrouwen.