Internationals Vitesse in actie tijdens interlandperiode

Verschillende spelers van Vitesse kwamen afgelopen week in actie met hun nationale ploeg. Het volledige overzicht is hieronder te bekijken.

Tim Matavz
Tim Matavz startte namens Slovenië de UEFA Nations League met een interland vs Bulgarije. In Ljubljana gingen de Slovenen met 1-2 onderuit. Vitesse-spits Matavz kwam ruim een kwartier voor het laatste fluitsignaal binnen de lijnen, maar toen stond de eindstand al op het scorebord. Enkele dagen later op en vs Cyprus (2-1 nederlaag) zat Matavz het gehele duel op de bank.

Martin Ødegaard
Martin Ødegaard trof met Noorwegen dezelfde tegenstanders - eveneens in het kader van UEFA Nations League - als collega Matavz. In eigen huis wonnen de Noren met 2-0 van Cyprus, maar op bezoek in Bulgarije werd er met 1-0 verloren. Ødegaard bekeek beide wedstrijden in zijn geheel vanaf de bank.

Jake Clarke-Salter
Jake Clarke-Salter is met Engeland O21 vrijwel zeker van deelname aan het EK 2019 in Italië. In het duel met Jong Oranje (0-0) kwam de mandekker niet in actie, maar vs Letland (1-2 winst) stond Clarke-Salter van begin tot eind op het veld. Engeland O21 gaat met 20 punten uit 8 duels aan de leiding in haar groep en heeft vs de beloften van Andorra (11 oktober) aan een punt genoeg om rechtstreekse kwalificatie voor het EK af te dwingen.

Thomas Buitink
Voor Thomas Buitink stonden er met Oranje O19 twee vriendschappelijke wedstrijden op het programma. Op bezoek in Engeland gingen de Nederlandse talenten met 4-1 onderuit en werd Buitink na een uur gewisseld. Enkele dagen later vs Tsjechië (5-1 winst) kwam de jonge aanvaller niet in actie.