Berden: “We moeten meer killen voor de goal” (video)

Jong Vitesse gaat zaterdagmiddag op bezoek bij Rijnsburgse Boys (aanvang 15.30 uur). Met trainer Joseph Oosting en aanvaller Martijn Berden blikt Vitesse TV vooruit op dit duel.

Een week geleden gingen de Arnhemse beloften in eigen huis met 0-1 onderuit tegen Jong Sparta Rotterdam. “We kregen veel kansen. Die hadden we af moeten maken, maar uiteindelijk viel het doelpunt bij hen. Dat is jammer. We moeten meer killen voor de goal”, meent Berden.

Complimenten
Oosting kan zich vinden in de bewoording van Berden. “Het is mooi dat je de complimenten krijgt en dat je goed gespeeld, maar uiteindelijk verlies je wel met 0-1. Desondanks moeten we op dezelfde voet verder gaan, dan gaat het wat betreft doelpunten maken honderd procent goedkomen”, vult hij aan.

Goede ploeg
Komende zaterdag is Rijnsburgse Boys de tegenstander. Zij staan na zes duels op plek drie, met twee punten minder dan koploper AFC. “Het gaat er nu om dat we zaterdag wél het net weten te vinden. Rijnsburgse Boys is een goede ploeg, ze draaien niet voor niets bovenin mee. Het is een ploeg waar we rekening mee moeten houden”, vervolgt de oefenmeester.

Mooie competitie
Oosting durft na zes duels voorzichtig de eerste balans op te maken. “Voor ons is het de zaak om in de Tweede Divisie te blijven. Voetballend kunnen we prima mee, maar we moeten wat volwassener worden. Kansen die we krijgen moeten we afmaken. Nu willen we alles nog heel mooi doen. Het is een hele mooie competitie voor de jongens om zich te ontwikkelen”, aldus Oosting.