Informatie rondom Vitesse vs FC Utrecht

Vitesse speelt morgenavond in GelreDome de #4Wedstrijd vs FC Utrecht. Aanvang 19.45 uur. De wedstrijd staat in het teken van Mister Vitesse Theo Bos en alle andere dierbaren die ooit getroffen zijn door kanker. In en rondom GelreDome is er ook veel geregeld i.s.m. KWF Kankerbestrijding. In dit bericht meer informatie van alles rondom het duel van morgen.

  • De aanwezigen willen we zaterdag vragen om in minuut 5 (als de 4 in de klok zit, het nummer van Theo Bos) één minuut lang te applaudiseren. Op deze manier willen we Mister Vitesse eren en eveneens de gelegenheid bieden om stil te staan bij familieleden, vrienden en kennissen die door de ziekte getroffen zijn.
  • KWF Kankerbestrijding zal voorafgaande aan de wedstrijd collecteren in en rondom GelreDome. De opbrengst van de collecte komt ten goede aan onderzoek naar alvleesklierkanker.

  • Hoofdsponsor Droomparken heeft haar plek op het shirt geschonken aan KWF Kankerbestrijding. Deze shirts zullen in de dagen na afloop van de wedstrijd geveild worden. Meer informatie hierover volgt in de uren na de wedstrijd.

  •  Er zullen voor aanvang meerdere interviews plaatsvinden langs de lijn die live te volgen zijn op de schermen van GelreDome. Zo zijn de Academie Talenten van de Maand aanwezig, en worden Vitesse-supporter Rob Lentjes en de Pupil van de Week geïnterviewd.

  • In aanloop naar de wedstrijd is er opgeroepen een foto in te sturen om een fotomozaïek te maken van Theo Bos. Hier is massaal gehoor aan gegeven. De uiteindelijke foto is te vinden in de VitesseVandaag. Zorg er dus voor dat jij er een in bezit krijgt en neem een blijvende herinnering mee naar huis!

  • Een grote variant van de fotomozaïek van Theo Bos wordt na afloop in Supportershome Monnikenhuize overhandigd aan de Supportersvereniging Vitesse. De mozaïek krijgt een mooi plekje en wordt dus een blijvende herinnering zijn die door de supporters is gecreëerd.

Afgelopen week is er op de social media kanalen van Vitesse meermaals aandacht geweest voor de #4Wedstrijd van morgen. Hieronder twee video’s die gedeeld zijn.

VitesseTV ging bij Rob Lentjes op bezoek. De Vitesse-supporter is 63 jaar oud en woonachtig in Duiven. In 2005 veranderde zijn leven drastisch. Rob werd getroffen door kanker. In de indrukwekkende video vertelt hij over die tijd en hoe voetbal hem daarbij geholpen heeft om op de been te blijven. Bekijk hier de video.

Oud-Vitessenaar Rogier Molhoek speelde bij Vitesse in de periode dat Theo Bos trainer was van onze club. Rogier is nog steeds onder de indruk van een speech die Mister Vitesse gaf en gebruikt de woorden uit die speech nog meermaals in zijn huidige rol als jeugdtrainer bij NAC Breda. Bekijk hier het bericht op Twitter.

Voor de wedstrijd vs FC Utrecht zijn nog kaarten beschikbaar. Deze zijn HIER online te bestellen. De stadionkassa’s zijn morgen vanaf 17.45 uur geopend.