Jong Vitesse treft koploper: “AFC punten afsnoepen” (video)

Jong Vitesse boekte afgelopen zaterdag een knappe thuiszege op De Treffers (1-0). Zondag reizen de beloften af naar Amsterdam, waar AFC de tegenstander is. In gesprek met trainer Joseph Oosting en aanvaller Lars ten Tije, die het duel met De Treffers vanaf de stip besliste, blikt Vitesse TV vooruit op AFC vs Jong Vitesse.

Oosting heeft een goed gevoel overgehouden aan de overwinning op De Treffers. “We verdienden het om te winnen. De Treffers is een directe concurrent en door de drie punten passeerden we hen op de ranglijst. Dat is prettig. Nu staan we op de positie waarvan wij vinden dat we er horen te staan. Deze lijn moeten we doortrekken.”

Voetbalwet
Ten Tije is blij dat hij belangrijk was voor zijn team. “Het was een moeilijke wedstrijd en het was lang geleden dat ik gescoord had. Gelukkig lukte dat nu wel”, vertelt Ten Tije, die de penalty zelf versierde. Een eeuwenoude voetbalwet luidt: ‘Wie de penalty veroorzaakt, moet hem nooit zelf nemen.’ “Daar geloof ik niet in. Meestal neem ik de strafschoppen. Het bleek de juiste keuze.”

Borst natmaken
Komende zondag staat er voor Jong Vitesse wederom een zware wedstrijd op het programma. In Amsterdam is AFC de tegenstander. “Ons wacht de koploper. Het is een goede ploeg met heel veel ervaring. Daarnaast zijn ze ook fysiek sterk. We kunnen onze borst natmaken. Zij staan bovenaan en zijn op dit moment de beste ploeg. Maar daar moeten we niet te veel naar kijken, we gaan voor de drie punten.”

Punten afsnoepen
Matchwinner Ten Tije sluit zich bij de woorden van zijn trainer aan. “We spelen momenteel goed voetbal en passen ons zo min mogelijk aan ten opzichte van de tegenstander. Maar natuurlijk geven we aan AFC wat extra aandacht. Hopelijk weten we de koploper punten af te snoepen”, besluit hij.